ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני מעוניין בקניית מחשב נייד אם המפרט הבא: Intel Core i7 4GB זכרון 16.5 אינץ מסך עד למחיר 3500 ש"ח. אשמח להצעות .
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני יודע וראיתי שיש שאלות כמו שלי בפורום, גם חדשות וגם ישנות. ואפילו כתבתם מדריך מפורט בנושא, אבל מה לעשות אני לא ממש מבין בזה ודי הלכתי לאיבוד, וגם השאלות הזהות מתאימות באופן פרטני לשואל, בנוסף נסיון למצוא תשובה קיימת בכל מיני פורומים לא כ"כ הצליח... לכן אם מישהו יוכל לתת לי תשובה, אשמח מאוד. אני זקוק למחשב שיהיה אפשר לעבוד עליו עם פוטו-שופ, אילוסטרטור ולפעמים Indesign. אני מעוניין במחשב עם מפרט שיעבוד בצורה יעילה ונוחה ללא צורך בתכונות מיותרות. כרגע העבודות הגרפיות הן בשימוש נמוך, פעם-פעמיים בשבוע, עם צפי לעבודה רצינית יותר, קראתי את הפוסט שהיה ב"מפרטים לגרפיקה" ואני לא כלכך מסכים להמלצות מנסיון אישי, היה לי מחשב נייד LENOVO SL500 עם מעבד ליבה כפולה שהרחב…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - AVID - כבד, פיינל קאט - תדיר, After Effects - תדיר 3. ללא ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. 9. האם…
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
החלטתי להפטר מהHTPC הנוכחי, שהוא פשוט אוברקיל לצרכים שלי: המבוסס על I7 950, לוח GB X58 UD3R וקיט של 6GB זיכרון. אני מתלבט אם לרדת ממש בעוצמת העיבוד ולהתבסס על I3 קריר וחסכן, או להשאר עם I5 עדכני. אני מעדיף לוח מפוצ'ר יחסית, עם תמיכה בטכנולוגיות עדכניות. וקיט זיכרון 8 GB בסיסי. הכרטיס מסך היה וישאר HD4850, שעושה עבודה טובה. המחשב צריך להתמודד עם תכני HD כבדים וסרטי BLURAY, אני לא מחפש עגלה. כמו כן, אשמח לקבל המלצה ללוח MINI ITX , MATX ו ATX, יש לי כמה מארזים ועדיין לא קיבלתי החלטה באיזה מארז להתקין את החומרה החדשה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין עריכה: הוחלט לבסס את המערכת על תקן MINI ITX המעבד יהיה I3 2120, אך אני עדיין צריך לקבל החלטה בנוגע ללוח. זיכרון? בהתאם למה שישאר מהת…
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה לקנייה מיידית של מחשב נייד לשימוש עיקרי של סרטים HD ומשחקים משקל וסוללה לא משנה לי, גודל מסך לא יותר מ 16' תודה מראש אם החסרתי פרטים, תגידו ואצרף אותם בכיף
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
אני צריך לשדרג/לקנות מחשב חדש לאבא של אשתי שחובב משחקים ויש לו גם זמן לשחק אותם עדיין לא משחקי פעולה לרוב RPG ואסטרטגיה . המפרט המקורי בן כ 5 שנים והוא עבר תיקון http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=293575.0 החלקים שהתחלפו הם הספק - לא יודע מה KSP דחפו לו (הוא סיפר לי על חנות מחשבים בצומת בילו שתיקנה וגיליתי מי הם) , הכרטיס מסך התחלף מ1950GT לHD5670 אם אני לא טועה (אפשר לבדוק) , הDVD התקלקל אז צריך חדש בכל מקרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 צריך לשאול תנו הצאה ונשאל את מי שמשלם אפשר עדיין להתפרע קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד עם מסך של 13.3 או 14 אינץ׳ במחיר של עד 4000 ללא חריגה. הנייד יריץ משחקים קלילים בינוניים כך שיש צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה כמו כן יש צורך בזמן סוללה מינימלי של 5 שעות אמיתיות. (לא כזה שרשום 5 אבל בתכלס זה 2.5 או 3) רצוי עם אחריות כמה שיותר ארוכה כמובן. אין צורך בכונן אופטי או מע הפעלה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב. בעוד כמה שבועות אני כנראה אקנה מחשב חדש. אני צריך מחשב