ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
אשמח אם תוכלו לתת חוו"ד על המפרט, לאחר בדיקות והתייעצויות רבות ושונות הגעתי למפרט הסופי הנ"ל. 1. הרכישה תתבצע בימים הקרובים. 2. מפרט גיימינג עד 5K. שימו לב שמארז אינו כלול כאן. אשמח לקבל המלצה למארז ש: א. קריר (עדיפות ראשונה). ב. שקט (אך פחות קריטי מקריר). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1044 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪214 לוח אם: MSI Z77A-G45 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI כמות: 1 - מחיר: ₪688 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪385 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A16…
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
asus zenbook prime החדש שיוצא רק בעוד חודש אני לא מצליח לאתר את הגודל הפיזי של הדיסק-קשיח (2.5, 1.8) אני רוצה לרכוש את ה-ocz vertex4 אבל אני לא יודע אם זה יתאים לשם...
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
מטרות המחשב : לימודים (יישומי Office) סרטים (באיכות גבוהה - 1080p) שימושים בסיסיים נוספים (גלישה, הורדות וכו') גודל המסך : עדיפות ל- 13-14" משקל רצוי : לא כבד מידי (או קל, או סטנדרטי) זמן סוללה : ארוך ככל הניתן יציאות מיוחדות : לא יציאה כל שהיא למסך לא, לא חובה - יציאות לרמקולים 5.1 Bluetooth : נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח : 128GB כונן : אין צורך כונן BluRay : לא רלוונטי אחריות בינלאומית : לא נדרשת מערכת הפעלה כלולה בתקציב : כן העדפה לחברה כל שהיא : , לא תקציב : עד 3500₪ עם עדיפות לפחות ניתן לרכוש בארצרת הברית תודה מראש, גיל
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב שלי כבר בן 4 שנים וברצוני אולי לשדרג אותו (עוד חושב על זה) ולכן אני לא סגור על התקציב, מכיוון וחלקים כמו מארז, מאווררים ודיסקים קשיחים יש לי (חדשים) זה אמור להוזיל את העלויות. 1. מה התקציב המקסימאלי? חשבתי על איזור ה2500 נניח, נשמע הגיוני? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אף פעם לא יזיק אבל אין בעיה להגיע לתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היי לכולם, מבקש לדעת את דעתכם. מה המחיר של שרת בעל המפרט הבא: platform: hp,dell or ibm rack mount cpu:1.4Ghz 64 bit hard drive:146G sataX2 RAID:raid1 NIC:port 2X 10/100/1000 copper DUAL powe supply תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט אבל לפני זה יש לי שאלה. האם בתקציב הזה אפשר להרכיב מחשב שיוכל להריץ גם משחקים ברמה טובה? (לא מבקש על הרזולוציה והאיכות הכי גבוהה). אם כן אז זה גם חשוב, למרות שהמחשב מיועד לאינטרנט, סרטים ועבודות אשמח אם גם יהיה לי שקט במשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש קריטי 300-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! בעקבות קניה מוצלחת מאוד שביצעתי לפני חודשיים בעזרתם אני זקוק לעזרתם שוב. אני צריך מפרט למחשב לילדים בגילאים 6-10 שהשימושים שלו בעיקר אינטרנט ועבודות אופיס וכמו כן משחקים ברמה בסיסית פלוס.המחשב צריך להחזיק לפחות 6-7 שנים וצריך להיות עם אמינות גבוהה ועם ציוד היקפי כולל מסך+מקלדת+מדפסת. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לחסוך אבל לא על חשבון איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים,משחקים בסיסיים פלוס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד…
