ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, חבר ביקש עזרה בבניית תפריט ואחרי שמאד עזרתם בניית המפרט שלי (מגיע עוד יומיים) החלטתי לבקש שוב את עזרתכם החבר בגדול רוצה מחשב שיריץ לו את המשחקים בשנים הקרובות, לאו דווקא על הגדרות מקסימליות אבל שישמש אותו כמו שהוא כמה שנים בלי להחליף רכיבים ובלי תקלות. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך בהארד דיסק 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וניתן לחסוך אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כלליים + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמ…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם. ידידה שלי מחפשת מחשב נייד לאח שלה שהולך ללמוד כלכלה. היא מתעקשת על כונן קשיח בנפח גדול (אז SSD לא נכנס בתקציב) ושיהיה קל מספיק בשביל להיסחב איתו כל יום (עד 1.5 ק"ג). אז אם יש לכם הצעה למשהו, אשמח לשמוע. אין לי זמן לחפש בין אלפי הדגמים שיש. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, Office, אולי בעתיד הקרוב קצת משחקים לאחיין שלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כרגע הוא לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אהלן לכולם! הגיע הזמן לשתדרג, אני חושב. אפרט ע"פ הסעיפים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300, במידה והשיפור בביצועים מצדיק זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Deus Ex 3, Mx Payne.Would prefer to future-proof the rig in terms of games, if at all possible. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המשוער 5000 הצעה מיוחדת ניתן לחרוג מעט מטרות המחשב: אינטרנט , משרדי , סרטים, מעט עריכה גרפית, מעט עריכת וידאו גודל המסך - 13.3 משקל רצוי - פחות מ 1.5 האם נדרש זמן סוללה ארוך - מעל 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יו אס בי 3 קורא כרטיסים , איצ'דיאמווי ?בלוטות - טוב גודל מינימלי של כונן קשיח - 320 יספיקכונן CD/DVD צורב -לא משנהכונן Bluray - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - חברה ידועה באמינותה חשבתי על הדגמים הבאים LG Z330-G.AEMASE UltraBook] /Samsung 530U3B A01IL UltraBook Acer Aspire S3-951-2464G34iss UltraBook ZenBook UX31E i5-2557M HD 3000 asos ת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
את ההודעה הקודמת שמתי במקום הלא נכון... באמת משהו הרגיש לי מוזר. :-[ אז הנה המפרט: מעבד: core i7 2600k לוח אם: asrock extreme 4 זכרון: 8 GB, ככל הנראה hyperx של קינגסטון כרטיס מסך: gtx 460 1GB RAM ספק: Antec 750 gamer series דיסק קשיח: 1TB western digital קירור: arctic cooling freezer pro מארז: מארז inwin כלשהו הכולל 4 מאווררים קיבלתי דיל של 2500 ש"ח על זה. מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
אהלן,ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים בסיסיים של סטודנט לעתיד (אינטרנט, סרטים, עבודות אופיס..), שיוכל לעשות גם עבודה סבירה במשחקים, אני מתכוון מקסימום דיאבלו 3. לא משהו מעבר.. * גודל המסך? ראיתי כאן בפורום שממליצים פה לרוב על 13" או 15". אין לי שום סיבה להעדיף גודל מסוים על פני אחר.. אני מניח שאעדיף מסך גדול יותר, אבל אני לא רואה כמה קריטי זה יכול להיות (למעט שיקול של מחיר..) * משקל רצוי? קל עד בינוני. יש צורך בסחיבות מרובות לפה ולשם.. אתם יודעים איך זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 ו-HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB * כונן CD/DVD? צורב? DVD רצ…
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
איזה מעבד יהיה יותר טוב.? Intel® Core™ i5-2430M Processor 2.4GHz או Intel® Core™ i7-2630QM 2.0Ghz או Intel® Core™ i5-2450M Processor 2.50GHz
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אהלן, ניתן לראות את המפרט הנוכחי שלי בצד. המחשב שלי הוא מסוף 2009 ומתחיל להראות את גילו, בעיקר מבחינת ביצועי הגרפיקה. אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך, אבל תוהה אם אני אאלץ לשדרג גם את הספק כוח (עקב הספק נמוך, או חוסר בחיבורים מתאימים). חשבתי לקנות HD7850. בנוסף לתהיות לגבי הספק, אני לא בטוח אם הלוח אם שלי מתאים לכרטיס (מבחינת הPCI). אשמח לעזרה. כרגע אני לא רואה בעיה עם המעבד שלי, הוא לא עבר אוברקלוקינג, ואם אני אראה שהוא מתחיל לפשל אני תמיד יכול לקנות קירור יותר טוב ולהעלות אותו ל3.4. למרות שכרגע הוא רץ יחסית קר. כמו כן אני כרגע משתמש במסך dell 2209wa, ומתכנן לשדרג אותו אחרי שאני אשדרג את הכרטיס מסך (למסך 23" של דל גם. בעיקר בשביל הרזולוציה הגבוהה יותר וגם בגלל שיש…
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אני ממש לא בענייני מחשבים.. קונה מסך חדש איזה כניסות כדאי שיהיו? איזה גודל מומלץ ( מחשב שולחני ביתי)? על מה עוד להקפיד? איזה פירמות טובות ומומלצות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
היי חבר'ה, בקרוב אתחיל ללמוד אנימציה, ולשם כך אצטרך מחשב הגון שיוכל להתמודד עם תוכנות גרפיות כבדות לתלת מימד, ותוכנות אדובי למינהן(פוטושופ, אפטר, אילוסטרייטור). מה שבגדול מחייב כרטיס גרפי מרשים וכוח עיבוד חזק. אינני מעודכן ברכיבים החדשים בשוק, ואשמח לשמוע את המלצותיכם. תודה!