לאינטרנט וכו', לא למשחקים כבדים וכל מיני. כרגע אני מתלבט בין שני מחשבים שאחד מהם אני מתכנן לקנות, על מחשב יותר משוכלל אני לא חושב כרגע, אולי בעתיד. בין שני המחשבים האלה אני מתלבט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6949- מחיר 1195 ש"ח http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4985- מחיר 1220 ש"ח כמעט אותו מחיר. שמתי לב רק שהמעבד שונה בין שני המחשבים, וגם הלוח אם (במחשב של ה-1220 יש כרטיס רשת עד 1Gbps) וגם שמתי לב שבמחשב של ה-1220 הכונן אופטי כלול, ובמחשב של ה-1195 לא כלול כונן אופטי. מה אתם מציעים לי אז לקנות מבין שני אלה? איזה מעבד יותר טוב? ה-Intel Dual Core E6600 של המחשב ב-1195, או ה-G620 של…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K (מקסימום מוחלט) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעוניין לא לעבור את ה3K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (mass effect, RPG), צפיה בסרטים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office, פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , mass effect, RPG, civ V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
הייייי כשאני עושה בדיקה עם occt למחשב שלי (המפרט בצד asus), core 3 מגיע לטמפרטורה של 88 מעלות ושאר הליבות נשארות בטמפרטורה של עד 84 מעלות... אולי זה סתם שאלה של noob, אבל פעם שמעתי שעדיף להישמע טיפש לשתי דקות מאשר להישאר כזה לתמיד.... אז, תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ( לא כולל מסך, תקציב נפרד למסך ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) תכני HD, רצוי גם תמיכה ב3D ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -Skyrim ומשחקים חדשים כעקרון או MMORPG - אין לי מושג איזה רזולוצייה הכי טובה למשחקים האלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימום ביצועים, גראפיקה לא כזו חשובה. הכי חשוב רמת הביצועים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט ק…
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMAUER ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוצה שGTA V שצריך לצאת יעבוד חלק ובטרפייל 3 GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3.…
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום! לי כרגע יש מחשב שנקנה אי שם בדצמבר 2007 והיה חזק יחסית לזמנו: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 2GB RAM DDR2 340MHz 512MBGeForce 8800 GT (Gigabyte) על לוח אם ABIT IP35-E (Intel P35+ICH9R) (Socket 775) אני מתלבט כרגע בין קניה של מחשב חדש לבין שדרוג המחשב הנוכחי, כרגע אני רץ על מסך 19" עם רזולוציית 1024X1280 צנועה מאוד. במידה ואשדרג - אני מתכוון לקנות מסך חדש, במידה ואקנה מחשב חדש - לא בטוח שאוכל להרשות לעצמי גם מסך. האם כדאי לשדרג את המחשב הנוכחי? מה אפשר להוציא ממנו שיחזיק לתקופה? התקציב שלי לשדרוג הוא 1.5K-2K. התקציב שאוכל לפנות למחשב חדש עומד בערך על 4K, במידה ואכן אקנה מחשב חדש חשבתי על מפרט דומה לזה (שיצטרך להדלל מעט במחיר): מעבד Intel Core i5-2500 Tray לוח אם G…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט סרטים , משחקים אבל לא כבדים במיוחד * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי אבל מומלץ שלא יהיה בלטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נכון לעכשיו לא כי יחובר קבוע לחשמל, אבל בעתיד כן(עוד שנה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500+ * כונן CD/DVD? צורב? כדאי לא קריטי * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL נשמעת חברה אמינה , במיוחד עם ה3 שנים אחריות ישנם 2 דגמים ששמתי עליהם עין: DELL N5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHIN5110BK241…
