עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by geniaXP,

היי אני רוצה להוסיף כונן ATA ישן בנפח 80GB (אני יכול לחבר אותו יש ללוח האם שלי יציאה על תדאגו ) יש לי כמה שאלות: 1)האם יש הבדל מורגש בביצועים בין SATA2 לATA? 2)איזה מידע מומלץ לאכסן עליו? 3)זה כונן מלפני 4 שנים בערך, יש סיכוי שהוא פתאום ידפק? 4)איך בכלל עובדים עם 2 כוננים? איך מבדילים ביניהם בזמן התקנה של מערכת הפעלה וחלוקה למחיצות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 658 צפיות
  2. Started by arik100,

אז ככה אני הבנתי שהציוד הזה הוא הרבה יותר טוב מ IDE/SATA במה הוא יותר טוב אם בכלל? למה יש גם צורך בבקר מיוחד בשבילו? במה בדיוק יש צורך ביידע מעמיק מאוד בשביל לתפעל את זה? אם אפשר פירוט נרחב בנושא בכלל האם כיום השוק העסקי משתמש בזה??

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  3. יש לי צורב LITE-ON 52X32X52. עומד להגיע אליי בשבוע הזה או הבא צורב DVD NEC 3520A BULK. רציתי לדעת אם כבל ה-IDE של הצורב הישן יתאים לחדש, או שאצטרך לקנות גם חדש? כי אם לא יתאים- שאני אתקשר לחנות להוסיף כבל IDE לקנייה.

• 2 תגובות
    • 658 צפיות
  4. הובכן כמו כל צורב של NEC הצורב שלי מתחיל למות אחרי שנתיים שהוא אצלי ומחפש המלצה לצורב DVD עד 300 ש"ח . אשמח אם הצורב יוכל צרוב דיסקים פגומים שרוטים + צריבת סרטי DVD ומשחקים. האם יש טעם לנצל את כל התקציב כיום ? או שכל הצורבים אותו דבר ?

• 2 תגובות
    • 658 צפיות
  5. Started by helpd,

שלום, אני רוצה למנוע ממשתמשים במחשב אפשרות ניתוק התקני USB. מדובר במחשב שנמצא בארונית ומחובר אליו DVD חיצוני, כך שמשתמשים יכולים להשתמש בו. לעיתים קורה שמשתמש מנתק disk on key ובטעות מנתק גם את הכונן. במקרה כזה אני חייב להגיע, לפתוח את הארון, לנתק ולחבר. האם יש דרך למנוע ממשתמשים לנתק, או לפחות להעלים את הסמל משורת המשימות?

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  6. שלום. חיפשתי מארז להרדיסק שאני אוכל לחבר ב-LAN ונתקלתי במוצר הבא: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=422&products_id=5296 קראתי ביקורות ברחבי הרשת ובהן מצויין כי בחיבור LAN המארז תומך אך ורק במערכת קבצים FAT. האם זה אומר שלא אוכל לשים עליו קבצים מעל 4GB? האם מישהו נתקל במוצר או מכיר מוצר דומה ברמת מחיר דומה (עדיף נמוכה יותר...)?

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  7. Started by leibeyal,

צהריים טובים לכולם, אני מעוניין לקנות צורב dvd אך הידע שלי בצורבים ובצורבי dvd הוא ממש מועט לא מזמן מישהו המליץ לי על הצורב הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3113 LG DVD±R GSA-H10AB x16 Dual האם הצורב הזה מומלץ ? האם אתם יכלים להמליץ לי על צורבי dvd אחרים שיהיו טובים לשימוש בסיסי? בתודה מראש, אייל. :-*

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  8. Started by rotem20,

שלום,יש לי הארדדיסק חדש 250GB SATA 2 חיברתי אותו ללוח פלוס חשמל הביוס מזהה אותו וגם הווינדוס בהפעלה הראשונה אבל אני לא מצליח לראות אותו במחשב שלי . הווינדוס עצמו מזהה אותו כחומרה שמחוברת במנהל התקנים. מה הבעיה?

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  9. תמליצו לי על אחד בסביבות ה 200-300 שקל תודה :]

• 7 תגובות
    • 658 צפיות
  10. הם אומרים שהדיסק יהיה בו 25 GB, האם זה הגיוני? היכן ניתן למצוא חומר על זה?

