עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by שבע-שנים,

שלום, היום רכשתי צורב DVD ואני מתקשה להתקין אותו. כרגע יש במחשבי כונן DVD וצורב רגיל, אני מעוניין להשאיר את שניהם. בכל מקרה הברגתי את הצורב DVD למקום ואיך בדיוק אני מחבר אותו? יש לי כבל בצבעים שחור,צהוב ואדום והבנתי שהוא הכבל של החשמל וחיברתי למקום בצורב. בשקית שקיבלתי עם הצורב יש עוד שני כבלים : 1) כבל רחב ודק עם צבע סגול\ורוד בקצוות. 2) כבל דק עם ארבעה חורים (שאמור להיכנס לארבעה פינים) בצבעים שחור ולבן. בכל מקרה לאן אני מחבר את שניהם? כרגע יש כבל כמו הראשון שמחובר לכונן DVD והוא מתחבר משם לצורב וללוח אם. איך הצורב DVD מתחבר לכל העסק? אני רוצה שתהיה אפשרות לעשות Copy לדיסק DVD... אז אני מניח שצריך איכשהו לחבר גם את הצורב DVD לכונן DVD. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by kisin,

יש לי במחשב הארדיסק רגיל שמותקן עליו וינדוז. קניתי הארדיסק SATA וחיברתי אותו למחשב ולא משנה מה אני עושה הוינדוז לא מזהה אותו. הלוח אם שיש לי תומך בהארדיסקים האלה. יש איזה דרייברים שאני צריך להתקין או משהו בוינדוז כדי שאני אוכל לפרמט את ההארדיסק SATA ולהתחיל לעבוד עליו?!

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  3. השאלה בכותרת

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  4. Started by zuriiii,

יש לי את הצורב הזה מלפני שבועיים ויש לי שאלות בקשר אליו: 1. קניתי דסקים ריקים של dvd-r ו dvd+r שניהם בגודל 4.7 ג'יגה!וכשאני מכניס אותם למחשב כתוב שהם 4.38 גיגה! עכשיו זה לא כזה נורא פחות 200 ומשה מגה אבל זה ממש מוזר ואולי תקלה? 2.קניתי סילבר ליין dvd+r שכתוב עלים מהירות8 והצורב הזה אמור לצרוב עד מהירות 16 דיסקים!והוא נותן לי לצרוב על הסלבר ליין מקסימום מהירות 4! בבקשה תעזרו! תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  5. Started by iyehuda,

קניתי DVD RECORDER מהדיוטי פרי ב 200$ מקליט ישירות מהטלויזיה או מהמצלמה או מוידיאו מכשיר מדליק לאלה יש שתי אפשרויות לצריבה DVD-VIDEO ו VR שיותר מתאים לעריכות אבל לא ניתן לצפיה ב DVD אחרים ב DVD-VIDEO אין בעיה בצפיה ב DVD אחרים

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  6. Started by fantax,

שלום רב קניתי HD חדש והתקנתי אותו כHD ראשי ועליו התקנתי את WIN הבעיה נוצרה כאשר נסיתי להתקין את ה-HD הישן , בביוס המחשב מזהה אותו אבל כאשר אני מנסה להגדיר אותו ב"מחשב שלי" הוא רושם כי לא ניתן בגלל שHD דינמי ו"זר" ודורש לפרמט על מנת להפוך לבסיסי. הבעיה שיש לי חומר עלוי שאני צריך, מה אפשר לעשות על מנת להתקין אותו? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  7. Started by galz,

מה ההבדל בין שני אלה? http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=363 http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1002

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם, הלך לי ההארדיסק. עשרים גיגה של מאקסטור. אני רוצה ללכת מחר ולקנות חדש. מאה עשרים גיגה של מאקסטור או של ווסטרן דיגיטל. פנימי ו- ATA. לא סאטא. ראיתי בזאפ שהיטאצ'י וסאמסונג יקרים יותר. האם הם גם טובים יותר? מהמעט שידוע לי ווסטרן ומאקסטור נחשבות מעולות בתחום, לא? ומה באמת ההבדל בין ווסטרן WD1200JB מהירות 7200 עם זיכרון נדיף 8 מגה לאותו ההארדיסק רק WD1200BB? הראשון, מחיר המקסימום שלו 750 ש"ח והשני מחיר המקסימום 600. האם זה משהו מורגש שאני באמת צריך לקחת בחשבון לפני שאני קונה או שמספיק לי לדעת שאני רוצה שם מסויים ונפח מסויים? ושאלה בעניין כונן הדי.וי.די. למיטב ידיעתי, מדיות צרובות מינוס אמורות לעבוד גם על כוננים ישנים קצת [סביבות השלוש שנים] ומשום מה כונן הדי.וי.די …

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  9. Started by KF,

שלום אני רוצה לקנות כונן DVD ויש לי מספר שאלות: 1)האם אפשר להכניס גם דיסקים של CD-ROM לכונן ה DVD ? 2)אני רוצה לקנות את הכונן הזה: http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1033 בשביל לשחק בו במשחקים... הוא טוב ? נ.ב אני לא צריך משהו מיוחד..

