עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. הי לכולם . אני שוקל לרכוש לחברה שלי לתחילת השנה הסטודנטיאלית שלה הרד דיסק נייד חיצוני של WD בנפח 80 ג'יגה מהסדרה השחורה אלו שנכנסים בכף יד. הביקורות על המוצר הן לא אחידות אז אני פונה אליכם כאן חברי הפורום לעזרה . הסיבה שאני חושק דווקא בדיסק קשיח מאין זה הוא בגלל הגודל הפיזי שלו (נכנס בכף יד) והעיצוב שלו (דק ומגניב) . אם אתם ממליצם אשמח לשמוע . אסף

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  2. Started by BigFart,

שלום! חבר שלי קנה צורב דיוידי מקיאספי ?NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x4? ב370 ש''ח ! והוא מצליח לקרוא דיסקים איתו אבל עכשיו הוא לא מצליח לצרוב עם זה.. איך צורבים עם צורב דיוידי? אני זוכר מישהו פעם אמר לי שצריך תוכנה אחרת ולא נרו תודה לעזרה..

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  3. Started by *BYZ*,

איך אני יודע שהמחשב שלי תומך בSATA 2?

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  4. 1. מישהו יודע מה ההבדל הטכני בין WD5000YS ל-WD5000ABYS? שניהם שייכים לסדרת RE2, שניהם מיועדים ל-RAID, בדיוק אותן תכונות טכניות. גם באתר של WD לא מצאתי את ההבדל בינהן. 2. האם ניתן להקים מערך RAID 1 כאשר על אחד הדיסקים כבר יש מידע או שצריך למחוק את תוכנו לפני כן? 3. כנ"ל לגבי מערך RAID 5: האם ניתן להוסיף לשני דיסקים קיימים עם מידע עליהם דיסק נוסף וליצור מערך RAID 5 ללא מחיקת המידע?

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  5. שלום, אני רוצה לפרמט מחשב ובמחשב הזה יש 2 כוננים (מפוצלים ל-3 ) בקיצור C , D ,H על C יש את הווינדוס וב-H יש 160 ג'יגה, עכשיו עם אני יעביר את כל הבגיבווים של המשחב לכונן H ואז יפרמט את C , כלום לא יפגע נכון ? בגלל שזה מידע ממש חשוב! ועם אני ינתק את הכונן מהמחשב (כלומר יוצא את החיבורים) לפני הפירמוט ואחרי הפירמוט יחזיר את החיבורים המחשב יזהה את האיחסון גום את הקבצים עליו, נכון? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  6. חפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובה, אני זוכר שראיתי כתבה על מכשיר כזה, אבל אני לא זוכר באיזה עיתון או גליון...

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  7. שלום לכולם. יש לי נייד COMPAQ PRESARIO 2100 מאושפז כבר כמה שבועות ההארד דיסק גמור וצריך אחד במקומו. הנייד משמש לצרכים בסיסיים של אינטרנט ואופיס לכן אני מעדיף לקנות אחד משומש. בעבר היו לי מספר כוננים שחילקתי וכעת אני מניח שהגיע זמני.. שאלתי בכמה מעבדות מחשבים אבל לא מצאתי. אם יש למישהו מושג איפה אני יכול להשיג או אם מישהו רוצה למכור בבקשה צרו איתי קשר. תודה רבה.. X

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  8. אני הכנסתי דיסק DVD+R , רציתי לצרוב משהו, פתאום אחרי איזה דקה ככה הוא עושה לי שיש PWER CALIBRATION ERROR, מוציא לי את הדיסק , ואז עושה רסטרט =S מה זה?? פעם ראשונה שנתקלתי בדבר כזה... חיפשתי בגוגל , מצאתי שצריך להיכנס ל CONTROL PANEL -> ADMINISTRATIVE TOOLS -> SERVICES ואז לדפדף ל IMAPI CD-Burning COM Service ללחוץ על זה קליק ימני , להיכנס ל PROPERTIES , ובSTARTUP TYPE לבחור DISABLED. בקיצור זה לא עזר =\ ניסתי לנקות את האבק מעל הכונן, יש לו גם עיגול לבן כזה, ניקיתי שם גם טוב מאוד את האבק...עדיין לא עוזר... צריך להוציא את הכונן לפתוח אותו ולהוציא את האבק חח?? אולי הכונן נדפק, צריך להחליף?? הכונן הוא Lite-On LH-18A1P תודה. יום טוב. עריכה: עם דיסק 700 MB הרגיל הצלחתי …

