עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש איזושהי הערכה? והאם יש חברה שלא ניזוקה מהשטפונות שמחיריה עדיין שפויים? או שכולם מיוצרים באותו איזור ובאותה מדינה תודה.

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  2. Started by Guy232425,

קניתי מדיות 780 מגה של סילברליין כי הן היו די בזול (30 שקל ל-25), אבל יש איתן כמה בעיות: הצורב שלי (NEC 3500AG) זיהה אותן כמדיות 700 מגה. הנחתי שהוא יוכל לצרוב על זה 780 מגה, והגדרתי באוברברן והצלחתי באמת לצרוב על זה 780. הבעיה היא שהוא מאפשר לצרוב עליהן רק X8. כנראה שלזה הן מיועדות, כי על הקופסא לא כתובה מהירות מקסימלית, אבל אין דרך בנרו בכל זאת לגרום לו לצרוב במהירות יותר גבוהה. ואם יש דרך, המדיות כנראה יהרסו במהירות יותר גבוהה? והבעיה הגדולה - אחרי הצריבה הצורב אמנם הצליח לקרוא את הדיסק על כל ה-780 מגה שלו, אבל כונן ה-DVD הרגיל שלי (של BENQ) לא הצליח לקרוא את הקבצים ששמתי בו, והתחיל לעשות רעשים. הוא הציג את הכותרת של הדיסק, אך לא הצליח לקרוא את הקבצים שעליו. גם לפני שצ…

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  3. Started by tsah1982,

שלום, אז ככה לפני כמה זמן שמתי לב לבעיה מסוימת בצורב: כשהייתי צורב דיסק אצל חבר ומכניס אותו לצורב שלי אז הוא לא היה מראה את הקבצים שצרבתי על הדיסק וזה קרה יותר מפעם אחת. אז פשוט נכנסתי לאתר של nec והורדתי את העדכון קושחה האחרון בתקווה שזה יפתור את הבעיה אבל באמצע העדכון הווינדוס הוציא הודעת שגיאה והעדכון הפסיק באמצע מה שאומר שהצורב לא עובד יותר. השאלה שלי האם אפשר לתקן את זה? והאם במידה ואני ימסור את המחשב לחנות כי זה עדיין באחריות הם יכולים לדעת שזאת הסיבה שבגללה הצורב לא עובד?

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  4. לפי מה שהבנתי הדגם : Western Digital My Book Home טיפה יותר יקר מהרגיל כי יש לו 3 סוגי חיבור, זה ההבדל היחיד? אז ההתלבטות בין: Western Digital My Book Home 500GB Maxtor OneTouch 4 500GB יש הבדל של 200+- במחיר לטובת ה WD המחיר לא חשוב לי כי זה לגיבויים. כל המלצה ממי שמבין תתקבל בברכה, תודה.

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  5. שמתי לב שקופץ לי חלון בכל פעם שאני מעלה את הוינדוס זה חלון שלintel matrix storage החלון מתקדם בצורה נורא איטית וכרגע הוא עומד על 90% וקצת. ורשום אליו התקדמות האיתכל?? איתכול של מה? לדעתי במשך כל הימים שעברו מאז בניית המערכת החלון הזה עובד ורק עכשיו הוא לקראת סיום! זה נורמאלי? זה תקין? ככה זה צריך להיות אחרי בניית מערך רייד5? דרך אגב התוכנה לא מראה לי איזה סימן קריאה או בעיות ככה שאני מבין שהכל תקין! תודה לעונים..

