עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yarinyc,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר למשחקי מחשב (Battlefiled 5, COD MW, Overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף form factor קטן יחסית אך לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

2. אני רוצה לקנות לפטופ ושמתי לב שיש מעבדים בכל מיני לפטופים עם מהירות בסיס נמוכה. למשל הלפטופ הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=37502&site-search=dell מהירות הבסיס שלו היא 1.3 GHZ והיא יכולה להגיע עד 3.9 ghz. האם זה אומר בפועל שרוב הזמן המחשב שלי יהיה בעל מהירות נמוכה? במהירות נמוכה אני מתכוון לאיך המחשב מגיב. האם הוא זריז בפתיחה של תוכנות, חלונות סייר קבצים וכו', או מתעכב והכל איטי יותר? האם בתוך התוכנות עצמן הוא יהיה זריז או איטי יחסית? (ראוי לציין שרוב הזמן לא עושים במחשב שימוש כבד, אלא סתם עריכה בלופה, אינטרנט, ג'ימייל וגם זום מדי פעם (ולעיתים רחוקות גם קצת פרמייר)) להשוואה, יש לנו לפטופ שנקנה לפני 9 שנים (dell …

3. Started by zabal12,

שלום , יש לי מחב בין שנה וחצי שנתיים שאני מעוניין לשדרג כדי לעבוד עליו עם תוכנות כמו PROTOOLS CUBASE הלוח אם של המחשב הוא GA-B75M-D3V אני מנסה להבין מה המעבד INTEL הכי חזק שאפשר להתקין עליו . והאם אפשר להתקין עליו 16 GIGA RAM 1600MH ואיזה מומלץ ? תודה ,

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by MightyAres,

מטרות: משחקים! התקציב הוא 5500 עם חריגה מקסימלית של 200~. OC לא מתוכנן! חובה 7900GT בלי ציוד הקפי *המפרט לחבר תודה לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי, הוצע לי הכונן הנ"ל Intel SSDSA2BW160G3H 160GB אינטל למחשב של levovo. המחשב מגיע בגדול עם כונן של 1TRA אבל הוצע לי להחליף לSSD המצוין כאן בתוספת של 350 ש"ח. העניין הוא שנראה לי שהכוננים האלה כבר ישנים.. לא? עדיין מייצרים אותם בכלל? בכל מקרה אשמח לעצתכם והאם משתלם לי לקנות אותו.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by yanivs20,

שלום, אני מחפש נייד שישמש אותי ללכידה ,עריכת וקידוד וידאו וכמו כן לשימוש בתוכנות שרטוט הנדסי ממוחשב ותוכנות מתמטיות. תקציב עד 8000 שח. עכשיו ראיתי שלושה דגמים שמצאו חן בעיני ואחרי שדרוגים שמביאים אותם למצב זהה כולל אחריות המחיר דיי דומה. אז רציתי לברר גם על מה אתה ממליצים יותר על : lg p1-jacke/ hp dv6186/dell inspiron 6400 תודה מראש יניב

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. רשמתי בכותבת 3000 אבל האמתי שאני מחפש ב-2000, אלא אם יש הצעות ממש ממש טובות בשביל עוד קצת כסף.. אז תאמרו או שהכי טוב, תביאו נניח אחד של מקסימום 2000 ואחד של 2500-3000.. ותציינו לי את ההבדלים והיחס של עלות-איכות.. ואני כבר אעשה החלטה עם עצמי תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by The Ball,

לאחר ההצלחה האחרונה עם המחשב שרכשתי בהמלצתכם, חברתי זקוק למחשב נייד בשבילה. אשמח אם תוכלו לעזור. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 - מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן ממוצע למחשבים מסוג זה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500gb. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל שיהיה עם אחריות 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מתלבט אם להרכיב מפרט מחשב או לקחת עמדת עבודה מוכנה כמו HP Z230 Workstation. אשמח לקבל את המלצתכם ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג, עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator וכן הלאה, כל תוכנות הגראפיקה החזקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD - אשתמש ב EVO 840 5. עד כמ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by avishaiar17,

