עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, קניתי מחשב חדש עם כונן קשיח של 500GB אני מצרף אליו כונן PATA שיש לי בנפח 200GB שמתוכו 150GB מלאים בנתונים שאני צריך. שאלותי: 1. קיבלתי דעות סותרות לגבי חיבור כונן ה-PATA. אמרו לי שזה יאיט לי משמעותית את העבודה במחשב החדש, ולעומת זאת אנשים אחרים אמרו לי שלא תהיה שום השפעה לזה. מה נכון? האם מומלץ לא לחבר אותו בכלל? אני פשוט לא רוצה להתחיל את הכונן החדש עם פחות 150GB. 2. איך כדאי לחלק את המחיצות בכונן החדש של ה-500? אני מתקין VISTA (ובעתיד WINDOWS 7), חשבתי לחלק ל-50 למערכת ההפעלה ו-450 כל השאר. זה מעט מדי? איך אתם ממליצים לחלק? 3. האם ניתן לבצע את החלוקה למחיצות בזמן התקנת ה-VISTA? אם כן, איך עושים את זה? בביוס? האם אצטרך גם לפרמט? המחשב מגיע עם הרכבה בלבד ובלי התקנות…

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  2. Started by BMItay,

כותרת תודה!

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  3. Started by Dark Respect,

ATA-6 יעבוד בלוח ישן שכגע עובד עם הארד דיסק ATA רגיל?

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  4. אהלן חברים, יש לי כרגע שני כוננים של מאקסטור, אחד 80 השני 200 והם רועשים מדיי בשבילי. אני מחליף אותם בכונן יחיד של 250ג'יגה (שנכון להיות מספק אותי לגמרי). מה שחשוב לי יותר מהכל זה השקט של הכונן. 5אחוז פחות או יותר מהביצועים ממש לא מעניין אותי, רק שקט. איזה כונן יהיה הכי טוב בשבילי? כמו כן, יש לי רק חיבור SATA, כל הכונני SATA II תומכים בחיבור SATA רגיל, נכון? ודבר אחרון, ראיתי שב-KSP לדוגמא המחיר של הכוננים הקשיחים נמוך משמעותית מאשר במקומות אחרים, יש משהו בעייתי עם זה או שמדובר באותו הכונן בדיוק? תודה, Anatoli.

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  5. Started by shacharoren,

אהלן, אני עוניין להרחיב את מערך הרייד 0 שלי משני כונני SAS 36 של seagate 15000 RPM למערך של ארבעה מאותו סוג ודגם. על הכוננים במערך מותקנות כרגע מערכת ההפעלה ותוכנות שאיתם אני עובד, ביניהם עיבודי תמונה בדו מימד ועריכת וידאו וסאונד. מבלי לדבר על הסיכון הכרוך ברייד 0 , בכמה ישתפרו הביצועים בהוספת שני כוננים נוספים ואם בכלל? הכונן גם משמש כ - strech disk לתוכנות עריכת דו מימד כגון פוטושופ באפליקציות כבדות במיוחד. תודה, ואשמח לדעה ממיומני עיניין מערכי הרייד.

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  6. Started by Infection,

שלום, אני מקווה שזה הפורום המתאים D: אממ אני קונה מחשב חדש בקרוב ובמחשב שאני משתמש בו כרגע קניתי דיסק קשיח בנפח 320 ג'יגה השאלה שלי זה אם אפשר להשים את הדיסק קשיח הזה במחשב החדש? זה יראה אם כל הסרטים והשירים שיש לי בדיסק?

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  7. האם יש לתוכנת הצריבה השפעה על האיכות? במילים אחרות, הדרך שבה הצורב עובד, היא אותה דרך ולא חשוב איזו תוכנת צריבה נתנה את הפקודה? (בהנחה שהפרמטרים לצריבה זהים בתוכנות השונות.)

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  8. Started by haimvrt,

אני מתלבט בצורבים האלה: צורב SAMSUNG - LIGHT SCRIBE SH-162L DVD או LG GSA-H10A DVD צורב מה אתם אומרים? מי הכי טוב?

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  9. Started by ely2001,

בקוסמוס התחילו למכור דיסקים של silver line ב 46 שקל ל 50 דיסקים. מישהו מכם קנה את הדיסקים האלו? והאם שבה לי לקנות אותם?

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  10. מהו הכונן sata 2 160G ששווה לרכוש היום או איפה אפשר לצפות בהשואות? של איזה חברה דגם וכו' תודה מHEAD ושנה טובה.

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  11. Started by iyehuda,

יש לי שני מחשבים שונים ( ASUS?GIGABYTE ) בשני המחשבים יש לי NEC 3500 בשני המחשבים אני לא מצליח לצרוב ב NERO EXPRESS מדיסק לדיסק ואני לא מסמן ON THE FLY רק אם הקובץ הוא IMAGE אני מצליח לצרוב ב NERO EXPRESS בנרו הרגיל NERO BURNING ROM אין בעיה בכלל מישהו יכול לעזור לי מה יכולה להיות הבעיה נ.ב ובשני המחשבים יש נרו שונה זה מזה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  12. יש לי 84 דקות ו 6 שניות של מוזיקה שאני רוצה להכניס על CD-R אחד... הבנתי שזה אפשרי ע"י ביצוע של OVERBURN לדיסק... (יש לי צורב DVD של NEC דגם 4551) אחרי שהצריבה תסתיים בהצלחה (בתקווה.. ) האם לא תהיה לי בעיה לנגן את הדיסק בנגני CD רגילים..? הם קוראים בלי בעיה דיסקים שנעשה עליהם OVERBURN ? הכוונה בעיקר לרדיו דיסק של פיוניר שיש לי ברכב... תודה רבה

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  13. Started by saar2,

ברצוני לבנות מערך raid0 שמבוסס כרטיס pci-e . למערך יחוברו דיסקים בתצורת sata3 , הצעות?

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  14. Started by m_g,

שלום חברה יש לי בעיה בהתקנת ווינדאוס על כונן SATA קיבלתי עם הלוח אם (P5N32-SLI DELUXE) דיסק התקנה, ועשיתי דיסקט עם דריברים דרך אותו הדיסק ושאני עושה BOOT עם הדיסק של הווינדאוס אני לוחת על F6 ובוחר בדריברים של ה SATA. ואחרי זה שזה עושה פירמוט לכונן הקשיח אז הוא נתקע... זה נשאר תקוע על 0 אחוז כמה שעות אני כבר יומיים מנסה לסדר את זה וזה כל הזמן נתקע ניסיתי להחליף דריברים ניסיתי להתקין את הווינדאוס עם דיסק אחר וכלום. שום דבר לא עוזר. תודה מראש.. שכחתי לציין כמה דברים: הכונן הוא MAXTOR DIAMONDMAX 10 200GB הוא הגיע לי עם מחשב חדש שקניתי לפני חודשיים בערך פירקתי את הכונן ככה כמו שהוא מהמחשב (עם הווינדאוס ועם הכל) והרכבתי אותו על המחשב הישן שלי(זה שאני כותב ממנו עכשיו) וניסיתי …

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  15. Started by shlompis,

שלום לחברים, אני מעוניין לרכוש כרטיס Firewire למחשב חדש שנרכש בחודש האחרון. ללוח האם יש חיבורי USB2 ו- PCI אך אין Firewire. אני זקוק לכרטיס לצורך לכידת תמונה מהמצלמה. זקוק לסיוע, לא יודע איזה נתונים לבדוק ומה הפרמטרים שיש לבדוק. מבחינת תקציב ראיתי שהמחירים נעים בין 100 ל- 300 ש"ח פלוס מינוס, לא נראה לי שישנה בעית תקציב, אך לא רוצה לזרוק סתם כסף על משהו שלא נחוץ. המלצות ליצרנים / מוצרים יתקבלו בברכה תודה

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  16. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

איזה מדיות DVD-R מתאימות? אני צריך רק DVD-R לא DVD-RW ולא DVD+R ידוע לי שיש מדיות מומלצות ע"י החברה, אבל לא הצלחתי להוריד את המדריך מהאתר שלהם ואני צריך להזמין את המדיות כבר (כי הצורב אמור להגיע תוך כמה ימים) תודה.

