ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
מחשב לעבודה באינטרנט ושמיעת מוזיקה בסטריאו ברמה גבוהה. לא כולל רמקולים, מסך, מודם, צורב, סידי, הארדיסק, כונן דיסקטים, מקלדת ועכבר (כולל רק מארז,מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך וכרטיס קול) הכרטיס מסך לא צריך להיות ברמה גבוהה מדיי אבל שיתמוך ברוב ההתקנים (למשל ג'יפורס 5200) לא צריך מכונת ביצועים.. צריך מחשב שלא יתקע ולא יעשה לי לאגים במוזיקה ואינטרנט גם בעומסי זיכרון (אקספלורר+מדייהפלייר+איסיקיו+וורד נניח) תודה..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט טוב למחשב AMD בתקציב של 3,800 ש"ח גג (למי שלא הבין, אם זה יוצא 3,918 - מוותרים על משהו) כמו שאמרתי, מחפש AMD, אני צריך אותו למשחקים (בעיקר), סרטים, אינטרנט, הורדות, מוסיקה וקצת גראפיקה מהצד. דיסק קשיח אני כבר אומר 120GB, זיכרון לפחות DDR400 256MB וכל השאר תסדרו לי משהו טוב (מסך וציוד היקיפי לא צריך). עם זאת, חשבתי ובניתי לעצמי מפרט, מה אתם אומרים? [pre]מעבד: AMD Atlon XP-3200 + XP 400 Mhz Tray Barton לוח אם: GIGABYTE GA-7N400EL SOUND LAN זיכרון: DDR 400 MICRON 512 MB DDR 400 MHZ PC-3200 כונן קשיח: Western Digital 120GB 7200 RPM 8mb כרטיס מסך: ATI SAPPHIRE RADEON 9600 256M DDR AGP VGA / TVO / DVI-I …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אספר לכם, רציתי לקנות מחשב נייד של IBM. שאלתי כמה שאלות בנושא מחשב נייד. ונתת לי תשובה מחיר טוב 7400 ש"ח. שאלתי שאלה חשובה מאוד. אני רוצה לחלק דיסק קשיח מחיצות איך שאני רוצה לדוגמא: דיסק קשיח 60GB רוצה לחק אותו 2 או 3. מחיצות. בעל חנות אמר לי זה לא איפשרי. שקונים מחשב נייד זה מותקן הכל מוכן רק ורק מחיצה אחת. מצורפים דיסקים התקנה מוכנה (כוונה הוא עושה הכל לבד כולל שדרייברים ועם חלונות XP). ואמרתי לו למה? אני רוצה לבחור לבד לחלק דיסק קשיח מחיצות. ולהתקין בעצמי חלונות XP.זה לא טוב. משהו מוזר במחשב ניידים חדשים. מישהו ניתקל בסיפור כזה? באיזה חברה טובה יכולה לתת מה שאני רוצה? מה קורה במדינה הזאת, זה פראייר. זה לא בסדר. מה אני צריך לעשות? זה מאוד חשוב לי. בברכה מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת למפרט הבא למחשב לעריכת וידאו לפרנסה בעלות של כ 8500 שח 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.פרמייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט של מחשב HTPC ב1500 ש"ח כאשר אפשר שהכל יהיה אונ בורד (לא משנה איזה מעבד עדיפות פ4 אבל אפשר AMD) וגם שללוח אם תהיה יציאת SPDIF מאוד חשובבבבבבבבבבב אפשר גם פחות תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איזה לפטופ עדיף לקנות של DELL או של HP (לא משנה כרגע המפרט רק לגבי המוניטין של החברה). ועוד שאלה קטנה, קראתי פה שיש מעבד חדש dual core וראיתי באחת ההודעות שיש dual 2 core. זה מעבדים שונים? מה עדיף? תודה לעונים קובי
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש לחבר מחשב למשחקים עם רמקולים מקלדת ועכבר אבל בלי מסך עד 7000 שקל תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, אז לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על המחשב Asus N55SF ולרכוש אותו דרך החנות חצי חינם (fre.co.il). אז לפני שבועיים רכשתי את המחשב, הגעתי הביתה ולהפתעתי גיליתי פיקסל שרוף במרכז המסך.. חזרתי לחנות, והמוכר אמר לי שיחליפו לי אותו לחדש רק הבעייה היא שהמחשב לא במלאי... בנתיים בעל החנות הביא לי מחשב נייד חלופי ולאחר שבועיים שהתחדש המלאי קיבלתי את המחשב החדש. המפרט שלו: מעבד intel i7 2670QM זכרון 8GB DDR3 כרטיס מסך Nvidia 555M + מובנה של אינטל מסך 15" FULLHD משקל 2.7 ק"ג בכל מקרה, מהתרשמות של כמה ימים מהמחשב, הוא פשוט מצויין ! התצוגה שלו באיכות הכי גבוהה שיש, רזולציה גבוהה (1920X1080), וזה תענוג לראות עליו סרטי FULLHD. אחד המדדים שחיפשתי בבחירת מחשב הוא הסאונד שהו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לקראת קניית מחשב חדש אבקש לקבל הערכה לגבי שווי המחשב הנייח שלי : לוח אם - GIGABYTE P35 אם אני לא טועה, איפה בודקים ? מעבד - Core 2 Duo e6550@2.33 GHZ קירור למעבד - ARCTIC זכרון פנימי - 2GB הארד דיסק - WD 250GB כרטיס מסך - Nvidia Geforce 8800GT ספק כוח - ENERMAX 400W כונן אופטי - צורב DVD של חברת SAMSUNG מארז - NZXT APOLO אלו הם הפרטים שאני זוכר. אם חסר משהו תגידו ואני אשלים. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, כמו שהכותרת אומרת , מעוניין במחשב המיועד למשחקים , כרגע חשבתי לקנות איזה כרטיס זול 7300 או משהו כזה ואח"כ לשדרג למשהו שיתמול ב DX10. מסך אני כבר אקנה כנראה CRT 21 או משהו כזה. תודה מראש לכולם. לא מתוכנן OC!.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
GA-965P-DS4 E6400 PQI 1GB 667MHz PC5300 TURBO PQI 1GB 667MHz PC5300 TURBO GeForcePCX7300GT Poseidon מארז WD3200KS הרד-דיסק (יש לי עוד 2 כאלה ואני אעשה RAID 5) נראה לי גם ספק של ליברטי ..... אני לא מתכנן כרגע OC אבל אולי עוד חודש-חודשיים אני אתחיל להתלמד בעניין כל השאר צורבים ועניינים יש לי .... אני צריך קירור נוסף בשביל OC בסיסי ? או שהרגיל מספיק? האם הבורד טוב לOC? המעבד? הזיכרונות?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, האזנה למוסיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל "15, עדיף מאט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם שלא יתחמם ולא ירעיש כמו אזור תעשייה תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ככה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה וזה יכול לתרום משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... המפרט הוא בשביל מכר שלי שהשימוש היחיד שהוא עושה במחשב זה לגלוש באינטרנט ולכתוב איזה מודעות ומסמכים בWORD. הוא לא משחק במשחקים ולא עושה שום דבר כבד במחשב. אני כותב 800 שקל כי לא נראה לי שאפשר לקנות משהו נורמלי ושיחזיק הרבה זמן בפחות. אפשר לחרוג במחיר קצת ... הוא לא הגביל אותי ... אני פשוט לא חושב שמשתלם לו לקנות משהו יקר. הוא לא צריך מסך.מקלדת,עכבר ורמקולים .. את זה כבר יש. הוא צריך צורב.. אז חשבתי כבר להכניס פה צורב DVD.. גם ככה ההבדל במחיר לא כזה גדול. אין צורך בדיסק קשיח גדול ... אממ...נראה לי זהו... אם אפשר להסתדר בפחות מ800 שקל .. גם טוב. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל חוות דעת של אנשים כאן לבנייה של מחשב. התקציב המקסימלי הוא 5000, כמובן שמעדיף לחסוך כמה שקלים אבל אם יש משהו טוב שיחזיק לי הרבה זמן אני מוכן להגיע ל5000 שימוש המחשב יהיה לגיימינג בעיקר, כל סוגי המשחקים בעיקר Moba וshooters הרזולוציה של המסך היא 1920X1080 כמובן שאני רוצה שהמחשב יריץ לי משחקים על גרפיקה גבוהה. לא חייב ULTRA בהכל (עדיף^^) אבל לפחות HIGH עם FPS גבוהה יציב. השוואות מחירים בין חנויות בנתניה יהיו אחלה תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית בלבד - WORD, VISIO, GIMP, MAIL וכו' האם כדאי להשקיע קצת יותר וללכת על I3? (למשל: http://ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= עם מספר שיפורים) בתקציב ש"ח2000 או ללכת על AMD בתקציב ~1600 ש"ח? אשמח למפרט מכל סוג. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מיפרט מחשב [בלי מסך] גודל מסך שלי 19 אינצ שיהיה הכי סוס שאפשר עד 2000 - 2100 ש,ח זה בישביל CS CS = Counter strike רק למישחק CS הכי סוס שאפשר אל תישכחו ;D שבת שלום אני קונה מ אייבורי מחשבים ב ירושלים בבקשה עזרה אני קונה מחשב ביום ריאשון בבוקר אני רוצה שתיבנו לי אני חדש כאן ואני לא מבין את כל החוקים שצריך ליכתוב רק תיבנו לי ואני ילך בבקשה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אני זקוק לייעוץ בקשר למפרט שבניתי. תקציב - 7K. הצעות לשיפור וחיסכון יתקבלו בברכה. אני צריך חוות דעת על המארז ועל התאימות בין המעבד-לוח-זיכרונות. ואיזה מבין המסכים מומלץ למטרות גיימינג- Dell U2412M או U2312HM יום טוב ושבת שלום מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5 Ghz BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1736 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪218 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪651 מארז: Fractal Desing Define R3 כמות: 1 - מחיר: ₪552 קירור למארז: Scythe 140mm SLIP STREAM 1200rpm כמות: 1 - מחיר: ₪53 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA - במלאי כמות: 2 - מחיר: ₪72 ספק כוח: SeaSonic X-6…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקבל המלצה למפרט למחשב גיימינג(בעיקר) ושימוש כללי... בתקציב של 7000 (גמיש) פרטים נוספים: לא דרוש ציוד היקפי. לא דרוש כונן דיסקים כלשהו. חשוב שיהיה שקט (לא בצורה מוגזמת - אבל הוא ישב בחדש השינה ואני לא רוצה שיפריע). המחשב ישב מתחת לשולחן. המסך בשימוש AOC G2460PG http://us.aoc.com/monitor_displays/g2460pg. לכל שאלה נוספת אשמח לענות כאן. תודה מראש על העזרה! יונתן. ___ שאלות מלאות ____ 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K מקסימום א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם לא נדרשת באמת תוספת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח (אפשר עוד אם מפספסים משהו שיועיל הרבה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה המפרט כולל מסך ואני רוצה שתגידו אם הוא יספק אותי לפחות לשנים הקרובות למשחקים הכי כבדים שיש, וגם לשימוש כללי, כמו אינטרנט, מוסיקה, סרטים, וכו'. ..... AMD PriceUnitsTotal Athlon XP 2500+(512k 333)5501550 ..... .. ...... AMD ABITPriceUnitsTotal NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb25201520 ....... DDR 400PriceUnitsTotal 512MB Infineon4701470 ...... ... Sapphir (ATI)PriceUnitsTotal RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB157011570 ...... ...... MAXTORPriceUnitsTotal 80GB (8MB) SATA5001500 ......- 1.44, CD-ROM, DVD DVDPriceUnitsTotal Toshiba X161901190 ...... PriceUnitsTotal ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window2601260 ..... SAMSUNGPriceUnitsTotal 17'' 753 DFX FLAT8001800 ...... PriceUnitsTotal MS …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בעיה כבר איזה שנה שאני מנסה לעקוף. לפני כמה שנים קניתי מחשב טוב יחסית עם זיכרון RDR. כמובן שרוב הרכיבים במחשב מתאימים זה לזה ולכן כדי להחליף את סוג הזיכרון צריך להחליף גם אותם. יש לי את רכיבי המחשב הבאים: 256 RDram 80 ג'יגה 2.4 pentium 4 Geforce 4 MX 440 לוח אם של Gigabyte אני רוצה לעבור ל1024 DDR. הבנתי שבשביל לעבור לזיכרון מסוג DDR צריך להחליף את המעבד, לוח האם והדיסק הקשיח(עדיף למכור ביחד). החלטתי שאני אמכור את המחשב(כולל המארז) בלי למכור את הכרטיס מסך(כשיהיה יותר כסף אני אקנה) ובלי למכור את הרכיבים האחרים שלא ציינתי(מקלדת, מסך, עכבר, רמקולים וכו'). זאת אומרת שמה שאני צריך זה לקנות: 160 ג'יגה בהארד דיסק, מעבד כמה שיותר חזק, לוח אם כמה שיותר טוב, מארז חדש…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעתיד הקרוב אני מתכנן לשדרג את המחשב, ויש לי ספק כוח שהולך איתי עוד מהמחשב הקודם ובן קרוב ל10 שנים כבר... דגם הספק: Thermaltake toughpower 750w cable management הספק עובד טוב ולא עשה בעיות מאז הקנייה. חשוב לציין שגם לא עבד תחת עומסים כבדים אלא שומש למטרות גיימינג רגיל. אז האם יש צורך בהחלפה בגלל גיל הספק ? בשדרוג אני מתכוון שיהיה רק כרטיס מסך יחיד כך ש750W אמורים להספיק בהחלט. תודה לכל העונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש אז אני צריך הכל.. חוץ מ מקלדת עכבר רמקולים שהמסך לא יעלה על 1200 שקל. עדיף פחות. מטרת המחשב הוא למשחקי רשת ומשחקים כבדים תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שאני מבצע קנייה, האם הכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 3000 ) יצליח להניע את המסך (U2711 של דל)? הכוונה לסרטים (אני די מיואש מראש מHD וניצול הרזולוציה הטבעית, אבל תמיד יש תקווה) בלבד. לא משחקים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב נייד שיתאים לעבודת אדריכלות, עבודה עם אוטוקאד בעיקר, לא עושה רינדורים וכו' אבל כן רוצה אופציה לתוכנות תלת מימד ברמה בסיסית גם אם המחשב לא יטוס. מצאתי שני מפרטים עם הבדל של כ1000 ש"ח בניהם, שההבדל העיקרי שאני רואה זה הכרטיס מסך GTX 1650 לעומת gtx1660 אשמח לחוות דעת האם מפרט הזול חזק מספיק, ואם לא האם המחשב היקר יותר יעשה את העבודה? HP Pavilion Gaming 16-A0010NJ / 1Q0Q5EA https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33639 "15.6 HP Omen 15-EK0000NJ 1Q0N0EA i7-10750H https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33643 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-