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  10. בשנה שעברה צרבתי מידע (מסמכים) על דיסק, והשארתי אותו פתוח לצריבות עתידיות. היום הוספתי עוד מידע, אך כשבאתי לבדוק מה יש על הדיסק, גיליתי להפתעתי שכל המידע שהיה שם נעלם ורק החדש נשאר. זה לא דיסק שניתן לצריבה הרבה פעמים, הוא לא שאל אותי על הסכמה למחוק או לשכתב, ואין לי מושג לאן ואיך נעלם החומר. א. איך קורה כזה דבר? ב. האם הוא שומר באיזה ספריית TEMP או משהו כזה את הקבצים שנעלמו? ג. מה לעזעזל אני עושה???

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  11. Started by zool3,

אני יודע שזו שאלה שנשאלה הרבה בפורום הזה, אבל בכל זאת אני אשמח לקבל תשובה ברורה. אני מחפש צורב DVD שיעלה עד 400 ש"ח, בנתיים מצאתי כמה אפשרויות מבין המגוון הרחב של הצורבים: 1. Samsung TS-H552B , דבר ראשון אני בעלים של כמה מוצרי samsung ואף אחד מהם לא איכזב אותי, בדקתי את הצורב הזה בביקורת ובtom's hardware והוא התבלט במקומות הראשונים ולכן הוא שיקול ראשון. 2. LG GSA-4163B, דבר ראשון אני די מאוכזב מLG בזמן האחרון ( במיוחד שהסיבה שבגללה אני קונה צורב, היא שנשרף לי כונן של LG), אבל קראתי ביקורות של המוצר וראיתי שהרבה אנשים מרוצים ממנו, ובנוסף יש לו את אפשרות הDVD-Ram שלשאר הצורבים אין, למרות שאני לא בטוח כמה אני ישתמש באפשרות הזאת ומה היא בדיוק... 3. NEC ND-3520AB, אף פעם לא הי…

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  12. Started by bennyma,

חברים עזרה: יש לי את הבורד הנ"ל. יש לו RAID SATA של אינטל (מטריקס) ו-RAID של GIGABYTE ל-IDE. התקנתי עם RAID 0 של SATA באמצעות אינטל. אני לא מצליח לעשות שימוש בכונננים שמחוברים לRAID של GIGABYTE. לא במצב RAID ולא במצב ATAץ ה-WIN מזהה את הבקר בלי בעיה אך לא את מה שמחובר אליו. גם ב-BOOT ההודעה של הבקר אינה עולה. האם יש מגבלה על הפעלת RAID דרך ערכת השבבים? למישהו שי רעיון. יש לי כונן 200 GB IDE שחבל לי "לזרוק". עזרה.

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  13. Started by SugarFreeBoy,

כאשר אני צורב דיסק DVD בצורב החדש שלי (NEC 3520A, קושחה מעודכנת ל3.04) בNERO כל חצי דקה בערך הבאפר מתרוקן (וכך גם הבאפר הפנימי של הצורב, הצריבה נעשת במהירות X8) למרות זאת הנרו כותב שהדיסק נצרב בהצלחה, וכשאני בודק את הדיסק ואת המידע שבו הכל עובד (מהחלקים במידע שהספקתי לבדוק). יש לי 2 שאלות. אחת היא איך הדיסק עובד למרות שהבאפר מתרוקן כלכך הרבה פעמים והאם זה פוגע באיכות הצריבה עצמה? (אל תענו אם אתם לא בטוחים בתשובה בבקשה) והשניה היא למה כונן 7200RPM של מקסטור עם 8 MB זיכרון פנימי ומחשב לא חלש בכלל הוא לא מסוגל לצרוב את הדיסק בצורה רציפה? תודה רבה לעונים, אביתר.

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  14. Started by Snufkin,

לחבר שלי יש מחשב נישא של COMPAQ דגם EVO N610C מעבד פנטיום 4 1.8 ו256 RAM. משום מה המחשב כל הזמן שואל אותו (למטה בשורת המשימות) אם הוא רוצה להסיר בביטחה את הרכיב כלומר כונן הCD. ניסינו להסיר אותו וכמובן בהפעלה הראשונה של המחשב הוא זיהה אותו מחדש והתקין אותו אבל המצב לא השתנה המחשב עדיין שואל אם אנחנו רוצים להסיר אותו. הכונן רשום בDEVICE MANAGER כ-COMPAQ CD 224E ולא מופיע שום סימן של תקלה או משהו בסיגנון. איך פותרים את הבעיה???

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by AppleJack,

הי. 1. אני מעוניין לדעת באיזה מערך RAID הכי מומלץ להשתמש. כמובן שאני מחפש ביצועים טובים יותר. ומה הסיכון הכרוך. (2 כנונים בלבד) 2. האם תוספת הביצועים משמעותית? 3. האם אני יכול להשתמש בשני כוננים שונים -- IDE / SATA. או SATA / SATA2 ומה ההשלכות. 4. מה אני צריך לעשות לפני שאני מכניס אותם ל-RAID ? (לפרמט? מחיצות משפיעות? הנפח חייב להיות זהה?) תודה.

