עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by antique,

מפרט בשביל חבר שלי שמתגייס הוא לא הולך לראות הרבה בית לכן הוא צריך מחשב שפשוט יענה על צרכיו ל-3 שנים הבאות לאחריהן הוא יקנה מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש משהו דומה בפחות אז בפחות אבל אני מניח שבתקציבים כאלו תעדיפו לנצל עד הסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים, אין לו סכום מוגבל אבל הוא לא רוצה לזרוק יותר מדי על מחשב כשהוא לא יהיה הרבה בבית ב-3 שנים האלה אבל כשהוא יהיה בבית הוא רוצה שיהיה מחשב שיענה לצרכיו 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית, גלישה מהירה, אם יהיה אפשר להפעיל קאונטר או משחקים בסגנון זה יהיה פלוס אדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא…

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  2. Started by lampit,

שלום לכולם. אני טס לארה"ב לשנה ורוצה לקנות מחשב נייד, השאלה העיקרית היא האם בטווח המחירים הזה (700$) כדאי להסתבך עם נושאי אחריות בינלאומית ונושאי התאמה לעברית (חריטת מקלדת, מערכת הפעלה) בקנייה בארה"ב או שכבר עדיף לקנות בארץ לפני הנסיעה ? באם נראה שעדיף בארה"ב (אפשר חריגה קלה בתקציב) אשמח להמלצות- הן של מחשבים, הן של אתרים לקנות מהם. אשמח גם להמלצות בארץ- אם זאת המסקנה. (אגב, קראתי בעיון את הת'ראד לגבי כדאיות קניית מחשב בארה"ב, אבל לגבי תו המחיר הזה (700$) לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה). מטרות המחשב- הכי סטנדרטי שיש- אינטרנט, אופיס, סרטים, אם משחקים אז לא כבדים (האם כדאי כ. מסך ג'נרי בשביל זמן סוללה ארוך יותר?). * גודל המסך- מתלבט בין 14.1 ל-13.3- אשמח לחוות דעת. * משקל רצוי…

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  3. בניתי לעצמי מפרט, אשמח אם תתנו לי חוות דעת על מה ניתן לשפר ו\או לתקן. בעיקרון, המחשב אמור לשמש אותי כשרת טורנטים וכ VOD פרטי בסלון, חשוב לי שיהיה שקט ויוכל לעבוד 24\7. עוד פרט חשוב: שיוכל להריץ סרטים באיכות הטובה ביותר על טלויזיה FULLHD 40' דגם מחשב: computer לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE E350N-USB3, AMD E-350, AMD Hudson M1, 2xDDR3 1066, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12365 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS http://www.ksp.co.il/hmain.…

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. שלום אנשים! לאחרונה ידידה שלי התחילה לחפש מחשב נייד שיספק את צרכיה. היא מחפשת מחשב שיוכל לבצע עבודות גראפיות בסיסיות [לא עבודה בתלת מימד ורנדור], כלומר, עריכה בפוטושופ, אוטוקאד ואולי בעתיד גם עריכת סרטים. היא מחפשת מחשב שיהיה נוח דיו, ויהיה בעל מסך גדול מספיק אך מבלי לסבול ממשקל מוגזם. [אחרי שבדקנו והשווינו - אין לה ספק שהיא מעוניינת אך ורק במחשבים עם מסך 15 אינצ'. מדובר במסכים גדולים דיו והמשקל שלהם הוא לא היסטרי בהשוואה ל-17 אינצ'] אחרי שבדקתי את האפשרויות, חשבתי כי הDEll inspiron N5110 יספק את צרכיה. חשבתי ללכת על גרסאת הi5 מהסיבה הפשוטה שה-i7 יקר משמעותית ואינני יודע אם יהיה לו יתרון בולט אמיתי [מה גם שהשמועה אומרת שמעבדי i7 מתחממים יותר בהשוואה ל-איי5] בכל אופן, ממה …

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  5. Started by draak31,

אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים באוקטובר ואני צריך מחשב נייד.. * מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט, סרטים * גודל המסך?13-14, 15 אם אין ברירה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות?עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 * צורב DVD?לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אשמח לתשובה מהירה, יש לי פרק זמן מוגבל בו יהיה מי שיקנה לי את המחשב בארה"ב. הוא יהיה בLA אם זה עוזר. תודה מראשדן