9. Started by LiranT,

יש לי HD שלWD sata II 160 gb אני מנסה להתקין עליו מדוס חלונות XP X64 והוא תמיד עושה לי בעיה שאומרת שיש או וירוסים על הHD או שהוא פגום והוא בעצם ריק ואני לא יכול לעשות עליו שום דבר עכשיו דיברתי עם כמה אנשים והם אמרו לי שהייתי צריך לקבל דיסקט עם כמה דרייברים שפוטרים את הבעיה כי החלונות לא מזהה אותו בתור HD SATA II או משהו כזה אז אם מישהו יכול לעזור לי באיך להשיג את הדיסקט הזה או איך לפטור את הבעיה ?????? תודה רבה מראש לכל הקוראים והעונים ... דרך אגב עשיתי לו אתחול מFDISK וגם פירמטטי אותו אח"כ ככה שהוא אמור להיות מוכן לעבודה

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  10. הנוכחי (160) התחיל לעשות לי צרות אחרי כמעט 4.5 שנים ואני חייב חדש. אני לא צריך הרבה מקום ואם יש דיסק אחד אמין 250 ג'יגה אפילו הוא יהיה טוב מאוד. תודה רבה לכם מקרב לב

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  11. Started by oshri8,

שלום לכולם. לפני שבוע הזמנתי דרך האינטרנט צורב LG GSAH62N לאחר קריאת ההמלצה בסטיקי. את מול קיבלתי את הכונן והסתבר לי ששלחו לי את הדגם LG-GH22NS30 22x לא היתעצלתי וחיפשתי ביקורת ב cdrinfo הנה הלינק: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=25053&PageId=0 לפי מה שראיתי שם, הצורב טוב בלקרוא דיסקים ודיסקים פגומים ולא ממש טוב בצריבה (אני צודק?) השאלה אם שווה לי להתחיל איתם מלחמה או שהצורב הזה גם בסדר. ועוד שאלה, את המבחנים ב cdr info עושים על דגמים מסויימים של מדיות. פה בארץ ניסיתי לחפש דיסקים לפי דגם המדיה אבל כנראה שהנושא מוזנח מחוסר עניין לציבור. הייתי רוצה לקנות מדיות שעברו את המבחן בצורה טובה, האם יש חניות שמוכרות מדיות לפי דגם ולא סתם "דיסקים …

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  12. Started by yaron1000,

אני מתלבט בין שני הצורבים שמעתי ש NEC יותר טוב אבל קראתי ב אתר CDFREK שNEC לא יעיל בגיבוי משחקים שהוא לא תומך בכל שיטות הכתיבה ואני רוצה לגבות משחקים לפני שאני מלווה אותם לחברים שלי והם לא מחזרים תודה לכל עוזרים

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  13. Started by ilay22,

יש לי כונן שאני רוצה לייעד רק לגיבויים, האם יש דרך לעשות אותו מאובטח יותר? למנוע גישה אליו אלא לצורך גיהוי או שחזור, או למנוע גישה לקבצים מסויימים?

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  14. שלום לכולם, אני בחיפושים אחר כונן חיצוני פשוט בשביל אחסון מידע (סרטים, משחקים, שירים, תמונות, מסמכים). כרגע יש לי שתי אופציות, שאני קצת מתקשה להבין את ההבדל במחירים- http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_251&products_id=4167 756 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_251&products_id=4007 1024 ממה נובע ההפרש הגדול כל כך? רק בגלל אפשרות הCard Reading? או שאני מפספס משהו בMy Book? תודה! עריכה: האם כל הדיסקים הקשיחים החיצוניים צריכים חיבור לחשמל? ראיתי ששני אלה מגיעים עם כבל לחשמל..

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  15. הוא כתב לי ככה : הכל OK בירוק ו3 שינויים : בכחול, עם חץ למעלה . כנראה טוב SPIN UP TIME THRESHOLD 21 VALUE 95 WORST 93 STATUS -1 UP ---------------- שתיים באדום "התראה" SEEK ERROR RATE THRESHOLD 51 VALUE 100 WORS 253 STATUS - 100 DOWN ------ POWER ON HOURS COUNT THRESHOLD 0 VALUE 95 WORST 95 STATUS - 1 DOWN מה זההה?? כמה זה חמור ? ( איך מתקנים ?

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  16. Started by idanoosh10,

קניתי דיסק קשיח לפני חצי שנה בערך 250GB של WD גירסאת KS, ולפני שבועיים בערך קניתי מחשב חדש שהגיע שלשום, ועד אתמול הדיסק הקשיח בכלל לא היה בשימוש (היה ריק חלוטין). חיברתי את הדיסק הקשיח למחשב, וכל פעם שאני מדליק את המחשב בתמונה הראשונה של ההדלקה מופיעה הודעה כזאת: Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T Status BAD, Backup and Replace שורה מתחת כתוב ללחוץ על F1 כדי להמשיך. ניסיתי להתקין XP אבל ההתקנה נתקעה באיזשהו שלב, אז לא ניסיתי שוב כדי שלא יקרה משהו קריטי. התקשרתי לתמיכה של איפה שקניתי את הדיסק והמחשב (קניתי באותו מקום) ואמרו לי שאו הזכרונות פגומים או הדיסק הקשיח, ויש לי אחריות על שניהם ואני צריך לקחת אותו לבדיקה איפה שקניתי. למישהו יש מושג מה הבעיה? מה אפשר לעשות כדי לסדר? לפר…

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  17. Started by aquas,

שלום לגבי הכונן הזה http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=409 ממה שאני מבין RAID 1 מכפיל את המידע לכונן שניה , בשביל גיבוי כתוצאה מזה הטח שפעיל הוא בעם חצי. RAID 0 - משתמש בכל השטח המלא של הכוננים. והפלוס הוא ביצועים יותר טובים , אבל האם בעקבות זה..."RAID 0 לא היה חלק מרמות ה-RAID בתחילה, משום שהוא לא מוסיף אמינות למערך, אלא רק שיפור ביצועים (להיפך - הסיכוי לתקלה באחד משני כוננים גבוה יותר מהסיכוי לתקלה בכונן אחד"(ויקיפדיה) אני מעוניין להישתמש במלוא הנפח האם זה עד כדי כך מסוכן? יש מה לדאוג? תודה!

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  18. אני רוצה לבדוק כי אני שומע רעשים מוזרים ב HD שלי... והוא דיי מקרטע גם בזמן האחרון. תודה!

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  19. תודה רבה רבה רבה מראש,ניר.

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  20. Started by jonyyy,

האם זה לא פוגע בצורב dvd אם הוא ישמש אצלי ככונן עיקרי כי dvd-rom שלי נהרס ואני יכול לשמוע שירים ולהתקין משחקים רק מהצורב. תודה

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  21. שלום. במחשב מותקנים 3 כוננים קשיחים. הראשון כונן SSD בנפח של 120 גיגה, ומשמש כעיקרי. השני בעל נפח של 150 גיגה, ומשמש כמשני. השלישי בעל נפח של 1.5 טרה, והינו השלישי - ואיתו הבעיה! מצורפת תמונה. משום מה, הוא מופיע כ Not Initialized, וכאשר אני מנסה להפעילו, ישנה שאילתה [שאני לא יודע איך לענות עליה], ואז הודעת שגיאה לאחריה. הנה התמונות אשמח אם תצילו אותי (: תודה !!!

• 8 תגובות
    • 695 צפיות
  22. Started by shimon23,

שלום אני מעונין לקנות צורב, וראיתי צורב של סוני x52 במחיר של 260 ש"ח, האם הם נחשבים אמינים וטובים? למישהו יש ניסיון עם צורב כזה?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  23. Started by ROEY--1,

שלום רציתי לשאול אם ברשותי שני משחקים שכל אחד מהם 2 גיגה לדוגמא... האם ניתן לאחסן אותם על גבי דיסק די וי די 4.7 גיגה...עכשיו לא ע"י הכנסת הקבצים פשוט לשם כי כך אני יודע..(DATA) אלה בצורה כזאת כאילו זה פועל מדיסק אחד ..כאשר מכניסים את הדיסק למחשב ישר עולה ה תפריט הראשי...עכשיו זה לא הכרחי שיעלה אוטומטי אפילו שאני ילחץ כל ה EXE ואותו תפריט של משחק מסוים יעלה...

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  24. Started by lidor_abo,

חברה הדיסק הקשיח כל הזמן מתנתק לי כל הזמן אני רק מחזק סוגר את המשחב ופועל חשבתי שהכבל לא טוב החלפתי אותו והבעיה שוב חוזרה מישהו יכול להגיד לי מה הבעיה בעצם כי נראה לי שהארדיסק עצמו דפוק? בתודה lidor_Abo

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  25. Started by amitbl,

זה בחדשות.... http://hwzone.co.il/news/1175032353/9447/ סתם לידיעה, בנאדם שמתנגש במהירות 100 קמ"ש בקיר, אמור להרגיש בסביבות ה130 ג'י. הדיסק יכול לספוג 950 כוחות ג'י!? לא נראה לי הגיוני... ובמהלך פעולה 350 ג'י?! WTF, זה כאילו שנזרוק את המחשב הנייד שלנו על קיר במהירות 250 קמ"ש בעודו עובד, והוא לא יתרגש מזה בכלל זה פשוט לא נראה לי הגיוני.... גם טיטניום יתחיל להתעקם ולהתעוות בסביבות ה950 ג'י....

• 2 תגובות
    • 695 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.