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  16. Started by ProSoldier,

שלום חבר'ה אני מתלבט אם לקנות HD חדש. יש לי HD ישן מפני שנתיים של WD. עכשיו מפני חודש וחצי קניתי מחשב והשארתי תארד דיסק. עכשיו יש לי מלא בעיות ואני חושב שהבעיות האלה נוצרות ממנו(ואני חושב שהוא מתחמם מהר ותוקע לי לעפמיים משחקים). אז חשבתי לקנות HD חדש. זה המערכת שלי: AMD A 64 Bit 3500+ DFI lan party ulntra -d RX800XL 1024RAM וספק פגז מארצות הברית שאני לא זוכר את השם שלו. ויש לי 5 עד 8 מאוררים במארז ועוד מאוורר בספק ואחד 120 מ"מ על 120XP. אני רוצה HD חדש שיהיה 80G איזה הייתם ממליצים? הארד דיסק שיפעיל משחקים טוב ולאורך זמן , הישן מתחיל להיתקע אחרי שעתיים משחק. וגם אם כדי לקנות קירור לכונן קשיח שיהיה יציב לאורך כל המשחק. תודה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 796 צפיות
  17. ברוכים הבאים לפורום אמצעי אחסון! כונן התקליטורים החדש נשמע כמו מטוס סילון ואינכם יודעים אם זוהי התנהגות רגילה שלו? צורב שאמור לשכתב ב-24x עושה זאת רק ב-4x? בכוונתכם לרכוש כונן-קשיח חדש ואין לכם כ"כ מושג לגבי משמעותם של כל ההדפסים של המספרים והאותיות הללו? אל דאגה, הגעתם למקום הנכון. זהו הפורום המתאים בשבילכם. חברי הפורום יעשו את המיטב שיוכלו ועד כמה שיעלה בדעתם בכדי לעזור לכם לקבל תשובות לשאלות, פתרונות לבעיות וכך הלאה. רק פנו אליהם בנימוס ובנחמדות, ואין סיבה שלא יעזרו לכם. אנא הקדישו מספר דקות מזמנכם לקריאת חוקי הפורום, הבינו וישמו אותם, על מנת לשמור על רמת דיון גבוהה ולמען שיהיה לכולם נעים יותר לגלוש בפורום. כותרות 1. אין להדגיש את דחיפות העניין בכות…

• 0 תגובות
    • 35.8k צפיות
  18. Started by Genisher,

צהריים טובים. אני מתכוון לרכוש את הצורב הבא: LG GSA-4163B DVD-RW x16 רציתי לדעת מה דעתכם עליו, מה טוב ומה לא טוב בו, האם כדאי/לא כדאי לקנות אותו. שיקולי מחיר (50 ש"ח לפה או לפה) לא מהווים אצלי שיקול לקנייה של הצורב הזה או אחר, ולכן אני שואל בנוגע לדגם עצמו. בתודה מראש על כל תגובה, נמרוד.

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  19. שלום יש לי דיסק קשיח הזה 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD? ולוח אם הזה(אני לא יודע אם זה קשור) K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) עכשיו מתי שאני מעלה את המחשב מופיע לי אפשרות ללחוץ על F10(שם היתי צריך להגדיר לראשונה את הדיסק קשיח שלי לפני ההתקנה של הWIN) אז מתי שאני נכנס לשם יש לי אפשרות לנקות משם את הדיסק קשיח ורציתי לדעת אם זה לא יגרום נזק ואני יכול להשתמש בזה כפרמוט

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  20. הלך לי לפני שבוע בערך הרד דיסק 120 גיגה ואני מעוניין לקנות חדש.השאלה האם כדאי להשקיע בכונן 8 MB או שגם 2 מספיק? ומה ההבדל תכלס בינהם?

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  21. Started by AvIv`A,

קניתי הארד דיסק חדש בנוסף לאחד שכמובן יש לי והוא המאסטר. כשחיברתי את ההארד דיסק החדש בתור סלייב הוא לא הופיע לי בתור התקן שהמחשב מזהה אך בתוכנת אברסט הוא מופיע בתור הארד דיסק שקיים במערכת. מה עשיתי לא נכון או על איזה שלב דילגתי ?

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  22. איך אני סם תמונה בדיסק? שמעתי שצריך לקנות איזה מדבקה אבל איך אני סם תמונה במדבקה צריך איזה מכונה? ואיזה מדבקה בידיוק צריך לקנות?

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  23. Started by kobibo,

יש לי צורב DVD מדגם 4163B של LG עם גירסת קושחה: 104A ורציתי לעדכן אותה לגירסת 105A ,רציתי לדעת כיצד ניתן לגבות את הגירסה הקיימת אצלי עכשיו עלמנת שאוכל לחזור אלייה במידה וגירסת ה 105A תיצור בעיות .

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  24. מישהו יודע ? תוכנה משהו ?

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  25. השאלה בכותרת..

• 3 תגובות
    • 704 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.