עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מהו היעוד של המחשב? אופיס, אינטרנט וסרטים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? המסך הקיים זה DELL 23", והמחשב יכלול מקלדת ועכבר. 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? אזור המרכז-שפלה, הם מתגוררים בראשון לציון. 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? ללא כרטיס מסך מכיוון שיש כבר אחד כזה במחשב הקיים (ראדון 567…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Zmosh,

שלום ותודה מראש לעוזרים! עשיתי את זה לפי הפורמט, מקווה שעשיתי את זה נכון. 1. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 4,000 ש"ח. ולמרות שתמיד יש עדיפות לחיסכון, אני רוצה מחשב שיהיה טוב עד כמה שאפשר בתקציב הזה ולכן ניתן להשתמש בכולו ואף לחרוג קצת במידת הצורך (עד 500 ש"ח) 2. א) השימושים העיקריים של המחשב הם משחקים ותכני HD, אבל גם קצת שימוש ללימודים ושימוש בפוטושופ אם זה משנה משהו. ב) מסך הטלויזיה שלי, ''32 LCD FULL HD Samsung דגם: LA32B530, רזולוציה: 1080*1920, 6ms, ישמש כמסך המחשב, לכן חשוב מאוד שיהיו יציאות HDMI למחשב. אני משחק בכל מיני משחקים ככה שאני לא יכול לרשום משהו מוגדר, ולגבי ההגדרות הגרפיות אני אשמח אם הם יהיו ברמה הטובה ביותר שאהיה אוכל להשיג במסגרת התקציב …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by I7210I,

שלום אני נמצא כגע בחו"ל וראיתי את המחשבים ניידים הבאים והמחיר שלהם אטרקטיבי השאלה מה מהם הוא הכי כדאי אם בכלל הדגמים הם LENOVO NOTEPAD IDEAPAD U550 SU7300 1.3GHZ ACER ASPIRE 5541 HP NOTEBOOK G72A-A17SZ TOSHIBA SATELITE L500-1T9 מה הכי כדאי מהרביעיה הזאת?מה הכי טוב?מבחינת המחיר הם כולם אותו דבר הבדל של 50$לפה ולשם זה הכל. עוד שאלה. לגבי עברית במקלדת מה עושים?הבנתי שהאפשרויות הם חריטה או מדבקות מה הכי מומלץ? וכן מבחינת אחריות..איזה חברה הי אחראית מבין הרביעייה הנ"ל.. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. ראשית שלום לכולם ותודה על הפורום שמאפשר בכלל לשאול ולדעת... שנית החלטתי לשתף במידע לאור הבדיקות שלי על מחשב בארץ ובחו"ל בתקופה האחרונה. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, בהתאם לצרכים שלי ( בקרוב עו"ד ). ביום יום השימושים שלי מהמחשב הם די אנטנסיביים למרות שהתוכנות עצמן ( פי די אף, אופיס, אינטרנט) לא דורשות הרבה, בהיקף שאני משתמש אני רוצה מחשב חזק. לגבי משחקים, אני לא ממש בקטע, למעט משחקי אסטרטגיה כמו C&C וורקראפט ודומיהם וגם בתדירות די נמוכה. הדילמה העיקרית שלי היתה בין דל E6400 לבין לנובו T400, שהם די דומים אבל לדל יש אחריות באתר הלקוח, גם לגבי מוצר שנקנה בחו"ל ( לפחות הE6400- יש לי אישור במייל כתוב ואני מברר פרטים אחרונים בנושא איתם) ולכן לדעתי אין בכלל על מה להשוות. הגע…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום, אני רוצה לשדרג את 5 החלקים האלו במחשב שלי חשבתי על : Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-1GBPK בקשר למעבד אני לא בטוח מה עדיף אינטל או amd ולכן גם לא יודע איזה לוח אם לבחור. המארז גם לא משנה לי כל עוד הוא יקרר טוב את העסק.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ofircpp,

