ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
בס"ד שלום לכולם, אני מעוניין להעביר את מחיצת הריקוברי (וגם מחיצת TOOLS) לכונן קשיח חדש. איך עושים את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. דוד שלי החליט להחליף את המחשב הנייח הישן של המשפחה שלו (פנטיום 3 מתפרק עם וינדוז xpלא מקורי) בלפטופ זול יחסית. זה לא המחשב היחיד שלהם, והם מסתדרים טוב מאוד מחשב נייח של HP עם i3 בלי כרטיס גרפי. דרישות מהלפטופ: שימושים- עבודה משרדית עם קצת צפייה בסרטים. מסך- 15 אינץ', לא יותר. זה סתם יגרע בניידות שלו (למרות שהוא לא יזוז יותר מידי). מחיר- עד 3k עם חריגה מקסימלית של 100₪, למרות שנראה לי שאפשר להסתדר עם פחות. דיסק קשיח- לפחות 500GB. סוללה: סביר פלוס. לא צריכים להגזים אבל נראה לי ש 4+ שעות יספיק בהחלט. מערכת הפעלה- נראה לי הגיוני פה לבקש גם וינדוז 8.1. אם אפשר לכלול גם אופיס בחבילה זה יכול להיות ממש טוב. יצרן+אחריות- לא מתעקש יותר מידי, אבל לדעתי Dell. דרוש מו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי תודה רבה ל jc denton קודם כל על הבסיס של המחשב שהביא לא מזמן ואני שיפרתי כמה דברים...רק תגידו לי אם זה בסדר ובבקשה אל תציעו לי לשפר משהו כי אני לא יכול להוציא עוד שקל אחד ! ועוד שאלה שמעתי פה שבימים האלה מגיעים מעבדים של amd בסוקט חדש וככה המחרים של המעבדים שיש כיום בשוק ירדו...אז מתי זה יהיה וכדאי לי לחכות ? ומה אתם חושבים על ksp כדאי לי לקנות משם ? ושאני קונה את המחשב אני מקבל אותו עם ווינדווס מותקן ? תודה מראש על התגובות ! ומצטער על כל השאלות פשוט אני לא קונה מחשב כל חודש...או שנה :-\
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם מתאפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר גלישה באינטרנט עם הרבה טאבים פתוחים ושלא יקרטע בצפייה בסרטונים בסטרימינג , אין צורך בכרטיס גרפי למשחקים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך ב - מסך + מקלדת + עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש איזשהי בעיה בחיפוש... אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב ושיהיה לו אחריות בארץ.. איזה חברות נותנות אחריות בינלאומית שניתן לממש בארץ? IBM, DELL, HP...? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לבנות מחשב בדרישות הבאות 1 מחשב הכי שקט שאפשר (לא רק מארז אלה כל החלקים והמאווררים) המחשב בחדר שינה והוא דלוק בליליה. 2 מחשב חזק ככל האפשר לצורך סרטים HD, מעט משחקים למסך 22 אינץ, והרצת הרבה תוכנות ביחד 3 המחיר שציינתי ללא ציוד הקפי וללא מסך 4 ברצוני לבחור רכיבים שנותנים את התמורה הגבוה ביוצר לכסף הכוונה מעבד הכי משתלם כרטיס מסך הכי משתלם וכו...לא כדאי לדעתי להוסיף עוד 500 שקל למעבד יותר חזק שמשפר מהירות רק ב 5 אחוז 5מערכת מבוססת אינטל. גמיש במחיר כלפי מעלה או מטה ברצוני שהמחשב יחזיק לפחות 3 שנים(כרטיס מסך שיש לא יציאה לטלווזיה) תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שואל פשוט כי אני רואה שחלק מהחלקים כבר לא מוכרים היום... ----------------------------------- אני שואל לגבי מחיר יד שניה ולא חדש ----------------------------------- מפרט מחשב: מחשב 1: מארז: Antec P180 (שעבר השתקה וציפוי פנימי בחומר אקוסטי מגומי מיוחד חוסם רעשים) לוח אם: Asus Striker Extreme מעבד: E6600 Conroe זיכרונות: OCZ 1066 1Gx2 כרטיס מסך: V.CARD: EVGA 8800 GTX AC3 version כ. קשיחים: HD: 150 GB WD Raptors 10K RPM צורב: Asus 1814BLT -=SATA=- Lightscribe ספק כח: EnermaX 620W קירור: ZALMAN 9700
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים \ עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש רב כמובן למשחקים ותוכנות כמו פוטושופ , Sony Vegas , Cubase ועוד. רזולוציה שאני משתמש בדרך כלל זה 1980X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 חצי חצי , המחשב בחדר והשימוש הרב באוזניות ככה שזה לא מפריע. 6. האם מ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי מדובר בלפטופ של לנובו, N200-3000 דגם0769 כל פעם שהוא עולה יש BSOD, ואז בהפעלה הבאה יש windows repair שכושל...וחוזר חלילה. ניסיתי להתקין וינדוס מחדש (ממה שיש בתוך הלפטופ, וגם מדיסק חיצוני) - הבעיה חוזרת. ניסיתי להריץ JoliOS מLiveCD או להתקין - לא הצלחתי. כנ"ל לגבי Ubuntu. ניסיתי כל דבר אפשרי בערך... רעיונות? איפה הבעיה יכולה להיות? תודה! דור
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מסך 19 אינץ' במצב תקין לכן אני לא משדרג ל-22 אינץ' כרגע. אז בעתיד אני רק אשדרג. חשוב לציין שהמפרט הורכב ב- www.rsm.co.il אז כל מי שרוצה לייעץ לי או להרכיב, שיעשו זאת אך ורק באתר החנות שממנה אני מיועד לקנות. מיועד לסרטים, משחקים, מוזיקה אינטרנט ופנאי. להלן המפרט: ----------- מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Tray inte8400tray 3 שנים ¤ 835.00 1 ¤ 835.00 פתרונות קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER ACfreezer7Pro שנה על ידי אר אס אם שירותי מיחשוב ¤ 102.00 1 ¤ 102.00 לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 CHIPSET GBGAEP43DS3L 3 שנים אחריות ¤ 488.00 1 ¤ 488.00 זיכרון Corsair 4GB Kit DDR2 800Mhz XMS2 6400 CL5 TWIN2X4096-6400C5 3…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים? מה יותר נוח וטוב? כמובן שאת שניהם אני מביא עם מעבד ATOM N450 ו2 ג'יגה RAM.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בעיה כבר איזה שנה שאני מנסה לעקוף. לפני כמה שנים קניתי מחשב טוב יחסית עם זיכרון RDR. כמובן שרוב הרכיבים במחשב מתאימים זה לזה ולכן כדי להחליף את סוג הזיכרון צריך להחליף גם אותם. יש לי את רכיבי המחשב הבאים: 256 RDram 80 ג'יגה 2.4 pentium 4 Geforce 4 MX 440 לוח אם של Gigabyte אני רוצה לעבור ל1024 DDR. הבנתי שבשביל לעבור לזיכרון מסוג DDR צריך להחליף את המעבד, לוח האם והדיסק הקשיח(עדיף למכור ביחד). החלטתי שאני אמכור את המחשב(כולל המארז) בלי למכור את הכרטיס מסך(כשיהיה יותר כסף אני אקנה) ובלי למכור את הרכיבים האחרים שלא ציינתי(מקלדת, מסך, עכבר, רמקולים וכו'). זאת אומרת שמה שאני צריך זה לקנות: 160 ג'יגה בהארד דיסק, מעבד כמה שיותר חזק, לוח אם כמה שיותר טוב, מארז חדש…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של 4K, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 4.5K. * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט שרוצה לשחק קצת משחקים (בינוניים נניח) במעונות. * גודל המסך? 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל לא משנה (גם ככה אין פחות מחצי טרה לא?) אבל חשוב מאוד מאוד שיהיה 7200RPM. * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, ל-DELL רק…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
amd 64 bit 3000+ radeon9800p maxtor 80 8mb sata 512ddr 400 mag 768 pf מארז טוב שלא יעבור את ה300 שקל צורב מקלדת עכבר רמקולים ופלופי פשוטים הגעתי ל5250 שקל ואני רוצה להוריד מתחת ל5000 יש לכם מקומות יותר זולים מ KSP?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב שקניתי לפני מספר שנים לאחר התייעצות מוצלחת בפורום. כעת אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך. המטרה בעיקר שיריץ ברמה טובה את כל המשחקים החדשים - לאו דווקא על ההגדרות הגבוהות ביותר. אשמח לעצות בנוגע לכרטיס המשתלם ביותר להערכתכם בתקציב של עד 250$ בארצות הברית. להלן המפרט הנוכחי של המחשב: מעבד: intel sandy bridge core i5 2400 1155 6mb 95W 3.1ghz tray לוח אם: MSI H61M-P23 SOCKET 1155 ספק כוח: ANTEC earthwatts EA500D זיכרון: transcend DDR3QQ/4GB/1333 הכרטיס הגרפי הנוכחי אותו ברצוני להחליף: RAEDON HD 6850 1GB DDR5 של חברת connect3D תודה רבה מראש! רונן
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עידכון (3.9.08)שעה 15:45: מה אתם אומרים ללכת על המסך הזה: http://www.buycenter.co.il/Product.asp?Pid=VM-RD33-2257&Cat2Cat1ID=7233&Cat2ID=9805&aff=Zap〈=he אני רוצה לסגור עיסקה היום. דרך אגב מישהו מכיר חנות שמוכרת יותר בזול? אם לא אז איך החנות הזאת? ________________________________ שלום, אני מחפש מחשב נייד לעבודה בפוטושופ ואופיס 2007 הדגש הוא על מסך לא מבריק (בשביל פוטושופ) אין צורך במערכת הפעלה. לא קריטי המשקל והגודל עדיף מסך 15.4 (אפשר יותר אם יש) מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה ABIRDH
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי חבר שמעוניין לקנות מחשב משחקים בתקציב של 7500 ש"ח (קצת גמיש) והוא ביקש ממני לבנות לו אחד, וביגלל שאני לא בטוח בעצמי בעיניין הזה אני נופל עליכם המחשב יהיה בעיקר למשחקים (CSS, HL2, CRYSIS,TDU ועוד..) הוא מעצב מדי פעם בפוטושופ, מעונין לצפות בסרטי HD (המחשב העכשוי שלו לא מאפשר) והורדות. בעיקרון הוא אמר שהוא לא חייב ציוד הקפי, אבל אני חושב שבתקציב הזה אפשר להכניס איזה מסך LCD 20" (עכשיו יש לו CRT 17" ישן) ציוד הקפי אחר כבר יש לו. ושהמחשב יורכב בחנותץ וזהו בעיקרון, אני ניסיתי לבנות משהו אבל אני לא בטוח בזה, מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤649 מסך: LG LCD 20" L206WTQ 2ms DVI ¤1556 כר…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקיצור - חברה שלי התחילה ללמוד ובא לה לפטופ המחיר כאמור עד כ-3K (אפשר גם לגלוש עד 3.5K- אם זה יעזור להרצת המשחקים האמורים) מסך 15 (אתמול בדקנו באופיס דיפו - וכל המסכים הקטנים - נראים לנו קטנים מידיי לצורכי לימוד) HD - לפחות 120GB אחריות כמה שיותר כמובן זיכרון מה שצריך... אם יש צורך בעוד נתונים אשמח לספק שאלה קטנה לפני הכל - האם מחשב שמגיע עם מערכת הפעלה - אפשר לבקש שיגיע בלי - בכדי לחסוך בעלות? אני משער שלא צריכה להיות בעייה להתקין אותה לבד. מחשבים שראינו באופיס דיפו (שאלת בונוס - מאיפה כדאי לרכוש? או שזה לא כזה משנה - כי האחריות היא על ידי צד שלישי? אם זה לא משנה - איפה יש בד"כ מחירים טובים?) מחשב 1 מפרט מחשב: * דגם- HP Compaq 6735s * מעבד- AMD Athlon QL-62 2.0GHz * זיכר…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, היצטרפתי לא מזמן ואני כבר נהנה מפורום זה. הוא עמוס במידע חיוני, במדריכים טובים, והכי חשוב אנשים שמבינים ורוצים לעזור! אז יש בפי שאלה: אני מיתכוון לרכוש מחשב חדש בסכום שלא עולה על 5000 ש"ח ושמיועד בעיקר לעבודה מרובה ולמשחקים חדשים וכבדים. בדקתי באיזור ה"מפרטים המומלצים" שבאתר הראיתי את שני המפרטים הבאים: מפרט א. מעבד AMD AthlonXP 2500+ Barton 1833MHz , 512Kb 333 Mhz FSB - BOX - with stock fan 530 לוח אם nVIDIA nForce2 - ABIT NF7 v2.0 400 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz 540 דיסק קשיח ATA - 80GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Special Edition - 3Y Warranty 445 כונן DVD LiteOn 16/48 - Black 223 כונן דיסקטים Citizen 1.44 Bla…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי חברה אז בעקבות החדשה האחרונה : http://hwzone.co.il/news/1162157919/31074/ חברת DELL מאז זריזה , והנה כבר המחשבים הגיעו : http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_1501?c=us&cs=19&l=en&s=dhs . עכשיו השאלה היא האם יש עוד משהוא חדש חוץ מהמעבד ??
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני כרגע מתלבט בין נייח לנייד, המחשב צריך להריץ כל משחק אפשרי בהגדרות בינוניות-גבוהות יותר לכיוון הגבוהות (לא אולטרא). לא מפריע לי המשקל של המחשב וגודל המסך מעדיף 15 אינץ אבל לא חקוק באבן. האם אני יכול למצוא מחשב כזה שעולה בסביבות ה10 אלף?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שנים רבות שלא קניתי מחשב חדש, אני צריך לקנות שני מחשבים. אני חושב שאקנה לפי המפרטים המומלצים שבאתר פה, אחד ביתי בינוני, ואחד רב-תכליתי משובח. בזמנו, היה ידוע לי איפה קונים ולאן לא מתקרבים, אבל היום אני כבר לא מעודכן. אשמח לקבל המלצות לחנויות אמינות ועם שירות הגון בהן אפשר לבנות מפרט. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי בניתי מפרט על בסיס מה שקראתי פה באתר אמח לשמוע את דעתכם עליו, אני מעוניין להזמין אותו מקסימום בתחילת שבוע הבא. עניתי לשאלות ההכוונה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?ניתן נצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג עד כ1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה מול שוק ההון בזמן אמת עם ריבוי מסכים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות גרפים, תוכנות סריקת מניות זמן אמת, חדרי מסחר אינטרקטיביים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן זו העבודה שלי ג) במידה והמ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, אני צריך את עזרתכם בבחירת מחשב ALL IN ONE. המחשב ברובו ישמש (90%) למטרת אפל' קופה רושמת שעובדת על גבי דפדפן כרום של גוגל, והשאר אופיס הממשק הוובי של הקופה יחסית קליל, לדעתי אפילו 2 גיגה ראם יספיקו כדי להריץ אותה. כרגע מתלבט בין שני דגמים (בחרתי בהם בגלל הכניסות הסיראליות וגודל המסך) 1) http://www.winprice.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=A4110-BD082X&Cat2Cat1ID=54&Cat2ID=140&aff=Zap&lang=he 2) http://www.winprice.co.il/product.asp?aff_a=1&Pid=A4110-BD069X&Cat2Cat1ID=54&Cat2ID=140 ההפרש בין הדגמים במחיר הוא 200 שח, וההבדל בין הדגמים מבחינת החומרה: לראשון ׁ ׁׁׁׁׂ(N3150) יש מעבד טוב יותר מהשני(N…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-