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  6. Started by kobi0100,

קיבלתי הצעת מחיר שכוללת גם מסך samsung 233T 23" LCD מארז flamingo ספק כוח huntkey 500w לוח אינטל wws155-h61 מעבד GH-301 I3-2100 INTEL 3-MB SANDY BRIDGE זיכרון 4-GB DDR3 של קינגסטון דיסק קשיח SATA2 W.D 500GB צורב 22X nec/ L.G sata DVD כרטיס מסך GEFORCE 1-GB GTX-560 TI כרטיס קול 6 ערוצים כרטיס רשת מהיר O/B 10/100/1000 סה"כ כולל המסך 3,096 סה"כ כולל מע"מ 3,350 ניסיתי לבנות מפרט שאני יוכל להריץ עליו משחקים חדשים אשמח מאוד לשמוע חוות דעת על המפרט הצעות והערות בתקציב שלא יעלה על 4000 ש"ח תודה רבה קובי

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בייתיים, פיתוח (JAVA בעיקר), הורדות (המחשב הנוכחי שלי מגיע ל100% CPU ביוזנט) ומשחקים ברמה בינונית+ (בעיקר משחקי תפקידים וSHOOTERS לא חייב ברזולוציה מקסימלית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER2 לדוגמה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X105…

• 8 תגובות
    • 916 צפיות
  8. Started by AmitMa,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2584343 תודה.

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  9. Started by Azam,

* מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים קלים עד בינוניים (SC2, Diablo 3 ). * גודל המסך? - אני לא כ"כ מבין בגדלים, אבל גודל המסך צריך רק להתאים לעבודה סטודנטיאלית בכיתה, לכל שאר הדברים אני אשתמש במסך חיצוני. * משקל רצוי? - כמה שפחות זה יותר טוב, אבל זו לא דרישה מהותית מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - צריך ביום לימודים של 5-6 שעות שכולל שימוש באינטרנט ואופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  10. מחפש מארז, לוח אם וקרור שיתנו לי את התאים האופטימליים להמהיר i5-2500K ל- 5Ghz (עם קצת מזל) עיקר השימושים הכבדים במחשב הם: פוטושופ,לייטרום,mathlab, vs2010 וקצת premiere וכמובן משחקים כבדים אם יש זמן החלקים שיש ברשותי עכשיו הם: מעבד 2500K Patriot Viper Xtreme Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600, Timing 8-9-8-24 Voltage 1.65V - במקרה הצורך אני יעבוד איתו ב-1.5V ספק Enermax FMA-II 525Watt - יכול להיות שאני אחליף להספק גבוהה יותר אם יהיה לי צורך כ.מסך MSI NX8800 GTS 320Mb - כרגע אני לא פנוי לשחק, לכן אחכה עם שדרוג הכרטיס מסך, אולי אפילו עד שיצא דור ה-28nm Crucial M225 128GB SSD SATA2 הדרישות שלי הן: תקציב: עד 1500שח ניתן לחרוג קצת אבל אם ניתן לצמצם אז עדיף. יכולות קירור:עדיפות עלי…

• 6 תגובות
    • 925 צפיות
  11. שלום, אני מרכיב לחבר מוגבל בתקציב מחשב בסיסי לשימושים בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וכו'. יריץ win7, שום גיימינג/גרפיקה או תוכנות כבדות אחרות. חשבתי להרכיב מפרט כזה: מעבד - G840 (כ-400 ש"ח). קירור למעבד - להשתמש בקירור שבא עם ה-Box (חינם). לוח אם - Intel DH67BL (שווה כ-450 ש"ח. השגתי בקומבינה - חדש באריזה, חינם). זכרון - Kingston 2G 1333 (כ-75 ש"ח). דיסק - Samsung 500GB F3 (כ-200 ש"ח). צורב - איזה x22 של LG/Samsung/Sony (כ-125 ש"ח). מע' הפעלה - win7 home premium (כ-400 ש"ח). עכשיו חסר רק מארז, ספק והרכבה. אז אלה השאלות שלי: 1. איך המפרט? 2. לגבי מארז + ספק: הייתי מעדיף שייכנסו ב-200-250 ש"ח גג. מצד שני שיעשו את העבודה בלי פדיחות. רעש/נוחות/אסתתיקה וכו' לא ממש חשובים, …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by papiron,

אהלן, אשמח לעזרה בנושא - ראשית - נעמוד בחוקים: * מטרות המחשב? מתכנת בבית... כלומר - יכולת להריץ 3 חלונות של Visual Studio ועוד כמה של Eclipse + הרבה (20+) טאבים של דפדפן, כמה מצגות כמה מסמכים - ורצוי בקלות... * גודל המסך? - גדול. זה מחשב עיקרי, שמתנייד בעיקר בין הסלון לחדר. הכיוון הוא 17 עם מקלדת מלאה. * משקל רצוי? - ר' סעיף קודם. אין אילוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - כמה שיותר יותר טוב. בהגדרה מסך 17 כנראה לא יחזיק ימים... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חיבור לטלויזיה, אז או DVI וחיבור סאונד טוב (אופטי) או HDMI. כנראה ש HDMI... * בלוטות? - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 זה מינימלי. 640 זה הציפיה. 75…

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  13. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6882&CatCode=315 1)ההארד דיסק אמור להיות 640 ג'יגה,עכשיו אני יודע שבפועל יש פחות אבל כשאני לוחץ על לחצן ימני עלל ההארד דיסק ב"מחשב שלי" אז רשום שהקיבולת שלו היא 581 ג'גיה (ואיפה שרשום בBYTES זה יוצא 624 ג'יגה),האם ייתכנו כאלו הפרשים בין הגודל שהיצרן רשם לבין מה שיש בפועל? 2)למחשב יש כאמור את הכרטיס מסך nvidia geforce gt 525m אך יש לו גם כרטיס מסך מובנה intel HD graphics family עכשיו שמתי לב שהכרטיס מסך שמוגדר כפעיל כרגע הוא הHD graphics family ונראה לי שאפשר שהgefore יהיה פעיל רק בחיבור מסך חיצוני האם אני צודק?,אם לא איך אפשר שהג'יפורס יהיה פעיל כאשר אני משתמש במסך המובנה של המחשב? 3)איך במהלך צפייה בסרט HD כאשר אני מחבר את…

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  14. מחפש מפרט מומלץ להורים, שימוש באינטרנט ואופיס. כולל מערכת הפעלה XP PRO או WIN 7 PRO לא חייב רשיון. לא כולל אופיס כולל מסך 22' מקלדת + עכבר מארז טוב + קירור. + המלצה איפה לרכוש את המוצר.

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  15. Started by YARONGT,

מה ההבדל בין lenovo g550 ל lenovo b550 ? תודה.

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  16. Started by arazit,

להלן המפרט שחשבתי עליו, אשמח לקבל הערות, ביקורת הצעות להוזלת המפרט ושמירת הביצועים: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Corel P8P67 Deluxe B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 3xPCI-E 2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24 GIGABYTE GTX460 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E ‏ Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS DVD‏ LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 ‏ Antec 600 V2 Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan

17. השבוע אני מתכנן להזמין משהו כזה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1125 לוח אם: Gigabyte GA-Z68AP-D3 כמות: 1 - מחיר: ₪573 מארז: Lancool Midi Tower PC-K63B Black - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪575 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪346 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪104 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪272 קשיח למחשב שולחני: Corsair 60GB SSD Nova 2 series 270-240 כמות: 1 - מחיר: ₪526 כרטיס מסך: G…

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  18. אני מתכוון לקנות את המחשב מאתר בחו"ל (EBAY, AMAZON וכו') התקציב - 2500 ש"ח או 600 דולר (בדולרים זה יוצא פחות בגלל המשלוח) מטרות המחשב? אינטרנט סרטים ומוזיקה בלבד * גודל המסך? מקסימום 14 * משקל רצוי? 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? כן! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש.. בכונן קשיח עדיף שיהיה 7200. תודה!

