עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by regev_m,

שלום לכולם! נתחיל בזה שהחלטתי לשאול את השאלה דווקא בפורום הזה (רשתות ואינטרנט) בגלל שבמהלך חיפושי אחר מידע ברשת, הבנתי שכל נושא ה-RAID קשור מאוד לשרתים (דיי הגיוני אחרי שחושבים על זה קצת....) בקשר לשאלה שלי בניתי HTPC ויש לי שם כונן רק בשביל כל הסרטים, תמונות ומוזיקה. לאחרונה התחלתי לחשוב שיש מצב שאותו דיסק קשיח פשוט יכול לקרוס יום אחד (כמו כל מכשיר חשמלי אחר ובטח מכשיר אלקטרוני) וכל התמונות, סרטים (הכנסתי את כל סרטי הוידיאו לדיסק הקשיח) והמוזיקה שלי יכולים פשוט להימחק. כמובן שאפשר לבצע גיבויים אבל כשמדברים על נפח של 200 גיגה, זה קצת בעייתי..... חשבתי להקים מערך RAID של שני דיסקים של 500 גיגה (זה התכנון לפחות...) שיהיו למעשה מראה אחד של השני. הבנתי שכך גם המידע נשמר עקב ז…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  2. Started by Drogba,

אני צריך צורב DVD עד 250 שקל . שיהיה שחור ומהיר , מהחנות - www.zigzag2000.co.il תודה

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  3. Started by Omry,

היי אנשים. לאחרונה, בזכות ייעוצם של חברי הפורום מצאתי את עצמי עם 1,050 ש"ח מתקציבי ללא שימוש, לאחר שוויתרתי על כרטיס קול שגם ככה לא ינוצל. מכיוון שכפי שאני אומר שוב ושוב, אין לי טעם בחיסכון, החלטתי לנסות משהו די "משעשע".. להקים מערך RAID0 עם שישה כוננים כעיקרון, הכונן לא צריך להיות סופר שקט. אין לי בעיה עם רעש.. אבל צריך להתחשב בי, מכיוון שאני הולך להחזיק שישה כאלו.. שלא ישמעו כמו איזו הפגנה הנפח לא כ"כ רלוונטי. מינימום של 160GB לכונן יספיק לי. אין לי טעם בנפח עצום, לא אעשה בו שימוש. (מקסימום אקנה עוד שנה הארדיסק חיצוני) התקציב לכל המערך הוא כ-1,200 ש"ח והתקציב לכונן יחיד הוא כ-200 ש"ח. מערך ה-RAID יבוצע על בקר-מובנה, אלא אם תייעצו לי אחרת. תודה רבה לעוזרים והמשך…

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  4. Started by MeTaLhAmMeR,

אפשר להעביר בדרך פשוטה קבצים ממחשב למחשב דרך חיבור USB2?

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  5. Started by card,

שלום לפני כמה שנים שאלתי פה על DiskOnKey עם מתג למצב ReadOnly. המליצו לי על יצרן בשם PQI, שבחלק מהדגמים שלו אכן יש מתג כזה.. בתקופה זו, היצרן הזה כבר לא ממש נמכר בארץ, לפחות לא לפי זאפ(נותר שם איה דגם מזערי, והוא לא כולל את המתג המדובר). לכן יש לי 2 שאלות: 1) מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות DOKs של PQI עם משלוח לארץ? 2) האם יש עוד יצרנים של DOKs שכוללים מתג ReadOnly כזה? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  6. לעת עתה מתברר שלא כ"כ ... https://www.backblaze.com/blog/are-ssds-really-more-reliable-than-hard-drives/ בקיצור, יש מקום לשיפור בפרמטר הזה ....

7. Started by SharKiMaN,

הוא קורא DVD ויכול לצרוב מן הסתם גם CD. (בדקתי בכונן CD באחד המחשבים בבית והCDs שהוא צורב תקינים) כל פעם שאני מכניס CD הוא אומר לי שזה BLANK. יש אולי איזה דרייבר לצורב שמתקן את זה ואני לא יודע עליו?