11. היי יש לי דיסק קשיח שפורמט אמרו לי שאפשר לשחזר מה שהיה בו פעם (יש לי שם בעיקר מוזיקה ומסמכים) כמה זה אמור לעלות דרך חברה? (הדיסק בגודל 80 GB, אני רוצה לשחזר משהו כמו 25 GB) או איך אני יכול לעשות את זה בעצמי?

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  12. יש לי במחשב שני הארדיסקים, קניתי מגירת קירור נשפלת של הארד דיסק , אבל אין לי כבל IDE מתאים שיכול לחבר את שניהם. שחכתי שעכשיו אני אצטרך כבל ארוך יותר כדי שאחד מהם ישאר במקום והשני יהיה מעל הכוננים. יש לי מארז SUPERTALENT. קניתי כבל שנראה לי ארוך אבל הלוח שלי לא מקבל את ההארדיסקים כשאני מחבר אותו כמו שאני צריך. הוא מיועד לכך ששני ההארדדיסקים יהיה רחוקים יותר מהחיבור ללוח. עכשיו אני מחפש כבל שיתאים לסידור שתיארתי,חיפשתי בכמה חנויות ולא מצאתי. אם מישהו מכיר אולי חנות שמוכרת כבלים כאלה באזור המרכז, זה יהיה נהדר

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  13. איזה מההגדרות הבאות צריכות להיות מכוונות AHCI כדי שהSSD שלי יעבוד בצורה הזאת?

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  14. השאלה בכותרת. תודה מראש.

15. Started by ofekef,

כאשר אני מנסה להעברי או להפעיל קבצים או לעשות פעולה כל שהיא הכונן החיצוני מתנתק ומתחבר חזרה אומנם רק לרגע אבל הניתוק כמובן עוצר את הפעולה שביצעתי הכונן לא נפל ואני מאוד שומר עליו הוא היה מחובר למחשב כל הזמן וגם כשניסיתי לנתק אותו ולחכות שהוא יתקרר הבעיה חוזרת.

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  16. אהלן, יש לי צורב samsung בחיבור SATA (אני לא זוכר את הדגם), עם לוח אם ASUS M2A HDMI (ז"א שיש עליו 4 חיבורי SATA). הקטע הוא שאחרי פעם שהוא לא זיהה את המדיה, הוא לא היה מוכן לטפל יותר בכונן. ועשיתי reset למחשב, והדיסק לא הופיע ככונן ב"מחשב שלי". עשיתי reset שוב, והוא כן הופיע. הקטע שעכשיו רציתי לצרוב משהו, ושוב אותו דבר - רק שעכשיו הוא לא מוכן להופי בכונן. וגם מנהל ההתקנים לא מכיר אותו. מישהו מכיר את התופעה? מה אפשר לעשות? תוכלו להפנות אותי לאנשהו? תודה, אייל

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  17. Started by Tal555,

ברשותי צורב NEC 3550A עובד מעולה... עד היום צרבתי איתו רק דיסקים של TY אז החלטתי לנסות VERBATIM לאוחר מחירם הזול... צרבתי שני סרטים... ישר הלכתי לנגן ה DVD הביתי לבדוק אם הם עובדים... וואלה עובדים מעולה... הבעיה היא כאשר הכנסתי אותם לצורב DVD שינגן אותם... ו... כלום , הוא אפילו לא קלט אותם! ??? מה הבעיה?! אני מעוניין לראות את הסרטים בחדר שלי (המחשב מחובר לטלוויזיה) וזה כנראה לא יקרה... מה אפשר לעשות ולמה זה בכלל קורה??

