עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שאיתו אוכל לבצע עבודה ביתית שגורה - גלישה, סרטים, מוזיקה, מיקרוסופט אופיס וכיוצ"ב (אני סטודנט שמגיש עבודות), וכמו כן אני עורך וידאו (Avid MediaComposer 5, קצת Photoshop ו- AfterEffects). הדברים שחשובים עבורי: - כאמור ביצועים שהולמים עריכת וידאו. - חיבורים שמתאימים לוידאו (בעיקר eSata). דברים שרצוי לתת עליהם את הדעת, אבל הם לא הכי חשובים: - ניידות (אני אמנם אסחב עם המחשב לאונ' ועוד, אבל אין לי בעייה לסחוב קצת משקל על הגב, אם יתברר שפה קבור הכלב). - גימור יפה ועמיד (כלומר לא פלסטיקי מצועצע ומסך מתנדנד). ראוי גם לציין שאני לא חייב מסך 17' למרות שידוע שעדיף מסך גדול עבור עריכת וידאו, כי אני מתכנן לבצע את העריכה לרוב בבית, ואז אני מעדיף לקנות בנפ…

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  2. Started by ran_ga85,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח, תואם למערכת הפעלה של אפל, השאלה היא כזאת: האם זה מתאים וטוב לעשות הרכבה של מחשב עם מפרט זהה למחשב של אפל? האם אוכל להריץ עליו מערכת הפעלה של אפל כאילו המחשב מקורי של אפל? העניין הוא שהעלות אמורה להיות זולה משמעותית. תודה, רן

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  3. Started by א,

גג שבגג עד 2500. לשימושי אינטרנט ואופיס, שום דבר מעבר מסך 15.6 ראיתי שיש מחשבים ניידים שבאים עם ווינדוס או עם אופיס, אז זה מיותר מבחינתי אם זה מוסיף במחיר תודה עריכה: ראיתי שיש שאלון כדי למקד את הבקשה. כל שאר הנתונים לא מעניינים אותי. פשוט המקסימום שאפשר להוציא בתקציב הזה. עריכה2: לאחר שיטוט קצר הגעתי לזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&cat=5783 מעבד i3 3 שנים אחריות מסך 15.6 יש רעיונות יותר טובים?

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  4. Started by mo_si,

שלום כל הכבוד על העזרה!! אז ככה . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe premiere pro CS5 Pinnacle Studio 12 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא ופרו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בצ…

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  5. Started by 1liran1,

יש לי מחשב נייד של HP DV6 ועשיתי בדיקות על הדיסק הקשיח והבנתי שהוא לא עובד. על המחשב היה מותן WIN 7 מקורי, לא קיבלתי עם המחשב כלום שום דיסק. מה אני עושה כאשר אני יכניס למחשב דיסק קשיחי חדש, מאיפה אני יכול שוב להתקין עליו WIN 7?? של HP.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray Zalman SZ CC92HS CPU Cooler ASUS P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) DVD צורבי CoolerMaster Elite 342 Black Micro ATX Case (No PSU) Thermaltake TR2 450W PSU Active PFC (Retail) מחיר 1988

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  7. Started by אדי44,

שלום עד כמה נפוץ היום פנל IPS במחשבים ניידים . באיזה חברות \ דגמים ניתן למצוא פנל כזה בארץ , לגודל "15.6 .

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  8. אהלן לכולם פתחתי את הטופיק הזה בעבר, אבל החלטתי לרדת ממנו כי ייעצו לי לחכות למעבדי ה-Ivy החדשים. קראתי עליהם ביקורות ולמען האמת לא התרשמתי יותר מדי משיפור הביצועים שהם נותנים ביחס למחיר הגבוה יותר ולכן אני מעוניין לשדרג את המערכת שלי למעבד סאנדי. מפרט קיים כתוב בפרופיל שלי, מצאתי חבר שייקח ממני את ה-Q9550 ואת ה EP45-UD3P שלי פלוס הזכרונות ב-700 ש"ח ואני רוצה לשדרג מעבד זכרון ולוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וצפייה בסרטים באיכות Full HD1080p א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות ע…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. מטרות המחשב? משחקים כבדים בינוניים * גודל המסך? לא פחות מ14 * משקל רצוי? ממש לא חשוב אני בחור גדול עם גב חזק... (= * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עד 7 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה הולך להיות הרבה מחובר למסכים ומקרנים * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? אפשר אך לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשר אך לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL או ASUS....הדגמים שציינתי ================== היי אני דיי ננעלתי על 2 המחשבים הנ"ל...דיי מתלבט הדל נראה לי יות…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. * מטרות המחשב? אינטרנט,צפייה בסרטים ומוזיקה * גודל המסך? 15 אינץ' * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשוב,רצוי כמובן כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, LENOVO תודה

