ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
היי אני מתכנן לקנות מחשב חדש (להרכיב לבד) עד 4K.. חשבתי על זה: http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=58d642fb20010 מה דעתכם? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - תכנות+פיתוח אפליקציות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, SNIPER ELITE, BATTLEFIELD 1, TITANFALL 2 -מהי הרזולוציה הט…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. כרטיס מסך. יש לי לפטופ עם כרטיס מסך של nvidia וכרטיס מסך מובנה של אינטל. בהגדרות בדרייבר של nvidia אני יכול לבחור תמיד להשתמש בכרטיס של nvidia, אבל כשאני משתמש במסך האלחוטי (widi) או דרך כבל hdmi אני מבין שבעצם הכרטיס המובנה עובד. יש דרך להבטיח פעולה של הכרטיס החזק בלבד? 2. מעבד. המעבד של אינטל בעל מהירות משתנה, ואני לא בוטח בהחלטות שלו, מאחר שאני לא משחק אלא מתכנת אבל רוצה שהכל ירוץ כמה שיותר מהר. יש אפשרות לקבוע לו מהירות גבוהה קבועה? כל מצבי החיסכון לא מעניינים אותי. 3. כונן קשיח. יש לי ssd, של סמסונג, גם עדכנתי לו frimware כי יצא עדכון. כשהמחשב עובד על סוללה אני רואה שמהירות העתקה יורדת, גם כאן יש החלטה של …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש אפשרות להפעיל תוכנה במקום כרטיס מסך מובנה בכרטיס מסך GTX850M ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עריכה בהתאם לחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 - 1800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC. סטרימינג ממחשב אחר דרך LAN (אין צורך בכונן גדול), צפייה בתמונות ואינטרנט בסיסי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz E6600 ASUS P5B DELUXE / WIFI-AP SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT SilverStone TJ07 מערכת קירור מים הכוללת : Zalman CPU Fan ZM-WB3 Gold CPU Water Block retail Zalman ZM-NWB1 for Water Cooling System such as Reserator 1 Plus ONLY. Zalman ZM-GWB3 Aluminum VGA Water Block Innovatek Dual RADI Dual 120mm Fan Radiator - Black & Silver Swiftech MCP350 12 Volts Industrial Pump (3/8" fittings) PrimoFlex 3/8" ID PVC UV Blue Tubing מה אתם אומרים ?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך גיימינג שיתאים לשנים הקרובות. עד היום שרדתי עם מחשב בעל מעבד דול קור כאשר עם הזמן שידרגתי לו את המסך ואת הזיכרון . לרוב מה שאני משחק זה היה מצויין. עם זאת נכון להיום אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשחק בכל משחק, גם כאלו שבעלי דרישות גרפיות גבוהות. המשחק שכרגע עשה לי את הבעיות והוא הטריגר לרכישת מחשב חדש זה - Subnautica http://store.steampowered.com/app/264710/Subnautica/ הבעיות שחוויתי הן תזוזה לא חלקה, קפיצות ותקיעות ולפעמים אפילו טעינה איטית של פני השטח. נכון להיום יש לי כרטיס מסך 960GTX שאשמח לא להחליף אותו אם לא ממממש הכרחי. יש לי הארדיסקים קשיחים רגילים ככה שגם את זה לא צריך. …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! ליפני שבוע, לאחר התיעצות בפורום פה, רכשתי את המחשב הנ"ל. המחשב בכללי עובד מעולה, הכל מהיר והכל יפה. אבל מה, יש בעיה אחת ממש מוזרה. לפעמים, מתי שאני מדליק את המחשב, המסך לא נידלק, אך המחשב עולה רגיל, וברגע שמגיע לוינדוס, המסך נידלק והכל בסדר.. חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן וזה קורה יותר קשה המחשב מחובר לחשמל. כמו כן לפעמים כשהמסך מיתכבה לבד, אחרי וזמן המתנה ואני נוגע בעכבר כאילו לחזור לעבוד, יש מין היבהוב של המסך, אבל אז הוא נהפך לשחור ולא רואים כלום, הכוונה שהוא מיתכבה. כניסה למצב שינה פותרת את הבעיה והכל בסדר. חשוב לציין שזה רנדומלי, ולא קורה כל הזמן.. כמו כן, יש שגיאה מוזרה גם בלוג משהו על ACPI למה זה קורה ואיך לפתור את זה? האם להחזיר את המחשב מה שאני לא ממש …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שהמעבד יהיה של אינטל. כרטיס מסך שיהיה ברמה גבוהה + זיכרון גבוה. הארד דיסק 160GB לפחות. שיהיה גם צורב די וי די. שהמפרט יכלול הכול כולל מארז... רק ללא מסך. בקשר לעכבר מקלדת רמקולים וכו' תבחרו את הפשוטים... סתם רק כדי שיכנס למחיר. מחיר מקסימאלי עד 5K ללא חריגות. נא לציין את האתר שממנו נלקח המפרט. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר לנעול את האשכול השני שפרסמתי בנושא... זה האשכול הסופי והאחרון תודה תראו, כמו שכבר כתבתי אז זה המפרט ה80% סופי של המחשב... המחשב הזה מיועד לאחי הקטן וכן הבעיה הוא לא רוצה AMD!!!!!! אתה מכירים את כל הילדים הקטנים האלה שעושים מה שלחברים יש?! אז אחי הוא אחד מאלה.... לכל החברים שלו יש אינטל אז גם הוא רוצה, לא משנה אם זה יותר או פחות טוב וגם אם יתנו לו AMD בחינם!!! לכן המפרט הוא של אינטל... הוא לא יוכל לבוא אליי בטענות בעתיד ולא כלום אבל זה מה שיש בבקשה אל תציעו לי מפרט של AMD כי אני גם חושב שזה עדיף אבל אי אפשר... (ואם אתם כמוני חושבים שזה לזרוק כסף - אז זה מה שיש כי זה מה שאחי רוצה) שוב בבקשה לא AMD!!!!!!! תודה.... אז ככה, המפרט הזה מיועד לסרטים למשחקים קלים ולא רוצחים ו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. פתחתי את המחשב והוצאתי את הפלט שמחבר בין ה trackpad לבין העכבר ובטעות הרסתי אותו. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה דבר במיידי? באיביי אני יודע שאשר למצוא
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב לאבא שלי שעוד תקוע עם הפנטיום 3...הסלרונים של אינטל ניראים לי לא משהו ולמרות שאני פשוט אוהב את אינטל ועד היום היה לי אך ורק אינטל (6 מחשבים רק אינטל כולל הC2D החדש שלי ) אבל לאור הורדת המחירים של AMD אני מתחיל לחשוב אוליי לעבור אליהם בקנייה המתוכננת הזאת..כי הפנטיום שלו פשוט קטסטרופה... דרישות: 1) תושבת AM2-שיהיה לי תמיכה בDDR2 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה -אם אפשר אז כמה שיותר טוב. 3) 512 מגה לא פחות..(בדואל) 4) 4 סלוטים של זיכרון בלוח אם.. ואם יהיה אפשר לדחוס איזה מארז נורמלי בשילוב עם ספק...המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית שכוללת אופיס..קצת אינטרנט...וכ'ו...הייתי בונה לבד אבל אין לי מושג בAMD בכלל!...אם אתם חושבים שאפשר להשים אינטל טוב במחיר הזה אז מה טוב א…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. התייעצות קבלתי את המפרט הנ"ל מעבד Intel Core i5 14600KF / 1700 Tray קירור למעבד מאוורר למעבד Coolleo Etian P50i לוח אםGigabyte B760M GAMING X AX זכרון Corsair DDR5 32G (2x16G) מארז Antec P20CE Case ספק כח CoolerMaster MWE GOLD 850W - V2 Full Modular קירור למארז be quiet! PURE Wings 3 120mm PWM כרטיס מסך Gigabyte RTX 4070 SUPER GV-N407SEAGLE OC-12GD דיסק SSD Samsung SSD 1.0TB 990 EVO NVMe M.2 שתי שאלות. האם מפרט מקביל המבוסס על AMD ייצא זול יותר ? או שאותו הדבר? המלצות דיס המלצות? הציעו לי לבנות מפרט המבוסס על זה: כרטיס מסך rx 7800 xt מעבד Ryzen 7800X3d זהו שינמוך? אותו הדבר? לא מבין חצי דבר בחברה
-
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבדי AMD Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 800 ש"ח לוחות אם למעבדי AMD ABIT AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 670ש"ח זכרונות - עדיין לא בחרתי אבל אני רוצה 2 של 512 שיעבדו בDUAL ??? דיסקים קשיחים MAXTOR 250GB (16MB) SATA 690 ש"ח כרטיסי מסך Powercolor X800GT 256mb DDRIII PCI-E 1090 ש"ח כוננים-- DVD Recorders LG 4165B +x16 -X8 Dual x4 (Error Correction) 290 ש"ח מארזים HEC Compucase CI-6919 400W 422 ש"ח מסכים SAMSUNG TFT 19'' 913B+DVI 2350 ש"ח בבקשה אם מישהו יכול להציע מחירים יותר זולים או חלקים למחשב שנותנים את אותם ביצועים בפחות מחיר שירשום.... ובכלל תרשמו מה דעתכם... ------------------------תודה------------------
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המטרה: עבודה בתוכנה להלחנה (קיובייס SX3) תוך הרצת כמות גדולה מאוד של פלאגינים, שאגב, דורשים הרבה מאוד כוח עיבוד. הערות: המחשב יוצב בסלון, מחוץ לחדר שבו שאני מלחין. לכן השקט חשוב, אבל לא הכי חשוב (המקרר עושה יותר רעש מהמחשב בלאו הכי). יש כאן דגש רב על קירור, ולכן גם נבחר המארז הזה. כל הציוד ההיקפי יחובר ב-USB/Firewire אל תוך החדר, כולל כרטיס הקול. המחשב מחובר ל-2 צגי LCD באמצעות חיבור DVI. ---------------------------------- לוח אם Asus P5B Deluxe עם צ'יפסט Intel 965 Express מחיר: 1304 ש"ח. מעבד Conroe 6400 מחיר: 1465 ש"ח. זיכרון Corsair 2GB DDR2-800 4-4-4-12 TWIN2x2048-6400 - מחיר: 1950 ש"ח מארז Gigabyte Aurora 3D ATX Tower שחור - מחיר: 685 ש"ח ספק כוח Enermax Liber…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אממ אוקיי בעיקרון הוא למשחקים: מעבד: LGA 775 3.0GHZ 2MB 630J 64BIT BOX לוח אם:P5GL-MX ASUS זיכרון:2X DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL with COOLING דיסק קשיח:160GB 7200RPM IDE/100 8MB BUFFER WD כרטיס מסך:BFG 7800GT 256MB OC DDR3 הכרטיס בדרך מחול תנו דעה בבקשה. איך ירוצו משחקים ? הוא בנוי להכל.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד Intel Dual Core E5200 2.5Ghz Tray, יחידות 1 ₪332 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=427 Gigabyte GA-EG31MF-S2 G31 CHIPSET יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=738 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1 ₪235 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=89 צורב LG GH22NS40 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪121 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Cooler Master Elite 334, יחידות 1 ₪170 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=396 Cooler Master Extreme Power Plus 500 Watt, יחידות 1 ₪270 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=552 PALIT ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI, יחידות 1 ₪763 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=291 המח…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שלי נהרס בצורה דרמאטית. אני קונה מחשב חדש, אבל אני לוקח חלק מהחלקים שלא נפגעו במחשב הקודם. בסוף יש לי שתי שאלות אז אם אין לכם סבלנות [פליז פליז שיש לכם] אז תקפצו ישר לסוף. מעבד P4 3.0 GHZ (bus: 800, HT, 1mg, S775) לח אם ABIT AA8XE (925XE 1066) זכרונות 2X256 MB kingmax PCI3200=400mhz דיסק קשיח WD 200GB SATA מארז HEC Compucase CI-8a19 שזה אומר מארז רגיל אבל שקט מאוד צורב דיביד dual layer LG x16 x8 x2 מהמחשב הישן: כרטיס קול Creative 5.1 gamer סידירום LGX32 floppy 1.4 כרטיס רשת מקלדת עכבר רמקולים ולכרטיס המסך: לוח האם שלי תומך בPCI-EXPRESS, ולכן זה ממש בזבוז לא להשתמש בזה. חשבתי לקנות Radeon 9600XT ב850 אבל בגלל שהוא לא תומך PCI-E ירדתי מהרעיון... בגלל סיבת הקילקול ש…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה המחשב הישן שלי שווה? לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 מעבד: AMD Athlon 64 3500+ @ 2200MHz זכרון: 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7600 GT כונן קשיח: Hitachi Deskstar HDT22525DLA380 (250GB) כונן אופטי: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55L ספק כח (חדש): Chieftec 550W 80+ A.PFC APS-550s יש לי את הBundle של הלוח אם, שבא עם Serious Sam אם אני לא טועה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לכולם שלום, שבק המחשב הנוכחי ואני זקוק לחדש, ללא כל התוספות, קרי מסך, מקלדת עכבר, גם כונני CD יש לי אם זה עוזר. אשמח לעצות למפרט. אני אדריכל וזקוק למחשב שיענה בעיקר על צרכי גרפיקה - אוטוקאד, פוטושופ, 3DMAX ודומיהן. התקציב הוא עד 3500 ש"ח, עדיף לחסוך אם ניתן, אך אם ישנו רכיב שישדרג משמעותית, אשמח לשמוע. דבר נוסף הוא, האם כדאי לכוון ל ibm\dell או דווקא להרכיב לבד - כלומר לבחור את הרכיבים לבד. תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, נא ראו את המפרט של המחשב שלי. לדעתכם, האם מחשב נייד ב 6500 יהיה יותר חזק? האם הוא יוכל להרים משחקים כמו rainbow six vegas או oblivion? אם יש כזה מחשב, אשמח לשמוע על המלצות. תודה, אופיר
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?4200 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב?משחקים כבדים גלישה באינטרנט וכו' 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב כונן דיסקטים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב?7? 8. הרכבת מחשב בחנות 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים.. אני צריך המלצות למפרט מחשב הכי טוב בסביבות 6200 שח (אולי עד 6700 אבל זה הגבול..) המחשב מיועד בגדול למשחקים ולהיות מחשב ביתי טוב.. יהיה לשני ילדים בסביבות גילאי 10-12 המחשב צריך לכלול הכל כולל מסך 19 אינצ' דק (LCD) שיהיה טוב, והכי חשוב שיהיה בתצורת micro ATX זה הדרישות של ההורים - שהמחשב יהיה קטן ממחשב רגיל (הם מכירים גודל של מידי קלאסי) לא חייב להיות ממקום אחד הכל אבל זה כן יתרון.. נ.ב. שאלה נוספת, במה כדאי להשקיע עכשיו יותר - במעבד - פרו דאו 2 וללכת על כרטיס מסך זול (ובמידת הצורך לקנות אחד מאוחר יותר), או בכרטיס מסך?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים נכון לעכשיו יש לי מחשב די ישן וטלויזיה 34 או 32 lcd ישנה של שארפ , מחובר אליה גם המחשב וגם הממיר.. והגיע הזמן סוף סוף להתחדש .. אז ככה אני עם תקציב של 10,000-12,000 גם לקנייה מחשב וגם לטלויזיה ביחד .. (חסכתי בכוחות עצמי) מה המפרט הכי טוב שאפשר להוציא ביחס לזה שאני משחק במחשב וירצה לשחק במשחקים החדשים ( gta / cod ) וכל החזקים .. ומה המסך הכי טוב שאני יכול להתאים למחשב מבהתאם לכרטיס מסך טוב .. אני צריך שהשילוב שלהם יהיה טוב ושלא יהיה איזה צוואר בקבוק או משו .. אני יודע שזה קשור לעוד גורמים , אז בשביל זה אני מבקש גם את המפרט של המחשב שיהיה מפרט מאוזן ויעיל .. ולהתאים מסך טלויזיה או מסך מחשב לפי מה שיותר כדאי עכשיו אני חושב שאם בוא נגיד אני מנצל את כל התקצי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מה דעתכם על ASUS 1201 או המלצה אחרת לצרכים הבאים. נטבוק שיריץ סביבת Visual Studio Csharp יציאת VGA לחבר למסך גדול יותר ואפשרות לתמוך ברזולוציות גבוהות .. 1600 /1200 גודל ומשקל כמה שיותר קטן - הרעיון הוא לסחוב לכל מקום ולחבר למסך גדול יותר כשיש אפשרות מחיר - עד 2500 ש"ח. תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש,ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח אך תלוי בתמורה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית ,עריכת וידאו , תכני HD זה העיקר וקצת משחקים אבל ממש לא חשוב לי שהגרפיקה תהיה ברמה גבוה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). העיקרית זה פוטושופ, אילוסטרייטור בתדירות גבוה יותר אפטר, סינמה 4D, פריימיר, פלאש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשמח לקבל המלצה לרמקולים זולים אך איכותיים אך לא חובה 4. האם י…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-