ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום.. ברשותי מחשב נייד של ACER דגם EXTENSA 5620Z DUAL CORE עם ויסטה HOME PREMIUM ולאחרונה אחרי שהחלפתי ספק אינטרנט המחשב נהיה איטי מאוד, לא רק באינטרנט. עד שהמחשב עולה לוקח בערך 5 דקות, לוקח לא מעט זמן לתיקיות וקבצים להיפתח ופשוט איטיות טוטאלית. רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לבעיה וכיצד ניתן לפתור זאת. תודה מראש לעונים ולעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב לאחות שלי אז הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, סימס וקצת פוטושופ. ללא OC 1x Amd Athlon 64 X2 Dual Core 5200 BOX AM2 1x Gigabyte GA-M55S-S3 nForce 550 AM2 1x G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 5-5-5-15 F2-6400PHU2-2GBNR 1x Seagate Barracuda 250GB 3.5 7200Rpm 16MB SATA II 1x Leadtek WinFast PX8500 GT TDH Extreme 256MB PCIe 1x LiteOn DVDRW X20 LH20A1P Retail 1x Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU 1x Microsoft® Wireless Optical Desktop 1000 BV3-00014 1x ViewSonic LCD 19 VP930 סך הכל: 5,281 ש"ח עדיף Seagate על WD, נכון?! יש למישהו אולי ביקורת על ההרדיסק הזה? כדאי להוסיף 150 שקל ולקחת 8600GT? אהה... וזה צריך להיות באחת מהחנויות הצפוניות (עדיף לא KSP). תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני שימי, בעבר טכנאי מחשבים ורשתות. לפני כ-8 שנים הפכתי למתכנת ודי יצאתי מהתחום של הטכנאות. אשר על כן, אני לא בקי במפרט שהשוק מציע ולא מעודכן בחומרה העכשווית. המחשב שלי אוטוטו בן 8, והוא כבר די איטי, בפרט שאני צריך לעשות קומפילציות וירטואליות של פרוייקטים גדולים - זה כבר מתחיל לעצבן (הוא היה הופך לצב אם לא הייתי מקפיד לא להתקין שום תוכנה שאני לא חייב ושומר על מערכת הפעלה מינימליסטית ונקייה). אז אני חושב שהגיע הזמן למחשב נייח חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים וחג שמח.. ברצוני לרכוש מחשב לשימוש ביתי. מרבית השימוש הוא בגלישה באינטרנט ובעבודה בסביבת אופיס אך חשוב לי לציין שאחת לשבועיים אני עורך סרטוני אקסטרים שצולמו בוידאו באיכות 1080P. אשמח לעזרתכם... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ולעיתים עריכת סרטונים באיכות של 1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PREMIERE CS6 באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך אם אין הבדל משמעותי בביצועים, אבל לא קריטי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש יומיומי של תוכנות האופיס ואינטרנט ודברים כאלה + צפייה בהרבה תכני HD גם ב1080P (יחובר למסך הטלוויזיה לכן חשוב חיבור HDMI) + משחקים, לא ממש קריטי לא הולך לשחק הרבה, אין לי כמעט זמן אבל סתם רוצה להשאיר את האופציה פתוחה, למשחקים חדשים יחסית בהגדרות סבירות (אני לא משחק משחקים כבדים במיוחד, וגם המסך שלי ברזולוציה לא משהו בכל מקרה 1280X1024, אבל אולי יהיה שדרוג עתידי של המסך אז ייתכן שיהיה מעבר לרז…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקציב מוגבל ל-4000 ש"ח בלבד. מעוניין לקבל חוות דעת מהמומחים. מה צריך לשפר? מה דעתכם על המפרט הבא? מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח: Gigabyte K8NS (s754) Nforce3 250 זיכרון: 512MB A-DATA /VT DDR400 כרטיס מסך:? Sapphir (ATI) RADEON 9600XT TV,DVI 128MB דיסקים קשיחים: WESTERN DIGITAL 160GB SATA כונן 1.44: Teac/SONY צורב: NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 מארז: HEC Compucase CI-6A19 מסך:? MAG 17'' 770 FS מקלדת ועכבר: MS Internet + MS Mouse Optical סה"כ: 4055 ש"ח האם זהו המפרט האופטימלי עבור המחיר הזה?