עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yanay,

שלום לכולם. צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש בעיקר לצרכים עיסקיים.השוק מוצף בדגמים כך שדרושה המלצה למחשב אחד או שניים שיענו על הדרישות: -גודל מסך: 13-14 אינצ' -קל משקל. אין צורך בכונן אופטי -בעיקר ל office וסרטים -זמן סוללה ארוך -גאג'אטים זה דבר נחמד (BT, מצלמת אינטרנט וכד') אך אין חובה -מחיר - באזור ה 3,000 ש"ח ד.א. מה לגבי vostro 131?

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  2. Started by dr70,

קיבלתי מהבוס שלי במתנה את המחשב הנייד שהמפרט שלו מפורט כאן: http:///www.dealtime.com/Compaq-Presario-7000-470004-759/info?tab=specs אם ניתן לשדרג אותו למחשב מודרני וטוב יחסית בעלות נמוכה, אשמח לדעת גם על כך. כמובן שאם הנחה שלהפוך אותו למחשב ברמה של מחשב חדש סביר, יעלה לי כמעט כמו עלות מחשב חדש זה לא משתלם לי. אם זו לא אופציה אני מעוניין לשדרג אותו בצורה מינימלית. השידרוג הוא ע"מ להריץ עליו Win xp ולהשתמש בו בעיקר לאופיס, גלישה באינטרנט ו-Skpye. אשמח לקבל המלצות. תודה מראש ושנה טובה, dr70

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  3. Started by dushicms,

תקציב משוער: 3500 שח (עדיף פחות) מטרות המחשב: משרדיות, לימודים ודיאבלו 3. גודל מסך 15.6 משקל רצוי: עדיף פחות מ2.5 קילו אבל לא כזה חשוב זמן סוללה: ממוצע. עדיפות לכניסת hdmi כונן קשיח 500gb אין צורך בצורב אין צורך בכונן bluray לא נדרשת אחריות ביןלאומית אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחברה מסוימת

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  4. Started by edvin22,

1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך כמה מאות אני אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  5. Started by ronili2,

יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה. קליטת האלחוט היא די טובה אבל במצבים מסויימים אני שם לב שאין לי קליטה או שיש לי קליטה נמוכה. שאלתי היא .. 1. האם יש אפשרות לקנות מגבר לכרטיס הרשת ? ( אני ידוע שיש אפשרות להגביר את עוצמת הגל של הראוטר .. אבל לא את זה אני מחפש מאחר ולא תמיד יש לי גישה לראוטר ( למחשב כשאני משתמש באותו מחשב נייד במסגרת עבודתי ) ) האם אפשרות לחבר כרטיס רשת נוסף ( כמו למשל בחיבור USB ) שיקלוט טוב יותר את האות מהראוטר ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. 1. תקציב אין הגבלה של ממש. אבל אני לא חושב שיש צורך לעבור את ה-3000 שקל. 2. שימוש עריכה גרפית, אינטרנט, סרטים, פיתוח, וירטואליזציה והרבה מולטי טאסקינג. 3. ציוד היקפי יש הכל, כרגע מסך DELL U2410 ועוד מסך 19" כללי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? שקט חשוב (7) המחשב נמצא בחדר עבודה על גבי שולחן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע 7. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ממש, אולי של כרטיס מסך בעתיד או זיכרון. 8.מידע נוסף המחשב היום רץ על Intel Q9450 לוח אם של ASUS כרטיס מסך ASUS 8800GS 4G זיכרון מארז ANTEC P180 וספק חדש של CORSAIR HX650 מתלבט בין i5 ל i7 בין : MSI z68a-gd65 ASUS P8z…

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  7. Started by mderazon,

אני צריך לקנות לעסק 4 מחשבים לשימוש משרדי, לא צריכים להיות חזקים במיוחד, שימוש דיי בסיסי מערכת ביתית מבוססת Intel Core i3 2100 מעבד: Intel Core i3 2100 3.1GHz - כמות: 1 - ₪0 קירור מעבד: Evercool 1155 - כמות: 1 - ₪0 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 - כמות: 1 - ₪0 מארז: Micro ATX 400W - כמות: 1 - ₪0 זיכרון: 4GB DDR3-1333 - כמות: 1 - ₪0 כרטיס מסך: כרטיס מסך מובנה במעבד Intel HD Graphics - כמות: 1 - ₪0 כרטיס קול: כרטיס קול מובנה 7.1 ערוצים - כמות: 1 - ₪0 כרטיס רשת: כרטיס רשת מובנה 10-100-1000 מגה ביט לשניה מותאם לADSL ולכבלים - כמות: 1 - ₪0 דיסק קשיח: 500GB Sata 2 - כמות: 1 - ₪0 כונן אופטי: צורב DVD-RW מהירות X22 - כמות: 1 - ₪0 הרכבת מערכת: הרכבת מערכת מקצועית ונקיה - כמות: 1 …