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  8. קניתי מארז חיצוני לדיסק קשיח ואני רוצה לקנות לו דיסק מתאים. המארז מתאים ל-IDE ATA 133 או SATA 150 (לפי החוברת שבאה איתו). אני מעוניין לקנות דיסק של חצי טרה. לפי מה שראיתי, דיסקים כאלה יותר נפוצים בתצורת SATA II. האם דיסק SATA II יתאים למארז? (אין לי בעיה אם הביצועים יהיו מתחת לאופטימלי) תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  9. יש דבר כזה ? משהו שאני לא חייב לקנות בשבילו VERBATIM ? אני פשוט רוצה לצרוב דיסקים שייעבדו, אבל אני לא מוצא משהו נוראמלי... 3540 שלי לא אוהב דיסקים שהם לא VERBATIM ניסיתי כל מיני דיסקים והתוצאות היו מזעזעות... התוצאות הכי סבירות שראיתי היו של SILVER LINE (למרבה הפלא...) על NEC 3520. אז בשביל צריבת דיסקים באיכות בינונית+ שאפשר לחלק לחבר'ה, איזה צורב/דיסקים אני צריך ? (ניסיון חובה...)

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  10. אני מנצל כרגע את כל הSATA בלוח אם - מחפש כרטיס שיוסיף לי כניסות (לפחות עוד 4) ויאפשר RAID 5 עדיף בחומרה. מצאתי כרטיס בשם SX4 של PROMISE יש למישהו ניסיון איתו? מישהו מכיר משהו אחר?

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  11. Started by J.Dog-Christ,

אהלן. אני מחפש DOK שיהיה כמה שיותר עמיד, 1GB ומעלה (1GB מספק בעיקרון, אבל אם יש משהו יותר משתלם ועמיד, למה לא??) החנות שאני מעוניין לקנות דרכה, ורק דרכה(!) היא http://www.newegg.com תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  12. אז השאלה בכותרת: קניתי מחשב חדש ואני רוצה לפצל את הכונן לשני כוננים כמו שיש לי במחשב הנוכחי. רציתי לדעת אם אפשר קודם להתקין את הוינדוס ולעשות את זה אחר כשיהיה זמן, ואם כן האם זה מומלץ? מקווה שאני כותב בפורום המתאים ותודה מראש

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  13. Started by ofek7,

ראיתי עכשיו ביקורת על הצורב הזה:http://www.cdfreaks.com/reviews/Samsung-SH-S203B-DVD-Burner-Review למישהו יש ניסיון איתו? יודע איך הוא? ומה זה אומר עליו שהוא OEM? ואם יש לכם המלצה לצורב אחר... חשוב שיעבוד טוב בדיסקים של DL.

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  14. שלום לכולם, אני מתלבט בין קניית דיסק קשיח של סיגייט ST3250620NS לבין רכישת דיסק קשיח של ווסטרן דיגיטל wd2500ks הסיגייט מפתה אותי בגלל 5 שנות אחריות (בד"כ דיסקים קשיחים נשארים אצלי בשימוש גם אחרי שהמחשב מת), ויש לו NCQ לעומת זאת עד היום היה לי נסיון לא רע בכלל אם ווסטרן דיגיטל עד היום (דיסק אחד דפוק מתוך קרוב לעשרים שקניתי במהלך השנים) שימו את שיקול התקציב בצד, מה הייתם מעדיפים כל טוב, גבריאל

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  15. Started by avidan28,

אני מגלה עניין במארז מסויים.אבל הבעיה שלו שהוא מארז שרת [אני לא בטוח שזה הפורום הנכון..] אבל השאלה שלי היא איזה אפשרויות יש היום לחיבור דיסקים קשיחים מלבד האייקייג' של טרמלטייק??.האם יש עוד אפשריות??. ידוע לי שהכלוב המקורי מאפשר 5 דיסקים והוא בא עם מאוורר תואם. עריכה : מצאתי את זה.האם ניתו לנטרל את הלד הכחול.בעיני זה דיי מיותר.תודה http://www.silverstonetek.com/products/p_spec.php?pno=cfp51&area=usa

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  16. Started by BoRiS.K,

יש לי בבית שתי צורבים שקיבלתי במתנה 1)PHILIPS 1625K-30 2)http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=55887&af=10(samsung) g

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  17. הבעיה התחילה לפני שלושה שבועות בערך הבאתי דיסק של דיוידי שהיה עליו סרט אישי שצולם והוא לא קרא אותו אז חשבתי אולי צריך להוריד דרייבירים חדשים או משו אז מצאתי איזה קובץ אחד שעשה מין עדכון וגם שיניתי תהגדרת איזור לאיזור 2 כזה ואז הכונן גם לא קרא אבל מאז התווספו עוד בעיות , כאשר אני מכניס דיסק דיוידי אני מקבל הודאה שהדיסק בפורמאט שגוי או שהכונן לא יכול לקרוא אותו או משו כזה וגם שניסיתי לצרוב משו אחרי איזה דקה אולי 2 של צריבה זה עושה burn procces failed מה לעשות ? נ.ב המערכת עברה פורמאט לפני 3 ימים

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  18. אז ככה אני צריך לרכוש מדיות לצריבת סרטים ויש R- ויש R+ חייב לומר לא זכיתי לתשובה טובה וברורה מה ההבדל בינהם למה כדאי להעדיף אחד על השני חן חן למסביר

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  19. Started by Mark F,

שלום חברה ראשית כל אחלה פורום מאוד עוזר אז ככה אני מעוניין להעביר חומר מהארדיסק ישן אם חיבור ide להארדיסק חדש חיבור sata כשאני מחבר כל אחד מהם לחוד המחשב מזהה אותם כשאני מחבר את שתיהם בו זמנית המחשב עושה ריסטארט כל הזמן אני רוצה להגיע למצב בו אני יראה את כל הכוננים של שתי הארדיסקים ב my computer כדי להעתיק את הקבצים תודה רבה על העזרה ומצטער אם היה נושא כזה פעם לא מצאתי ספציפית לבעיה זו

• 6 תגובות
    • 720 צפיות
  20. אוקיי יש לי שני מיי-בוקים. שניהם 500GB, ההבדל היחיד הוא העיצוב, כן אלו ה-Essential 1 ו-2. נתקלתי במוד הבא: http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html השאלה האם כדאי "להפנים" את הכוננים הקשיחים האלו. אין לי שום בעיות איתם כך שזה לא נוגע לטמפ', אך לא הייתי מתנגד כלל וכלל לקבל תוספת לביצועים שלהם, כי ביחס לפנימי שלי (2500KS) הם על הפנים. כלומר, בשימוש פעיל הם בסדר, אבל אם הפסקתי להשתמש באחד מהם לכמה דקות, אז תמיד תמיד תמיד לוקח לו כמה שניות שהוא נתקע ואז הוא מבצע את הפעולה. כאילו הוא הלך לנמנם ואני הפרעתי לו אז הוא אומר 'סבלנות, לפני רגע התעוררתי..'. זה מרגיז, אז החלטתי להכניס את הכוננים פנימה. השאלה אם יש לפרוצדורה חסרונות? כי חשבת…

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  21. Started by hichcock,

היי מחפש דיסקים קשיחים חיצוניים בשלושה נפחים - 500 ג'יגה, 750 ג'יגה ו-1 טרה. מחיר לא חשוב. העיקר שיהיו טובים, יציבים, מחברה מוכרת - ומה שעונה על הצרכים הכי זול שיש. הדבר היחיד שכן חשוב בכל הסיפור הזה שלא יהיו להם חיבור חשמל חיצוני! כלומר, חיבור USB למחשב בלבד וזהו. קיימות חיות כאלו? תודה מראש! *****עריכה***** ל-500 ג'יגה אפשר עם חשמל, עדיפות ללא.

22. Started by Josh,

lite-on x48 שווה לקנות אותו ב300 ש"ח?

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  23. שלום אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני עד 400 שח אבל אני לא יודע מה הכי מומלץ כמה דברים שחשוב שיהיה קיימים או שלא יהיו: דבר ראשון שלא יצטרך מקור חשמל כלומר שאני רק אחבר אותו למחשב והוא יפעל. שיהיה כמה שיותר גדול בכמה שפחות כסף. בתודה מראש, גל

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  24. Started by someone,

עכשיו פשוט חיברתי כל אחד לIDE שונה ושניהם PRIMERY אבל ההארדיסק השני לא עובד משום מה.. הWINDOWS מזהה אותו ונתן לו אות חדשה, אבל שאני לוחץ עליו הוא נתקע.. מישהו? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  25. Started by yigal33,

שלום לכולם רכשתי לפני יומיים דוידי צורב נק דגם 4571 וקיימת לי בעיה שהוא לא מזהה CDRW כך שאני לא יכול ליצרוב ולמחוק מישהו יודע מה יכולה להיות הבעייה ? תודה

• 9 תגובות
    • 720 צפיות

דיונים חדשים בפורומים