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי צריך עזרה עם הרכבת מחשב לאחר ששלו התחיל לעשות בעיות. יש לו כבר צורב DVD, מסך, מקלדת עכבר וסידי הוא מעוניין להרכיב מחשב מבוסס אינטל, הארדיסק עד 80GB וזכרונות לא מעל 512MB מפני שהוא מתכוון להשקיע בהחלפה בתקופה אחרת. החבר לא מתכנן אוברקלוקינג, הוא לא מתכנן לשחק במשחקים מטורפים ( מדי פעם פיפא וכו') כך שהוא גם לא רוצה לבזבז את כל התקציב על כ. מסך הציעו לו מחשב מIVORY מחשבים ( http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=195&CatCode= , כולל שינוי מעבד לE6400, לוח אינטל 965 וזכרון 512 667MHZ והארדיסק 80GB בלי כ. מסך ומסך וצורב ב2600) האם להשאיר את המעבד ולשדרג את הזכרון כאן ל 1024MB 800MHZ והלוח אם למשהו קצת יותר טוב שיכנס בתקציב פחות או יותר? האם משתלם או שיש …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים, והייתי שמח לקבל מכם מפרטים שווים בתקציב של 7-8 אלף ש"ח, ללא מסך. אין לי רכיבים ספציפיים שאני "נעול" עליהם, אני נותן דרור לידע העצום שלכם... מודה לכם מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Ok לפני מספר ימים כתבתי פה בקשה למפרט, ותוך כדי התייעצתי עם עוד מספר חברים. לבסוף, בעזרת החברים פה מהפורום והמלצותיהם, והמלצות חבריי, הגעתי למפרט הבא: -------------------מפרט------------------- מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX ¤1575 כ. זכרון: Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX DDR2 4096MB [2048MBx2] 800MHz CL 4-4-4-12 DHX ¤638 Floppy Disk 1.44 כ. מסך: Leadtek WinFast PX9800 GTX 512MB 1,498 ספק כח: Hec Cougar 750W 610 כוננים קשיחים: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 2 ¤367 מארז: NZXT Tempest "AirFlow King" No PSU ¤485 צורב DVD: Pioneer DVR-215DBK DVD±RW x20 Black SATA 146 רמקולים: Dowell SP-E001 2.1 [Wood Sub] 140 ¤ http://ksp.c…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, אז לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על המחשב Asus N55SF ולרכוש אותו דרך החנות חצי חינם (fre.co.il). אז לפני שבועיים רכשתי את המחשב, הגעתי הביתה ולהפתעתי גיליתי פיקסל שרוף במרכז המסך.. חזרתי לחנות, והמוכר אמר לי שיחליפו לי אותו לחדש רק הבעייה היא שהמחשב לא במלאי... בנתיים בעל החנות הביא לי מחשב נייד חלופי ולאחר שבועיים שהתחדש המלאי קיבלתי את המחשב החדש. המפרט שלו: מעבד intel i7 2670QM זכרון 8GB DDR3 כרטיס מסך Nvidia 555M + מובנה של אינטל מסך 15" FULLHD משקל 2.7 ק"ג בכל מקרה, מהתרשמות של כמה ימים מהמחשב, הוא פשוט מצויין ! התצוגה שלו באיכות הכי גבוהה שיש, רזולציה גבוהה (1920X1080), וזה תענוג לראות עליו סרטי FULLHD. אחד המדדים שחיפשתי בבחירת מחשב הוא הסאונד שהו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. בעוד כמה שבועות אני כנראה אקנה מחשב חדש. אני צריך מחשב לאינטרנט וכו', לא למשחקים כבדים וכל מיני. כרגע אני מתלבט בין שני מחשבים שאחד מהם אני מתכנן לקנות, על מחשב יותר משוכלל אני לא חושב כרגע, אולי בעתיד. בין שני המחשבים האלה אני מתלבט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6949- מחיר 1195 ש"ח http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4985- מחיר 1220 ש"ח כמעט אותו מחיר. שמתי לב רק שהמעבד שונה בין שני המחשבים, וגם הלוח אם (במחשב של ה-1220 יש כרטיס רשת עד 1Gbps) וגם שמתי לב שבמחשב של ה-1220 הכונן אופטי כלול, ובמחשב של ה-1195 לא כלול כונן אופטי. מה אתם מציעים לי אז לקנות מבין שני אלה? איזה מעבד יותר טוב? ה-Intel Dual Core E6600 של המחשב ב-1195, או ה-G620 של…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר הדרישה המרכזית היא מעבד חזק (לא SU , LU וברור שלא אטום) תוך כדי שמירה על משקל כמה שיותר נמוך. כרגע אני מסתכל על X200 של לנובו (1700$ ) . יש לדל/HP משהוא דומה ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני מתכוון לקנות AMD 64 3200+ עכשיו מה יותר כדאי לקנות את הלוח הזה EPOX EP-8HDA3+ או את הלוח הזה EPOX EP-8HDA3J ואודיג'י 2 ZS או EPOX EP-8HDA5J ואודיג'י ואני חייב להגיד שאני ממש צפוף בכסף אז האם יש באמת הבדל עצום בין EP-8HDA5J ל EP-8HDA3J/+ ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
i5 2.4 ghz 4GB זכרון 500GB איחסון 13.3 אינץ' כמה אפשר לבקש עליו?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12608 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13865 http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=22126 הדילמה שלי זה האם יהיה הבדל משמעותי במהירות הכונן? הטושיבה 5400 השאר 7200
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לעיצוב דו מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור וכאלה) עד 4000 ש"ח אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לומר בנושא, החל מנוחות של מקלדת ועד רזולוציה ו-SSD. איפה לקנות, מתי, הכל... מפרטים או סתם נתונים שיתאימו לי. מעדיף DELL, ובכל מקרה מחפש משהו שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי אלא נטו לעבוד. צריך להדגיש שהוא ישמש כמחשב ראשי לעבודה (ככה שאני צריך נוחות ויכולות מלאות כמה שיותר) לפני שאתם אוכלים אותי, אז זו עבודה בשעות הפנאי בלבד... תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד שיתאים להתחלה של למידת תכנות תקציב - נמצא כרגע בארהב ורוצה לנצל את המחירים הזולים עד 700 דולר (אם אתם לא מבינים במחירים בארהב אשמח אם פשוט תגידו איזה מחשב מתאים ולא להתייחס לתקציב) המחשב ישמש לתכנות, סרטים ועבודה משרדית חשוב לי שיהיה קל יחסית וסוללה טובה אם יש משהו שהייתם יכולים עוד להמליץ שחשוב שיהיה המחשב נייד זה יתקבל בברכה אשמח גם אם תוכלו להמליץ לי על חברה מסויימת ואחפש לפי סגנון מפרט תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שברשותי הוא : MSI EX600 לוח 965 אני חושב . . כרטיס מסך נוכחי GEFORCE8400 MG האם אני יכול להחליף כרטיס מסך ?? או לשפר את הביצועים הגרפיים איכשהו ?? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[Case :Thermaltake Armor Jr. Gaming Case w/420W Power Supply Black Case Lighting ( Cold Cathode Neon Light Blue Power Supply Thermaltake Purepower 700 Watt Power Supply SLI Ready Processor: Intel Core 2 Duo Processor E6600 (2x 2.4GHz/4MB L2 Cache/1066FSB Processor Cooling ( CoolerMaster Liquid CPU Cooling Fan System Kit Motherboard: NVIDIA nForce 570-SLI Chipset w/7.1 Sound, Gb LAN, S-ATA Raid, USB 2.0, Dual PCI-Ex16 MB Memory : [Req.DDR2 MainBoard] 2GB (1GB x2) DDR2-667 PC5300 Memory Corsair XMS2 Xtreme w/Heat Spreade Video Card: NVIDIA GeForce 8800GTS 640MB w/DVI + TV Out Video Video Card Brand ( Major Brand Powered by NVIDIA ) Hard Drive:200 GB HARD DRIV…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ככה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה וזה יכול לתרום משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,אני צריך מפרט לילד קטן ואיש מבוגר ששניהם צריכים את המחשב רק לאינטרנט ומשחקים הכי פשוטים שיש ב 1500 שקל בלי מסך. חשוב שבמחשב יהיה מעבד טוב והרבה זיכרון. ו מ KSP תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד לחבר 4 אלף בערך למשחקים כמו League of legends /overwatch/global offensive לא דברים יותר מדי גדולים אבל שיחזיק מעמד ויהיה טוב תודה רבה לממליצים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש איזשהי בעיה בחיפוש... אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב ושיהיה לו אחריות בארץ.. איזה חברות נותנות אחריות בינלאומית שניתן לממש בארץ? IBM, DELL, HP...? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עד 5000 שח בעל מעבד חזק, שיוכל לשדר HD 1080P דרך יציאת HDMI רצוי כרטיס מסך חזק למשחקים. מה דעתכם על המחשב הזה: http://skypc.co.il/pl_product~71655~14~0.htm בכמה חלש הכרטיס מסך במחשב הזה 9600M GS 512MB לכרטיס מסך במחשב הבא 9600GT 1000MB http://skypc.co.il/pl_product~6930G~14~0.htm איזה עוד פרטים כדי לי לשים לב אליהם.אשמח מאוד להצעות חדשות תודה לכל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-