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מק-בוק מהדור הראשון (ככל הנראה בעל מעבד core duo או core 2 duo). לאחר טיפול במצבו האסטטי המחריד (מדבקות כעורות על המקלדת, זוהמה בלתי מזוהה על דפנות המכשיר ועל המטען, וסטיקר ענק ומטונף בשפה לא מוכרת), החלטתי לנסות להפעיל אותו. בניסיון להדליק אותו, הוא מפעיל איזה מאוורר, שמשמיע כמה זמזומים, ואז המכשיר כבה, תוך הבהוב עמום מאוד של המסך (שטרם דלק). עם זאת, כאשר מטעינים את המכשיר, והוא כמובן מתחמם, דולק מאוורר חזק ושקט שמפזר את החום. יש לציין שלמכשיר ישנו סדק בפאנל הפלסטי התחתון. אני שוקל לפתוח את הפאנל התחתון ולראות מה קורה שם בפנים, אך אין לי ניסיון עם לפטופים, בטח לא של אפל. מה אתם ממליצים לעשות?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב התחמם הרבה יותר מדי (היה בתיק שהוא פועל, הצד של התיק היה צמוד למאוורר) ומאז לא נדלק יותר המחשב מה בדר"כ הבעייה? יש צורך לשלוח לתיקון ולשלם על בדיקה? או מראש זה מקרה אבוד ולחפש מחשב חדש? המחשב עלה 2,000 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3, skyrim, mass effect 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בלאי מתוכן להחליף למסך full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
שלום וברכה לכולם אני די חדש כאן (זהו בעצם הנושא הראשון שלי ) אז אני אגש ישר לעיניין אני מתכוון לבנות לאח שלי מחשב גיימינג בתקציב של 5000 - 6000 ש"ח אז ככה 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה בסביבות 500 ש"ל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, אבל כמו שאני מקיר אותו הוא גם אוהב סאונד איכותי (7.1 או 5.1) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלבנטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר תקופה ארוכה אני מתכנן לקנות מחשב חדש, כזה שיתאים לגיימינג לפחות לשנה וחצי-שנתיים בלי להיתקע מאחור, אבל מטעמי חוסר זמן (צבא), לא באמת יצא לי להתעסק עם זה. עכשיו נפל עליי שבוע של חופש בהפתעה, אז החלטתי לנצל אותו כדי להשתדרג סופסוף. הנה הדרישות שלי, בהתאם לשאלון. 1. התקציב למחשב הוא בערך 3,500-4,000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה קלה. 2. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג, בשאיפה למחשב חזק, שיוכל להריץ משחקים על דרישות גבוהות, ויתחיל לפגר מאחור רק עוד שנה וחצי-שנתיים (או אפילו יותר). למחשב כבר מחכה מסך של 21 אינץ'. 3. רמקולים חדשים וכרטיס קול הם בהחלט אופציה, בתנאי שלא תהיה חריגה מהתקציב הראשוני. 4. חוץ ממסך, יש צורך להחליף הכל. 5. השקט נמצא על הסולם במקום של 2-3/10. 6. לא מתוכנן אוברקל…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ. OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי. חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי: 1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ל…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, ה Alienware X51(הקונפיגורציה הגבוה) מתאים לצרכים שלי מכל הבחינות כולל גודל המארז הבעיה היא להביא את הנ"ל לארץ, זה הופך את הענין ללא כלכלי בכלל ומה גם שאני בטוח שבמחיר המקורי אפשר להשיג מפרט טוב יותר ופה אני צריך את עזרתכם... המפרט אליו אני מתכוון הוא האחרון במחיר של 1149$: http://www.dell.com/us/p/alienware-x51/fs ~שימושים: גרפיקה דו מימד ותלת מימד, עריכת וידאו(לא מקצועי), משחקים ושימוש שוטף. ~תקציב: 3800ש"ח חריגה במקרה של רכיב "חובה". ~ציוד הקפי: אין צורך, מחשב בלבד. ~ללא OC. ~ללא SLI. ~חייב להיות שקט עד כמה שניתן. ~כרגע יחובר אליו מסך 21" ובהמשך dell 27. מפרט על פי ה X51: 1. מארז-מחפש משהוא דומה בממדים לנ"ל. 2. לוח אם- כזה שמתאים ל i7 ולמארז שיבחר-חי…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה מוזרה בלפטופ lenovo t61 כאשר מדליקים את המחשב נדלקת הנורה של מצב שינה ( המסך לא נדלק ) והמחשב נשאר במצב הזה.. ניסיתי להסיר את הסוללה, להסיר HDD וזיכרון ואפילו להוציא את סוללת הBIOS, שום דבר לא עזר .. יש לכם רעיון כיצד ניתן להעיר את המחשב ?