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  6. Started by parker,

חבר שלי רוצה לקנות צורב של LG, שמעתי שכוננים אופטיים של LG עושים בעיות ואמרתי לו לחכות עד שאני אשאל אותכם, אז איזה צורב לדעתכם כדאי לקנות

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  7. חיברתי הרד דיסק חדש למחשב חדש, פיצלתי את הכונן הראשון ל-12 גיגה ווינדאוס פירמט לי את C, אני בא מחשב חדש הכל מותקן, פותח אותו וכונן ד לא מאוחה או משהו, אני מנסה להכנס הוא שואל אותי אם אני רוצה לפרט אמרתי לו כן, וזה כותב לי "cannot complete format" אחרי שהוא מסיים לפרמט

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  8. קראתי באיזה אתר שחברה ישראלית מסויימת (אני לא יפרסם מטעמי חוקי הפורום) התחילה לשווק בארץ את הצורב DVD במהירות 16X של PHILIPS דגם DVD-RW1640K ועוד כתוב שמחירו לצרכן הוא כ-2000 ש"ח בכל מקרה נכנסתי לאתר של החברה כדי לוודא את זה אבל לא מצאתי באתר את הצורב DVD הזה רציתי לדעת האם מישהו שמע על זה שהצורב הזה הגיע לארץ? את האתר של החברה ואת האתר שקראתי בו את הידיעה אני לא יפרסם מטעמי חוקים אלא אם המנהלים כאן יתנו אישור...

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  9. יש לי בעייה בכונן קשיח מפרט לוח אם Gigabyte 965p DS3 1333FSB 3.3REV עידכנתי ביוס ל F12 הכי עדכני מעבד Core2Dou E6550 1333FSB זכרון Crosair 2048MB 800MHZ CL4 כרטיס מסךNVIDIA GEFORCE 8600 GT 256MB כונן קשיח Segate barcuda SATA 2 250GB 16MB BUFFER צורב ASUS SATA אז ככה מכיון שכונני SATA2 מגיעים +- ל 300 MB לשנייה עשיתי בדיקה עם הכלי HDTACH והגעתי לביצועים סבירים אולם ברוחב פס הגעתי ל151 MB מה שאומר כמו SATA 1 !! יש לי השהיות מדי פעם, וכאילו המחשב לא עובד טוב עם הכונן, מה שמוזר לי זה כנראה הלוח עם הבקר ICH8 ברגע שבביוס אני שם על AHCI הכוננים מזוהים כסקזי , על כל המשתמע מכך כאשר כתיבה למטמון בכונן מסומנת באפור כבלתי ניתנת לשינוי במנהל ההתקנים. מישהו יכול לעזור? יש לי עוד מחש…

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  10. שלום. קניתי את הצורב הזה : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=695129# לוח האם שלי הוא זה : http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1245&maincat_no=1&cat2_no=171# (יש כאלו שיגידו שזה כבר הטעות הראשונה שלי בקניית לוח אם MSI) מערכת ההפעלה היא ויסטה. בכל אופן, הצורב עובד בווינדוס רק כאשר אני מגדיר בביוס באפשרות RAID MODE שהשיטה שהצורב יעבוד היא : AHCI באפשרות של RAID MODE יש לי רק את האופציות הבאות : SATA RAID RAID MODE AHCI אין לי שם את האפשרות DISABLE RAID!! אז הצורב עובד רק שאני בוחר באפשרות AHCI. אם אני בוחר ב-SATA RAID אז הצורב לא עובד בוווינדוס. האם זה נורמלי ותקין שהצורב יעבוד רק שאני מגדיר בביוס שיעבוד בשיטת AHCI ? האם זה תקין\נורמלי…

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  11. שלום אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני עד 400 שח אבל אני לא יודע מה הכי מומלץ כמה דברים שחשוב שיהיה קיימים או שלא יהיו: דבר ראשון שלא יצטרך מקור חשמל כלומר שאני רק אחבר אותו למחשב והוא יפעל. שיהיה כמה שיותר גדול בכמה שפחות כסף. בתודה מראש, גל

