ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברצוני לעדכן את המחשב הקיים (מפרט בצד ימין) כאשר הרכיבים המיועדים הם: לוח-אם, מעבד, זיכרונות וכ.מסך. ההעדפה היא למחשב זול ככל הניתן אשר יוכל להריץ את המשחקים שעתידים לצאת בקרוב על ההגדרות המירביות ברזולציה של 1680*1050. כמוכן אני עורך חובב בפוטושופ ובתוכנות עיצוב בתלת מימד (לא צריך לתת דגש כמעט לכיוון). לא מתוכנן אוברקלוק או מערך SLI/CF, אך אם הדבר כלול בלוח-אם באותו המחיר, מה טוב. כמובן יש יתרון ללוח-אם שיכלול את החיבורים העדכניים כגון; USB 3.0, SATA III וכד'. אין עדיפות לחנות מסויימת כל עוד היא בסביבת חיפה, ואין תוכניות לשדרוג מסיבי בזמן הקרוב. בתודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי חברה לאחר 4 שנים מספקות הגיע הזמן לחדש את המחשב (את הישן אני מייעד לHTPC). הוספתי לא מזמן כרטיס גראפי 6970 ואני לא זקוק לציוד היקפי. אני עובד עם מסך DELL 23 ברזולוציה של FULL HD. ארצה לבצע OC גבוהה ככל הניתן. ארצה כמות זכרון גדולה ככל האפשר (עובד על VM ועל sql, .net ולעתים עריכה גראפית). כמה דגשים שחשובים לי: מעבד 2500k כרגע יושב לי על המעבד מאוורר Scythe Mugen והגם שעשה את עבודתו נאמנה עד היום, ארצה להתקדם למשהו פחות מפלצתי בגודל אם אפשר ולכן חשבתי על Corsair Hydro H100 שאמנם לא פחות גדול וגם יותר יקר, אך מפנה הרבה מקום לאוויר במארז. האם הוא יעמוד במשימה של קירור מעבד i5 2500k בOC? אני מחפש מארז full tower עם מקום בתקרה לרדיאטור (אם אקח...) כשחשוב לי השקט …
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות מחשב נייד להתניידות בעיקר (ושיהיה לקצת משחקים וסרטים אבל לא מחייב) התקציב גמיש, יכול להסתובב ב3K גם * מטרות המחשב? מגוון (משחקים לא מפוצצים כמו קרייסיס אבל נגיד הירוז 3 וסטארקראפט, בנוסף סרטים באיכות HD וגלישה באנטרנט) * גודל המסך? 15.6'' מעדיף * משקל רצוי? שיהיה נוח להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות מספיק בכללי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-500GB * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא, מוסיף למשקל * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חובה אחריות בינלאומית (שנה-3 שנים) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL! …
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לצורך לימודים בעיקר, לומדת מדעי המחשב--> יש צורך בהרצה מהירה של תוכנות כבדות * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה ארוך ככל הניתן 4-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבינה בזה * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אוקיי...אז אתמול אני וחבר שלי ישבנו והחלטנו לבנות את המחשב האולטימטיבי - החלקים הכי "כבדים",עם הביצועים הכי מהירים וטובים. ו...זה מה שיצא לנו.אני רוצה דעות. דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Phenom II x6 Six Core 1100T Socket AM3 3.3Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12026 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman CNPS9500A LED http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=5237 לוחות אם למעבדי AMD: ASUS Crosshair IV Extreme AM3, 890FX, DDR3 1600, Lucid Hydralogix, ATI CrossFireX, 1394a http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13301 זכרונות: DDR3 1600Mhz 3x4GB Corsair Vengeance Triple Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12344 דיסקים קשיחים: Hitachi DeskStar 2TB 7…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני גרפיקאית שמעוניינת לרכוש מחשב נייד. המחשב צריך להריץ Photoshop Indesign Dreamweaver Illustrator אני צריכה את המחשב לעבודה בבתי קפה ומול לקוחות יש לי מחשב שולחני מקצועי מאוד מעבר לכך אודה מאוד לחוות דעתכם למפרט למחשב הנייד דגם נייד :L675D-S7104 של טושיבה. מפרט: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit AMD M880G chipset AMD Turion II P560 2.5 GHz dual-core CPU (מקביל ל I3) 4 GB 500GB Serial ATA hard drive DVD±RW DL drive ATI Mobility Radeon HD 4250 graphics with 256 MB - 1917 MB dynamically allocated shared graphics memory DOLBY Advanced Audio with built-in stereo speakers 10/100 Fast Ethernet 802.11b/g/n Wireless LAN Multi-in-one digital media card reader Webc…
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