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצה על מחשב, הוא צריך להיות יחסית חזק עם די הרבה זיכרון RAM וכרטיס מסך עם זיכרון משל עצמו לצורך עבודה בתוכנות גראפיות של ADOBE. אני צריכה מחשב שיהיה אמין ושישרת אותי כמה שיותר כי זה הוצאה כבדה עבורי. * גודל המסך: 17 אינצ' * משקל רצוי: לא שיקול * זמן סוללה: שיהיה משהו סטנדרטי * אין צורך ביציאות מיוחדת * עדיף שיהיה בלוטות' * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB * שיהיה כונן CD/DVD צורב תודה מראש, אורלי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray - 1456 Maximus V Gene s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI - 987 4x4GB Kingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 - 534 Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB Sata III WD10EZRX - 422 Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB Sata III WD10EZRX - 490 CoolerMaster V10 CPU Cooler - 350 נשאר לי לבחור כרטיס מסך GTX680 ספק לא ידוע מארז בשאלה גדולה Level 10 GT Full Tower Series Black Case ??? חלק מהחלקים קניתי באילת במזומן אני מחכה שיגיעו הכרטיסי מסך אם הקירור הטוב זה מחשב ל 6 שנים הבאות האחרון היה לפני 6 ... ספק מארז וכרטיס מסך ייעוץ.. תודה
-
- 9 תגובות
- 994 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? התכונה הכי חשובה!! סוללה ארוכה יום לימודים כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 160GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט מחשב הכי בסיסי שיש לשימושי אינטרנט ומיילים בלבד, בלי סרטי HD ובלי משחקים כבדים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 1000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וקריאת מיילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב. התקלקל המחשב הביתי שלי והתבקשתי למצוא מחשב טוב ככל האפשר בתקציב שהתקבל. להלן מעט יותר פרטים: 1. תקציב מרבי - 1100 ש"ח. יתכן ובמידה וישתלם לי ואוסיף מאה שקל מכספי. 2. המחשב מיועד לשימוש משרדי/ביתי. דפדפן עם חמש-עשרה כרטיסיות פתוחות (אולי הגזמתי מעט), אופיס פתוח ואנטי-וירוס ברקע. לעתים מספר דפדפנים פתוחים בו-זמנית. 3. אין צורך באף ציוד היקפי. 4. אין צורך בדיסק קשיח (יש לי כבר דיסק קשיח בן 250GB). 6. לא מתוכנן אוברקלוקינג. 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואף לא אופיס. 8. אזור מגורים: ירושלים וסביבתה. אשמח לחסוך בעלות משלוח. 9. אין בקשות מיוחדות כלשהן. 10. כלל לא רלוונטי. הערה: המחשב הקודם, זה שהתקלקל, בעל זיכרון של 1GH (למיטב זיכרוני) ובעל מעבד מ…
-
- 5 תגובות
- 748 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל (אין בעיה להגיע ל 4K אבל לא לחרוג מזה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3, modern warfare 3. וגם שיריץ משחקים חדשים שיצאו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680 * 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד לשימושים בסיסיים (לא משחקים ) איכות בניה וכוח זה העדיפות העליונה .... ראיתי את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKA310 זה משתלם ? האם אפשר במחיר של 2500 שקל לקנות משהוא יותר טוב ? אני רוצה לקנות מחשב כמה שיותר חזק תחת מסגרת התקציב ... אפשר טיפה חריגה הוא צריך להיות 14" או 13.3" תודה !
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
המפרט בתמונה המצורפת הוא למארז בלבד כולל הרכבה והתשלום הוא במזומן.. כך הכל 4000 שח. אשמח לדעות לגבי הרכיבים והאם יש רכיב אשר כדי לשנותו? ובכלליות חוות דעת על המחיר... תודה
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד dell inspiron 15 i15N-2727BK מי מכיר, מי יודע, לא מצאתי על זה הרבה פרטים. בינתיים לא פותח את המחשב, אשמח לביקורות
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שאיתו אוכל לבצע עבודה ביתית שגורה - גלישה, סרטים, מוזיקה, מיקרוסופט אופיס וכיוצ"ב (אני סטודנט שמגיש עבודות), וכמו כן אני עורך וידאו (Avid MediaComposer 5, קצת Photoshop ו- AfterEffects). הדברים שחשובים עבורי: - כאמור ביצועים שהולמים עריכת וידאו. - חיבורים שמתאימים לוידאו (בעיקר eSata). דברים שרצוי לתת עליהם את הדעת, אבל הם לא הכי חשובים: - ניידות (אני אמנם אסחב עם המחשב לאונ' ועוד, אבל אין לי בעייה לסחוב קצת משקל על הגב, אם יתברר שפה קבור הכלב). - גימור יפה ועמיד (כלומר לא פלסטיקי מצועצע ומסך מתנדנד). ראוי גם לציין שאני לא חייב מסך 17' למרות שידוע שעדיף מסך גדול עבור עריכת וידאו, כי אני מתכנן לבצע את העריכה לרוב בבית, ואז אני מעדיף לקנות בנפ…
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-