טוב אז ככה שלום רב! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש עד 5000 אלף ש"ח למטרת משחקים , לאחר בדיקות רבות החלטתי על מפרט פחות או יותר ויש דברים אחרונים שאני עדיין לא סגור עליהם אני מקווה שתוכלו לעזור לי . לגבי לוח אם החלטתי לקחת לוח אם עם צי'פ P35 שיתמוך גם ב- DDR 2 ן- DDR 3 כדי שאני יוכל בעתיד להחליף לזכרונות מהירים יותר, יש כמה דגמים בלוח אם ששמתי עליהם עין: ASUS P5KC ישנם עוד כמה דגמים גם של GIGABYTE בכל מקרה מה אתם אומרים על הלוח הזה? ואם הוא כדי... לגבי מעבד אני רוצה את ה- Q6600 זכרונות אני לוקח את ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ או 2x1GB Corsair DHX TwinX‎ אם יש לכם הצעות אחרות תתנו בכיף כרטיס סך הבנתי שה- 8800 GT יותר חזק מ- 3870 בקצת אבל אני רוצה לקחת אחד 3870 ובעתיד לקנות…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי, אני סטודנטית לעיצוב וזקוקה למחשב נייד (נייח זה פשוט לא פרקטי לצערי, כי הבנתי ששם המפרטים טובים וזולים יותר). בעיקר חשוב שיצליח לסחוב תוכנות תלת מימד וגם להריץ כמה מהן במקביל בלי לקרוס. כמו כן רצוי אחד כזה שיחזיק ל-3-4 שנים אם אפשר. תודה לעוזרים! חג שמח 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה, כל עוד זה שווה את המחיר ויש תמורה עליו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500, אבל עדיף לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו ותלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. בס"ד שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של asus מדגם Eee PC cpu-intel atom z520 1.33 ghz ram- 2G עם מערכת הפעלה win7. המחשב באופן כללי מאוד איטי, ובמיוחד בהצגת סרטים. כשאני רואה סרטונים ביוטוב הם מקוטעים ולא רציפים. למישהו יש פיתרון כיצד לשפר את התצוגה של הסרטים? ובכלל את המהירות של המחשב? (ניסיתי להשתמש בccleaner-לא עזר) תודה רבה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. חבר שלי רצה שאני אברר לו לגבי לפטופ, התקציב שלו 2000 שקל והוא ישתמש בו בעיקר לפייסבוק, אינטרנט בכללי, מוסיקה וleague of legends. * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, league of legends * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מדי, כל עוד זה גודל סביר ולא משהו קיצוני * רזולוציית המסך? לא חשוב מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא צריך * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כלכך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה מדי, כמובן שום דבר קיצוני. מעל 300-400 ג'יגה זה יספיק * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף אבל לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by blackflag,

שלום, אני מחפש נטבוק להרצאות ולנסיעות כלומר בעיקר לאינטרנט, קריאת מסמכי וורד וPDF (לא להקלדת סיכומים תוך כדי). כמו כן אם זה אפשרי במסגרת התקציב, אולי לעיתים רחוקות סרטים ומשחקים קלילים (און ליין חינמים באינטרנט). אבל המטרות האלו הן בגדר בונוס ולא צורך. אני מתקשה לברור בין הדגמים והיצרנים השונים, כולם נראים אותו הדבר. (מה עם זהhttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2839&products_id=27017?) אם יש באיזור הזה איזשהו דגם שמתעלה מעל השאר, אני אשמח להכוונה. תודה מראש. נ.ב. 1. האם יש הבדלים בין המפרטים בחנויות שונות לגבי אותו דגם שכדאי לשים לב אליהם? 2. כשכתוב "אפשרות שדרוג ל2GB", האם זה שידרוג שאני יכול לעשות בעצמי או שזה דורש מעבדה?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by mikish99,

אני שוקל בימים אלו לקנות מחשב סטנדרטי ובסיסי לשימושים שלי כמו אינטרנט, סרטים, אופיס, ועוד.. עד מחיר 3500 ש"ח אני רואה מחשב בדגם עם מפרט מצוין וחזק מצויין יחס למחיר שלו. מחשב נייד "15.6 HP G6-1260SJ A1Q03EA 2.4GHz יש את מחשב נייד חברת DELL אחת החברות נחשבות וטובות בעולם, אותו מפרט הזה פשוט יקר ביותר. וגם אני לא צריך את מחשבון במקלדת בפינה הכי ימנית. אני לא משתמש אף פעם בגלל העדפתי את מחשבתי שרציתי כנ"ל בלי מחשבון רק מקלדת יותר נוח בשבילי, וזה מחשב היחיד שבא בלי מחשבון. ומה אתם אומרים? או לתת לי הצעות מחשב נייד בחברה אחרת באותו מפרט?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. אין מה להוסיף תנו מפרטים טובים... 1 GB זיכרון!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by danix20,

היי חבר'ה. קיבלתי את המחשב הזה אתמול מבן דוד שלי שהתגייס, רציתי לשאול לחוות דעת ואם יש משהו שצריך לשפר.. אני מתכנן לשחק עליו משחקים חזקים על איכות מאוד גבוהה.. תודה מעבד: I5 3550 IVY BRIDGE 3.30GHZ לוח אם: GIGABYTE - B75M-D3V כרטיס מסך נוכחי: GTX760 OC 2G GDD5 WIND X3 מארז: Sharkoon Tauron White ATX Case ספק כוח: 520 W MODULAR SEASONIC+ BRONZE ACTIVE עכבר: RAZER ABYSSUS מסך: DELL ULTRASHARP U2312HM 23

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם (אם זה לא הפורום הנכון אז תעבירו את השאלה) אני לפני קנייה של מחשב נייד חדש כנראה מבית LG (אהבתי את העיצוב את המפרטים את 3 שנים אחריות שהם נותנים) ולשאלות: 1.איך LG בניידים? מומלץ? עושה עבודה טובה? אמינים? 2.חשבתי ללכת על הפלטפורמה החדשה של הSONOMA עם DOTAN רציתי לדעת אם זה שווה את הכסף ועד כמה ההבדל מורגש ומשמעותי בינו לבין DOTAN לא על SONOMA? 3.שווה ללכת על DDR2 ועד כמה ההבדל משמעותי ומורגש בינו לבין DDR רגיל? 4.עד כמה מהירות המעבד משמעותי לביצועים או שעדיף ללכת על מעבד קצת יותר חלש אבל בפלטפורמה של הSONOMA? 5מה ההבדל במסכים בין:XGA \ SXGA \ WXGA ? 6.בהרד דיסק מה ההבדל בין רגיל לSATA? 7.הסוללה LI-ION 6-cell לכמה זמן היא באמת מספיקה בעבודה רגילה של אינטרנט ואופ…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, ברצוני לרכוש מחשב שייועד למשחקים ולכן עליו להיות חזק דיו קיבלתי הצעה 1 (מופיע 1.jpg ) כמו כן מחשב שאמור להיות לעסק ולא חייב להיות חזק מאוד קיבלתי 2 הצעות שנראות טוב.( הצעה 2+3) אשמח לקבל את חוו"ד דעתכם הן על המפרטים והן על המחיר. תודה מראש[br]פורסם בתאריך: 9.01.2007 בשעה 13:38:20 במקום הראשון שלחתי בטעות קובץ אחר - מצ"ב המפרט להצעה ראשונה[attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני בונה בעצמי את המחשב לכן לא אכפת לי לפצל חנויות אבל ההעדפה היא חנות אחת מטעמי נוחות.(יוצא לי 100 שח יותר בחנות אחת לעומט פיצול) הדבר הכי חשוב הוא OC, במילים אחרות ביצועים בחינם כי התקציב שלי נמוך והמטרה הייתה גם ככה 2500 אבל זה קצת לא ריאליסטי הנה משהו שהכרבתי תגידו מה אתם חושבים: מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950GT 256MB DDR3 256 BIT DVI TV/O - RETAIL ₪701 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ₪281 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ₪420 מארז: JSP-TECH N-880B - MID- TOWE…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Crazy Dude,

