ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, היום בצהריים כיביתי את המחשב בצורה מסודרת (Shut down) כאשר ראיתי שבסוללה טעונה כמעט במלואה וכשהגעתי הביתה המחשב אינו נדלק. ניסיתי ללחוץ פעמים רבות על לחצן ההדלקה, לחיצה לכמה שניות, פירקתי את הסוללה ונשפתי בין החריצים, ניסיתי להדליק עם וללא הסוללה, כמו כן עם ובלי טעינה. אני גר בהרצליה אך נמצא הרבה בחיפה, אשמח להמלצות לנסות דברים בעצמי ולהערכה כמה יעלה התיקון במעבדה/טכנאי כמו כן, המלצות למי ללכת (המחשב נרכש בארה"ב באיזור 2008 כך שאין כבר אחריות מן הסתם) תודה רבה לפורום!!! יוני
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב חזק לפיתוח בעיקר (visual studio וכו'). הבנתי מאנשים שi5 מספיק חזק אבל בנוגע למחשבים ניידים i7 מתקרר יותר טוב אז עדיף. בנוסף אשמח לקבל את דעתכם לגבי רכישת כונן קשיח מסוג ssd ולשים עליו את מערכת ההפעלה ולקנות כונן נוסף להרחבה (כדי שיעבוד יותר מהר). * מטרות המחשב? צפייה של סרטים + פיתוח * גודל המסך? 15 - 17 * משקל רצוי? לא משנה * זיכרון? 8GB * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חייב גדול במיוחד אבל עם ssd או אפשרות להרחבה של אחד כזה * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני עורך וידאו ועוסק בזה לפרנסתי. עיקר חומר הגלם שאני עובד איתו הוא בHD לכן ישנו צורך במחשב חזק ככל האפשר בהתחשב בתקציב. קיבלתי מפרט מחבר שגם הוא עורך שקנה את המחשב שלו לפני כמה חודשים, אבל לפני שאתייחס למפרט שלו אתן את כל הפרטים הנחוצים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד לשימושן של התוכנות ADOBE: premiere, after effects, photoshop עיקר העבודה …
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, המחשב יהיה מסוגל להריץ בצורה טובה את המשחקים הכבדים שייצאו בשנתיים הבאות, בין אם זה GTA או קול אוף דיוטי, + היותר חשוב - שזה יהיה מסוגל להריץ בצורה טובה תוכנות פיתוח כבדות כמו ויזאל סטודיו ופוטושופ, מכיוון שאני מתכנת. אפשר להגיד שהמחשב יהיה 70% עבור תכנות, ו20-30% משחקים, ככה שכן, לא צריך כרטיס מסך מופרז ומטורף, אבל לא לחסוך במשהו פשוט מדי שלא יהיה טוב. הכי חשוב, שהמחשב ידע לזוז גם כאשר אעמיס עליו בתוכנות רבות במקביל, שלא יצלע ויגסוס לי. *יש לי העדפה לAMD, אבל אם INTEL לדעתכם טובים יותר, או מציעים משהו טוב יותר אז אפשר גם INTEL. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אם ממש כדאי אז גם לעבור אותו ב) במידת הצורך- עד כמה ני…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הנוכחי של המחשב שלי זה: אני מתלבט אם כדאי לשדרג כרגע בסכום של לא יותר בסכום של לא יותר מ1500 ש''ח (אם אפשר אז לחסוך) או לקנות מחשב חדש בעתיד. המחשב מיועד למשחקים בעיקר, על הגדרות בינוניות. הרזולוצייה של המסך היא 1600X900. מה דעתכם? מה עדיף לשדרג אם בכלל? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, זקוק למפרט מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): ללא תוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). (מעוניין במסך 19 אינץ' לפחות) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכי…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום מחפש הממלצה לנייד חדש לחברה שלי: * מטרות המחשב? צרכים בסיסיים של סטודנטים - אופיס, גלישה וכמובן קצת פייסבוק * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? ככל שנמוך יותר, הרי זה משובח * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? כן * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות ? אחריות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WIN7 חוץ מזה רצוי שיהיה כמה שיותר דקיק וסקסי, מעוצב יפה ככל האפשר ואין העדפה לחברה מסויימת.
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
המלצתי על נטבוק אבל הוא קונה לאישתו ורוצה משהו חזק שיהיה לו ראש שקט. אני עוד לא יודע העדפות גודל/משקל או שימושים אחרים - אעדכן בהמשך. מצורף PDF של ניידים מאתר "בהצדעה". אנא הביעו חוות דעתכם עליהם (מפרט/מחיר) והציעו חלופות עדיפות במחירים האלה (בטווח הנמוך). תודה מעט דחוף... עדכון: * מטרות המחשב? גלישה בעיקר. קצת אופיס . * גודל המסך? רצוי גדול - 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה - מרבית השימוש בבית (זה בעצם יותר תחליף לנייח). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי USB3 ו-HDMI אבל לא קריטי . * בלוטות? רצוי, לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב?…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Core i5 750 2.6Ghz@ 4Ghz Corsair 2X2GB DDR3 1333Hz Shppire HD6850 1Gb ASUS P7P55D Nactua D14 WD 500Gb 2 DVDRW G500 RAZER Lycosa EN/He Roccat KAVE 5.1 Acer 19" WIDE Crosair 520HX
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום , אני צריך מחשב בעיקר לצורכי עבודה (אינטרנט / תכנות ודברים דומים). אני נמצא המון בנסיעות ולכן 13 זה הגודל המתאים +-. ההתלבטות היא בין: http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/dell-xps13-2467m.htm ל: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1JH0EF37E4 התרשמתי שהVostro קצת יותר נוח (בעיקר בהקלדה - מקשים). מבחינת ביצועים הם דומים (לפחות במפרטים שהצגתי) , אך בכל זאת 128GB ל XPS זה חסרון. אז השאלה היא מה בעצם הרעש שעושים מ XPS? סה"כ ההפרש בינו לבין ה vostro זה חצי קילו... אשמח לכמה עצות תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
על פניו המחשב יחסית לא רע, מסוגל להריץ משחקים כמו World Of Warcraft ו-COD:MW2 בהגדרות בינוניות ומטה על 1050*1680. מבחינת גלישה, אופיס, צפייה בסרטים באיכות גבוהה הוא מעולה ויותר ממספיק. הקטע איתו, שיש לי תקלה מתמשכת כבר כמה שנים! אפשר לקרוא עליה כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431906.0 היום, התקלה הזו מתרחשת רק בזמן משחקי מחשב, וגם אז בצורה רנדומלית! פעם זה חודשים ללא שום בעיה, ופעם אחרת זה מגיע כל שעה! בקצרה: כל המחשב נתקע, במקרה הטוב לדקה ואז מופיעה הודעת שגיאה על קריסת הכרטיס הגרפי שאתחל את עצמו ואני ממשיך רגיל במה שעשיתי, או שזה נתקע עם מסך כחול ונהיה ריסטרט. עד כמה זה מוריד את הערך הכללי של המחשב ואיזה מחיר הייתם שמים עליו?
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אלהן חברים בקש את עזרתכם בבנית מפרט מחשב בתקציב סביבות ה7000 המחשב מיועד לחבר שלי ואני עוזר לו לבנות את כל זה היינה תשובתו לשאלון הנדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: אפשר לנצל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה(?: משחקי מחשב ואחסון מאסיבי של קבצים (מוזיקה, סרטים, סדרות, הופעות סטנד אפ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה :?( אין תוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מ…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד למשחקים כבדים שיהיה גם עתידי מבחינת מפרט זאת אומרת שיתאים גם למשחקים של שנים הבאות.. חשוב לי שיהיה יציאת HDMI וכרטיס מסך טוב החברה לא משנה לי זאת אומרת NVIDIA או ATI מחשב שיהיה שקט עם מקלדת מוארת גודל 15.6 או 13.3 שלא יהיה כבד מדי.. תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את רובו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 ש"ח - רצוי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרבה ווידאו 1080p במקביל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2, BF3, FC3, Max Payne (השדרוג כמובן הוא בכדי לחזור לשחק במקסימום הגדרות) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" (1680*1050) כרגע. אחליף למסך FHD בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 9 תגובות
- 843 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-150ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of Warcraft, Diablo 3 ואולי עוד איזה משחק פה ושם.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינצ' של Dell, מעריך ש 1680X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מודע…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
[table][tr] [td]Intel Core i7 3930K / 2011 Box - no fan[/td][/tr][/table] ASUS RAMPAGE 4 EXTREME Seasonic PSU 620W A.PFC Modular 80+ Retail DVDRW PIONEER DVR-S19LBK x24 Black SATA[table][tr] [td]Scythe Cooler MUGEN 3 Rev B [table][tr] [td]Microsoft Keyboard Natural 4000 Retail [table][tr] [td]Microsoft Mouse Comfort 4500 Retail [table][tr] [td]AGESTAR Dock Station 2.5"/3.5" Card Reader USB3.0 [table][tr] [td]Cable SATA II 90-180 Degree 50cm [table][tr] [td]Arctic Silver 5 3.5g Tube[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table] לגבי זכרונות ו SSD אני לא סגור בכלל זכרונות אני בטוח ילך על 2133, השאלה היא של איזו חברה כרגע מה שיש …
