אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד דיי חדש, Dell Inspiron 13 7348 2-in-1 עם מעבד i5 5200u, 8gb ram וכונן ssd (Samsung 250Gb EVO850). כאשר המחשב עולה נקי מריסט, המחשב מהיר מאוד וכאשר אני מבצע בדיקת ביצועים ב samsung magician אני מקבל: Sequential Read - 543(Up to 540)Sequential Write - 513(Up to 520)Random Read (IOPS) - 74,103 (Up TO 97,000)Random Write (IOPS) - 51,660 (Up to 66,000) לאחר עבודה ממושכת במחשב, המחשב מתחיל להיות איטי מאוד, כאשר אין אף תוכנה שפועלת, אפילו שאחוז השימוש במעבד/SSD עומד על כ0%. כדי לקבל את בעיית האיטיות במהרה, אני פותח הרבה כרטיסיות בכרום והמחשב ישר נהיה איטי. הבעיה היא, כאשר אני יוצא מהכרום (ובודק שהוא לא פועל במנהל המשימות), המחשב ממ…
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
-
-
היצרנית ממקאו שהייתה מוכרת עד עכשיו בעיקר משוק כרטיסי המסך והמיני מחשבים מנסה לצבור תאוצה גם בעולם האחסון עם מוצר מסחרי ראשון שמבוסס על בקר ה-Phison E7 החדש שוק כונני ה-SSD מהדור החדש, שמבוססים על חיבורים עםממשק PCI-Express ישיר למעבד ועל תקן ה-NVMe שפותח ונוצר למען יישום זה בדיוק, ממשיך לצבור תאוצה בימים אלו כאשר עוד ועוד מחשבים ניידים מתבססים עליו ומותירים מאחור את כונני ה-mSATA וה-2.5 אינץ' הוותיקים. עתה, נראה שאנחנו בדרך לראות התקדמות בתחום גם בשוק החומרה למחשבים נייחים – תודות למוצר החדש של חברת Zotac. ביצרנית שמגיעה אלינו מחצי האי מקאו (Macau) הציגו רשמית את כונן ה-Sonix אשר הוצג באופן אנונימי בתערוכת CES 2016 בחודש שעבר – שיגיע בנפח של 480GB ויהיה ככל הנר…
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אשמח להמלצה לכרטיס הרחבה pci לעד לפחות 4 יציאות sata 3 רלוונטי גם מהארץ וגם מחול מאתרים כמו amazon מחפש כרטיס שיהיה אמין כי רב הסיכויים יחוברו אליו 4 קשיחים של 3tb במערך של raid 1 תודה לעוזרים מראש בוקר טוב.
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
הדור הבא של שבבי האחסון מבית הענקית הקוריאנית נראה מרשים מאוד, עם נפח מירבי מרשים ומהירויות שמגיעות עד 850 מגה-בייט בשנייה כשנה אחרי שהייתה היצרנית הראשונה להציע קפיצת מדרגה משמעותית ביכולות נפח האחסון המובנה של הסמארטפונים עם שבבי תקן ה-UFS 2.0 ששולבו ב-Galaxy S6, נראה שבסמסונג מרגישים בשלים לבצע קפיצה נוספת קדימה – עםהכרזה על זכרונות פנימיים ייעודיים לסמארטפונים בנפח ובמהירויות שיא. השבבים החדשים מבית סמסונג מתבססים על ארכיטקטורת V-NAND תלת מימדית פנימית ועל תקן ה-UFS 2.0 עם צמד ערוצי תקשורת, לתמיכה בקצבים תיאורטיים מירביים של 1.2 ג'יגה-בייט בשנייה – מהיר יותר מפי 2 מכונני SSD המבוססים על תקן ה-SATA 3.0, וכל זה בשבב זעיר שנמצא בסמארטפון, כאמור. קטן …
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
היצרנית הטאיוואנית הופכת לאחת מהראשונות בשוק אשר מציעה נפח אחסון גדול במיוחד בהתבסס על ממשק החיבור העדכני אין ספק שתקן ה-M.2 הוא העתיד של עולם האחסון מבוסס שבבי ההבזק, עם תמיכה ישירה בממשק ה-PCI-Express לקבלת מהירויות וביצועים גבוהים במיוחד, תאימות לתקן ה-NVMe וגם מימדים קומפקטיים במיוחד למוצרים המתבססים עליו, שהופכים אותם למתאימים בהחלט הן למחשבים נייחים והן לניידים וטאבלטים כמעט מכל סוג. כעת, נראה שגם אחד מהחסרונות המשמעותיים ביותר שעוד נותרו לכונני ה-M.2, שהוא מגבלת נפח מירבי לעומת כונני ה-2.5 אינץ' הוותיקים אשר קשורה ישירות לגודל המינימלי שלהם, מתחילה להצטמצם – תודות ליצרנית Transcend ולקו כונני ה-MTS800 שלה. ב-Transcend השיקו עתה דגם חדש של כונן …