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
התקציב הוא בסביבות 5K עם אפשרות לחריגה קלה המטרה משחקים בהגדרות מקסימליות על FHD (פילטרים וAA על מקסימום). יבוצע אוברקלוק עד כמה שניתן ,חשובה מערכת שקטה אך לא חרישית (יושב בסלון). ללא התפשרות על רכיב SSD וכרטיס מסך. דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11847 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 13 Pro http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12519 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13401 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=…
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
זקוק לעזרה, מעדכן את הרכיבים שבכותרת. רוצה להתקדם למעבדים החדשים של אינטל, אשמח לרעיונות עבור חלוקת התקציב. כעקרון מעדיף לוחות של Asus וזיכרונות של gskil או corsair. אין שימוש עיקרי אחד מוגדר, זקוק למחשב חזק all rounder. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי מבקש מפרט עבור חבר שגר בירושלים (רצוי להתחשב במיקום אבל לא חובה) מחשב ללא מסך וללא ציוד היקפי תקציב: 2500 לניצול מלא, עם חריגה של עד 500 ש"ח שימוש: עריכה עם תוכנות כמו photoshop, Premier, תוכנות לעריכת סאונד. כרגע יש מסך 21" של AOC עדיין לא יודע מה הרזולוציה אבל אפשר להניח 1920X1080. פחות מיועד למשחקים ותמיד יהיה אפשר להוסיף כרטיס בעתיד חלקים: 1. מעבד - הכי חשוב לדעתי. 2. זכרון - לפחות 8GB 3. לוח - אמין והכי זול במידה ולא הולכים על OC. 4. ספק - אמין וזול, גג 500W שיאפשר הוספה של כרטיס מסך לא מפלצתי בעתיד 5. מארז - אמין וזול. USB3 יתרון, שקט יתרון 6. אחסון - לפחות דיסק אחד של 1GB 7. צורב - כי חייבים :-) דגשים: 1. למקסם את הכסף עבור כוח עיבוד (הכי חשוב)- רצוי להשתמש…
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב מחשב ולפני כמה שבועות ביקשתי המלצה למפרט למחשב נייח, לאחרונה נודע לי שהורי מתכננים לקנות לי טלויזיה לחדר כך שאני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה ולחסוך בהוצאה על מסך מחשב, נוסף לכך אמי דורשת ממני שאקנה מחשב עם "כמה שפחות ג'ונגל של כבלים מאחור ומסביב" מה שהביא אותי לשקול מחשב נייד שדורש כבל רק לחשמל ולעכבר, פה אתם נכנסים לתמונה: התקציב אשר עומד לרשותי ~ 5000 אשר חסכתי מהמשכורת המצומצמת שלי בשנה וחצי האחרונות * מטרות המחשב הן: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים על הגדרות כמה שיותר גבוהות + FPS כמה שיותר גבוה יותר טוב), צפיה בסרטים (HD ואם ניתן אז על מסך הטלויזיה), עריכה גרפית (כרגע לא אולי משהו פשוט בעתיד) * גודל המסך: כאמ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני חייל כבר שנתיים וחצי ולפני שהתגייסתי הייתי גיימר די מכור...כשהתגייסיתי הצבא דיי השכיח ממני כל דבר שהיה קשור למחשבים, ודיי התחלתי לחיות חיים שונים לחלוטין ומחשב אצלי היה רק פייסבוק ומוזיקה.. כעת החלטתי לחזור לתחום הגיימינג כי זה משהו שאי אפשר לוותר עליו התקציב שלי הוא 3500 ש"ח, אני לא מתכוון לבצע OC כי אין לי ידע בזה, אני לא זקוק לציוד היקפי, כבר יש לי מסך, רמקולים, עכבר ומקלדת..זקוק רק למחשב עצמו, אני מעדיף לקנות את המחשב מKSP או SKYPC, כי בתאכלס אלה המקומות היחידים שאני מכיר... דבר נוסף הוא זה שאני נוסע לקנות את המחשב, ולא מזמין דרך האינטרנט אז אם יש לכם המלצה לחנות טובה יותר באזור המרכז (תל אביב חולון בת ים ראשון) לא אכפת לי לנסוע גם לשם, אבל אני לא מזמי…
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
דיל ראשון- מעבד: core i7 2600k לוח אם: asrock extreme 4 זכרון: 8 GB, ככל הנראה hyperx של קינגסטון כרטיס מסך: gtx 460 1GB RAM ספק: antec 750 gamer series דיסק קשיח: 1TB westren digital קירור: arctic cooling freezer pro מארז: מארז inwin כלשהו הכולל 4 מאווררים מחיר: 2500 ש"ח חלק מהפרטים לאופציה זו היו מבולבלים עקב השילו עברית-אנגלית, ולכן אני אצטרך להשלים חלק מהפרטים בהמשך, אך אלו עיקרי הדברים. דיל שני- מעבד: i5-2310-2.90GHz לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 זיכרון: 4GB Kingston DDR3 1333 HyperX כרטיס מסך מובנה בלוח ספק 500W כלשהו דיסק כלשהו של 750 GB צורב DVD שתומך ב SATA3. מחיר: 1550 ש"ח גם כאן יש לברר עוד פרטים. מה דעתכם? משתלם?