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  12. Started by Jack_g,

תמיד חשבתי שה DVD-ROM הכוונה לכונן כגון TOSHIBA SD-M1612 או 1712 יכולים לקרוא את שניי הפורמטים גם מינוס וגם פלוס אבל היום כשצרבתי סרט על דיסק של מינוס וה TOSHIBA SD-M1612 שלי לא רצה לקרוא אותו אז התחלתי לברר הדעתי לאתר שלהם: http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=/81820000059b000000010000659c0000110d ושם כתוב שהוא תומך רק במינוס ככה לפחות הבנתי(הדף לדגם של 1712 אבל זה אותו מידע גם ב1612). אז מה אין בימינו כונן דיוידי למחשב שיכול לקרוא את שניי הפורמטים? חוץ מ צורב דיוידי כמובן. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  13. יש לי כרגע ארדיסק שהוא ide ואני רוצה להוסיף ארדיסק שהוא sata2 האם אני יכול לעשות זאת? איך? המפרט שלי הוא: amd 3800+X2 GF 7800GT infinity nf4 ultra קישור לדף של הלוח אם: http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3612&CATEGORY_TYPE=INFINITY&SITE=US

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  14. Started by RJ1,

אני ממחפש כונן דיסקטים(תקליטונים) איכותי. יש לכם המלצה? ואם כבר אז גם המלצה על כונן קשיח קטן וזול. על המחשב יהיה מותקן WINDOWS 98 אז גם 20GB יספיק.

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  15. טוב אז ככה, לאחר שקראתי את הפורום הזה וחיפשתי שעות אני די סגור על הצורב של NEC. הקטע הוא כזה, יש את NEC 3540 ב 300 שקל בחנות ליד הבית אבל עם שנה אחריות. ויש את הצורב NEC 3520 ב 300 שקל במכירה קבוצתית עם שנתים אחריות. ברור לי שה 3540 יותר טוב קצת וגם ראיתי את ההבדלים הטכניים (הלא ממש משמעותיים) השאלה שלי היא האחריות. עד כמה עדיף ללכת על אחריות של שנתיים בשביל הצורב. עוד התלבטות בקשר ל NEC בכלל. יש את הצורבים של LG שהם אמורים להיות גם כן טובים. מה שטוב בהם שיש תמיכה טובה של החברה לגבי עידכוני FIRMWARE. המהירויות של NEC יותר טובות משל ה LG בשביל זה אני די סגור על NEC אבל כמה חשובים עידכוני FIRMWARE? תודה

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  16. Started by viper_sb,

מחפש הרד דיסק 10000 RPM עם 32 MB CASHE עדיף של WD מחפש המלצה להרד דיקסים עם הנתונים האלה

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  17. Started by sdahan12,

שלום, רציתי לשאול לגבי מהירות כתיבה של הארד דיסק, נניח שאני מעביר קבצים ברשת אישית עם חוט של/sec 100mbit מהי המגבלה של הארד דיסק מבחינת מהירות הכתיבה בהנחה שהארד דיסק גם כותב וגם קורא באותו הזמן? משהו יכול להגיד לי על איזה פרמטר אני צריך להסתכל כדיי לדעת את זה? ומה הכי מהיר שיש היום? תודה.

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  18. Started by T-Better,

יש לי קובץ אימאג' של 6 ג'יגה בערך. ניסיתי לצרוב אותו דרך נרו, אך הוא משום מה לא נותן לי את האפשרות לצרוב על דיסק DVD בכלל לאחר טעינת האימאג' (המדיות הזמינות הן רק CD-R/W). המדיה היא של TEAC (זה מה שהיה לי) וה-DVD הוא NEC 3500 שעד היום לא עשהלי שום בעיות בצריבה. ניסיתי לצרוב באלכוהול, אך ב-44 אחוז הצריבה נעצרה עקב שגיאה: 20:10:10 DVD Source Info: Session: 1, Track: 1, Length: 6.10 GB / 710:32:08 20:10:15 (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2): Recording Method/Speed 20:10:15 Recording - DVD DAO - 2.3X (3185 KB/Sec) (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2) - Media format: DVD+R Double Layers 20:25:04 (H:) _NEC DVD_RW ND-3500AG(1:2) - [Write ERROR] LBA: 1396544, Length: 16 S:KEY - 03/…

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  19. מדובר ב NEC 4550 האם יש עדיפות ל DVD+R או ל DVD-R ? האם יש עדיפות ל DVD+RW או DVD-RW ?