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  17. שלום לכם חבר'ה. ברצוני לקנות כונן קשיח נייד אשר ימלאו את הדרישות הבאות: - עד 500 ג'יגה זיכרון (512). - חיבור מהיר להעברת\קריאת קבצים (יותר מאשר הUSB הרגיל) לדוגמא: עבודה עם קבצי PSD, JPG, MP3 כשהם נמצאים בזיכרון הנייד. - תוכנה לגיבוי קבצים. - אין לי צורך בכונן קומפקטי במיוחד מפני שהוא ישאר בעיקר בבית. אני משתמש במאקבוק 2.0 תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  18. שלום לכולם. ליפני מספר ימים פרמטתי את המחשב. יש ברשותי HD נוסף, 250 ג'יגה של WD, הוא מלא בכ100 ג'יגה של קבצים של העבודה, תמונות משפחתיות וכו'. אני מעוניין להוסיף אותו למערכת המחשב. ידוע לי שכאשר מחברים כונן צריך לפרמט אותו, אבל פה מדובר על אחד מלא בחומר חשוב. האם מישהו יכול לספר לי כיצד זה עובד? האם באותה צורה של תחבר ותעבוד או משהו מיוחד? אין עליו מערכת הפעלה!, הוא היה כHD משני, וגם פה הוא ישמש ככה. תודה, דניאל.

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  19. Started by the_lighting,

LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤217 צריך צורב באותה רמה וסביבת מחיר כמו זה רק שלא יהיה שחור!(המארז לבן P-150)

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  20. הצורב שלי התעורר לחיים ?!?! WTF ?! הוא נפתח ונסגר מעצמו בצורה רנדומלית ללא שום פקודה ממני. מישהו מכיר את התופעה ? זה צורב CDRW של LG. יש לציין שעד היום לא הייתה לי שום בעייה איתו. SOME1 PLZ HELLP! WTF עריכה : עכשיו שמתי לב שהוא לא מגיב לי לכפות הפיזי ! מה קורה כאן לעזאזל !?

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  21. Started by hq4ever,

כאמור בכותרת, אפשר בבקשה המלצה לצורב DVD בטווח מחירים של 400-500 ש"ח. דרך אגב QQ = QuickQuestion. עריכה : תודה.

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  22. Started by lirany,

קניתי מתאם חיצוני IDE TO USB 2 לדיסק קשיח,צורב ו- DVD התקנתי את הדיסק הקשיח(WD160G) לפי ההוראות המחשב מזהה שיש התקן אך רושם כי יש שגיאה וכנראה ההתקן לא יעבוד כראוי בדקתי במנהל ההתקנים וראיתי כי ישנו כעת סימן קריאה צהוב ליד usb mass storage device נכסתי ושם היה רשום This device cannot start. (Code 10) יש פתרון לזה??

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  23. לפני חודש החלפתי מארז מחשב לאנרמקס אובר צ'אקרה, שמגיע עם חיבור eStata מקדימה. לפני כמה ימים קניתי לי WD Mybook 500G מהדגם שמאפשר חיבור או בUSB או בeSata. הדלקתי את המחשב, חיברתי את הMybook לחשמל ולכבל והכונן לא הופיע. שמתי לב שיש בחוברת הערת שוליים שאומרת שלעיתים חיבורי eSata דורשים איתחול כדי לזהות את ההתקן החדש. ביצעתי איתחול והמחשב נעצר בשלב הביוס עם ההודעה NTLDR is missing, press Ctrl+Alt+Del to restart. המצב הוא שכשכל הכוננים מחוברים (בפנים יש שני SATA ואחד סקאזי) ביחד עם החיצוני אני לא יכול להעלות את המחשב. אם אני משאיר רק C: והeSata אז המחשב עולה. (ובנושא אחר - הeSata איטי בהרבה מהusb כרגע) ניסיתי הכל - לרפרש בDevice Manager, לשנות את הסדר של החיבורים פיזית …

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  24. אז ככה יש לי צורב דיוידי של נק יש לי כונן דיוידי של טושיבה מאסטר וסלייב מוגדרים יש לי ווינדוס איכספי עם הרחבה SP2 ופעם בכמה זמן [קבוע] המחשב פתאום [גם כשהוא דלוק] מפסיק לזהות לי את שני הכוננים ואחרי כמה ריסטרטים או כיבויים או כל מיני כאלה פתאום מזהה שוב וזה ככה מזהה בביוס...את הצורב לא מזהה בכלל ואת הדיוידי מזהה לי בתור מילה מוזרה שאני לא זוכר כרגע מישהו יודע מה זה לעזאזל ואיך אני מסדר את זה?

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by roeiw,

מחפש תוכנה שתעשה מה- Dok שלי מן מפתח שכל פעם שיהיה צריך להכנס למחשב הוא יהיה צריך להיות מחובר..

• 1 תגובה
    • 616 צפיות

דיונים חדשים בפורומים