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  18. שלום, רציתי לדעת כיצד משפיע חלוקה ל-Partition על מהירות העבודה של דיסק קשיח, האם כדאי לעבוד עם Partiton אחד או עם כמה? כיום יש לי דיסק של 500 גיגה ואני עובד על Partition אחד האם כדאי לחלק? תודה

19. היי חבר קנה הארד דיסק חדש של 160 ג'יגה של WD, פירמט אותו והתקין עליו וינדווס קיים אצלו הארד דיסק ישן של Maxtor של 80 ג'יגה(יש לציין שהוא לא מחק את הוינדווס שהיה מותקן על ה-80) לפני כן ההארדיסק לא עשה שום בעיות והכל היה טוב שני ההארדיסקים הם SATA (החדש סאטה 2 עם ג'מפר לסאטה 1 כי הלוח לא תומך) אחרי ההתקנה של הוינדווס על החדש התחילו הבעיות האלה: ב-80 ג'יגה שמנסים לגשת לרוב הקבצים ו/או התיקיות זה מציג את השגיאה הבאה: http://img141.imageshack.us/img141/3928/errorssy4.png ובנוסף אפשר להיכנס רק לתיקיה הראשית אבל הכל איטי נורא.. ומציג את השגיאה הבאה: http://img141.imageshack.us/img141/1792/erro2rwa6.jpg ה-80 ג'יגה מחולק ל-3 פרטישנים ואם זה לא היה ברור שתי הבעיות הם בו. רעיונות מ…

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  20. Started by BloodyW,

500 או 640 ג'יגה, תלוי מה מהיר יותר או נותן תועלת לעלות. אגב, זה נכון שלפני שמעמיסים קבצים על כונן חדש ("חונקים"אותו), צריך לתת לו לפעול כמה זמן כשהוא ריק?

• 3 תגובות
    • 657 צפיות
  21. Started by sos,

שלום, אני עובד בחברה חדשה (לא משנה איזו) ויש לנו שרת קבצים. השרת עצמו מכיל כ-160 גיגה אך זהו לא מספיק. אנחנו מעונינים להגדיל את הנפח בצורה מאוד משמעותית. השרת הוא שרת של IBM ומשום מה נכנסתי לאתר שלהם והם לא מספקים הארד דיסק בנפח גדול מאוד. לכן רציתי לדעת האם חוות הארדיסקים (storage) יכולה לעשות את העבודה? אם כן אני צריך שתמליצו לי על אחד טוב אמין וחזק בעל נפח גדול מאוד (כסף לא מדבר במקרה הזה מדובר על איכות). בנוסף רציתי לדעת האם אפשרי לעשות שימוש בחוות הארדיסקים לא רק בשרת אחד אלה בעוד כמה שרתים אבל ברשת שונה. בנוסף האם אפשר להשתמש בחווה בנוסף למטרה של להגדיל את נפח השרת אלה גם לשמש לגיבויים? או צריך חווה נוספת? זה מאוד חשוב לי ואם מישהו יכול לעזור לי פה או פרטנית אני הו…

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  22. היי מתלבט האם ללכת על יותר נפח איחסון או לרדת בחצי לטובת מהירות GEN5 , אין שימושים מיוחדים מעבר למשחקים ורצון למהירות. אז נכון שהקורסייר מהיר יותר אך קראתי שהוא מתחמם 70-80 מעלות וכתוצאה מכך המהירות נפגעת, אני מדבר על הדגם עם הקירור בנוסף, נדרש להוציא את ההיטסינק שמגיע עם הלוח מה שנראה פחות יפה/אסתטי, יש גם טענות ששומעים את המאוורר הקטן שמגיע בדגם עם הקירור לוח אם: asus rog strix z790-f gaming תודה מראש

23. Started by ZeppeliN,

יש את זה: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=7B250R0 ויש את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3050 מה יותר טוב?

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  24. אני מנסה להתקין הרד דיסק 500AAKS של WD עם חיבור SATA. יש כבר כונן אחד של 250GB גם WD מחובר בSATA ועליו מותקן WIN XP. חיברתי את הכונן ללוח אם ולמקור מתח והוא מזוהה בBIOS ובהגדרות מערכת אבל לא מופיע במחשב שלי. אשמח לעזרה תודה

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  25. יש לי את הצורב DVD - NEC 3520A מהירות הצריבה שלו לCD רגיל היא X48 לפי מפרט מהירות הדיסק הינה X52, אבל NERO מתעקש להציג מהירות מקסימלית של X32 או לרשום מקסימום ואז להראות הודעות מהסוג הזה - [tt]Can only write at 32x (4,800 KB/s) instead of 48x (7,200 KB/s) to current disc.[/tt] מה עושים?

• 3 תגובות
    • 657 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.