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום אני חייב לציין כי האתר מעולה ועזר לי מאוד . אבל הייתי שמח לקבל הצעה טיפה יותר ספציפית עקב חוסר בקיאותי בנושא. לפני מספר ימים בעת הרצת משחק רשת guildwars 2 בגרסת BETA הפעיל המחשב צפצוף ומייד כבה (לאחר כ 6 שעות רצוף). המתנתי כמה דקות והדקלתי שוב והייתה הודעה כי ה CPU התחמם ולכן הנחתי שהגיע הזמן לשדרג (לפני כשנה לאחר מקרה דומה נאמר לי כי ספק הכוח עשה קצר והחליפו לי אותו) לאחר הסתכלות בפורומים והתייעצות עם חברות קצת התבלבלתי. (גם בקיאותי בנושא מאוד חסרה). אשמח לקבל המלצה למפרט גיימינג שיחזיק מעמד ל3 שנים לפחות ולא ידרוש שדרוג כל שנה שנתיים בנוסף באם מומלץ לשדרג מפרט קיים אשמח לדעת. תיאור מפרט קיים windows vista 32 מעבד אינטל duo e8400 3ghz זכרון 4g ram כרטיס …
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיהיה חזק מספיק בשביל להריץ משחקים כבדים ברמה גבוה כמו דיאבלו שיוצא בקרוב ממש בעתיד אני מתכנן ללמוד עיצוב תעשייתי כך שהמחשב צריך להיות מסוגל להריץ את התוכנות הכבדות שנדרשות... התקציב עומד על 4-4.5 אם למישהו יש המלצות אני אשמח תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
המפרטים בתמונות תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר דיי קשיש מפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ספק כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-675 CL4-4-4-12 2 כרטיסי מסך Gigabyte NVIDIA Geforce 8800GTS 320MB DDR3 DualDVI Retail 1 אני מעוניין לשרג את הכרטיס מסך (חשבתי על GTX560) ותוהה אם אני צריך גם ספק חדש למחשב עבורו ולוח אם חדש. (אני אשמח להוציא פחות מהתקציב מן הסתם) מצד שני המחשב מאוד ישן, ואולי כבר כדאי להוסיף קצת כסף ולרכוש חדש. דעות/הצעות וכו' (המחשב כרגע מספיק לכל השימושים פרט למשחקים - לכן מטרת השידרוג לאפשר למשחקים חדשים לרוץ בצורה סבירה.) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, אנחנו רוצים לקנות מחשב . המפרט שהרכבתי לפניכם. אשמח לעזרתכם- אני חובבנית. התקציב של המחשב הוא עד 3000 ש"ח ולשימוש ביתי, סרטים ואופיס. מעבד[/r] Intel® Core® i5 3450 3.1GHz Ivy Bridge כוללמאווררArctic Cooling Alpine 11 Rev2 לוח אם Gigabyte דגם GA-H77-DS3H צ'יפסט H61 זיכרון Kingston / Ceon 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA3 7200RPM 16MB Buffer מאיץ גרפי מאיץ גרפי מובנהבמעבד Intel® HD Graphics 2500 כולל יציאת HDMI עם סאונד כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 ספק כח SeaSonic 520W 80i מארז מארז Thermaltake דגם VM20001W2Z כולל מאוורר 20 ס"מ ושני מאווררי 12 ס"מ כרטיס מסך כרטיס מסך Gigabyte דגם NVIDIA GeForce GT52…
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
זה המצב כרגע www.tms.co.il [table][tr] [td]מק"ט[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]C3570KT[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪1044 [/td][/tr][tr][td]MZ77AG43[/td][td]MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI[/td][td] 1 [/td][td] ₪565 [/td][/tr][tr][td]K4G1600HXB[/td][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 2 [/td][td] ₪230 [/td][/tr][tr][td]M785TF2GHDNW[/td][td]MSI 7850 2GB GDDR5 TwinFrozer 2 Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪1289 [/td][/tr][tr][td]DEF-R3-USB3-BL[/td][td]Fractal Desing Define R3[/td][td] 1 [/td][td] ₪503 [/td][/tr][tr][td…