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  19. MidiTower ATX Model HEC CI-6C28 / Huntkey V403---מארז Silent rear fan 12cm. In front 2 x USB, audio. Black or Silver-Black Chassis Dimensions (WxHxD) 190 x 410 x 450 mm Huntkey V-Power - power supply 550W---ספק כוח 14cm silent fans, 6-pin for power graphics card connector Intel® Core™ i3-2100, LGA1155 Package 3.1GHz--מעבד Dual Core with Hyper-Threading 2/4 Engine, 32nm, 65W, 3MB Cache L3 Intel Extended Memory 64 Technology, Intel Virtualization Technology VT-x Enhanced Intel SpeedStep®. Integrated Dual Channels of DDR3 1333MHz memory controller Integrated Intel® Graphics Media Accelerator HD2000 850MHz (max 1.1GHz) Intel Buffalo Flat DP67BA----לוח אם Intel P67 Express …

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by omergd1,

. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, SKYRIM, RAGE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם…

• 32 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. שלום לכולם אני כבר לא מעודכן בחידושים ובכל המעבדים והצ'יפסטים החדשים ואני מחפש מחשב ביתי לשימושים בינוניים המחשב בעיקר לאינטרנט מסמכים וסרטים (ולמידה בסיסית של הכרת המחשב) אבל יש מצב שאצטרך גם תוכנה שדורשת יותר משאבים כמו אוטוקאד ישן (כנראה עד גירסה 2008 - יש לי בעיה בנוגע לאיזה מערכת הפעלה להתקין - כנראה אתקין XP) לעבודה התקציב הוא עד 1500 (אם קיימת עסקת חבילה כמובן שיותר יקרה בתוספת למסך מקלדת עכבר ואולי גם מדפסת משולבת עם פקס אשמח לשמוע) חשבתי על מעבד I3 2100 ולהשקיע מעט יותר בכרטיס מסך ובזכרון (בערך 4GB) מצורף קישור למערכת מוואלה שופס מה דעתכם? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IW2130750GB ולשדרג את הכרטיס מסך ביררתי את זה בנוגע למארז אי אפשר להוסיף מאוורר…

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  22. השימוש הוא בעיקר לעבודה משרדית אך הייתי רוצה להתקין בו משחק PES למשל, אין צורך בציוד היקפי, השקט לא חשוב, מעדיף עם מערכת הפעלה עדיפות לXP. אשמח לקבל עזרה!

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  23. Started by erezb84,

שלום, ברשותי מחשב נייח + נייד שאני מגבה בכונן חיצוני 2T שמחובר למחשב הנייח. אני שוקל לעבור לאופציית גיבוי יותר גנרית ובעלת שטח אכסון גדול יותר (ושניתן להגדיל). מה הפתרון המומלץ בשביל המקרה הנ"ל? איזה מפרט אני צריך? אציין שהגיבוי מתבצע אלחוטית מהנייד לכונן החיצוני, ודרך USB בין הנייח לכונן החיצוני. בתודה מראש,

24. Started by boazmo,

המחשב מיועד לעבודה גרפית בסיסית. התוכנה שאיתה תהיה כל העבודה היא - acdsee. אין משמעות למשקל וכו'. תקציב - עד 2600 שח. המליצו לי על 4 אלה: Lenovo ThinkPad SL510 2847-DGG 2GB מעבד - Intel Core2 Duo T6670 2.2Ghz או : Lenovo IdeaPad B560 4330-9AG 4GB מעבד-Intel Dual Core P6200 2.13Ghz או: Lenovo IdeaPad B560 4330-9AG 2GB מעבד - Intel Dual Core P6200 2.13Ghz או: Lenovo IdeaPad B560 4330-9GG 3GB מעבד - Intel Core i3-380M 2.53GHz איזה מהם יעשה את העבודה הכי מהר. אשמח לתשובה.

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  25. Started by nati814,

מצד אחד למחשב הראשון המעבד יותר טוב. מצד שני למחשב השני הכ.מסך הרבה יותר טוב.. אומנם אני יודע ששניהם לא מחשבים ענקים..אבל זה התקציב שיש לי.. מה יותר טוב משניהם? הראשון: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6505&CatCode=315 השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5688&CatCode=315 תודה רבה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים