עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by 11moshiko11,

שלום! יש לי לוח אם של אינטל D865PERL. אני צריך להוסיף דיסק קשיח למחשב שלי, בנוסף ל 120 שכבר יש לי. אני חושב על משהו בסביבות ה- 250 ג'. קודם כל, הדיסק קשיח שיש לי כרגע מחובר ב SATA או איך שלא קוראים לזה. את הדיסק שאני רוצה לקנות, אני רוצה שיהיה בחיבור הרגיל ( הישן). יש אפשרות לחבר ללוח האם דיסק כזה אם יש לי כרגע 2 CD שמחוברים לאחד משני היציאות? איזה דיסק קשיח מומלץ? תודה

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  2. Started by kibub,

היי יש לי מערך רייד 0 על שלוש דיסקים בלוח P5w Dh והוספתי עוד אחד דרך Jmicron (הsata השחור הבודד) ועבד טוב. עשיתי לכונן מחיצה עשיתי Restart והדיסק יותר לא מזוהה השאלה שלי איך אני יחבר אותו, השלושה Sata 1 2 ו3 תפוסים עם הרייד, ואם אני מוסיף בכתום זה לא מזהה אותו , מישהו יכול לעזור לי בנושא כי אני עובר אם זה סרטים ניסיתי כל הדרכים ולא הולך , על ההרדיסק יש לי דברים שאני צריך. תודה

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  3. Started by ifs2003,

שלום לחברה כאן. לא יודע עד כמה אנשים כאן משתמשים ב Raptor של WD. קניתי Raptor 150GB 10000rpm והתקנתי אותו על לוח ASUS P5W ויש לי מספר דברים שאני לא מבין. 1. יש לי הרגשה למה שהוא שהכונן לא נותן את כל המהירות הגבוהה שהוא אמור לתת או שכן ואני פשוט לא מרגיש את זה. האם שינם איזה שהם דריברים שצריך להתקין בשביל הכונן הזה ב WIN XP ? 2. יש בג'מפרים אופצייה שנקראת משהו כמו SSC - Spread spectrum Clocking מישהו יודע כאן מה זה ? תודה למי שיעזור לי.

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  4. Started by King Kong,

שאני עובד עם המחשב או עובר בין אתר לאתר אני שומע את הכונן חושב והדיסק חנוק כאילו מתאמץ ... יש לי IDE של היטאצי 80GB פשוט אני עובר מאתר לאתר לא מרגישים אותו ... בדקתי עם HDD את הדיסק הקשיח יצא פעמיים תקין לא יודע מה הבעיה ...

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  5. Started by felixr64,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, יש לי בעיה שכבר שני הארדיסקים חיצוניים נדפקו לי בשימוש סביר (לדעתי). הראשון היה 500 GB של סמסונג והשני 1TB של WD. שניהם היו ניידים ללא צורך בחיבור לחשמל. מה שיש לי בגדול זה - הכי חשוב לי - באזור 32GB של תמונות מכל הזמנים. אחרי זה יש סרטים וסדרות בעיקר, אבל זה תמיד אפשר להוריד מחדש. אני חושב לקנות הארדיסק חדש, אבל מקריאה בפורום וראיתי שמישהו רשם שהארדיסק כזה הוא לא אמין - מה שבהחלט הרגשתי בעצמי. חשבתי אולי את התמונות לשמור על DOK ? האם זה אמין יותר? ממש נמאס לי כל שנה\שנה וחצי להחליף הארדיסק כי הוא נדפק. אני רוצה משהו אמין. תגידו - אי אפשר לקחת הארדיסק נייד בתיק למשל כשנוסעים לאנשהו? זה עד כדי כך רגיש? יש הארדיסקים חיצוניים מוקשחים שיותר אמי…

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  6. Started by the king2006,

שלום אני רוצה להתקין הארד דיסק SATA חדש .. עכשיו אני צריך לפרמט כדי לחלק אותו אוו איך זה הולך ?? או שיש איזה שהיא תוכנה שבאמצעותה אני יכול להחלק ??? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 577 צפיות
  7. אני רוצה להחליף בקרוב את המחשב למשהו חדש. אבל אני לא רוצה לאבד את מה שיש לי בכוננים היום , יש לי : WDC WD400EB WDC WD800JB אני יוכל לחבר אותם לכל לוח אם והקבצים ישארו ?

• 5 תגובות
    • 577 צפיות
  8. Started by davraham,

טוב, אז מכיוון שהחבר'ה פה חושבים שאין כמו סמסונג בכוננים החלטתי להצטייד בכונן קוראני חדש (בעצם שניים) אבל, מכיוון שאני רוצה לקנות את הטוב ביותר במחיר סביר (SATA2 7200 RPM) צדו את עיני שני כוננים. האחד 160 ג'יגה במחיר 404 ש"ח. דגם HD160JJ http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointPSeries/HardDiskDrive_SpinPointPSeries_HD160JJ.asp השני 120 ג'יגה במחיר 421 ש"ח דגםSP1213C http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointP80Series/SP1213C.asp?page=Features ועכשיו לשאלה: למה הדגם הגדול יותר דווקא זול יותר. מנבירה מאתר של סמסונג נראה לי שדווקא הזול יותר הוא המתקדם יותר מלבד נתון אחד. Multi-Burst On-The-Fly Error Correction האם זה עושה את ההבדל? ומה זה הנתון הז…