• 6 תגובות
    • 753 צפיות
  8. Started by aiman407,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בסרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יצרן: Samsung רוחב המסך: מסך רחב 16x9 גודל מסך: 22 זמן תגובה: 5 חיבור DVI: כולל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - …

• 40 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by anon,

1. תקציב -אני לא רוצה להגביל, אבל השאיפה היא להיות כמה שיותר זול מבלי להתפשר על היכולת לבצע את העבודה 2. שימוש -גיימינג ועריכה גרפית בסיסית (ציור בעזרת טבלט בפוטושופ) המטרה העיקרית היא שהמחשב יהיה מסוגל להריץ את GUILDWARS2 על ההגדרות הכי גבוהות ללא מאמץ (ודיאבלו3+סדרת דרגון אייג' אבל אני מניח שהדרישות שלהם נמוכות יותר) מאחר והדרישות המדויקות של המשחק לא ידועות כרגע נגיד פשוט שאני צריך מחשב שיריץ משחקים כבדים יחסית על הגדרות גבוהות וברזולוציה גבוהה בנוגע לפוטושופ- החשיבות לא גבוהה במיוחד וגם המחשב הישן שלי הסתדר אז אני לא מעוניין לבזבז על זה יותר מידיי כסף אבל אם ישנה אלטרנטיבה זולה יחסית שתביא לשיפור משמעותי אני אשמח לשמוע 3. ציוד היקפי -אני זקוק למסך טוב בגודל "22 לפחו…

• 8 תגובות
    • 884 צפיות
  10. שלום הזמנתי מחשב נייד ומעוניין לשמוע חוות דעת עליו.. עד כמה הוא יריץ לי משחקים ועל איזה איכות.. משחקים כמו NBA 2K12 או BATTLEFIELD 3 הנה המפרט: XPS 17 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Genuine Windows® 7 Home Premium, 64-Bit, English NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory 750GB 7200 RPM SATA Hard Drive 17.3" FHD (1080p) 3D Display with 2.0MP HD Webcam Tray Load Blu-ray® Triple Writer (reads and writes CDs, DVDs, BDs) NVIDIA 3D Vision glasses ---- זה גם כלול אגב עלה לי 1300$ תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם, קודם כל אני שמח לחזור לפורום האדיר הזה פעם בעצמי הייתי ממליץ על מפרטים אמנם של מחשבים נייחים, ומרבית ההודעות שלי יעידו על כך אבל איך אומרים - הגלגל הסתובב ואני צריך את עזרתכם האדיבה אז ככה - רשמית אני כבר סטודנט, ואני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל 2 שימושים עיקריים : * סרטים בHD - רק עכשיו התחדשתי בטלווזית לד מסוג Panasonic E30 , ואני מעוניין לראות סרטים בHD באמצעות המחשב נייד. * שימושי אופיס, משרד- השימושים הרגילים לסטודנט הפשוט כמו שציינתי, התקציב הוא עד 3K עם עדיפות לכמה שפחות כמובן . אז הנה פירוט יותר נרחב לפי הדרישות של הפורום : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטרנט ואופיס + צפיה בסרטים HD * גודל המסך? לא כזה קריטי * משקל רצוי? לא ק…

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  12. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב עם ביצועים מהירים וחזקים לשימוש למשחקים כבדים, תוכנות כבדות, עבודה עם גרפיקה, והתקנה של 2 מערכות הפעלה לפחות. אני מעוניין שהמחשב יוכל לעמוד בכל זאת בצורה טובה מאד ושהביצועים שלו יהיו מקסימום. הקצבתי למחשב זה בין 5-10 אלף ש"ח ומאד אשמח להצעות, כמובן שאם השינוי הוא גדול ומדובר על עוד קצת כסף זאת לא הבעיה. העיקר לקבל מקסימום ביצועים. תודה רבה

13. Started by LiorTa2,

ערב טוב לכולם! אני מתחיל ללמוד בקרוב ומחפש מחשב נייד. השימושים שלי הם אינטרנט, Office , סרטים ואולי גם לשחק קצת. מתלבט בין 3 מחשבים: 1. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13669 מכירים את הדגם הזה? אם כן, איך הוא? האחריות היא איסוף והחזרה ל3 שנים בניגוד לDELL (אחריות בבית הלקוח) אז פה יש מינוס, מכל השאר הייתי מרוצה. 2. http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E... אשדרג ל6 GB זיכרון ויש אחריות בבית הלקוח. 3. http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7561 מישהו מכיר את המחשב הזה? יכול להמליץ עליו? איך המחשבים של Samsung? צריך את עזרתכם בבחירה. תודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  14. Started by Angello,