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800-2000 ללא חריגות עדיפות למחיר יותר נמוך אך לא להתפשר על איכות כמה שאפשר זה אומר לא מארז מפלסטיק או משהו כזה מאד חשוב לי שהמארז לא ילך לי אחרי שנה , בנוסף שקט גם חשוב 2. מה שימושי המחשב : אינטרנט ואופיס (הרבה טאבים וכו ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן: ללא HD ללא צורב / cd ללא כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס : לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. : אזור המרכז , מחשב שיש בבית כבר קניתי בRSM ואני מרוצה מאד

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  12. Started by schumih,

ערב טוב, אבא שלי משתמש בחודש האחרון במחשב נייד סמסונג מסדרה 9, בגודל 13". הוא מרוצה מאוד מבחינת הביצועים, הבעיה היא שלטענתו הוא גדול בשבילו מדי (טס הרבה לחו"ל). באפשרותו להחליף אותו לנייד חדש, ואני מחפש בשבילו ניידים בגודל של 11", חזק ככל הניתן (בשום פנים ואופן לא נטבוק). קצת מבולבל מכיוון שיש מבחר לא קטן כרגע של אולטרה בוקים בסגנון הזה. האם יש דגם כלשהו בגודל 11" מומלץ יותר מהאחרים? אשמח לעזרתכם תודה

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  13. שלום,אתמול פתחתי נושא שקשור לזה וכעת תיקנתי והנה 1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייב אז 2000-1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא נדרש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. METRO 233 ו BATTLEFIELD 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 עם 3D דגם SyncMaster SA950 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  14. Started by uziwe,

הי, בשעה טובה הגעתי היום לחנות TMS. על סמך המפרטים שהוצעו לי בפורום, בנו לי 2 מפרטים, אודה מאוד לעזרה באיזה כדאי לבחור (מצורף קובץ). כמו כן מצרף את השאלון (כפי שתראו חרגתי קצת מהתקציב המקורי). בנוסף אני מתלבט בנוגע לכרטיס מסך. יש אפשרות שאחליף את המסך בעתיד הקרוב. האם כדאי לי למתוח עוד ולהשקיע בכרטיס חזק יותר: GTX560TI 6950 או ממש ל"התפרע" : 7850. תודה רבה על עזרתכם. עוזי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3300 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות ,אם אין ברירה 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים), הורדות, עבודה במספר תוכנות במקביל…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ראדון,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 23' 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא בטוח ואם אני יעשה כבר זה יהיה לכרטיס מסך אבל קודם כל צריך הצעות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. היי, משום מה אני לא מצליח להזכר בשם משתמש של היוזר הישן שלי כאן... עכשיו, למרות שישבתי וקראתי, וניסיתי להבין איך להרכיב את המפרט האידיאלי בשבילי, אני עדיין מרגיש שאני צריך קצת חיזוקים ופלט מאנשים שיותר מבינים ממני. אז בעקרון אני עובד על תקציב של בערך 3500(זה צריך להיות באיזור ה4000 עם ווינדוס) אין צורך בציוד היקפי. הדרישות הבסיסיות הן שני מסכים(אחד טלוויזה - HDMI 1080P) יכולת לעבוד עם Premiere CS4(לפחות) ואפילו After Effects, ובנוסף גם להריץ משחקי אסטרטגיה(משהו כמו C&C4, לא ממש חדש ולא צריך ביצועים פסיכיים, רק שיעבוד חלק). בנוסף רציתי כונן SSD בשביל מהירות(רק למערכת ההפעלה כמובן) וכדאי שיהיה כמה שיותר שקט, חשבתי בהתחלה על קירור מים, אבל זה יקר ומיותר אם אני לא אתחיל ל…

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  17. Started by dragson,

1. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:NEED FOS SPEED MOST WANTED 2,THE RUN,FIFA 2012 ,BF3,Diablo 3 Dirt Showdown,Risen 2: Dark Waters,Metro 2033,Battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?הרעש לא מפריע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם…

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי?2200 ללא מסך ללא ווינדוס וללא ציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2200-2300 2. מה שימושי המחשב :משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל שלל המשחקים מספורט ועד פעולה diablo 3 fifa וכו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920:1080 משהו כזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא אין צורך לכלול התקנה ביתית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. היי תעזרו לי בבקשה לבנות מפרט, תעירו הערות לגבי החלקים שנבחרו וכ"ו תודה שימוש: עריכת וידאו ( adobe premeire cs2, adobe after effect cs4 וכאלה), עריכה גרפית (adobe photoshop וכדומה) - אלה באופן חובבני, לא מקצועי. צפייה בסרטי 1920X1080 תקציב: בין 2000 ל 3000 ש"ח (פחות מ 3000), אבל אני אשמח שזה יהיה קרוב יותר ל 2000 ש"ח אם לא נחוץ יותר מזה לצרכים שלי כי בעוד 3-4 שנים אני בכל מקרה קונה חדש. נדיר שאני משדרג. הערות: * לא מתוכנן אוברקלוקינג. * זאת מערכת 32 ביט * כרטיס מסך: אני צריך שיהיו בו שתי יציאות בשביל שני מסכים בפוטנציה, שויתמודד בלי בעיה עם רזולוציית 1920x1080 * זיכרון: אני צריך 4GB (ליותר מזה אני מבין אין שימוש במערכת 32 ביט WIN7) * דיסק: אני צריך SSD בנפח 128…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by UNatural,

רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד, גודל:13-14 אינצ' מחיר:5000 גמיש. משקל:1.5- שימושים:office,Full HD גלישה באינטרנט סוללה:לפחות באיזור ה4 שעות היא מאוד אהבה את האולטרא בוקס המעוצבים וכד' ולא חשוב לה הנפח הארד דיסק כ"כ ככה שSSD בלבד יכול להתאים. מה שכן התקציב הוא 5000 ש"ח בלבד אפשר לארגן בזה אולטרא בוק טוב שיחזיק לה לכמה שנים?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ophir555,

שאלתי בטעות את השאלה לא בפורום המתאים ולכן שואל שוב לרשת באג יש מבצע של מחשבי סמסונג ללא מע"מ http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12193 חשבתי על המחשב הזה בעיקר לצרכיי תכנון בעזרת אוטוקאד דו מימד.( עבודה ). האם המחיר באמת אטרקטיבי או שיש מחשבים באותו מחיר ( או אולי איני צריך מחשב כזה חזק ויקר יחסית), שישרתו אותי טוב יותר העבודה בעיקר בבית כך שלמשקל אין משמעות קריטית. חשוב גרפיקה איכותית, כוח עיבוד, מה שכן בסבירות גבוהה אחבר מסך חיצוני נוסף ולכן המחשב צריך להיות מסוגל לתת אפשרות זו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל, חריגה עד 10 אחוז מה שימושי המחשב עבודה באוטוקאד, גלישה, העברת קבצים בין מחשבים ובין בעלי מקצוע (גרפיקה) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? …

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  22. Started by yanivz,

בקשה למפרט של מחשב תקציב מקסימאלי : 5,000-5,500 האם לנצל את כל התקציב או לחסוך : מומלץ לנצל את כל התקציב לאיזה צרכים המחשב : הכול בעיקר משחקים סרטים, מסמכים מוזיקה במידה והמחשב מיועד לגיימינג :המשחקים הם בעיקר HEROES' DIABLO וכו' אני רוצה שהמחשב ידע להריץ משחקים בקסימום שלהם מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית שאליה יחובר המחשב) : LCD 40" לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : גבוהות מאוד האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט : רמקולים, מסך ( כבר יש כמו שציינתי) עד כמה חשוב השקט בסולם 1-10: חשוב מאוד 8-9 האם יש צורך בתוכנה נוספת או הרכבה: הרכבה האם ישנה העדפה לקנות את המחשב בחנות ספציפית או אזור: KSP אזור המרכז האם ישנן בקשות מיוחדות כלשהן : כרטיס קול טוב המארז צריך להיות בשכיבה …

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה סבבה כל עוד זה לא פגיעה משמעותית באיכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש חייבים אז 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: V -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החל בוורקראפט 3 דרך Total War ועד דברים כבדים ממש כמו Crysis וAC3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם זה בלתי אפשרי לפי הדרישות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב, 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, צפייה ישירה, סרטים, קצת תוכנות אופיס בשימוש קל ביותר, מוזיקה, משחקי FPS בעיקר- לא דברים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS - ברמה איכות בינונית, באטלפילד, COD, אססינס קריד וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by urieln1,

שלום, אני עורך סרטים חובב. משתמש לעריכת הסרטים ב VEGAS PRO 8, מתכנן לעבור ל9(בנוסף ליישומים אחרים כמו אופיס ואינטרנט), ואחרי העריכה לDVD עם DVD ARCHITEC. אשמח לקבל הצעה למפרט כאשר התקציב בסביבות 5000 ש"ח. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים