אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז קניתי SSD ברוך השם פעלתי על פי איזה שהוא מדריך באינטרנט וככה עשיתי היה לי כונן קשיח רגיל 1TB עם ווינדוס עליו. ניתקנתי אותו מהמחשב וחיברתי רק את ה-SSD, שיניתי הגדרות בביוס עם ה-AHCE והתקנתי על ה-SSD את המערכת הפעלה. לאחר מיכן התקנתי דרייברים והכל טוב. חיברתי בחזרה את הכונן הרגיל למחשב, נכנסתי לביוס ווידאתי שהכונן SSD הוא זה שייפתח עם הפעלת המחשב. עד כאן הכל בסדר כרגע יש לי 2 כוננים אחד SSD ואחד הרגיל. על שתיהם מותקן ווינדוס. 1. איך אני מוודא שאני באמת מריץ את הווינדוס של ה-SSD?? כמו שרשמתי שיניתי הגדרות בביוס אבל יש דרך לוודא את זה? 2. איך אני מוחק את הווינדוס מהכונן של ה-1TB? (פשוט לסמן ולמחוק? )???? 3. הכונן של ה-SSD קטן, ולפי מה שהבנתי להתקין עליו רק א…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מחפש כונן 3TB. נתקלתי בכונן הזה:WD 3TB Sata3 Red for NAS 24/7 הכונן מיועד למחשב ולא למערך NAS. יש איזשהי בעיה להשתמש בכונן לא כחלק מ RAID?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי , יש ברשותי את ה-NAS WD MY CLOUD EX4100 EXPERT SERIES רכשתי את המכשיר עם 3 כוננים קשיחים והגדרתי ללא RAID אלא בJBOD עכשיו הוספתי כונן רביעי והגדרתי אותו בJBOD בנפרד כאשר הוצאתי את הראשונים קודם לכן , אך כאשר הכנסתי ביחד את כל ה-4 , הישנים לא מזוהים כחלק מהמערך , האור שלהם אדום במקום כחול , זה מאפשר לי לבחור לעשות לכוננים אינטגרציה לכל המערך , אך אני מפחד כי זה יבצע פרמוט ואין לי לאן לגבות 18 TB עכשיו. אשמח לעזרה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר שהשיקה כונן M.2 מתקדם ויקר, מסמך חדש מגלה שהמטרה הבאה של ענקית החומרה היא לספק לנו סדרה חדשה של כונני SSD פשוטים להמונים לכתבה: http://hwzone.co.il/סמסונג-מכינה-כונני-ssd-תקציביים-חדשים/
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להתקין כונן ssd כתחליף למחיצת הos שלי אבל עדיין להשאיר אותה במחשב, שאלתי היא איך זה מתבצע והאם המידע (שמירות משחקים לצורך העניין) ישמרו למרות החלפת הכונן הראשי
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, לדוד שלי יש מחשב נייד של טושיבה בן חצי שנה עם I3, שדרגתי לו מווינדוס 7 לווינדוס 10 עם SSD 250 גיגה של סמסונג דגם EVO850, יש לו בעיה מוזרה שלא הצלחנו לפתור, כל פעם שהמחשב נכנס למצב שינה או הייברנט הוא לא מתעורר בלחיצת כפתור, מה שצריך לעשות זה לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה כיבוי כדי לכבות אותו בכח ואז להדליק מחשב תוך כדי איבוד נתונים, מישהו מכיר ויודע מה הפתרון?
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
דעתכם על EVO 950 של סמסונג על הלוח שכתבתי בכותרת. הלוח מתאים גם ל-2260 וגם ל-2280. מה אומרים? שווה לרכוש או שאוותר וארכוש SSD רגיל? תודה
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי המחשב הבא: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX GIGABYTE GA-P55A-UD3 G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D 4GBRH SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 ASUS DVDRW DRW-24B1ST - SATA LANCOOL PC-K60B SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS מערכת הפעלה Windows 7 64bit ברצוני להוסיף כונן SSD למחשב בכדי שהמחשב יעבוד יותר מהר, מכיוון שהגיע הבלאק פרידיי ואיתו המבצעים אני מעוניין לשפר את הביצועים של המחשב ובעיקר שהוא יעבוד יותר מהר. השימושים שלי הם בסיסיים בלבד, גלישה באינטרנט, מדי פעם משחקים וגם לא הכי כבדים, שימוש בתוכנות בסיסיות ולא תוכנות גרפיקה או דברים שמכבידים. מכיוון…
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
בדקתי לגבי אחריות וניתן לקבל כיסוי בארץ על ידי מרכז שירות ו-3 שנים של אחריות עבור SSD מקובל עליי. מחיר בחו"ל עומד על $90 ובארץ 490 ש"ח אבל אם נניח אצטרך לקנות בחו"ל מה אפסיד אם אני גם ככה מתכוון לעשות משלוח לארץ? כאילו מחיר משלוח יתחלק בין מוצרים ומקסימום יצא לי מחיר כמעט כמו בארץ. גם אם אקח הזגמנות לא אפסיד מה שנראה לי. זה בהתחשב ש-SSD יגיע תקין ובשלמותו... אולי מחיר בחו"ל גם עוד ירד... מי יודע.
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חובה בעיה עם העברת קבצים ממחשב ה-NU5PPYH להרדיסק חיצוני Seagate Expansion 5TB Desktop External Hard Drive. ההעברה מתחילה בקצב גבוהה מ-100MB ואז מתחילה לרדת לכדי עצירה מוחלטת, רק אחרי כמה שניות טובות ההעברה מתחדשת לכ3-4 שניות ונעצרת שוב. התהליך חוזר חלילה עד שכל הקובץ/קבצים מועתקים. ניסיתי כמה העתקות של קבצים קטנים (<1GB), קבצים גדולים (2GB-25GB) ושילוב של קבצים קטנים וגדולים ללא שינויים במהירות. ניסיתי לשנות "Removal Policy" של ה-HDD וגם לאפשר/לבטל "Write - caching" ללא הועיל. לכאורה "quick removal policy" היה עם הכי פחות נפילות במהירות ההעברה. בחיבור ה-HDD החיצוני למחשב הנייד שלי אני לא חובה בעיות וההעברה/העתקה מבוצעת במלוא המהירות וללא נפילות/עצירות.…
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי בשבוע שעבר את הכונן F120GBLS של CORSAIR מ-KSP ב-220 ש"ח. היום אני מפעיל אותו בפעם הראשונה ואני מזהה איתו שתי בעיות: 1- הוא משמיע בעת כתיבה/קריאה רעש בתדר גבוהה כמו . זה בסדר? לפי מה שאני יודע זה לא תקין. 2- בעת שימוש בו עם כל מתאם SATA TO USB עם מתח חיצוני או מובנה בכבל ה-USB הוא קופא כל מספר שניות בהן המהירות שלו צונחת ל-0 ואז בהדרגה הוא חוזר למהירות "הרגילה" שלו. בעת חיבור ישירות ללוח האם של המחשב זה לא קורה. האם זה לגיטימי? עם כוננים מכאניים לא נתקלתי מעולם בתופעה זו. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי סורי על הבורות אבל לפני שאני רוכש את הכונן SSD הזה http://www.amazon.com/gp/product/B00RQA6M5Y/ref=br_prlt_slcty_pdt-1?ie=UTF8&smid=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-4&pf_rd_r=1DJ9KR01FJAPJ6C3N0SN&pf_rd_t=101&pf_rd_p=39186d6d-2191-4fb7-94f6-eefa0d9b37a7&pf_rd_i=13431004011 מה אני צריך לוודא במחשב שלי על מנת לבדוק תאימות? תודה
-
- 0 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות כונן קשיח, רצוי פנימי אבל גם חיצוני מתאים, בעל יחס עלות/נפח משתלם. הנפח הרצוי עבורי הוא 6T אבל אם יש כונן משתלם יותר בנפח נמוך יותר אעדיף לקנות שניים-שלושה כאלו במקום אחד פחות משתלם. אין לי העדפה לאף חנות וגם רכישה מחו"ל באה בחשבון, כל עוד יש משלוח לארץ. תודה.
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
(לצורך גיבוי נתונים חודשי) אשמח ללינק לרכישה. מצאתי TRANSCEND ב KSP ב 260 ש"ח: האם מומלץ? תודה
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
היי אני צריך המלצה לכונן קשיח פנימי (3.5 אינץ'), 3 טרה בייט. הכי חשוב שיהיה דיסק אמין. לא מצאתי כזה בדיון הנעוץ... אני מבין שהוא לא מעודכן לסוף 2015
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
*פתחתי אשכול דומה בפורום סמארטפונים מכיוון שלא הייתי בטוח לאן הוא שייך. שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת כרטיס זכרון לגלאקסי 4 דגם I-9515. קראתי קצת בגוגל וראיתי שלאנשים עם גלאקסי 4 היו בעיות לאורך זמן עם כרטיסי זכרון של sandisk או של חברות שהן לא סמסונג. האם יש אמת בדברים? השאלה העיקרית היא, קראתי שיש לוודא מה נפח האחסון המקסימלי שבו תומך המכשיר. בדקתי באתר של סמסונג וראיתי שהטלפון תומך בהרחבה של עד 64GB אבל גם הבנתי ש-64GB שייך לתקן SDXC לעומת 32GB, ששייך לתקן SDHC. ההנחה שלי היא שאם המכשיר תומך בהרחבה של 64GB הוא תומך בתקן SDXC, ואם אכן זה המצב אז למה לא ניתן להרחיב גם מעבר ל-64GB? שאלה אחרונה. קראתי…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
יש לי את הכונן שנה וקצת ולאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות זה התחיל ממסכים כחולים שלא בטוח שזה בגלל הכונן ולאחר מכן גוגל כרום ופיירפוקס החלו גם לקרוס ולא להגיב תהליך התוכנה נתקע ולא מאפשר סגירה דבר שמאלץ אותי לבצע ריסטרט למחשב אבל גם לאחר ריסטרט במחשב המערכת הפעלה כלל לא עולה הכונן נעלם מרשימת הכוננים שמחוברים בחיבורי הSata3 בלוח אם ומציג שגיאת העלאה במידה ואני מכבה ומדליק מחדש את המחשב מהכפתור הכונן כן מזוהה בלוח אם והמערכת עולה המחשב עצמו נקי מוירוסים סרקתי גם עם ספי האנטר לפני כמה חודשים והיו מזיקים והסרתי אותם עשיתי לאחרונה עידכון לקושחה האחרונה של הכונן
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
מוזמנים לקרוא את הסקירה שלי בנושא כונני HGST ל-NAS הביתי שלי. http://hitech-man.blogspot.co.il/2015/12/hgst-nas.html
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
השתמשתי בתוכנה כדי להעתיק את המערכת מכונן ה-SSD הישן (קורסייר 240GB) לחדש של סאנסונג (EVO850, 500GB) והתוכנה הזהירה שקבצים פתוחים לא יועתקו. סגרתי את כל האפליקציות הפתוחות ואת כל המסמכים, ולאחר ההעתקה נראה שהכל עובד בסדר. המערכת מאתחלת כמו שצריך ונראה שהתוכנות שבדקתי עובדות ללא בעיה. האם אפשר לסמוך על זה, או שעדיף להעתיק שוב עם תוכנה שעולה מדיסק נפרד (כמו Clonezilla)?
