ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,381 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מבקש המלצה למפרטים לשני מחשבים שאני מעוניין לקנות: מחשב ראשון שמיועד לגרפיקה, בעיקר פוטושופ ורינדורים (לא בזמן אמת, לכן לפי מה שקראתי, חשוב יותר מעבד וזיכרון ופחות כרטיס מסך). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ורינדורים בעיקר, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרבה פוטושופ, הרבה סקטצ'אפ, קצת אוטוקאד. כולל רינדורים (בעיקר מקסוול, פודיום, טוויילייט) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחק…
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב עבור משחקים . משחק מידי פעם אבל רוצה להריץ את המשחקים על האופציות הגבוהות. תקציב מקסימום 5000 ואפשר לחרוג קצת. דיסק קשיח וDVD אעביר ממחשב אחר. המפרט שיש לי בראש הוא: intel I5 2500 Gigabyte P67X-UD3 Crucial M4 64GB /128GB Gigabyte/gainward 560 TI OC/ 570 (with good colling 2 or 3 fans) מארז - לא סגור חשבתי על ה thermaltake V9 - חשוב לי USB 3 מקדימה. ספק corsair 650TX or 750 או ספק אחר טוב. פתוח לשמוע על רעיונות הוזלה או רכיבים אחרים. אין לצערי חנויות מקצועיות באיזור חיפה והקריות!!
-
- 9 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אם אני לא טועה יותר טוב לסוללה שתהיה ב 80% בערך מאשר ב 100 ועדיף שלא תיטען כל הזמן בחלק ממחשבי IBM ראיתי שיש כ לים לניהול טעינה של סוללה אבל אצל DELL לא ממש מצאתי (באתר שלהם) אני מניח שיש תוכנות צד שלישי שיכולות לעזור בעניין (או אפילו כמה פקודות ב CMD...) תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא : מעבדי אינטל: Core i3 2100 3.1Ghz s1155,3MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים ArcticFreezer 7 Pro Rev.2 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E כרטיסי מסך: GIGABYTE - AMD HD 6450 1GBDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E צורבים : DVD:LGDVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) מארזים: Thermaltake V4 Black Edition Midi Tower Series Black Case(No PSU) מאווררים וגופי קירור: מאוררים Scythe GentleTyphoon 120mm Fan 1450RPM ספקי כוח: SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail) מחירון עבודות במעבדה: הרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל מחירהחבילה: 2241 המפרטהורכב באתר קיי.אס.…
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב, ואני כבר לא הכי מעודכן בשוק. לכן, אני אשמח לקבל הצעות להרכבת מחשב חדש. ניסיתי להרכיב מחשב כך שכל רכיבי החומרה יתאימו זה לזה באופן אופטימלי, אבל אני לא ממש בקיא (האמת שזה בעיקר שלא קראתי מספיק את המפרט של כל רכיב ורכיב). תקציב: 1500-2500 (ואם אני ממש לא ריאלי, אשמח לדעת כמה עליי לחרוג) יישומים עיקריים: בעיקר עבודה בC וMATLAB , אבל גם למשחקים (משחקי גוף ראשון / אסטרטגיה) מסך: קיים כבר מסך 23 אינץ של LG אין צורך בציוד היקפי (לא צריך כוננים ,צורבים, מקלדת, רמקולים) צריך: מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך, מארז גדול, ספק, ומאווררים שקט: השקט של המארז לא ממש קריטי לא מתוכנן אובקלוק – (בעיקר כי אני לא יודע איך לעשות, והאם כדאי, ומה ההשלכות ) מערכות ה…
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג של כל המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty modern warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
ערב טוב, חבר שלי רוצה לשדרג את המחשב שלו השימושים הם בעיקר משחקים וסרטים, רזולוציה למשחקים היא 1080*1920 אין צורך בצורב, דיסק קשיח וציוד היקפי. כמו כן, צריך להיות מוכן לאוברקלוק בינוני (מבחינת המעבד 2500K) רמת שקט לא חשוב אבל המחשב נמצא בחדר שינה אז שלא יהייה טרקטור גם. אין צורך במערכת הפעלה. הוא מוכן גם לקנות רק מ omc אלא אם כן אני אצליח לשכנע אותו אחרת, אבל אם יש אפשרות בבקשה להביא מפרט משם. תודה.
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה החלטתי לרכוש מחשב נייד בשבילי. כרגע אני חייל וסטודנט. התקציב שלי עומד על3700 ש"ח מקסימום. הערב חשובה: אני מעוניין שיהיה במחשב מודם סלולארי פנימי. אפשרי לצרף דבר כזה למחשב (סיםפרי כמובן). * מטרות המחשב? סרטים, שפות תיכנות, משחקים קלים-בינוניים (ברמה של GTA SA), אינטרנט והכי חשוב- לימודים. * גודל המסך? 13.3-14 אינצ' * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף ארוך, 4-5 שעות (שיחזיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך HDMI. * בלוטות? אם אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250-500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב (אני אשתמש ביואסבי פשוט). * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם…
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר בדגם dell inspiron n3010. המחשב פשוט נשאר תקוע על המסך שעבדתי עליו, וכלום לא עוזר, חייב לכבות ולהדליק. לא בעיית חום - הרצתי תוכנה למדידת טמפרטורה, וברגע הקפיאה המעבד היה בסביבות 45 מעלות. יכול להיות שזה מערכת הפעלה? למרות שזה לא נשמע ככה..
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
קניתי מחשב סלוני חדש אלוףףף!!! ואני רוצה לשים לו כרטיס רשת אלחוטי השאלה היא האם ללכת על חיבור PCI או על USB ולמה??? לדוגמא: PCI - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7557&CatCode= USB - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6863&CatCode= שאלת הרחבה: מה עדיף? 1. חיבור אלחוטי כמפורט למעלה. 2. חיבור קווי ארוך מאוד - 15 מטר כבל (כמה עולה?) 3. PLC של הוט - אינטרנט על חשמל. תודה רבה, תומר. 8)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב שיהיה מיועד בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם זה משמעותי ביותר אזי לחרוג ב-200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. אולי טיפה גרפיקה של מתחילים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת סט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? צפייה בסרטים , עבודה משרדית , ומשחקים מאוד פשוטים לאחותי הקטנה. * גודל המסך? 11.6 * משקל רצוי? כמה שפחות ? ראיתי שהמחשבים האלה הם בסביבות ה1.5 ק"ג שזה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה אבל רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא חייב כונן קשיח גדול. 250 כזה ומעלה. * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן DVD . * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תקציב בסביבות ה1700 . אפשר לחר…
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות נייד חדש ורציתי לקבל קצת הסבר לגבי ההבדל בין מעבדי ה CORE של אינטל לעומת המעבדים המגבילים של AMD אשמח להשוואות בין סדרות ה I-5 וה I7 למקבילהן של AMD בנוסף אשמח לדעת האם צריך לקנות מערכות קירור נוספות כאשר בוחרים במעבדי AMD (האם הם נוטים להתחמם יותר?) הסיבה שאני שואל היא כיוון שאני רואה שמעבדי AMD משמעותית זולים יותר וחשבתי שאולי כדאי לשקול אותם ברצינות אך בשביל זה אצטרך לדעת את היתרונות והחסורנות שלהם כנגד מעבדי אינטל בתודה מראש מיכאל.
-
- 2 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום אני קונה עכשיו dell vostro 3350 יש לי אפשרות לשדרג את הזיכרון מ 4 ל 8 ג'יגה (העלות זניחה) אני מתכוון להשתמש במחשב לאנליזות matlab בעיקר, אבל יש מצב טוב ש 4 ג'יגה יספיק לי האם שדרוג ל8 ג'יגה יגרום לסוללה להחזיק פחות? האם יש חסרונות אפשריים נוספים? תודה אריאל
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בלי המון ניסיון בהרכבה עצמית וכדו'. אני מעוניין במחשב שיפעיל את המשחקים הכי חדשים ברמה כיפית לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות אבל בהחלט שיהיה יפה ומהנה. אשמח להמלצות לשילוב של הרכיבים הבאים: מארז, לוח אם, מעבד, כרטיס גרפי (שהכל ביחד יעלה בערך עד 1,500 ש"ח, אפילו עד 2,000) יש לי כבר ואצרף ולכן לא ארכוש : כונן קשיח, 4 ג'יגה זכרון פנימי, מסך HD, כונן תקליטורים, מערכת הפעלה תודה מראש! רונן
-
- 6 תגובות
- 647 צפיות
-
-
מחשב netbook 10.1 עם מעבד ליבה כפולה ATOM N550 , זיכרון 2G כונן 320G. נמכר ע"י מור-לוי תחת השם אוליבטי ללא קשר לחברת אוליבטי?! בפועל מיוצר ע"י חברת Clevo הטייוואנית. האם מישהו קנה מוצר כזה? לפחות מבחינת הנתונים והמחיר זהו מוצר משתלם מאד, אבל גם חשוד מאד!
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
טוב אז דבר ראשון הציעו לי מפרט מאייבורי: מארז: ARCTIC שחור\אפור עם USB קידמי ללא ספקספק כח: A.PFC 550W FAN12 CI-POWER CWT לוח: DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 INTEL מעבד: אינטל GHZ 8MB CORE I7 1155 QUAD 26003.4 זכרון: KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ כ.מסך: NIVIDIA GEFORCE 450GTS 2G-3 P.O.VIEW דיסק קשיח: פנימי TERA SATA3 7200 32MB SEAGATE1 צורב: GH22NS שחור SATA LG DVDX22 DL כר. רשת: G LAN 1 מובנה בלוח האם כ. קול: 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4315 כולל מעם ההצעה היא מאייבורי והבנתי שזסה על הפנים ולא מאוזן ועיף חדש לגמרי אז אם תוכלו ליבנות לי מחשב חדש לגמרי 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי העיקר ש…
-
- 32 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפרויקט מאוד מיוחד שאני עובד עליו אני מעוניין להקים חוות רינדור קטנה. הפרויקט הוא בתלת מימד ונעשה במאיה. ברצוני לרכוש מספר מחשבים לרינדור בלבד (מחשב עבודה כבר יש). תהליך הרינדור מצריך כוח עיבוד רב, אך אין צורך בו בכרטיס מסך. התקציב - עד 20,000 ש״ח ועד 5 מחשבים נפרדים. ממה שקראתי, מחשב i7 2600k @ 4.7-4.8ghz מקבל ב-cinebench 11.5 ציון של 9+. ממה שראיתי בזאפ זה אפשרי בתקציבי לרכוש 5 מחשבים כאלה. הציון הכולל ב-cinebench יהיה 5*9=45. אני משתמש בציונים של cinebench מאחר ואני יכול להבין מהם סדר גודל של זמני רינדור בהשוואה למחשב שכבר ברשותי. הייתי שמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי כאן, המלצות נוספות/אחרות ודברים שכדאי לי לשים לב אליהם בנוגע לרכישת מחשבים שיעברו OC,…
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני מחפש תיק שיהיה בעיקר לנייד אבל עם דרישות די מסוימות: שיהיה שטוח (קצר) יחסית (שהלמטה שלא לא יבלוט יותר מדי) שיתאים לנייד (מבחינת ריפוד וכו') שיתאים לשימוש ארוך (שינדף זעה טוב, שיתאים להליכות של שעתיים נניח) עם רצועת מותניים (עם ריפוד) ושתגיע למתניים (כך שהתיק צריך להיות באורך של לפחות 42 ס"מ נניח) מספיק מקום לבקבוק,חולצה,ספר/מחברת,קצת אוכל מצלמה לא גדולה (חסרת מראה אם זה אומר משהו) הרבה תאים יחסית (כדי שכל הכבלים לא יתבלגנו), ומקום לדברים קטנים (כדי שהאוזניות והכרטיסי זיכרון והדיסק און קי לא יקברו למטה ויקח שעה למצוא אותם) בכל מקרה גם אם אין לכם משהו כזה בדיוק אשמח להפניה לחברה או משהו שאולי אמצא שם מענה (אין לי בעיה להזמין מאיביי או משהו כזה אם זה לא יקר מדי - מעל 75…
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מומלץ לחסוך, אבל לא יותר מידי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, קריסיס 2+1 וכאלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לכלול מסך שתומך ב-FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר, ברזולוציה הכי גבוה…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך בקשה חוות דעת למחשב נייד הזה לצורך שימוש של סטודנט למשך כמה שנים וכרגע בזמן הזה לשימוש קבוע ביתי וגם קצת משחקים DELL Inspiron N5110 מעבד: Intel Core i5-2430M 2.4Ghz. זיכרון: 6GB DDR3 1333Mhz כונן קשיח:750GB SATA 5400RPM . כרטיס גרפי: nVidia GeForce GT525M 1GB כרטיס קול:SRS Premium Sound 2.1 . כונן אופטי: צורב פנימי 16X DVD+/-RW. רשת: 10/100. רשת אלחוטית: Wireless 802.11g/n + BlueTooth 3.0. מסך: 15.6" 1366X768 HD WLED . מצלמת 1.0 MP widescreen HD webcam 2 רמקולים מובנים+ מיקרופון סוללה בעלת 6 תאים. חיבורים חיבור HDMI 2 חיבורי USB 3.0. 1 חיבור USB 2.0 1 חיבור USB 2.0 משותף עם חיבור eSata קורא כרטיסים 8 ב-1. (SD, SDHC, SDXC, MS, MS-Pro,…
-
- 6 תגובות
- 855 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית ותכנותית וצפייה בסדרות וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 8 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אהלן אנשים! היום קיבלתי את הDELL VOSTRO 3450 [בגרסאת מעבד ה-i5 sandy bridge] אולם מכיוון ולא מצאתי לנכון לשלם 400 ש"ח נוספים רק כדי שהמחשב יגיע עם מע' הפעלה, הזמנתי אותו ללא מע' הפעלה. לצערי הרב, המחשב הגיע ללא דיסק של דרייברים הכרחיים וכעת אני תקוע, שכן לא ברור לי אילו דרייברים אני צריך להתקין. נכון לעכשיו על המחשב מותקן WIN 7 64BIT [עותק מקורי שיש ברשותי], אך המחשב לא יכול להתחבר לרשת, שכן אין לו דרייבר לכרטיס הרשת ואינו מזהה אותו. ניסיתי להתקין כמה מהאתר של DELL, אך לא ברור אילו אני אמור להתקין. אשמח אם אנשים יכווינו אותי מה עליי להתקין - מה הם הדרייברים עבור המקלדת והטאצ'פאד? אילו דרייברים עליי להתקין לסאונד? לכרטיס המסך? ואילו תוכנות מובנית של DELL רצוי להתקין עליו? …
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מפרט לשימושים כלליים בתקציב של עד 2K. (אפשר למתוח בקצת אולי עוד 200 ש"ח) המפרט לא צריך לכלול ציוד היקפי, דיסק קשיח וכרטיס מסך (יש לי Gforce 9600GT 1GB ) אני מעדיף לקנות דרך KSP, ואני מעוניין במארז THERMALTAKE V4. אני רוצה לוח שתומך בזיכרון DDR3 1600Mhz, אני רוצה לשים 8G זיכרון DDR3 1600Mhz, הלוח צריך להיות עם 2 חיבורי SATA3 לפחות עם חיבור ESATA ו FIREWIRE ו 2 חיבורי USB3. אני מעדיף לא לקנות ספק כוח גנרי. זהו זה ... תודה מראש על העזרה.
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-