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
כונני סדרת ה-PM1633a החדשים של היצרנית הקוריאנית שוברים את השיא אשר ראינו רק לפני מספר חודשים, ומציעים נפח שכמותו טרם ראינו עבור מוצר בודד בשוק האחסון לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כונן SSD מרשים מאוד מחברה בשם Fixstars, אשר הציע נפח אחסון אדיר של 13 טרה-בייט במארז יחיד וקומפקטי יחסית, ועם תג מחיר אסטרונומי לא פחות. כעת, נראה שבסמסונג החליטו כי טבעי שהיצרנית המובילה המובהקת בשוק ה-SSD תהיה גם זו שתוביל בשיאים שבו – ומתחילים למכור את כונני ה-PM1633a המהפכניים שלהם (שמיועדים בעיקר לחוות שרתי מידע למיניהן), אשר מגיעים גם בנפח של 15.36 טרה-בייט (!), שיא חדש בקטגוריה. הכוננים החדשים מתבססים על חיבור SAS בקצב של 12Gbps, ולצד הנפח העצום מציעים גם ביצועים נאים עם מהירו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל תודה לעוזרים,ההתלבטות היא בין: Wd blue 3TB+samsung evo 850 500GB לבין Wd black 3TB+samsung evo 850 256GB האחסון מיועד למשחקים, סרטים וכל השאר... חשוב לציין שיש לי כבר במחשב wd black 2TB וssd של סמסונג evo 850 256GB...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היצרנית האמריקאית שהייתה מוכרת עד לאחרונה בעיקר תודות לכוננים קשיחים מכאניים מתחברת באופן מלא לעידן החדש וחושפת כונן SSD אשר יודע לנצל את מלוא הפוטנציאל של חיבור PCI-Express 3.0 X16 כשנתיים לאחר שקיבלה לידיה את השליטה במפתחת בקרי ה-SSD הפופולרית SandForce, נראה שסיגייט (Seagate) מעלה הילוך בתחום הזה באופן משמעותי – כשהיא מבטיחה להביא לשוק בקרוב צמד כונני SSD מבוססי תקן ה-NVMeשמיועדים לשרתי אחסון מתקדמים, ויודעים לנצל חיבורי PCI-Express 3.0 של 8 ערוצים ו-16 ערוצים, ולספק מהירויות העברת מידע מירביות חסרות תקדים של 6.7 ג'יגה-בייט בשנייה ו-10 ג'יגה-בייט בשנייה, בהתאמה. כל הפרטים הטכניים על הצמד החדש והמרשים הזה טרם נחשפו, אך מרבית הקולות ברשת משוכנעים כי לא מדובר בב…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
חברת OWC האמריקאית שמתמחה ביצירת מוצרי חומרה עבור מוצריה של הענקית מקופרטינו מציעה כונני SSD ייעודיים לשדרוג מחשבי ה-MacBook העדכניים של אפל, אבל בכלל לא בטוח שהאם יהיו שווים את ההשקעה הבלתי מבוטלת הגן הסגור שאותו מפתחת ומטפתח אפל באופן מתמיד מעניק לה כמה וכמה אפשרויות להציע מאפיינים שלא ממש קיימים אצל יצרניות אחרות, אך גישה זו גם יוצרת לעתים בעיות ומגבלות לא ממש נעימות – ואחת הדוגמאות לכך הן המחשבים הניידים מקווי ה-MacBook Air וה-MacBook Pro של החברה, אשר שודרגו לכונני SSD מבוססי ממשק ייעודי ובלעדי לקו PCI-Express עוד במהלך שנת 2013, אך לא איפשרו לצרכנים להחליף את לשדרג את האחסון (אם לא לוקחים בחשבון מכירה של כונני אפל ייעודיים שנלקחו ממוצרים מפורקים) מהסיבה הפשוטה …
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את המחשב הזה: asus zenbook ux32vd על הנייר הוא אמור להיות מחשב יחסית טוב.Intel i7 3517M 1.9GHZ - 2.4 GHZRAM: 10 MBNvidia GeForce GT 620M אבל הוא איטי ממש.. הכל לוקח נצח.. אמרו לי שמה שיתפתור את הבעייה הוא מעבר לSSD. אני מחפש SSD 512GB שיתאים למחשב ויהיה מהיר (לא מבין בסוגים כל כך ולא בא לי לקנות אחד, לבוא הביתה לפתוח אותו ולראות שהוא לא מתאים...) בנוסף, האם יש תוכנה שמעתיקה את מה שיש היום על ההארד דיסק הנייד לחדש? (נניח דרך הארד דיסק נייד)? כי איך אני בעצם מעביר את מערכת ההפעלה (וכל התוכנות) שלי לחדש?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לגולשי הפורום, קניתי מחשב נייד (Asus X554L) לפני כמה שבועות ואני מתכנן לשדרג לו את הכונן הקשיח לSSD. אני חיפשתי קצת באינטרנט, ומצאתי את הכונן הזה: http://ksp.co.il/?select=.1033..152..377.&list=1&sort=2&glist=0&uin=29521&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מה דעתכם עליו? לא מצאתי עליו מידע כלשהו/ביקורת, ולכן אני פונה אליכם.. אין לי הרבה אפשרויות מאחר שהתקציב שלי מוגבל (קניתי כבר כונן SSD למחשב אחר ואני מעוניין לחסוך כמה שיותר), ולכן אני מנסה לחסוך כמה שיותר, אבל לא במידה שאני אקנה בסוף כונן איטי/לא משתלם וכו'.. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-
-
האם יש למישהו נסיון עם כונן מהסדרה הזאת? הבנתי שהכונן מתחבר ישירות לראוטר ונגיש לכל המחשבים ברשת הביתית שזה פלוס מבחינתי. השאלה אם ניתן לסנכרן אליו תיקיות באופן אוטומטי ללא ביצוע גיבוי ידני. כלומר אם יש לי תקייה של מסמכים על מחשב ברשת, האם ניתן ליצור תיקיית מראה (MIRROR) בכונן הרשת ללא צורך בסינכרון ידני.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני של WD 500GB הוא לא נפל או משהו אבל לאחרונה כמעט ואי אפשר לעבוד איתו לא מצליח להוציא ממנו דברים או להעתיק אליו, אפילו שויתרתי ועשיתי פירמוט זה עדיין לא עזר. יכול ליהיות שמדובר בכבל שלו וזה לא הדיסק קשיח?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי HD מדגם SAMSUNG 501LJ, בן 4 בערך, שהתחיל להשמיע רעשים ולעשות בעיות. בדקתי אותו עם HD Sentinel, היה כתוב שיש לו 6% HEALTH ושנשארו לו 6 ימים לחיות. כמו כן היה כתוב: here are 429 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps. There are 103 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. 987 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible. At this point, …
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה לגביי אחד המדריכים שנכתבו באתר שלכם לגבי יצירת דיסק און קיי בר איתחול פעלתי לפי אותו מדריך ובאמת הדיסק און קיי נהפך לבר איתחול במצב דוס ורשום שם שעכשיו אפשר להעתיק אליו תוכנות שעובדות במצב דוס, כל התוכנות שהעתקתי וניסיתי קבלתי הודעה שהם עובדים תחת ווינדוס אילו תוכנות אני אוכל להעתיק לו שיעבדו במצב דוס כפי שרשום במדריך ??? אני אביא קישור לאותו מדריך תודה לעוזרים http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=389258.0
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם האם יש למישהו מידע אם אפשר לתקן רק את הכרטיס האלקטרוני של היחידה . כאשר אני מחבר אותו לחשמל אין תגובה. המארז החיצוני נמצא אצלי מעל שנתיים. בד"כ הוא במצב כבוי אצלי, כנראה לאחר אחת מהפסקות החשמל משהו קיצר אותו. למזלי הדיסק שהיה בפנים חי הקטע שהקייס כבר לא באחריות וזו לא הפעם הראשונה שהBOARD בכוננים החיצוניים האלה מת, היה לי לפני זה עוד חברה פשוטה יותר, גם שם אותו סיפור. התכנון כרגע להביא VI-ON 3.5'' Black External USB 2.0 + eSata Sata Hard Disk Enclosure ב180 שח ולסגור עניין. אבל מתוך סקרנות אולי למישהו היה התנסות דומה, (אולי רק השנאי הלך?) תודה
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
איזה SSD מומלץ למקבוק פרו 2010? כנראה 3GBS כי 6GBS קיים רק בחדשים של 2011...