יש לי כמה דגמים שאני מתלבט ביניהם, אני יודע שיש הבדל לא קטן במחיר ביניהם, השאלה היא אם ההבדל הזה שווה את מה שמקבלים. שימושים עיקריים הם לצפייה בסרטים באיכות גבוהה, לימודים ומידי פעם משחקים. 1. Asus N53sv - sx104v (geforce gt 540m) 2. dell insperion 5510 (geforce gt 525m) 3. acer aspire 5750G-2634G64Mnkk (geforce gt 540m) 4. HP ProBook 4530s LJ475UT (radeon hd 6490m) לגבי הדל אינספריון, קראתי בכל מיני מקומות שהמבנה שלו דיי חלש - אבל אין לי מושג עד כמה זה נכון... ולגבי הכרטיס גרפי של HP הבנתי שהוא יותר חלש מה540 של ג'יפורס, זה נכון? מה לדעתכם הכי כדאי לקחת?

• 0 תגובות
    • 469 צפיות
  15. Started by חן וייסמן,

לפני כמה ימים פרסמתי כאן הודעה למפרט למחשב חדש, אני הולך לקנות אותו בלי קשר. כרגע יש לי מחשב "ישן" שאני הולך להעביר לאחי אבל הוא כבר לא סוחב ככ במשחקים, הדרישה העיקרית היא משחקים בגרפיקה גבוהה. זה המפרט: לוח: GA-G41M-ES2L מעבד: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333 זכרונות: Kingston (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM) X2 כ.מסך: GTX9800+ 512MB מארז דיי סביר לא זוכר את הדגם ספק בן 5 שנים של COOLERMASTER 550W זהו... איך שלי נראה השיפור יכול להיות בכרטיס מסך... השאלה אם שווה להשקיע בכלל? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  16. Started by asusqwer,

1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? איטרנט,צפייה בסרטים והורדות מאתרי שיתוף.אני מעדיף גם מארז קטן min א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BitTorrent ,פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  17. אני מחפש מחשב נייד שמתאים לסטודנטים מעט משחקים כמו PES12 ועוד מעט, צפייה בסרטי HD ושימוש באינטרנט ומסמכים. עדיפות לחברת לנובו או דל גודל מסך 13-14 אינץ'. אשמח לקבל הצעות או לינקים למחשבים טובים. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 482 צפיות
  18. Started by 00Amir,

אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה, אם לא מצטער אבל חשבתי שמי שקונה מחשב חדש כדאי שישים לב... השקיע במחשב I7 2600 עם 16GB זיכרון ועוד כמה דברים... כאשר הגעתי לראות את המחשב - חשכו עייני... שימו לב - נשבע לכם לא נגעתי מארז CM 620 ניסיתי להעביר את הכבל מהספק השמאלי ממאחורי הלוח אם אבל הוא קצר מידי... בגלל שאנחנו מאילת אז הקניה נעשתה באילת... פשוט חובבנות [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  19. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא יודע, שמעתי שה13.3 אינץ' נחמד אבל לצפיית סרטים אולי כדאי 15.4?, אני פתוח להצעות בכל הגדלים * משקל רצוי? בעיקר לשימוש ביתי ולעיתים רחוקות לנסיעות לצימר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? נחמד אם יהיה לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * כונן CD/DVD? צורב? צורב די וי די * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * צריך WIFI אני לא יודע אם זה ברירת מח…

20. Started by ronzilca,

תקציב: 4000-4500 ש"ח, לחסוך רק בדברים חסרי משמעות (אם יש כאלו), המטרה זה מחשב איכותי וחזק. שימוש המחשב העיקרי: משחקים, עבודה עם תוכנות שקשורות בתכנות וגרפיקה - מהיר. מיועד לשימוש בגרפיקה גבוה. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. - בעיקרון יש לי איזשהו כיוון כפי שתראו למטה, אשמח אם תתייחסו ותענו על שאלותי. מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הארדיסק: WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI יש לי כמה שאלות: 1. ה-6950 - חדש להבנתי, האם מומלץ (משחקים כמובן..) ? 2. כמה הבדל מורגש יש בין ספק כח 500 ל-550 ל-600 וואט, והאם יש לי צורך ביותר מ-500 וואט ? 3. מארז - כמה השפעה באמת יש לו, אני זקוק להמלצה, אבל באמת שלא מע…

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  21. Started by דין כהן,

שלום אני רוצה לקנות את המחשב הזה ויש לי כמה שאלות: מעבד:intel sandy bridge core i5 2400 3.1 ghz מאוורר למעבד:Scythe דגם KATANA 3 SCKTN3000I תאימות למעבדי Intelלוח אם:gigabyte ga-z68ma-d2h-b3 זיכרון ראם:kingston 2x4=8 gb 1333 דיסק קשיח:samsung spinpoint f3 1TB HD1035J כרטיס מסך:Gigabyte דגם Radeon HD 6850 OC 1024MB GV-R685OC-1GD ספק כוח:seasonic-boronze 620w מערכת הפעלה: Windows 7 home primium 64 Bit מארז:coolermaster cm690 advanced 2 1.המחשב טוב למשחקים? 2.אני בונה עליו שיהיה לי לעוד 4-5 שנים אתם חושבים שהוא יחזיק לי ואם לו מה אני עוד צריך להוסיף? 3.המאוורר הזה Katana 3 Type I CPU Cooler למעבד יחזיק לי יותר מאשר המאוורר שבא עם המעבד?

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  22. Started by OmniStrife,

שלום פורום. צריך עזרה בקניית נוטבוק טוב עד 1.5K עדיפות לפחות. הכי חשוב זה זמן סוללה, היא סטודנטית ורצוי מחשב שיחזיק כמה שיותר שעות עבודה. כמו כן רצוי שהוא יהיה קל משקל. מע' הפעלה לא קריטי איזו. ראיתי את המחשב הבא של LG, האם כדאי? http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1315311&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Kama〈=he תודה

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  23. Started by Drycos,

שלום לכולם, אני רוצה לעזור לידידה שלי שרוצה לקנות מחשב נייד עבור הלימודים שלה. היא סטודנטית שלא מתכננת לעבוד על המחשב בזמן ההרצאות אלה במעונות שלה ולכן מבחינת גודל/ניוד פחות קריטי ואפשר גם לבחור מסך גדול. מבחינת תקציב עדיפות למחשב נייד זול ואין צורך להתפרע הצרכים הם אופיס וגלישה (עד גג 3K עדיפות לפחות) *מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (בקושי). * גודל המסך? סטנדרטי או גדול יחסית * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי, סטנדרטי מבחינתי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * הא…

24. Started by lirancoh85,

המפרט כרגע הוא intel core 2 duo e8200 xfx nforce 680i lt SLI ready xfx 9600gso 580m 384mb DDR3 g.skill 800mhz 1gb x2 pny 800mhz 2gb x2 Thermaltake 430w xp550 np bitfenix merc alpha + 6x 120mm scythe arctic freezer pro 7 panasonic "42 th42px60b hd ready המחשב מחובר רק לטלויזיה , עיקר השימוש הוא לפרו אבולושיין ופיפא, אך לפעמים גם משחקים כגון CALL OF DUTY וכו' עד עכשיו הכרטיס מסך סחב יפה , פיפא 12 כבר קשה לו וגם ב CALL OF DUTY היו נפילות מדיי פעם, ברצוני להחליף את כ. המסך ואת הספק , תקציב עומד על 200£ לירה שטרלינג (אני חי בלונדון) שמספיק ל 6870 ו CORSAIR GS600 אשמח להצעות נוספות וחוות דעת. תודה מראש לירן

25. Started by Idan-h,

שלום חברי הפורום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש לימודי מדעי המחשב והבנתי שהמחשב הנוכחי שלי לא יכול לשרת אותי כראוי (15.6 אינץ'). לאחר התלבטות קלה ובעזרתו של חבר הפורום Chevy הגעתי למסקנה שאני רוצה ללכת על הVostro V131. ראיתי את המחשב פיזית ומאוד התרשמתי ממנו. השאלה אם ללכת עם הגרסא עם הi3-2310 או ללכת כל הi5-2410. אם עיקר העיסוק היה אינטרנט אופיס וכו' לא הייתי חושב פעמיים והולך על הi3, אבל בגלל שמדובר פה בתכנות נראה לי שעדיף ללכת על הi5. ההבדל במחיר: 400-450 שקל בין דגמים מקבילים. השאלה שלי היא אם ההנחה שלי לא מוטעית וללכת על הi3 לא תהיה טעות גדולה מידי. (ממה שראיתי ההבדל ביצועים הוא בערך 25% יותר לטובת הi5).

דיונים חדשים בפורומים