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-L750-1KU/1113051/ מה אתם אומרים ? נייד עד 3200 תקציב מקסימום האם זה הנייד הכי חזק שאני יכול לקנות במחיר כזה? אני צריך I5 לפחות 500 גיגה דיסק קשיח לפחות 4GB זיכרון כרטיס מסך שיצריך סרטים בפול HD ומשחק של פיפא בקטנה, לא מתכוון לשחק משחקים עליו 15.6 מסך ואהבתי שהוא אדום! האם יש לכם המלצות אחרות ? ומה דעתכם עליו
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קולגה שלי בעבודה מתעניינת במחשב נייד. נכון לעכשיו האופציות שלה צומצמו לשני המחשבים הבאים: TOSHIBA L735-138 http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7745467 LENOVO ThinkPad Edge E320 http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7745839 איזה מהמחשבים מומלץ יותר? אשמח לתגובות מנומקות תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
התקציב המשוער 3000-3700 אם יש הצעה מיוחדת ניתן לחרוג מעט מטרות המחשב: בעיקר אינטרנט מעט אופיס משחקים (קלים או כבדים) - לא, מלבד אונליין. צפיה בסרטים - כן. עריכה גרפית - לא. גודל המסך - כמה שיותר משקל רצוי - פחות מ 2.5 Kg האם נדרש זמן סוללה ארוך - מעל 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA, HDMI וכו) HDMI - חייב ESATA - למה זה טוב ?בלוטות - למה זה טוב ?גודל מינימלי של כונן קשיח - 320 יספיק, האם לשימושים שהוגדרו יש משמעות ל- RPM ? כונן CD/DVD צורב - רצוי כונן Bluray - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא יש היום הצעה http://www.buy2.co.il/After_Party/DailyDeal/Index/12f…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מחשב אסוס K43SA די חדש עם מעבד i7 2670QM זיכרון 4 ג'יגה קשיח 750. המחשב לא כל כך מהיר והרבה פעמים נתקע לדקה/כמה דקות בכל מיני מצבים (פתיחת תיקיות מסמכים כשיש סריקת אנטיוירוס של מייקרוסופט ועוד). מה יכולה להיות הבעיה או שבגלל שזה לא SSD זה הגיוני? עוד שאלה - חיבור בלוטוס לרוב עובד אבל לפעמים לא וצריך לחבר אותו במנהל ההתקנים. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה!!!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי אפשרות לרכוש מחשב מחבר של חבר. המחשב הוא מדגם DELL XPS STUDIO 1640 נרכש בארה"ב לפני שנתיים אבל יש לו אחריות WORLDWIDE עוד שנה מהתיאור הבנתי שזה מחשב שלא היה הרבה בשימוש. הבחור רוצה למכור אותו בסכום שבין 2000-3000 ש"ח אשמח לחוות דעתכם לגבי הסכום שכדאי לי לשלם על מחשב כזה היום תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
http://ksp.co.il/hmain.php?uin=15323 האם תהיה בעיה עם סרטי HD?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מתוכננת 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית רגילה לחלוטין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 BC2 GTA IV MAX PAYNE 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בי…
-
- 7 תגובות
- 758 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ700 ש"ח רק אם ממש הכרחי 2. מה שימושי המחשב? הכל- וטיפונת גיימינג. יותר תכנות, גלישה במספר רב של חלונות במקביל- עד 30 חלונות, מדיה סנטר לHD מלא בDLNA (המחשב יחובר למסך 23" ולמסך 47" במקביל), עריכת וידאו בFHD, הקמת Virtual machine לצרכי תכנות, עריכה גרפית, עריכת אודיו (אין צורך בכרטיס קול יוצא דופן במיוחד, רק חומרה מהירה), רכזת לאזעקה ובית חכם עם IVR (ציוד קיים ומתממשק בUSB), שרת ענן בדומה לCitrix עבור שימושי אופיס לכמה קליינטים ועוד משימות משונות רבות ואחרות. חשוב לי לציין, אני מולטיטסקר כבד מאוד, נכון להיום יש לי שני לפטופים וPC- שלושתם…
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-