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  9. היי, אני מעוניין לקנות HD , בגודל 320 או 500 ג'יגה (עוד לא החלטתי) ואני מתלבט האם לקנות HD חיצוני או פנימי (אין לי ממש צורך ב HD חיצוני אבל אם הוא יענה על הצרכים שלי אין לי בעיה להשקיע עוד קצת כסף) ולכן יש לי מס' שאלות: 1)מה בעצם ההבדל בין HD חיצוני או פנימי ? (חוץ מההבדל הטריויאלי) 2)האם ה HD החיצוניים עובדים באותה מהירות כמו הפנימיים 7200RPM? 3)במידה והתשובה ל 2 היא לא , אם למשל אני שם סרט באיכות 1080P או משחק על HD חיצוני , הוא ירוץ כמו על HD פנימי? 4)האם זה בעייתי שה HD יהיה מחובר באופן תמידי למחשב ולחשמל? (אני צריך HD לשם עבודה שוטפת לא גיבוי) על איזה HD חיצוני (פנימי תמיד אני לוקח WD) אתם ממליצים עד 600 ש"ח? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  10. Started by mx-3,

יש לי צורב DVD של NEC.. לא חדש, אבל גם לא ענתיקה.. גג שנה פז"מ לאחרונה, הוא לא קורא לי חלק מהדיסקים- מציג אותם בתור ריקים, ויש דיסקים שהוא קורא רק חלק.. פשוט לא מראה את שאר התיקיות.. משהו שאפשר לעשות? או שהוא פשוט הלך קפוט, ויש צורך בחדש?

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  11. הצורב שלי התחיל לזייף... כלומר פעם הוא מצליח לצרוב ופעם לא, היה איזה פעם אחד שהוא עשה רעשים... עכשיו השאלה שלי איך אני יכול לבדוק שהצורב תקין מבלי לנסות לצרוב על דיסקים-כי אני לא יכול לדעת אם הצריבה יצא טובה או אם כל הקבצים תקינים. אני משתמש ב NERO 6 EXPRESS בתודה manor

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  12. Started by lirancoh85,

מדוע כל כך הרבה זמן של ניסויים הדיסקים הקשיחים (ביחד עם הכוננים האופטיים) אלה הרכיבים היחידים שלא מצליחים לשפר במערכות של ימנו, הרי הדבר היחידי שהשתנה במהלך השנים האלו זה הנפח אבל המהירות עדיין נשארה כמעט אותו דבר.? והאם משיהו יודע למה ה HD הוא צוואר בקבוק למערכת (מהבחינה הפיזית) אשמח לשמוע תשובה.. שבת שלום.

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  13. Started by FroggeR,

שלום כן שאלה דיי טיפשית אני משער, אבל אני פשוט לא מוצא איך מחברים אותו לספק. כנראה שזה בגלל שהרבה זמן לא התעסקתי עם חלקים אז כנראה השתנו הדברים :-\. בכל מקרה אני רגיל שיש חיבור כזה עם 4 פינים כמו שיש בכבלים של מאוררים... ואין שמה את זה. אני משער שאתם יודעים איך לחבר הארד דיסק ואיך הפינים שלו נראים. אם לא אני אצלם לכם שתזכרו ... תודה

• 4 תגובות
    • 576 צפיות
  14. אני רוצה לקנות דיסק קשיח אחרי שאני קונה אותו מה אני צריך לעשות? איך להתקין אותו? יש לי כבר דיסק קשיח ואני צריך להרחיב מקום איך המחשב יזהה אותו? והאם צריך להגדיר בדיסק הקשיח כל מיני דברים? האם אני מקבל כבל כלשהו?ולאן אני אמור לחבר אותו תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  15. Started by Yaron123,

כל פעם שאני מנסה לצרוב (משתמש בנירו והבעייה בטוח לא בתוכנה) דבר ראשון הוא לא נותן לי לבחור מהירות... זה נעול על 4(600kb) ואז הוא מתחיל לצרוב צורב שתי שניות ואז רשום power calibration error ואז כמובן... burn proccess failed at 4x(600kb\s אין לי מושג מה הצורב שלי הוא כזה לא מוגדר O_o שאני בא לצרוב רשום לי ATAPI cd-rw 52xmxaxx תודה מראש

• 3 תגובות
    • 576 צפיות
  16. היי לכולם, הודעה ראשונה שלי כאן אני צריך לבצע גיבוי ושחזור (לשם בדיקה) של שרת שמריץ server 2003 בשרת יש שני דיסקים זהים 160GB במערך רייד 1, כלומר הם עותקים זהים וסה"כ הנפח הכללי הוא 160GB העניין הוא שיצרתי אימג' של מחיצת הווינדוס של המערך - להלן C, שחזרתי את אותה מחיצה לשני דיסקים זהים אחרים בנפח 500GB וניסיתי לעלות מהם את המערכת במערך רייד זהה לקודם כשהדיסקים הקודמים מנותקים, כלומר לבדוק שבעת הצורך יהיה לי גיבוי מוכן.. אממה...זה לא עובד, זה נתקע אחרי Verfiying DMI pool data כלומר מתי שהוא מנסה לגשת לכונן ניסיתי גם בסאטא רגיל עם כונן אחד מחובר ועדיין לא עולה. ליצירת האימג' השתמשתי בCloneZilla מה אני עושה לא נכון? תודה לעונים

17. Started by leyaniv,

שלום לכולם! במחשב שלי יש מערך של 3 כוננים ב RAID5 התקנתי עליהם ויסטה, ורק לאחר מכן נזכרתי שאני רוצה לחלק את הכונן ל Partitions ניסיתי כל מיני כלים מבוססי DOS אבל רובם לא עובדים בכלל או שלא מזהים את ה RAID ניסיתי גם Paragon Hard Disk Manager אבל הוא לא מסכים לעשות שינויים על הכונן משום שהוא בשימוש. יש מספיק מקום פנוי בכונן. אשמח לדעת אם יש משהו לעשות במקום לפרמט מחדש... תודה, יניב

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  18. שלום ! אני רוצה להעביר הארד דיסק ממחשב למחשב .. עכשיו שמעתי שצריך לפרמט שמעבירים הארד דיסק ... ללוח אם חדש .. אז מה אני יכול לעשות בלי לפרמט ? יש קבצים או משהו ? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  19. Started by Lior4543,

שלום, הצורב שלי חדל לפעול ואני מחפש חדש, אני צריך שתביאו לי צורב טוב במחיר של עד 140 שקל, בחנות KSP, כי זאת החנות הכי קרובה אליי. אם תוכלו תביאו לי שניים, אחד שהכי מומלץ והשני שהוא פחות מהכי מומלץ, (לא יודע אם הבנתם XDD).. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  20. שלום לכולם רק רציתי להבין איך זה כשאני עושה EXTRACT בקבצי RAR מכונן פיסי וכונן פיסי שני שמותקן במחשב זה מהיר פי 2 יותר מאשר אותה פעולה בכונן אחד (מאותה מחיצה) האם קריאה פנימית לא אמורה להיות מהירה יותר, והעברת קבצים באותה מחיצה צריכה להיות מהירה יותר מהעברה בין כוננים?

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  21. לצורך איכסון וגיבוי קבצי עשרות אלפי תמונות בלבד, לא לוידאו, סרטים ומשחקים. אשמח גם אם תמליצו לי על מארז לדיסק שאוכל לחבר ללפטופ בUSB2. מובן שעלות הקומבינציה חשובה אבל לי חשובים לא פחות השרידות והאמינות. לא ברורה לי חשיבותו של גודל הבאפר הפנימי (16 או 8), סאטה 1 או 2 (או בכלל IDE), במידה והחיבור יעשה רק דרך מארז ב USB2. תודה לכולם אורי עריכה: כנראה שזה יהיה WD5000YS -Western Digital. עכשיו מסתבר לי שהוא מוגדר כדיסק לרייד. זה משנה לי? תודה על שפע התגובות. אורי

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  22. אהלן חברה, קניתי אתמול מבאג מעטפת חיצונית להארדיסק 3.5 אינץ (גודל הארדיסק של מחשב רגיל), חיבור IDE בתוך הקופסה בלבד, יציאת USB2 למחשב בלבד. האריזה כוללת את הקופסה עצמה (קצת גדולה למען האמת), ספק כח, כבל USB2, 4 ברגים עם גומי לחיבור הארדיסק למקום לדעתי המוצר נראה איכותי מספיק. אגב אין הגבלה על כמה GB הארדיסק שבפנים, אתם יכולים לשים איזה גודל שתרצו. (זה לא מגיע עם הארדיסק למקרה שלא הייתי ברור) הסיבה שאני מספר לכם את זה, היא שבאג כנראה עשו טעות קטנה בתימחור... המחיר בחנות הוא 127, לדגם Macally PHR100A לשם השוואה, ב NEWEGG זה עולה 35 דולר עוד דוגמה היא העובדה שיש עוד מלא דגמים כאלה של IDE בזאפ וכולם עולים החל מ 120+ אגב ב NEWEGG יש תגובות חיוביות על המוצר הזה, ומקאלי היא חב…

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  23. Started by mine21,

הי, יש לי דיסק קשיח שבטעות חיברתי אותו כשהמחשב עבד ומאז הוא לא עובד לי ומשמיע רעשים, גם הBIOS לא מזהה אותו. האם יש דרך לתקן אותו ומהי בבקשה?

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  24. חברה מה אתם אומרים על הצורב הזה SH-W162L ? , הוא מקספ. ותוכלו להציע לי משהו יותר טוב במחיר הזה (230 שקל) http://www.samsung.com/Products/OpticalDiscDrive/DVDWriter/OpticalDiscDrive_DVDWriter_SH_W162L.asp?page=Specifications תודה רבה

• 1 תגובה
    • 576 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.