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  20. Started by איתי הגיתי,

שלום התחילה לי בעיה עם צורב NEC dvd rw 3550a הוא לא קורא דיסקים צרובים... הוא כן מצליח לכתוב אותם, אבל אז הוא לא רואה אותם... בעבר, הוא כבר בן שנה, עד לפני כחודש, הכל היה טוב. ניסיתי לחפש ברשת, ויש תלונות זהות על הכונן הזה, אבל לא ראיתי פתרונות. ניסיתי גם דיסקים בלי multisession כמובן. יש למישהו פיתרון? האם קניית כונן חדש, מסוג אחר, תפתור את הבעיה, או שמשהו במחשב עצמו לא בסדר? תודה איתי

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  21. שלום לכולם, מכיוון שלא תתמיד ניתן למצוא באתרי היצרנים את ה-Minimum System Requirments, הייתי מעוניין לדעת האם אני עשוי להיתקל בבעיה אם ארצה לחבר למחשב שלי צורב DVD. המפרט שלי כולל (לא להיבהל): מעבד: פנטיום III של 1Ghz RAM: 1 GB OS: XP PRO למישהו יש המלצה לגבי צורב מסוים שעימו הוא עובד על מפרט דומה? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  22. Started by Xebu25,

היי לאחרונה קניתי מעבד/לוחאם חדשים.. המחשב הקודם היה בן איזה 10 שנים ההתקפה עברה מעולה - כל התוכנות מראות שהכל בסדר - טמפ 37-40 בדרכ בקיצור אין שום בעיה במחשב לדעתי - כשאני לא מזתמש במחשב זמן מסויים הוא "נכבה" - ההארדדיסק נכבה והמחשב "הולך לישון" - אני לא מאנין שזה תקלה אלא יותר הגדרות צריכת חשמל... השאלה שלי היא שבמחשב הקודם זה לא היה עושה את זה (לא יודע אם לא היה קיים או ששיניתי מתישהו את ההגדרות בעבר ולא זכרתי) השאלה היא האם להשאיר את זה ככה או שלא כדאי להביא לו להיכבות? זה יכול לגרום לקיצור חייהם של ההארדדיסקים? תודה

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  23. Started by rozin,

אהלן אנשים, יש לי שאלה קטנה.. לפני כחודש בערך קניתי (בהמלצת האחלה אנשים בפורום הזה) הארדיסק מדגם: Hitachi Deskstar 7K3000 2TB HDD HDS723020BLA642 אחלה של הארדיסק, הבעיה היחידה היא שלפעמים המחשב עושה קצת רעש ונשמע שזה מגיע מההארדיסק.. מין רעשים מקוטעים כאלה במרווחי זמן שווים.. לפני שהתקנתי את ההארדיסק לא היו לי את הרעשים האלו.. לפעמים זה קורה גם כאשר אני שם רגל על המארז ומפעיל קצת לחץ... הגיוני שזה קורה כי אני מפעיל משקל אך לפני ההארדיסק זה לא קרה... האם יכול להיות שההארדיסק דפוק? או שזה הארדיסק רועש מטבעו? האם כדאי לי ללכת איתו לחנות ולבקש שיבדקו אותו? תודה.

24. Started by tomer434,

שמעתי שיש כונני פלאש של 64GB אם אני לא טועה קוראים להם SSD רציתי לדעת אם יש 32GB SSD? מה החסרונות והיתרונות ואם שווה לקנות אותם?ואיזו חברה הכי טובה במחיר נורמלי.... והם באמת מראים הבדל עצום? בין הHD הישנים ל SSD החדשים? תודה רבה לכל העוזרים! עריכה: http://www.pcon.co.il/v5/ChosenAnnounceItem.asp?id0=1392 אבל לא עונה ממש על השאלות מה הבעיות שיש להם ואם יש...

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  25. Started by SharKiMaN,

הוא קורא DVD ויכול לצרוב מן הסתם גם CD. (בדקתי בכונן CD באחד המחשבים בבית והCDs שהוא צורב תקינים) כל פעם שאני מכניס CD הוא אומר לי שזה BLANK. יש אולי איזה דרייבר לצורב שמתקן את זה ואני לא יודע עליו?

• 1 תגובה
    • 696 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.