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הי מתלבט בין שני מחשבים למשחקים. 1.DELL Precision 4400 ( Core 2 dou 9400) with 4 GB RAM ,Nvidia quadro fx 770m 2.DELL Latitude E6420 (i7 2760QM) with 8 GB RAM, NVIDIA nvs 4200m ניסיתי לעשות benchmark לשניהם, Latitude עדיף בכל הפרמטרים מלבד ביצועי הD-3 בעקרון שני המחשבים מיועדים למגזר העסקי. אין לי אופציה למשהו אחר אז מתלבט בין שניהם. מה הייתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום HWZONE, בעוד כחודש אני רוצה לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה בחיי, אני מבין רק בנייחים (וגם בזה לא התעסקתי כבר כשנה) ואני מחפש משהו זול (4,000 ש"ח זה זול יחסית למחשבים ניידים איך שאני מבין) וחזק, בכל שנה תמיד יש איזה מציאה, איזה מוצר שמתבלט בערך תמורת מחיר. אני רוצה אותו! חח אני צריך גם אחריות 3 שנים -חובה!- ומעדיף שיהיה כרטיס מסך נפרד מהלוח אם (ביצועים במשחקים), חיי סוללה פחות חשוב לי אבל מן הסתם גם רלוונטי שלא תיגמר הסוללה בשעה... באופן כללי שום דבר שאני רושם לא חקוק בסלע, גם לא המחיר, אם יש איזו שהיא המלצה בכל תחום ממה שאני כותב פה תציעו אני אשמח להשכיל. מטרות המחשב? משחקים (מומלץ שיוכל להריץ משחקים חדשים הכי טוב שאפשר), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ב…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני עומד להתחיל ללמוד בקרוב, לכן אני רוצה לרכוש מחשב נייד. דיברתי עם חבר'ה שכבר לומדים שם שמסרו לי כי במהלך הלימודים אצטרך להשתמש בתוכנות כבדות (ויזואל סטודיו, סוליד-ורקס, מאטלב וכו...) לכן כדאי לרכוש מחשב נייד בסדר גודל כזה. הם המליצו לי לרכוש מחשב בעל זכרון של 8 גיגה וכרטיס מסך-מאיץ גרפי טוב. לרובם יש i5 עם זכרון של 8 גיגה. הם גם המליצו לי על ניידים של thinkpad בטע נה שהם אמינים מצאתי מחשב של ThinkPad T420 שערכו כ 6000 ש"ח עם הדרישות שהציעו לי. מנגד מתאי גם מחשב עם אותן ביצועים Dell Inspiron N5110 בשווי 3700. אני יכול להבין הבדל של 100 ש"ח אולי עד 500 ש"ח. אבל למה יש הבדל עצום כל כך במחשבים הנ"ל הרי הם עם אותם ביצועים? אשמח לקבל המלצות נוספות על מחשבים.
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
הי מתלבט בין שני מחשבים למשחקים. 1.DELL Precision 4400 ( Core 2 dou 9400) with 4 GB RAM ,Nvidia quadro fx 770m 2.DELL Latitude E6420 (i7 2760QM) with 8 GB RAM, Nvidia nvs 4200m ניסיתי לעשות benchmark לשניהם, Latitude עדיף בכל הפרמטרים מלבד ביצועי הD-3 מה הייתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום, אני מוניין לקנות מחשב חדש לצרכי צילום/סאונד/ שימוש כללי , הכוונה שיהיה די חזק (גם לצורך אריכות שנים של המחשב [המחשב הנוכחי שלי בן 7 בערך]). כמה שאלות שמעסיקות אותי: 1. אני חושב להשתמש בכרטיס onboard בשלב ראשון (אולי שדרוג אחר כך) - האם לצורך היישומים הרשומים פה זה הגיוני 2. מחירי ההרדיסקים יותר גבוהים לאחרונה , ויש לי כבר אחסון חיצוני אז חשבתי לקנות SSD כרגע למערכת ההפעלה, ולהשתמש בדיסקים החיצוניים הקיימים לשאר (ולהשלים הרדדיסקים פנימיים כשהמחירים ירדו קצת). זה הגיוני או שלא שווה להכנס ל SSD לישומים כאילו? 3. המארז ואופציות הקרור נבחרו ללא הבנה של ממש בעניין, אשמח להתייחסות/ הצעות שיפור (טובות/זולות יותר) 4. האם יש משהו ששכחתי – טעויות יסוד שלא שמתי לב אליה…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-