שלום,פתחתי דיון כבר לגבי מפרט,אני רק צריך שתגידו לי איזה לוח אם לקחת,הלוח אם הוא מתוך התקציב 3000 שקל בלי מסך מקלדתד ועכבר המחשב הוא למשחקים ואני חייב רק לדעת איזה לוחם אם לדעת כדי לא להידפק אחר כך@! אני הולך לבצפר! ביי

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by D@nny,

שלום לכולם, מוכרים אצל אשתי בעבודה כמה מחשבים מעניינים רציתי לשאול אם המחיר עבורם משתלם. All the equipment's are used with no warranty, 3.5 years old and in good shape. All computers has been cleaned, formatted, installed and tested by the IT team. Attached tech spec. Hardware & Software Configuration: Brand: Dell OptiPlex 790 MT Processor: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz / i7 2600 @ 3.40GHz RAM: 4GB Hard Drive: 500GB SATA 7200RPM DVD+/-RW OS: Windows 7 Pro SP1 (Activated) The price is 850NIS net – for i5 CPU The price is 1,050NIS net – for i7 CPU מה אתם אומרים? יש אפ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. תקציב3.4-3.7K ואם אפשר פחות, שימושים- לעיצוב גרפי-תלת מימד וכו'- מאיה, פוטושופ. CINEMA 4D, גודל מסך-20 רחב, לא רוצה OC, לא איכפת לי מרעש [ אבל יש גבול שלא ירעיש כמו טרקטור] איך זה למשל [אני צריך הרכבה ומארז שאין פה] מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤838 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤493 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤231 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤416 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPI כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB D…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Yotam Tayer,

אהלן! חבר שלי בנה לעצמו מפרט לפני חודשיים ב5K שאמור לנצל את כל התקציב במלואו. המפרט הוא לגיימינג ושימוש בתוכנות עריכה (וידאו וסאונד). אני לא ממש מעודכן בחומרה ויכול להיות שהתחדשו מאז דברים/יש עסקאות שוות יותר על המוצרים פה. אז אשמח אם מישהו יוכל לעבור על המפרט ולראות האם הוא באמת מנצל את מלוא התקציב, ואם מישהו מכיר או מחזיק מקום שיעשה לי מחיר יותר טוב אז אעדיף לקנות שם. ואם מישהו גם יוכל להסביר לי מה הולך עם AMD נגד NVIDIA ובאיזה צד אני צריך להיות (מבחינת יחס תקציב-ביצועים כמובן). שוב, אני מחפש למצות את התקציב. המפרט הנ"ל נבנה בStartPC אבל לא ממש אכפת לי מאיזו חנות לקנות. מעבד: 1359 ₪ - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151 לוח אם: 429 ₪…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by mystic,

מהתרשמות ראשונית שלי נראה מחשב נחמד. אני לא מחפש מחשב שעולה על המחיר שמציעים בK.S.P והמטרות שלי הן (מלבד לסתם לגלוש באינטרנט): סרטים, לימודים (כנראה אלמד משהו שקשור לאבטחת מידע וכו') ומשחקים להעביר את הזמן (אפילו אם זה אומר קצת משחקי יריות כדוגמת CS שאני רוצה שירוצו על FPS גבוה). הקישור הוא מאתר IVORY מכיוון שבK.S.P זה לא קישור ישיר למוצר אלא לרשימת הניידים של TOSHIBA. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8108 תודה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים