ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לפני שנה קניתי מחשב לפי המלצתו של Access denied בפורום זה והמחשב שנולד מהמלצה זו מתפקד בצורה מצוינת. אז קודם כל תודה רבה ל-Access denied ולחברה האחרים שעזרו אז. בעקבות ההצלחה הכבירה, עכשיו כשחבר פנה אליי בבקשה לעזרה בקניית לפטופ, אני פונה אליכם החבר היקר מחפש מחשב למטרות לימודים (עבודה נוחה עם Office, Matlab) ועריכה גרפית פה ושם (Photoshop, illustrator). ישנה עדיפות לרזולוציה גבוהה וגודל מסך 13-14 מאחר והוא הולך לבלות עליו מספר לא מבוטל של שעות קריאה. גם כניסת USB 3.0 תהיה נחמדה אם יש אפשרויות כאלה במסגרת התקציב (התקציב הוא 5K אבל אפשר להתגמש ל-6). תודה רבה וכמובן שאשמח לספק עוד פרטים שיעזרו להמליץ, יואב
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הארות/ הערות על המפרט הבא לגיימינג. התקציב סביב 5500, אין כוונה לבצע .O.C, אלא להריץ משחקים מתקדמים הקונפיגורציה המוצעת: לוח אם - GIGABYTE Z68A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7 או: Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E מעבד - Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray זיכרון RAM: DDR3 1666Mhz 2x4GB KINGSTON Dual Channel CL8-8-8-24 או: PATRIYOT או: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 דיסק קשיח: WD או: SEAGATE SATA3 1TB DVD SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7280S כ. מסך Nvidia GeForce 570GTX SOC 1280MB-5 EVGA מארז - ARMOR A60 מגיע עם מאוורר 20ממ ,USB 3 :חיצוני לפנל הקידמי או: : Thermaltake …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הזה: מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ₪694 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2400 3.1Ghz - TRAY ₪830 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P61-DS3-B3 ₪296 זיכרון: [..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪228 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] THERMALTAKE V4 (BLACK) VM30001W2Z W/O PSU ₪231 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY - זמין במלאי ₪97 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 1TB SATA3 ₪307 הרכבת מחשב: [.…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, אחרי תקופה ארוכה של מספר שנים שלא הייתי פעיל כאן. בזמנו הייתי מכיר את כל הרכיבים ומה כל אחד שווה, היום אני בור מוחלט בכל הנושא. התקציב עומד על כ-4000 ש"ח, רצוי שלא לחרוג אך ניתן במידת הצורך. המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, משחקים חדשים וקצת גראפיקה. הרכיבים הדרושים: מארז, ספק כוח, לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך. מפרט נוכחי, לדעתי לא כדאי לשדרג: AMD Sempron 3000+ @ 2000MHz DFI Infinity NF UltraII-M2 Team Xtreem 1GB DDR2-1000MHz Leadtek WinFast 7900GS 256MB Western Digital 640GB SATA2 FSP GROUP 400W FSP400-60THA
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש שלוש קדוש שיאפשר להריץ BF3 (לא מקורי הא ). התקציב שאני נותן לסיפור הוא 2500 ש"ח, במידת הצורך ניתן לחרוג כמובן אבל עדיף רק לחסוך. המגבלות הן כאלו: ספק הכוח הוא SEASONIC 430W והוא משרת אותי נאמנה, ואני מעדיף לא להחליף אותו, אז הרעיון הוא מערכת שנכנסת במעטפת הכוח של הספק, במידה ויש דיל מטורף לספק חדש שנכנס בתקציב +- אפשר להחליף אבל ההעדפה היא להשאר עם הספק הזה. המארז הקיים הוא LANCOOL PC-K56 , אני חושב שהוא יכול להכניס את כל הרכיבים אבל אם יש סיבה לדאגה תגידו לי.. מעדיף שלוח האם יאפשר תמיכה בUSB3 אך זו לא חובה, מעדיף גם (במידה ואני הולך על אינטל) שהלוח יאפשר תמיכה בליבה הגרפית הפנימית (שוב לא חובה אבל אם זו תוספת מחיר לא משמעותית זה נחמד). מעדיף שהחנות…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכי חשוב לי שאני אוכל להפעיל משחקים כמו Battlefield 3 ו-Skyrim על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1207 לוח אם: Gigabyte GA-P67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪471 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪339 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪122 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות…
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אז זה מה שיש כרגע המחשב נקנה, לפני שנתיים בערך! DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz 5400 Gigabyte GA-MA74GM-S2H v1 OCZ OCZ2V8002G Asus MW221C ATI Radeon HD 4850 Series antek three hundred: מארז וספק של antek 350W טוב אז ככה! יש לי תקציב של 1000 ש"ח +- . חשבתי להחליף את המעבד, אבל אם אני מחליף אותו אני צריך להחליף את לוח אם והזיכרונות. Gigabyte GA-880GM-UD2H AMD880G CHIPSET 413ש"ח AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz 125Watt Quad Core AM3 Black Edition BOX 671 ש"ח Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 126 ש"ח סה"כ 1210 ש"ח טוב על זה חשבתי! הצעות, שיפורים, והארות + הערות יתקבלו בברכה
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבצע שידרוג למחשב (יש לי ספק כח חזק ואיכותי מאוןד כנל גם כרטיס מסך) אני מחפש מעבד לוח וזכרונות עד 1500-1700 שח ביחד אשמח לדעת מה הכי משתלם לי נטו למשחקים. תודה
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אני קונה מקבוק פרו השבוע. רציתי לשדרג את הכונן הקשיח לSSD הדגם שהכי אהבתי הוא ה- 3 ocz vertex השאלה היא אם המקבוק פרו החדש תומך בSATA 3 וינצל את כל הטכנולוגיות שקיימות בהארדיסק שאני קונה או שהמחשב פשוט לא ינצל אותו ועדיף אחד יותר זול. תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כבדים. איך הלוח אם והכרטיס מסך שבחרתי? האם עדיף להחליף ל GTX ? הרכבתי את המפרט הבא ב-KSP: מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 1 995 995 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS כמות מחיר סה"כ P8P67-M B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E 1 670 670 זכרונות DDR3 1600Mhzכמות מחיר סה"כ 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 (Low Voltage) 1 320 320 כרטיסי מסך ASUS - AMD כמות מחיר סה"כ HD 6950 DCII 2GB GDDR5 DX11 2xDVI 4xDP PCI-E 1 1490 1490 דיסקים קשי…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אך גם צפייה בסרטים\סדרות ולעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA\PES\cod\אססין קריד.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני שוקל להחליף את המסך עוד כמה חודשים, זה משנה בכלל? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
שלום למומחים, שימושי המחשב: עבודה משרדית, אינטרנט, ראיית סרטים/DVD ציוד הקפי: יש לי הכל, עכבר אלחוטי, לוח מקשים וגם רמקולים חיצוניים מצויינים herman kardon– נא לשים לב שמחובר למסך דו-שימושי, כלומר ישמש גם לטלויזיה – המסך הוא 23 אינץ' full-hd led – אודה גם על עצה אם צריך כבלים מיוחדים על מנת להיטיב הצפיה מארז: אני מעוניין במארז דק (צר)ומוכן להוסיף על כסף רצוי שקט ככל האפשר ווינדוס: צריך המלצה אופיס: רוצה חוקי – האם יש מחירים מיוחדים לסטודנטים?
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום חברים הציעו לי מחשב Dell latitude D420 הכולל מעבד CORE 2 DUO U2500 1.2GHZ 2M SMART L2 CACHE זיכרון 1.5 גיגה כרטיס מסך INTEL 950 הרדיסק 60 גיגה סוללה 9 תאים יש הכנה למודם סלולרי, בלוטוס ויי-פיי צורב חיצוני מקורי של דל מסך 12.1 אינץ עמדת עגינה עם כרטיס מסך עצמאי (לא ממש הבנתי מזה אומר) ואני מקבל תיק מקורי של המחשב כמה שאלות: 1. רציתי לשאול כמה מחשב כזה חדש עולה בארץ? 2. אני רוצה לשים עליו וינדוס 7 יהיה לי בעיה? 3. אני רוצה לעשות החלפה לקחת את המחשב הנ"ל ולתת בתמורה ARCHOS 70 עם 250 גיגה האם כדאי? 4. יש דברים מיוחדים שאני צריך לדעת על המחשב הזה? תודה וחג שמח
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית ברמת PS ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). SAMSUNG 2333T -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, לפני כמספר חודשים פתחתי אשכול בו רציתי לקנות מחדש חדש וקבלתי מכם המלצה. עקב מספר בעיות בסופו של דבר המחשב לא נקנה, וכעת אני שוב רוצה לקנות אותו. כפי שאני יודע בעולם המחשבים כל הזמן יוצאים חלקים חדשים, מחירים של חלקים משתנים וכו', אז אני מעתיק לפה את הדרישות שלי ואת המפרט שהצעתם לי דאז, ואשמח אם תעשו שיפורים רלוונטיים. אני אוכל לענות על שאלות היום, כאשר מחר אני חוזר לצבא ואשוב ביום רביעי לענות על שאלות נוספות, בציפייה לסגור את העסקה עד יום שבת הבא. תודה רבה מראש לעוזרים. התקציב בסביבות 2500 שקל - עדיף לא לנצל את כולו אבל אפשר גם לגלוש מעבר אליו בכמה מאות שקלים שימוש המחשב הוא למספר דברים: עבודה משרדית - גלישה אופיס וכד' - אני רוצה שיהיה מהיר וטוב בתחום הזה, שיהיה אפ…
-
- 10 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על המפרט הזה לגיימינג. כעיקרון התקציב היה אמור להיות 3.5קיי אבל אני רואה שתהיה חריגה מסויימת. בנוסף אני צריך המלצה ללוח אם שמתאים לשאר המפרט, אין לי כלכך מושג על המארז שבחרתי (שמגיע עם ספק) אבל היה נראה נחמד. האם לדעתכם ההבדל בביצועים בין 6950 ל gtx 570 שווה 400 ש"ח? פרטים: המחשב ישמש לגיימינג כבד (bf3,mw3,iv וכל המשחקים החדשים על הגדרות גבוהות), יכול להיות שחיבור לטלוויזיה כדי לראות תכני HD ועבודה משרדית. אפשר לחרוג מהתקציב במידת הצורך, אבל עדיף לחסוך, אם יש משהו שלדעתכם צריך לקצץ במפרט שהבאתי תגידו. רזולוציה 1920x1080. לא עושה OC. הנה המפרט שהרכבתי בRSM, שכאמור לא כולל לוח אם (אני צריך המלצה לאחד). תודה. מפרט מעודכן בתגובה מס' 3 עריכה: כמובן שלא חייב…
-
- 6 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לוח אם למפרט הבא אבל קצת מבולבל מכל האפשרויות. קודם כל זה המפרט: מעבד: intel i5 2400 כרטיס מסך: gigabyte gtx460 זכרון: 2x2gb או 1x4gb ספק כח: 500w אני צריך לבחור לרכיבים האלה לוח אם כמה שיותר זול אבל עדיין בגבול האיכותי. נגיד עד 350 שח. או של asus או של gigabyte מכיוון שאלה החברות שהספק שלי עובד איתן. אין לי צורך בכניסות מיוחדות או חיבורים מיוחדים, משהו סטנדרטי לחלוטין. אולי רק usb3 לעתיד. המחשב מיועד לשימוש אישי, אני משחק רק משחק אחד (והרבה) שהוא Starcraft 2 אז חשוב שהמשחק יפעל טוב בביצועים כמעט הכי טובים. חוץ מזה המחשב הוא לשימוש יום יומי אבל חשוב לי שהוא ירוץ כמו טיל. תודה מראש, אמיר.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - מעדיף שלא, אבל יש מצב 2. מה שימושי המחשב (תכנות, משחקים, אופיס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - שימוש שוטף, יכול לפעול גם לילות שלמים מדי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefiled Bad Company 2. GTA4, Starcarft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1280x1024, אינשט 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוה עבור הרזלוציה הנמוכה שלי, הייתי שמח שגם אם אני אשדרג את המס…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי אחד אין יותר מידי מה לפרט מת המחשב הקודם (היה ישן מאוד ומת) לא משנה רעש לא משנה כלום! רק דבר אחד מקום הקניה TMS עריכה שונה המפרט נא לעבור תודה ^^ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X2 220 2.8Ghz 64Bit Dual Core AM2+/AM3 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪212 קירור למעבד: Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-770T-D3L AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪322 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪480 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 2 - מחיר: ₪23 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי היום מחשב נייד חדש ושנכנסתי לבדוק את כרטיס המסך שלו ראיתי שכתוב לי שיש לו כרטיס מובנה של אינטל כשבעצם הכרטיס שאמור ליהיות פעיל הוא כרטיס של Nvidia (אני רואה שהכרטיס של נבידיה נמצא במחשב אבל משום מה הוא לא הפעיל מבינהם) מה אני יכול לעשות כדי לשנות את זה?
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם הבנתי שבשנים האחרונות נעשתה התקדמות גדולה מאוד בקרב המחשבים הניידים ויש לי מספר שאלות בנושא בתור מישהו שממש לא בקיא: 1) האם מחשבים ניידים הגיעו למצב שהם מסוגלים להריץ משחקים כבדים עליהם? 2) מה ההפרש במחיר בין מחשב נייח למחשב נייד (הבנתי שהיתה ירידת מחירים גדולה). 3) האם המחשב הנייד מפיץ קרינה (לא יודע אם מחשב נייח מפיץ או לא) בזמן שימוש על ידי סוללה ובזמן שימוש בחשמל 4) האם בזמן ההטענה של הסוללה מופצת קרינה? 5) ישנה שמועה שמסוכן לשים את המחשב על הרגליים מחשש לקרינה? יש אמת בדבר? תודה מראש על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? צפיה בסרטי HD, קריאת PDFים, תכנות, פוטושופ (לא כבד), אינטרנט ושימושים משרדיים, GNS, VMware. * גודל המסך? רצוי 15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי, אני לא יודע מה זה זמן סוללה ארוך אבל נדמה לי 3-4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? אם יש אז נחמד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? אפשרי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא נדרש. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS אם יש עוד חברות טובות אז בכיף. יש לי שאלה חשובה - כשקונים מחשב נייד מקבלים איתו דיסק דרייברים? אם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ככל הנראה יש לי בעיה בלוח האם מסוג Z520 במחשב נייד ASUS EE PC 1101A. חיפשתי אם אוכל לקנות את לוח האם בנפרד אבל לא מצאתי אותו למכירה. שאלתי אם כן היא: האם אוכל לקנוות לוח אם אחר למחשב הנ"ל? אם כן איזה? מקווה שזה הפורום המתאים לבירור הנושא הנ"ל. תודה לעונים וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
שלום, יש לי כשנתיים נוטבוק asus ee pc 1101a. לפני כשבועיים ארעה בו תקלה: ניתן לראות רק חצי מסך - חצי מהצג שחור וחצי ממנו רואים רגיל. אני נוטה להאמין שהבעיה היא בכרטיס המסך שאם ארצה להחליפו אאלץ להחליף את כל לוח האם, במקרה דנן z520. חיפשתי אם אוכל לקנות את לוח האם בנפרד אבל לא מצאתי אותו למכירה. שאלתי אם כן היא: האם אוכל לקנות לוח אם אחר למחשב הנ"ל? אם כן איזה? תודה לעונים וחג שמח
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2775 זה מפרט לנייד שאני שוקל לקנות אני מתחיל ללמוד אוטוטו המחשב נועד לעבודות ולימודים, צפייה בסרטי HD, ומעט משחקים כמו PES12. האם יתאים לי?
-
- 1 תגובה
- 509 צפיות
-