שלום לפי מה שבדקתי המחשב עונה על צרכיי מבחינת גודל מסך , מעבד , זיכרון , מחיר ו 3 שנות אחריות . http://ksp.co.il/?uin=16259 משום מה ראיתי שהוא נמכר רק במספר מקומות מצומצם , ושאלותי : 1. האם מדובר על דגם ישן יחסית ? 2. אילו דגמים נוספים ניתן וכדאי לקחת בחשבון בכל מקרה . תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by 888,

מיפרט למישחקים כבדים וסרטים 6500גג לא צריך מיקלדת ,עכבר, מסך

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by elran,

יש לי 500 שקל ספייר.. אני רוצה להחליף ת'מארז למשהו יפה אך לא נורא יקר... ורציתי לדעת מה ההפרש מחיר בין 80 ג'גה ל-120.. והאם כדאי לשים זיכרון של KINGSTON? (אבקש לא להציע כרטיס מסך אחר בבקשה..) תודה מראש אלרן

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by CrashZone,

שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי: p4 1.7 intel maryville d850mv 256mb rdram 6200@6600GT אני מקבל מעבד מחבר ככול הנראה - 2.53 אז מעבד לבנתיים אני לא צריך למרות שאני ארצה לשדרג בעתיד הקרוב יחסית, אז חשוב שהלוח אם יהיה תומך 400 באס ו800 באס. אני מעוניין בOC, רוצה לעשות, רוצה לוח שטוב בזה(אסוס דלוקס אולי?) צריך זכרון, מן הסתם DDR, לא חייב שני סטיקים, אחד של 512 יהיה טוב כי אשדרג שוב בזמן הקרוב, שיהיה חמוד לOC. לא צריך כרטיס מסך אבל צריך שהלוח אם יתמוך AGP 8. רצוי שלא יעבור את ה1000 שקל, עדיף הרבה מתחת. עדיף מפנדס. תודה רבה!

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by levelone,

אתמול רכשתי את המחשב ThinkPad X121E שהוא בעל מסך 11.6". המחשב יגיע אלי כנראה ביום ראשון ורציתי לדעת אם מסך בגודל כזה יתאים לשימוש משרדי בסיסי (מצגות, אימייל, ומעבדי תמלילים), צפייה בסרטים (שבעקרון תעשה ע"י שימוש במסך חיצוני) וגלישה באינטרנט? בחרתי דווקא במחשב בעל מסך קטן מכיוון שאני משתמש בתחבורה ציבורית כל הזמן, המחשב יהיה איתי בטיולים, ובגלל שאני כל הזמן צריך לעבור מחדר לחדר. אתם חושבים שיש מחשב אחר שיותר יתאים לצרכים שלי? עוד שאלה קטנה שלא ממש קשורה לנושא: יש תיק מומלץ להגנה על המחשב? בגלל שהוא יהיה איתי הרבה בטיולים אני לא רוצה שהוא יקבל מכה וישבר. אני אשמח לדעת איך אני יכול להגן עליו מפני זה. תודה לכולם, levelone.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Moshiko50,

אני צריך המלצות על מחשב טוב למשחקים חדשים ושיהיה מחשב ברמה..רציתי לדעת גם אם כדאי לקנות מחשב בחלקים ואם כן אז איזה חלקים...? תקציב: 2000 ש״ח

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. ש"ח 1,143 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box IE8400 547 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 1,291 כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 8800GT OC Calibre 512MB PCIe CALIBRE--P888 330 זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-3-8 T800UX2GC4 657 מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W 0761345-08140-5 250 קרור למעבד Thermaltake V1 TT-CL-P0401 80 מאוורר למארז Thermaltake Smart Case Fan II 120mm TT-A2029 81 כונן ASUS S520 X52 CD 30955 סה"כ 4379 ש"ח עדיף לקחת את הסונטה 500WATT ? איך הזיכרון והאם יש אופציה טובה יותר ? האם המאוורר לא מוגזם למעבד קריר שכזה למרות שמתוכנן OC ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. דרישות: לכל הגולשים שלום רב... דרושה חוות דעת על מפרט מחשב שבניתי ב 6300 ש"ח הכולל מסך ומקלדת -ללא רמקולים בתור חבר חדש בפורום זה כל דעה תעזור ובכל נושא.. מטרת המחשב הינה משחקים, תוכנות עריכה בסיסיות (פוטושופ, אוטוקאד), יכולת טובה לאוברקלוק ואפשרות שדרוג עתידית ככל האפשר (כרטיס מסך נוסף וכ"ו). אשמח לדעתכם המקצועית בכל פרט - החל מרכיב מסוים הדורש שדרוג/שנמוך, בעיית צוואר-בקבוק במידה ויש ועד מקום מומלץ לקנייה. את המחשב אני מתכנן לקנות ב 10 לינואר ואולי יש דברים שאמורים להשתנות עד אז ואינני מודע אליהם.. המפרט: מעבד- Intel Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד- Scythe Katana 3 CPU Cooler לוח אם- GIGABYTE Z68X-UD3P-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DD…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Shimon Azulay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 4k -30fps 1080P 120FPS playback and editing in gopro studio , web browsing office , eclipde visual studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרטתי בסעיך הקודם - וזה יותר תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח בתשובה - אני מניח שלרוב טל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by palin,

טוב אני פותח הנושא הזה - בפעם האחרונה, בחיים לא חשבתי שיהיה כל כך קשה לבחור מחשב. אני מחפש מחשב בסביבות ה-3000 ש"ח, עם אחריות על הרכיבים. מחשב למשפחה, שיוכל להריץ משחקים חדשים בלי להיתקע, שיעבוד ויחזיק גם לעוד שנים, ללימודים, סרטים הורדות וכו'. מפרט מספר 1: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F31 HIS Radeon 6850 Fan 1GB GDDR5 צורב LiteOn DVDRW iHAS324 X24 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים סה"כ: ₪ 3,265.00 + אפשר…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by jack77,

שלום, * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים,פוטושופ ו-lightroom ותכנות, בעיקר לימודים.... * גודל המסך? 14 או 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שפחות.... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB *זיכרון: לפחות 6 * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות בארץ ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, lenovno * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם קנייה באילת אם יותר זול זו אופציה טובה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. המחשב אמור לשמש לתיכנות בmatlab, סרטי HD, מעט משחקים וכמובן שימוש בייתי. התקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח. הנה המפרט שאני מחפש: מסך: 15.6 אינץ'. הארד דיסק: 500 GB (אין צורך ביותר) זכרון: 4 GB זמן סוללה: אעדיף כמה שיותר זמן. צורב DVD. העדפה למקלדת מלאה אבל אם זה מפריע למציאת מפרט מתאים אז אסתדר גם בלי. לפחות 3 חיבורי USB חיבור VGA (עדיף גם DVI וHDMI אבל לא חובה). כמובן, מצלמה והתקן blue tooth. המשקל פחות רלוונטי אבל כמובן אשמח למחשב הקל ביותר שניתן למצוא עבור המפרט הזה ובמחיר הזה. אין צורך בתוכנת הפעלה או כל תוכנה אחרת. בנוסף, אשמח מאד אם למישהו יש הצעה לחנות לקנות בה את המחשב באיזור: חיפה או ראשל"צ - תל אביב. אשמח מאד לעזרתכם. שבת שלום.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, אשמח להערות למפרט הבא אשר מיועד לשמש כמחשב גיימינג עם שלושה מסכים 1650*1050. אני מתלבט לגבי הקירור (אולי NINJA3), כונן קשיח (משהו יותר מהיר או RAID0) והלוח אם גרסת ה-PRO תתרום לי במשהו. Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪988 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775 I3 I5 I7, יחידות 1 ₪166 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1418 Asus P8Z68-V Z68 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪984 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2962 Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 For Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪635 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2228 S…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by michaelr,

יש לי מחשב נייד COMPAQ CQ61 (אם אני לא טועה COMPAQ זה HP במידה כזו או אחרת) בכל מקרה רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לשדרג את הכרטיס מסך למשהו חזק יותר. או שאיאפשר?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מצטער על השיגעון שאני עושה פה בזמן האחרון, פשוט אני רוצה לקבל את הטוב ביותר שאני יכול לקבל בתקציב שלי. להלן 3 מחשבי DELL ש"תפסו" את עיני studio 1555 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1555-t65.htm עם הרחבה ל 4 ג'יגה הוא יוצא יותר יקר מהתקציב שלי בכ 300 ש"ח אך אם הוא שווה את זה אני מוכן להתפשר. studio 1537 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t58.htm בעל מסך 15.4" ואחריות לשנה שלא ניתנת להחרבה inspiron 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6500.htm כולל מערכת הפעלה כולם באים אם כמעט אותו מעבד, אותה כמות זכרון (הרחבה ל 4), ופחות או יותר אותה קונפיגורציה. אשמח לקבל ביקרות קצרה עליהם והמלצה לאחד מהם או אם לדתכם יש נייד עם אותה קונפיגורציה אך …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by מיכל כהנא,

שלום לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בייעוץ ברכישת מחשב נייד. אני מורה וסטודנטית. כך שהשימוש העיקרי שלי שלי זה תוכנות אופיס- וורד, מצגות (לעיתים גדולות וכבדות) ואקסל (לעיתים טבלאות מורכבות). קבצי PDF כיום בגלל הלמידה מרחוק משתמשת גם בזום וTEAMS אני מחפשת מחשב שיצליח לפתוח קבצים (גם גדולים) במהירות ויצליח להתמודד עם שילוב תוכנות - כמו זום\טימס וקבצים ביחד. ***עריכה*** בנוסף, שלא יהיה כבד, כי לפעמים אני אצטרך להסתובב איתו ואין לי רכב. כרגע יש לי מחשב של לנובו בן 7 שנים שעדיין עובד אבל המעבד שלו חלש - אינטל פנטיום והוא לא מצליח להתמודד עם קבצים כבדים או אפילו לוקח את הזמן בפתיחה של הזום או הTEAMS. התחלתי לחפש והבנ…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. המחשב הוא בשביל בן דוד שלי מחיר בן 3000~4000 צפיה בסרטים ב FHD במסך של המחשב וגם במסך טלוויזה (צריך שיהיה חיבור כזה ) תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, אני מעוניין להחליף מחשב ולהשאיר את 2 הכוננים הקשיחים שלי, אחד מהם 80ג'יגה בממשק IDE והשני 120ג'יגה בממשק SATA. אני זקוק למחשב חזק לשימושי אינטרנט רב , אופיס בסיסי , תוכנות תחזוקה למחשב , מעט הורדות... בקיצור: אני לא גיימר אך כן רוצה מחשב חזק לשימושים שלי+++. קיבלתי כבר המלצה על: מחנות: לוח אם: GigaByte G41M-ES2H , S775 , 1333MHz , DDR II 800 מעבד: Core 2 Duo E7500 , 1066MHz , S775 , 3MB Tray המחיר לסט זה: 905ש"ח (כיום). מפרטי: מצאתי בלוח יד 3 לוח אם חדש באריזתו...אין לי מושג מה יותר טוב מבחינת "עלות=תועלת\איכות". לוח אם: MSI , עבור מעבדי Socket 775 E2xxx ומעלה , מהירות לוח 1333mhz , ציפסט G41 הלוח חדש בקופסא , והמחיר: 300ש"ח. *** זה לא כולל את המעבד *** איזה מעבד ה…

24. Started by jhony,

המחשב צריך להיות אינטל, לא מתוכנן אוברקלוק אז הזיכרונות לא צריכים להיות יותר מידי טובים(512! , דואל? ). חשבתי על כרטיס מסך רדאון 9600 אבל אני פתוח להצעות. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ajl,

יש לי נייד (fujitsu - אינטרנט ואופיס) ו... הלך לו המסך 15.4. היכן ניתן באזור הצפון לחליף מסך ומהם טווחי המחיר? תודה :-)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים