ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אוקיי, אז אני כנראה אקנה את המחשב הבא, בבקשה תגידו לי מה כדאי להוסיף\להוריד כדי שזה יהיה מחשב מעולה למשחקים. P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) 1150 IC7-G MAX II,raid,DDR128b,H-Threding,GBL 850 2x 512MB Kingmax BGA 960 RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1570 120GB (8MB) SATA 640 LG X16 (box) 180 Thermaltake Volcano 12 170 ATX FullTower Supertalent alum. 470 אם יש לכם הצעות למפרטים דומים באותו מחיר (6000 שח) שיותר כדאיים מזה רישמו אותם.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רואה שיש כאן פוסט על סבא של מישהו, עכשיו יש שוויון סבתא שלי רוצה מחשב לחדר (הקטן) שלה באחוזת בית ברעננה. השימוש היחיד שלה במחשב זה וורד ואינטרנט בסיסיים. אין לה בכלל מקום, אז חשבתי על מסך LCD, מארז קטן ככל האפשר, ומחשב מינימליסטי. הדרישות היחידות הם: מסך טוב (הראיה לא משהו), למרות שהיא עובדת רק על 640*460 או משהו כזה, כי עם 800*600 האותיות קטנות לה מדי. מקלדת נוחה (את זה היא תבחר בחנות) מחיר זול אני מחפש משהו בסגנון מעבד בסיסי (Athlon פשוט או סלרון), לוח אם בסיסי עם כרטיס משולב, 256 מגה זיכרון, ארוז במארז SFF (או אם אין ברירה, מידי), ולהוסיף לה LCD 17 אינטצ' כלשהו (יש לי אצל ההורים LG L1730S, אני אבדוק איתה אם היא מסתדרת עם מסך שכזה). בקיצור, חשבתי לה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב all in one קטן (מסך באזור 8 אינץ'). אני צריך שיהיה לו 4 ג'יגה זכרון פנימי, מעבד ליבה כפולה לפחות (באזור 2 ג'יגה הרץ מהירות שעון) ושיוכל להריץ ווינדוס 10 (עדיף שיגיע כבר מותקן, אבל לא חובה), אני צריך לפחות יציאת USB אחת, וכניסת רשת חוטית. מבחינת אחסון לא צריך הרבה 64 ג'יגה יספיקו. ראיתי הרבה כאלה באתרים סיניים (לדוגמא זה: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_608687.html) אבל אני מעדיף לקנות בארץ, ולא הצלחתי למצוא משהו דומה בארץ (כל ה all in one שראיתי הם עם מסכים גדולים יחסית). אין לי בעיה שיהיה של חברה סינית לא מוכרת (אולי אפילו עדיף כי אני לא צריך מפצלת, רק שיעבוד) תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מארז mid tower שנותן תמורה טובה למחיר. עיצוב פשוט זה פלוס. מהשוואה בין מדריכים מחו״ל והמחירים בארץ, ראיתי שאת ה Corsair 200R שיחסית מומלץ, אפשר להשיג בארץ ב 250 ש״ח (בחו״ל הוא נמכר ב 55$ = 193 ש״ח). מה דעתכם? המלצות נוספות? מוכן גם להזמין מחו״ל אם זה באמת ישתלם, אני מניח שלא כי אני לא מחפש דגם אקסלוסיבי.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500, לא חובה לנצל את כל התקציב. אם מקבלים תועלת ממש יותר גדולה, אז אפשר לחרוג ב-100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, סרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות למחשב שקט אם אפשרי מבחינת תקציב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב מלפני 5 שנים עם מפרט כזה- מארז מאווררים וספק (430W) של Thermaltake לא משהו שצריך להחליף נראה לי זיכרון Ram 2GB כרטיס מסך 7900GT 256MB הארד דיסק פנימי של WD 160GB + הארד דיסק חיצוני של WD 160GB מעבד AMD Athelon 3800 Dual Core שקניתי אותו הוא היה נחשב לממש טוב היום כבר לא ממש חח אבל הוא היה אחלה לא התקלקל פעם אחת ולא הוספתי כלום חוץ מזה שהיה GB אחד של RAM והוספתי עוד GB אחד אני מכין מוזיקה אלקטרונית (יש לי ציוד מתאים) אבל אני רוצה גם לשחק משחקי צבא יחסית כבדים כמו COD BO ,כרגע MW הראשון עושה לי בעיות עם הגרפיקה ובגרפיקה ברמה בינונית יש לי כל מיני ריבועים גדולים כאלה שלפעמים מסתירים את כל המסך כמעט חשבתי על זה שם מוצר מחיר כמות סה''כ Intel i5-760 45nm 2.8GHz 8…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שרשום בכותרת, המחשב יהיה HTPC מחובר לטלוויזיה. אבל זה יהיה גם המחשב העיקרי בבית, המחשב השני נטו לעבודה. בגלל זה אני רוצה שיהיה לו גם יכולת להריץ משחקים בצורה סבירה, סגנון המשחקים שאני אוהב זה FPS למינהם ובפרט סדרת ה Battlefield בניתי מפרט בעצמי אבל אני לא יודע עד כמה הוא טוב, אז אשמח לקבל הערות והארות. *התקציב הוא כ2700 שקלים ניתן לחרוג במקרה שזה באמת יהיה שווה את זה בעוד 200 שקלים, אבל רצוי לא לחרוג. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4440 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪884[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooli…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, החלטתי להפתר מהLENOVO 3000 N100- שגרם לי רק צרות ב3 שנים האחרונות. מחפש מחשב שיהיה בעצם תחליף למחשב שולחני, ניידות נדרשת אבל לא שיקול משמעותי ( כלומר המשקל...). העבודה תהיה בעיקר לגלישה , יישומי אופיס, סרטים HD וכ'ו. יודע שבLENOVO לא נוגע יותר . מתלבט לגבי DELL HP . אמרו לי בDELL המקלדת לא נוחה בהשוואה לHP. בחיפושים התוודעתי לזה שיש מעבדים חדשים I7. אני לא יודע איך בעצם לבחור לפעמים המעבד חזק יותר ולפעמים יש יתרון לזכרון או כרטיס מסך וכ'ו. אני ארשום מספר דגמים רק לצורך השוואה - אני אשמח לתובנות ועזרה בהחלטה HP PAVILLON DV6 1340EJ HP PAVILON DM3-1010EJ DELL STUDIO 1555 DELL STUDIO 1557 (I7( אולי חברה אחרת טושיבה או LG...? תודה מראש על העזרה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שנה טובה לכולם, לאחר שעברתי בהמון חנויות ונעזרתי בנושאים ובמאמרים רבים באתר והקשבתי להמלצות מהמשתמשים בפורום, הגעתי למפרט הבא. יש לציין שזהו כבר מפרט די סופי לאחר הרבה שינויים, ואני מתכנן לקנות כבר ביום ראשון. לכן אני מבקש לפרסם כאן כדי לשמוע הערות אחרונות אם יש לגבי המפרט, כך שאוכל לקנות בלב שלם. הדבר המרכזי שאני לא בטוח בו, וזה קצת משפיל עבורי להודות בכך בתור מהנדס חשמל לעתיד, הוא האם הספק הינו בעל הספק מתאים. לפי דפי מפרט של חלק מהרכיבים נראה שכן ולפי אחרים נראה שלא. השתמשתי גם בכל מיני מחשבוני הספק שמצאתי באינטרנט אבל לא קיבלתי תוצאות חד משמעיות. בנוסף היו אנשים שאמרו לי שספק של 750 וואט מספיק אם לא מוגזם, בעוד שאחרים המליצו לי לקנות ספק 1000 וואט בפעמיים המחיר שגם נר…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להשמיש מחשב נייח ישן שיושב אצלי בבית כדי להריץ עליו משחקים קלים בסגנון Overwatch 2 או Diablo 4. כרגע כאשר מריצים את המשחקים הללו יש הרבה לאגים ברמת המחשב ולא רשת (תקיעות במשחק). בנוסף המחשב אינו תומך בוינדוס 11 בגלל שהחומרה הקיימת מיושנת מדי. להלן המפרט הנוכחי, אשמח לדעת מה כדאי לי לשדרג במסגרת התקציב: CPU- Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray Fan- Scythe MUGEN 3 REV B MB- Gigabyte GA-Z87X-D3H for 1150 GPU- Gigabyte 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB PSU- FSP AURUM 92+ 650W Platinum PT-650M Case- Fractal Design Define R4 Black Pearl RAM- Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 Monitor - 27" 1920x1080 …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
מתלבט לגבי מחשב מותג HP OMEN בבלאק פריידי של KSP כי יוצא זול יותר מהרכבת מחשב באחת מהחנויות הטובות והזולות (TMS, PC CENTER, יהב מחשבים, START PC) - i7-11700K, 32GB, SSD 0.5TB+1TB, RTX 3080 10GB ב-9,100 ש"ח. (לא ניתן לפרסם לינק) אגב, בבאג יש את אותו המחשב רק עם מעבר דור קודם i7-10700K ב-8,100 ש"ח - מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז סוף סוף אחרי 6 שנים (ואני לא מגזים) עם המחשב הנוכחי, אני מתחיל לבדוק מחשבים חדשים. אני מחפש מחפש שיריץ לי קרייסס בצורה מרשימה (אולי אפילו טובה מאוד? המוכר אמר לי שיריץ לי על מקסימום עם אחד המפרטים הבאים...) שיריץ לי משחק כמו מנג'ר 2009 (כשאני אטען אפילו משהו כמו 20 ליגות...) במהירות (וכידוע, זה המון דטא בייס לעכל), וכמובן המטרה העיקרית - שאני אוכל לשחק בGTA החדש ובכל משחק חדש עם גרפיקה "משוגעת" שיצא בזמן הקרוב בצורה טובה(אפילו מאוד). בנתיים ניתנו לי 2 מפרטים (לא שלמים לפי דעתי...) מהמוכר בג'יגהבייט ברחובות (למי שיש ביקורות או המלצות על המקום, אני גם אשמח לקבל) : DDR2 1GB 800 לוח ראשי GIGABYTE G31 + כרטיס מסך כרטיס קול 128 6 ערוצים כרטיס רשת מקלדת מולטימדיה, עכבר…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב חדש אחרי הרבה זמן לכן קצת לא מעודכן בחומרה בימינו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר כמובן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח גג אם זה באמת שווה את ההפרש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינוניים עד כבדים, עריכת וידאו קלה ויכולות HTPC בעיקר לשימוש בלוריי 3D. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). power director 12, Total media theatre, לשוניות רבות בפיירפוקס - באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, כנראה אחזור לשחק -אילו משחקים לדוגמא י…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... אני עתודאי ויש לי מחשב נייד T42 ,אני יודע שהמחשב הזה יקר אבל כרטיס מסך שבו חלש מאד יחסית למחירו,השאלה עכשו האם אני יכול להרכיב לו כרטיס מסך תמורת משהו שבו אני לא יודע,בקיצור האם יש אפשרות להרכיב לו כרטיס שיעבוד CRISIS ?? ותודה מראש !!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2500 ש"ח ויש לי את האופציה להזמין דרך יבואן זה המפרט שבניתי לי GA-H87-HD3 102$ i5-4570 219$ Arctic-Cooling FREEZER 7 PRO 27$ kingston Hyper 8GB ddr3 1600MHZ 79$ Gigabyte 760GTX 2GB 296$ שווה ? כמובן שיש לי מארז NZXT+500Wseasonic hard disc 500GB sata 2
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך נייד לאוניברסיטה, משמע אני הולך להזיז אותו קצת, אז תחליף שולחני של 3 קילו+ לא מתאים לי. אני חושב שאני מעדיף נייד של 14.1 אינץ' רחב מאשר 15.4, ודרישות מינמליות הן CORE DUO וג'יגה זכרון. אפשר חריגה של עד 200 ש"ח גג. חשבתי על הנייד הבא: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=410498 אילו עוד אופציות ראויות יש לדעתכם?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ממצב אנשים ?! אז ככה דוד שלי רוצה לקנות מחשב חדש ... הוא ביקש ממני שאני ארכיב לו תפריט אבל אני כבר "חלוד" לא כל כך קורא מאמרים של מה חדש בעולם המחשבים אז באתי לפה בכדי להתייעץ אתכם ... הוא רוצה לקנות מחשב הכי טוב שיכול להיות עד 4000 ש"ח (עדיף עד 3800 ש"ח) ללא מסך ... תרכיבו לי בבקשה מפרט הכי טוב שאפשר שמתאים למחיר ! (מי שלא מבין כל כך טוב\לא מבין שלא יגיב פה בבקשה) תודה מראש, משה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.... קודם כל רציתי להגיד שאני משתמש חדש באתר (שמאוד מצא חן בעיניי) והגעתי אליו אחרי חיפושים ארוכים אחר מפרטי מחשב שיענה לצרכים שלי. בעקרון, אני סטודנט שעיקר הזמן מוריד שירים וסרטים ולא עוסק בגרפיקה (בכלל) ולפעמים משחק (למשל: מקס פיין, דום וכו'). הצלחתי לדוג איזשהו מפרט שאני חושב שהוא מוצלח ובשבילי מותחל מדי.למה? כי מבדיקה ראשונית במס' חנויות יוצא לי מאוד יקר. חשבתי אם תוכלו לייעץ לי איפה כדאי ואיפה אני יכול להוריד מרמת המפרט ועדיין להנות ממחשב טוב, חזק ואמין. נ.ב - אם תוכלו להמליץ לי מה לקנות איפה שחסר? למשל צורב די.וי.די? זכרון.. אז זה המפרט עד כה: Xp2600 AMD מעבד K7N2 DELTA - ILSR MSI לוח אם GEFORCE 5900 NVIDIA כרטיס מסך 2X256 = 512 DDR מ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אילו הם המפרטים: 1) מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IS7-V2 (intel 848) זכרונות DDR 400 512MB Kingmax BGA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך GIGABYTE GF FX5500 128MB AGPx8,DVI כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders 52 x 24 x 52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 770 מחיר 3543 ¤ 2) מפרט -AMD מעבדי ?AMD Sempron 2600 לוחות אם למעבדי ?AMD EPOX 8RGM3I+(n-force2)sb,GF4,lan זכרונות DDR 400 512MB Kingmax BGA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטי…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום זה המחשב שאני מעוניין לקנות מה דעתכם ? Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1166 Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 748 Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 132 Enermax NoiseTaker 370W ¤ 273 Kingston Original 2GB (2x1GB) DDR2-667Mhz K2G667DC ¤ 447 Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 456 Sapphire ATI RADEON 2600XT 256MB DDR3 PCI-E Retail ¤ 630 LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 206 סה"כ: 4058¤
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני יודע וראיתי שיש שאלות כמו שלי בפורום, גם חדשות וגם ישנות. ואפילו כתבתם מדריך מפורט בנושא, אבל מה לעשות אני לא ממש מבין בזה ודי הלכתי לאיבוד, וגם השאלות הזהות מתאימות באופן פרטני לשואל, בנוסף נסיון למצוא תשובה קיימת בכל מיני פורומים לא כ"כ הצליח... לכן אם מישהו יוכל לתת לי תשובה, אשמח מאוד. אני זקוק למחשב שיהיה אפשר לעבוד עליו עם פוטו-שופ, אילוסטרטור ולפעמים Indesign. אני מעוניין במחשב עם מפרט שיעבוד בצורה יעילה ונוחה ללא צורך בתכונות מיותרות. כרגע העבודות הגרפיות הן בשימוש נמוך, פעם-פעמיים בשבוע, עם צפי לעבודה רצינית יותר, קראתי את הפוסט שהיה ב"מפרטים לגרפיקה" ואני לא כלכך מסכים להמלצות מנסיון אישי, היה לי מחשב נייד LENOVO SL500 עם מעבד ליבה כפולה שהרחב…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב זול לסטודנטית. הדרישה היחידה שלה ממנו הוא שיעבוד ושיעלה בסביבות ה2.5K אני הוספתי לדרישות מסך מט, והגעתי לשני הדגמים האלו: Dell Vostro A840 מעבד: Intel Core 2 Duo T5670 1.86GHz זכרון: 2GB דיסק: 250GB אחריות 3 שנים Levono N500 4233-72G מעבד: Intel Pentium T3400 2.16GHz זכרון: 2GB דיסק: 250GB אחריות שנה אחת עוד פרמטרים שחשובים לי זה מקלדת נוחה ושהמחשב לא יתחמם יותר מידי באזור המקלדת. אני אשמח לקבל חוות דעת מאנשים בעלי המחשבים הנ"ל. כמו כן, אני אשמח לקבל עוד הצעות.... כרגע אני נוטה לN500 מכיוון המחיר היותר נוח. תודה, M86
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשעה טובה עוד שלושה שבועות אני טס לארה"ב ויש לי הזדמנות לקנות שם מחשב (ללא מארז כמובן ), אי לכך ובהתאם לזאת נשאלת השאלה מה לקנות. המטרה העיקרית של המחשב היא למשחקים, OC כרגע לא נראה באופק אולי עוד כמה שנים כשיהיה כבר מיושן ;D ותקציב הוא לא בעיה- כמו שכתוב בכותרת עד 20K. מה חשוב לי? שני דברים בעיקר: שיהיה חזק מאוד. הייתי מאוד רוצה לקרר אותו מיימית ;D כך שאני זקוק להמלצה על מערכת קירור שתקנה שם. (וגם על מארז וספק טובים שייקנו בארץ (כמובן) ויתאים למערכת - משהו אלגנטי ויחסית קומפקטי).
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
M.B-VIA PT800 Series INTEL P 4 2.66 Ghz V.C Gf 5500 128 ram 128 bit H.D 30X2 GB Maxtor 512 ram 333 אם אתם רוצים לקנות אתם מוזמנים לפנות אלי אזור צפון
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל, אשמח לחוות דעת לגבי 4 מחשבים שאני מתלבט בינהם בעיקרון מה שחשוב זה שהסוללה תחזיק לכמה שיותר זמן ושהמחשב לא יתחמם יותר מידיי המקטים לאתר ksp 80962 80166 108922 109640 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-