אם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -העתקה של תכני ה HD לכונן חיצוני ייעודי לצורך סטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ראוטר מהיר עם טווח שידור אלחוטי רחב, כונן חיצוני בנפח של 1TB לפחות ,יעודי לסטרימינג באמצעות חיבור USB למסך ה LCD, עדיפות לכוננים שמזוהים בצורה אלחוטית (WIRELESS) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב ב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני נמצא כרגע בארה"ב ואני רוצה לקנות מחשב נייד.. איך המחשב הזה ? http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=7221822&SRCCODE=GOOGLEBASE&cm_mmc_o=VRqCjC7BBTkwCjCECjCE אני רוצה מחשב נייד 13.3 ושיהיה קל. המחשב הוא בשביל לימודים ואני גם מטייל הרבה ושיהיה אפשר גם לשחק בו... חשוב שיהיה אחריאות בין לאומית. אני רואה שבמחשב הזה יש הכל- אחראיות בין לאומית, מסך 13.3, מעבד חזק וכרטיס מסך.. התקציב הוא עד 800$ (כולל מיסים) שזה אומר 750$ בערך. שווה לקנות את המחשב הזה?? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים בשפה הסינית ! * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שיהיה HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 או משהו בסגנון * צורב DVD? לא חובה למען האמת, אבל זה די סטנדרט בגודל הזה, לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חבר ביקש ממני להמליץ לו על מחשב נייד הגבול העליון של התקציה הוא 2000 ש"ח אין צורך בכרטיס מסך מיוחד או נפח אחסון גבוה במיוחד הוא צריך אותו בשביל אינטרנט ("שהיוטיוב יזרום, יזרום שוטף"), עבודה משרדית ("אבל שיהיה מהיר" היא אחת הדרישות) השאיפה של…
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מחיר עד 3000 שקל, עדיף פחות. * מטרות המחשב? עריכת סאונד, יצירת מוזיקה, מחשב לסטודנט. * גודל המסך? לא כזה חשוב, 15.6" לרוב זולים יותר. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? לא חשוב. * גודל מינימלי של כונן קשיח? עדיף 500G ומעלה. * צורב DVD? עדיף שיהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב הכי מתאים שראיתי במחיר הזה זה ה IdeaPad G570 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&uin=12401 מחיר נוח, מעבד חזק יחסית למחיר, דיסק קשיח גדול ו 4G זיכרון. יש אפשרויות שקרובות למחיר הזה וכוללות גם כרטיס קול טוב יותר מהפשוט שיש ב…
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
צריכה אותו לתוכנה גראפית solidworks שדורשת מאיץ גראפי nvidia quadro, אני חייבת להבין באיזה מבין שני הדגמים נמצאת העלות מול תועלת הכי גבוהה מבחינת איכות המוצר (הרכבה), אחריות המוצר וכמובן מחיר. באתר אחד מצאתי את הדגם הזה במחיר הזה http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=PM-RD33-4661&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=108&aff=Zap〈=he ופה הציעו לי את הלנובו הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=9776 כל דגם ויתרונות שלו האם היתרונות בכל אחד מהדגמים מצדיקים את המחיר, אני אדגיש שאת הלנובו אני די מכירה מהעבודה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא חובה, העיקר שהמחשב יהיה טוב ובסביבות המחיר הזה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250~ 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תוכנות לא משהו משוגע וכו', מחשב רב תכליתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא מנג'ר, קומבט ארמס וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא צריך להיות הכי חזק בעולם אבל צריך…
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
בעקרון אני סומך על המלצות האתר והייתי קונה את זה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135008§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 הבעיה היא שבעל המחשב העתידי רוצה את הI5 ולא I3, וגם מעדיף את לוח האם INTEL H67-B3. 1. האם לוח האם הזה עדיף על מה שמומלץ, בהנחה שיש עוד מעט תקציב? 2. אני צריך חברה אמינה וטובה באזור תל אביב שתמכור לי את המערכת הזאת, יש המלצות אולי? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח, אם באמת משפר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? (לא בהכרח לפי סדר תכיפות): אינטרנט,אופיס, תכנות, סרטים ומשחקים בעיקר FPS, אבל לא גיימינג מאסיבי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD MW, מירוצים, פיפא ושאר FPS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך22"-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 28 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח (אם קיימת חריגה קטנה אשרוד את זה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? go wild ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה pokito 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת תמונות ב-Photoshop, Lightroom, עריכת וידאו ב-Premiere, After Effects ו-Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS וספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אצרף מסך 24" -לאילו …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב THINKPAD EDGE E520 והבנתי שיש להם IMAGE קטן שממנו ניתן לשחזר את המערכת. העניין הוא שהמערכת באה עם WIN 7 HOME ואני יכול להתקין WIN 7 PRO חוקי. רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים ואם שווה להשקיע זמן ומאמץ בהחלפת מערכת ההפעלה? והאם לאחר החלפת מערכת ההפעלה אוכל לשים אותה כנקודת שחזור. אשמח אם תענו לי על השאלות תודה
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצות למחשב נייד. חשוב לי שיהיה קל (ורצוי גם דק). גודל מסך עדיף שיהיה 13-14 אינץ'. שימושים עיקריים יהיו אינטרנט, מוסיקה וסרטים, ועבודה על תוכנות אופיס. לא יהיה מיועד למשחקים. תקציב עד 4000 ש"ח. אשמח לעזרה. המון תודה ויום טוב.
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלד…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד איכותי בעיקר לצרכים הרגילים של גלישה באינרטנט, אופיס, שמיעת מוסיקה, פוטושופ אבל גם לצורך עבודה ולימודים (טלסמינרים שאני לומד בצפייה בזמן אמת דרך האינטרנט), וצפייה בסרטים. אני חושב שאני צריך מסך של 15.6 אינטש... הוא צריך להיות מתאים לנסיעות לחו"ל לא מבין גדול במחשבים אז אולי יש דברים שלא ציינתי... והתקציב עד 4500 עם עדיפות לפחות... אשמח להמלצה לדגמים ספציפיים וגם המלצות כלליות לקניה יתקבלו בתודה גדולה!
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו בכותרת המחשב ישמש למטרת לימודי אדריכלות כך שאני מעריך שמעבר לשימושים משרדיים בסיסים המחשב יצטרך להריץ גם תוכנות שרטוט / מידול כלשהן אני לא כל כך בקיא בתחום אז אני לא יודע להגדיר בדיוק אילו תוכנות. אין צורך במשחקים, יהיה נחמד אם יהיה אפשר לצפות בסרטים באיכות טובה, אבל לא חובה. כמו כן היא תיקח את המחשב איתה ללימודים אז יש להתחשב בנושא משקל וזמן סוללה כך שיהיה סביר לסחוב אותו איתה כל היום ולעבוד איתו זמנים ממושכים על הסוללות. כמו כן בנוגע למסך, היא חושבת ללכת על מסך קטן (11.6). האם זה קריטי מבחינת מחיר ומשקל? או שעדיף כבר ללכת על 14" סטנדרטי? תקציב עד 550$ גג, המחשב ירכש בארה"ב. תודה מראש לכל העוזרים...
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
שלום אנשים! מזה זמן מה שאני מחפש מחשב נייד שיתאים לצרכיי. לאחר בירורים רבים, הגעתי למסקנה כי ברצוני לרכוש את המחשב Dell inspiron n5111. אולם נשארה לי תהייה אחת - האם לרכוש את הגרסא עם מעבד i5 או את הגרסא עם מעבד i7? מפרט המחשב של הi5 http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1%E9%FA-%E5%EC%EC%EE%E5%E3%E9%ED/inspiron-n5110-n2630qm.htm מפרט המחשב של ה-i7 http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1%E9%FA-%E5%EC%EC%EE%E5%E3%E9%ED/inspiron-n5110-n2630qm.htm ידוע לי כי מעבד האיי 5 הוא כפול ליבה והאיי 7 הוא מרובע ליבה, אך מעבר לכך - לא ידוע לי האם ההבדלים ביניהם משמעותים עד כדי הצדקת תוספת מחיר של 500 ש"ח? [שאותם אוכל ל…
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי לוח בן 4 שנים עם חיבור PCI-E X 16 אני רוצה להחליף לו כרטיס מסך לדוגמא ל- NVIDIA 210 במפרטים של הכרטיסים החדשים רשום PCI-E 2.0 האם תהיה בעיה לחבר אותו ללוח הישן ? תודה דני
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
אהלן, בתור סטודנט חדש לסמסטר הקרוב אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי. מפאת חוסר תקציב אני פונה לעולם היד השנייה בחיפושים עבור מחשב טוב (אני יודע שאפשר למצוא זולים אבל אני מחפש מחשב חזק) ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק שאני קונה מחשב מיד שנייה. זה הסיפור ואני ישמח לשמוע אותכם.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרצתי 3DMark 2011 עם real temp ברקע ואני רואה שדבר ראשון בidle הטמפ' מגיעה ל60 מעלות ובמאמץ הכי גבוה (כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת) היא הגיעה ל85 מעלות!! האם הדבר הזה תקין? (הקירור הוא מה שמגיע עם הנייד ללא תוספת) בנוסף ברקע רץ אנטי וירוס אם זה משנה במשהו מה עליי לעשות? זה אומר שמשהו לא תקין? לצורך העניין המחשב מונח על שולחן ואין משהו שמפריע לפתח האוורור שלו [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
רכשתי נייד עם המפרט הבא: Processor: 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Video Card: NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus Memory: 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory Battery: 90 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery LCD: 17.3" FHD (1080p) with 2.0MP HD Webcam 1. ככול הנראה למחשב יש 2 כרטיסי מסך אחד של NVIDIA והשני של Intel זה של Intel מוגדר ככל הנראה ככרטיס הראשי. כאשר אני משתמש בתוכנות גרפיות קלות כמו SKETCHUP הביצועים ממש לא "מעוררים השתאות" בלשון המעטה. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לכמה זמן בטרייה כזו צריכה להספיק בין הטענה להטענה [אינטרנט+מוזיקה] בשימוש רגוע [ המסך 17 אינטש
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-