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
או שצריך להתקין מערכתהפעלה מחדש? יכול להיות שווינדוס יעבוד אבל לא יסתגל לעבודה מול SSD? (הכוונה ל-TRIM וכו'). הכל מוגדר אצלי כ-AHCI (חוץ מהצורב...) ופירמטתי לפני פחות משבוע, ככה שאני מעדיף להמנע מ"הרמת מערכת" נוספת. בנוסף, אני מתלבט בין אג'יליטי 3 לבין (איך לא) M4 בנפח 120/128. מישהו יכול לסכם בקצרה איך הם עומדים אחד מול השני לאור העדכונים האחרונים בשניהם?
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני מעביר קבצים מ-USB פלאש שלי לכונן קשיח חיצוני, ה- "Date Created" ו- "Date Modified" במאפייני הקובץ מתאפסים לתאריך 01/01/2000. למה זה?
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום חברים אני רוצה לקנות הדיסק קשיח חיצוני ואני לא יודע איזה חברה לקחת? 1.Samsung S2 Portable 3.0 1000G 2. Verbatim- Store n Go 1TB HDD USB 3.0 3. SILICON POWER 2.5" 1TB D10 USB3 או משהו יותר טוב מאלה!
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להקים 10 שרתים ומספר תחנות עבודה - והבנתי בפורום אחר שהדיסק קשיח יהווה לי צוואר בקבוק , מה אתם ממליצים לקנות שיספיק למשתמש ביתי להקים 10 שרתים ותחנות עבודה, האם מערך של IOMEGA או משהו בסגנון שני דיסקים קשיחים ברייד מסויים ? 2000 ש"ח זה התקציב ששמתי לזה , אם יש לכם משהו שיכול לשפר ביצועים ב30% אז גם 3000 אשים . כרגע משתמש בvmware workstation ויהיה לי מספיק זכרון להרים מערך כזה - נשאר רק האחסון להתמודד איתו .
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם! זה זמן רב שאני עובד על Windows 7 כשכל ההגדרות בביוס הן למצב IDE. בהתחלה לא הצלחתי לחבר הארדיסק חיצוני דרך הוט פלאג (מדובר בכונן קשיח רגיל שמוכנס למגירת 3.5") ורק אחרי שהתקנתי את ה- Gigabyte RAID Configurer, סוג של דרייבר, הוא עבד. עכשיו החלטתי להתקין Windows 7 מחדש. לפני שהתחלתי הגדרתי הכל בביוס ל-AHCI, כי הבנתי שזה עדיף, אבל לא הצלחתי לבצע boot בכלל! לא מדיסק ההתקנה של הוינדוס, לא למערכת ההפעלה עצמה, וגם לא הצלחתי לחבר הארדיסק חיצוני! כמובן שכשהחזרתי בביוס ל- IDE הכל עבד. כרגע עצרתי את הפרמוט ואני מנסה לסדר את זה. 1) מה לעשות? למה זה לא עובד? 2) למה אני בעצם צריך להגדיר AHCI אם הצלחתי לעשות הוט פלאג גם עם IDE ופתרון תוכנתי? 3) אם יהיה לי RAID בעתיד אז ב…
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
חבר שלי שאל אותי אם אני רוצה לקנות ממנו את ה SSD שלו כי הוא רוצה לקנות אחד יותר גדול, מדובר ב SSD של 50 גיגה של חברת OWC. הוא אמר לי של SSD יש 450 BAD BLOCKS אבל מעולם לא חווה בעיות או תקלות מכל סוג שהוא, אני יודע שטוב זה לא אבל האם זה אומר משהו על הכונן ועל אורך החיים הצפוי שלו ? זה הכונן : http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Mercury_Extreme_Pro_RE
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כונן חיצוני חדש ואני מעוניין בעזרתכם. השימוש העיקרי לאחסון הכונן יהיה לסרטים/סדרות, וחשוב לי שיהיה לפחות 1 TB. אני צריך חיבור עם USB2.0 והחנויות המועדפת היא ksp, אך בעיקרון אשמח להפנייה לדף המוצר שבזאפ. בנוסף לכך, אני צריך שגודל הכונן יהיה עד 2.5 אינץ', כלומר שיהיה קומפקטי,, נייד וקטן ולא 3.5. ועוד דבר שמאוד חשוב לי, הוא שתמליצו אך ורק על כוננים איכותיים ששורדים לאורך זמן, ושיהיה איכותי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מחפש דיסק קשיח מהיר,שיהיה חיצוני אני לא יודע אם לקנות אחד מובנה או ארדיסק בנפרד עם קופסא מה אתם אומרים?ואיזה חברה כמובן..
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
-