-
- 0 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שאני מחבר את הכונן החיצוני למחשב מראה לי שעובד אבל לא מופיע במחשב שלי ישמח לעזרה תודה ויום טוב שבת שלום
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
הענקית הקוריאנית אולי ויתרה על חריצים להרחבת נפח האחסון במכשירי הדגל שלה השנה, אבל זה לא אומר שהיא מוותר על שוק ה-microSD במלואו בתחילת השנה הנוכחית ראינו את סמסונג מבצעת מיני-מהפכה בעולם של נפח האחסון המובנה במכשירים חכמים, כשהייתה הראשונה לכלול שבב בתקן ה-UFS 2.0 החדש והמהיר במכשירים (הגלקסי S6 והגלקסי S6 Edge), ועכשיו נראה שהיא רוצה לעשות מהפכונת דומה גם בעולם כרטיסי הזכרון המיניאטוריים, עם דגם חדש לסדרת ה-Pro Plus שלה. בחברה הכריזו על כרטיס microSD חדש, בנפח של 128GB, אשר מתיימר להיות מהמהירים ביותר בקטגוריה כולה עם קריאה בקצב של עד ל-95 מגה-בייט לשנייה, וכתיבה בקצב של עד ל-90 מגה-בייט בשנייה. לא רע בכלל למוצר בגודל של פחות מציפורן. אין דגם של 200…
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אחת מסדרות כונני ה-USB הזריזות ביותר בשוק כולו זוכה לשלושה דגמים חדשים, בנפחים נדיבים של עד 512 גיגה-בייט הנוכחות שלהם בשוק האחסון בארץ היא זערורית עד בלתי קיימת, אנחנו יודעים, אבל כונני ה-USB של VisionTek האמריקאית הם עדיין מהמסקרנים ביותר שאפשר לפגוש בשוק הזה, ועכשיו יש גם שלושה דגמים מעודכנים ומהירים. החברה הכריזה על השקה של כוננים חדשים תחת המותג Pocket SSD, אשר בדיוק כמו שהוא נשמע – מבטיח לספק יכולות וביצועים דומים לאלו של כונן SSD שלם, בתוך מוצר בגודל של חפיסת מסטיקים. הדגמים החדשים, שמוצעים בנפחים של 256GB, 128GB וגם 512GB, מוצהרים כבעלי מהירויות קריאה וכתיבה רציפות של עד 450 מגה-בייט לשנייה ועד 155 מגה-בייט לשנייה בהתאמה, וגם כבעלי ביצועי קריא…
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
היצרנית הטאיוואנית Lite-On מתכוננת להשקה של כונן ה-M8Pe, עם ממשק PCI-Express 3.0, בקר NVMe והבטחה לביצועים מרשימים בהחלט אחרי כמה שנים טובות בהחלט בה מוצריה היו מוזכרים לרוב בנשימה אחת יחד עם אלו של סמסונג ו-Crucial, שנת 2015 הייתה שקטה באופן מפתיע עבור Plextor, שהיא מותג האחסון של חברת Lite-On, אשר מגיע מחברת Plextor היפנית הוותיקה. אחרי שהייתה מהראשונות לספק כונן SSD המבוסס על תקן ה-M.2 העדכני (בתקן PCI-Express, במקום SATA מסורתי), הדיווחים העדכניים מספרים ש-Plextor תחשוף בתערוכת CES 2016 את הדור הבא שלה בתחום – כונן ה-M8Pe, אשר יהווה את היורש הרשמי ל-M6e ולכונן ה-M7e שתוכנן אך גם נגנז לפני שהושק מעשית. ה-M7e לא הגיע בסופו של דבר, אבל לא נורא – עכשי…
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום במהלך טיול לחו''ל, 2 DOKים נדפקו לי כנראה בגלל הוצאה לא נכונה מהמחשב(לא תמיד דרך באופן בטוח) ברשותי DOK של SANDISK בקיבולת 64GB בו יש חומר חשוב שאני חייב לשלוף, אותו דבר בDOK השני שגם בו יש אותה תופעה/שגיאה. כשמכניסים אותו למחשב, הוא ישר רוצה שאאתחל אותו לפני השימוש ולא ניתן לשלוף בו את החומר. חיפשתי הרבה באינטרנט, ניסתי 3 סריקות בFind and Mount והוא רואה את הPARTAION אבל לא ניתן להיכנס לכונן בסופו של דבר. ניסיתי גם בOntrack EasyRecovery Enterprise בגירסה 11, המון סריקות וזה פשוט לא עוזר. (מראה בד"כ שכל הסקטורים פגומים) לא הצלחתי לעשות תיקון בדיקת שגיאות דרך הWINDOWS 7, לא ניתן ניסתי גם את TestDisk מה עוד אפשר לעשות כדי להציל…
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-