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב טושיבה, SATTELITE A665-145 מפרט: http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-A665-145/1094115/toshibaShop/false/ כאשר הרחבתי את הזיכרון ל 8GB. כל השאר סטנדרטי. הבעיה העיקרית שלי איתו שהוא מתחמם. אני מתכוון לטמפרטורה במנוחה של 60-65 לפי CORE TEMP. כשאני מתחיל לעבוד עליו הטמפרטורות הטפסות במהירות. הבעיה שלי האם שווה לשלוח אותו שוב לתיקון? כמה תיקון כזה צריך לעלות? הפעם הקודמת שטיפלתי בו זה היה במסגרת האחריות (הטמפרטורות צנחו לאיזור 30-35 ובמאמץ הגעתי למה שהיום אני מגיע במנוחה) אני משתמש במחשב גם כמחשב סמי-עבודה, לא מעט מהפיתוחים והניסויים אני עושה איתו. אני צריך מחשב פיתוח שאני יכול לסמוך עליו. זה אומר שכרגע אני ניצב בפני צומת החלט…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום פורום, בעצתכם קניתי את הNS55F ואני מאוד מרוצה! גם שדרגתי ל8 ג'יגה ראם והמחשב עובד פשוט פיצוץ! תודה רבה חבר שלי מחפש מחשב אמין, טוב שיריץ לו משחקים כמו Diablo III ויהיה איכותי. התקציב הוא 4,000 ש"ח ואפשר לחרוג עד 4,500 ש"ח במקרה ויש משהו ממש ממש שווה במחיר הזה אבל עדיף להישאר ב4,000. כמובן מינימום 3 שנים אחריות! * מטרות המחשב? בעיקר משחקים, כמו דיאבלו 3 * גודל המסך? 15.6 - 17" גדול מידי * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מומלץ, לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI חובה * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשי…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש בפורום אך פחות או יותר מבין בחומרה כך שאין שום סיבה לדאוג אם אבין אתכם או לא ;D בכל מקרה, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב, בין 1000 ל-1200 ש"ח (כפי שכתוב בכותרת). אשמח אם לא תהיה חריגה מ-1200, כמובן שאם ייצא זול יותר זה יהיה מעולה. הצרכים שלי הם כך: צפייה בסרטי Full-HD (אני מתכוון לחבר את המחשב לטלוויזיה ולצפות בסדרות וסרטים ב-HD) וכיוצא בכך, אני גם רוצה לחבר את המחשב לרסיבר (מערכת קולנוע ביתית 5.1) באמצעות כבל אופטי עדיף... גלישה באינטרנט ו...זהו, למעשה. אני מחפש שיהיה שקט ושהמארז יהיה קטן ככל האפשר. כפי שכבר הבנתם הצרכים שלי הם לא בשמים וזהים לזה של אדם המחפש HTPC, חוץ מגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים אני לא רואה שימוש נוסף למחשב הזה. תודה רבה רב…
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן כולם, אני מחפש מחשב אמין וטוב ללימודים לשנה הבאה. חשוב לי שיהיה קומפקטי, מהיר (כמה שאפשר) ושיחזיק לאורך זמן. חשוב לי מאוד שיהיה 13.3 אינץ' (גם בגלל נוחות מקלדת שאינה קטנה מדי ואפשרות לאורך סוללה ממושך) בתקציב של לא יותר מ-2700 ש"ח. מצאתי ב-KSP את המחשב הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12292 אמשח לשמוע את דעתכם, או המלצות למחשבים אחרים באותו תקציב ודרישות. תודה
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם התקציב מנוצל כראוי והוא לא מבוזבז על רכיבים לא הכרחיים אז לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קל וחומר, אם אפשר לבנות מפרט פסיכי יותר בעוד 500 שקל אני אספוג את המכה, עד 7000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, אבל שיהיה טוב גם לתוכנות גרפיות וצפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, COD, שיחזיק משחקים חדשים שעתידים לצאת... -מ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+ 200 ש"ח 2..מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשבcod 3 ;Battlefield 3 ועוד משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)/Samsung s23a950d led -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, ראשית אציין שהתחלתי שרשור בפורום מארזים והדיון גלש לרזי המפרט כך שהחלטתי (ובהמלצה) לפתוח שרשור נפרד במקום המתאים. בשביל הרפרנס אני מציין פה את הלינק של השרשור הקודם אך את כל המידע הרלוונטי ארשום בפוסט הנוכחי. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=531803.new#new שימוש: אני מחפש לבנות מפרט לשימוש ביתי יומיומי אך אינטנסיבי. אני משתמש הרבה בעריכת תמונות (image processing) בתוכנות כמו לייטרום, פוטושופ, פוטומטיקס. ככלל אני נוטה לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל ומצפה לביצועים טובים. מבחינת גיימינג, אני לא גיימר אבל אני כן משתמש במחשב גם כדי לשחק. אני מצפה שמשחקים כדוגמת call of duty, NFS, Starcraft יעבדו אבל אין לי ציפייה לדחוף אותם ברזולוציות הכי מטמטמות ועם המאפיי…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני משחק מישחקים כמו LOL וminecraft אז אני לא צריך משהו מפוצץ. אני רוצה משהו בסיסי שיריץ מישחקים כאלה טוב. אני צריך רק מחשב, בלי ציוד הקפי ובלי אופיס ו windows אני מעדיף לא לחרוג מה1500 שקל.
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
Windows XP מערכת הפעלה Intel® pentium® D cpu 3.00 hz זיכרון RAM 2.00GB 3.00 hz Geforce 7600 GT 256mb כרטיס מסך
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-