עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי לוח אם של ג'יגהביט דגם: ga-945p-s3 ( http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2324 ) בלוח אם הזה יש לי רק חיבור אחד של IDE ואלייו מחוברים צורב DVD ודיסקשיח, בשביל לחבר עוד דיסקשיח חיברתי כרטיס PCI שנקרא "אולטרה100" ( http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=Non-RAID%20HBAs&product_id=11 ) התקנתי וינדוס על אותו דיסקשיח שמחובר למחשב בעזרת ה"אולטרה100", ההתקנה עברה יפה והמחשב עובד אבל עם קצת לאגים בזמני טעינה (דוגמה אם אני שומע מוזיקה ואני בא לטעון איזה ישום אז המוזיקה קופצת באופן ממש ממש מרגיז!) אם אני מחליף את החיבור של הדיסקשיח עם הצורב DVD אז הוינדוס שמותקן על הדיסקקשיח הנוסף עובד בלי לאגים בכלל אבל …

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7118 מחפש חוות דעת לגביו, יש לו שנתיים אחריות והוא עולה 620 ש"ח, ככונן לגיבוי, שווה ?

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  3. http://www.cdfreaks.com/article/214/9

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  4. קודם כל, אני מזמין חבילה של 5. המטרה היא טסטים של צריבות ל- PS2 ובכלל, לבדוק אם הגיבויים עובדים. האם יש איזו מדיה מסוימת שאני צריך ללכת עליה? דברים שאני צריך לדעת? אני מזמין מ- Lira.co.il. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  5. Started by guyrom,

האם צורב DVD רגיל (פנימי) שמחובר עם מארז חיצוני USB2 יפיק אותם תוצאות כמו צורב שמגיע חיצוני מובנה מהחברה ?

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  6. Started by Bar_B_q,

יש לי הרד דיסק של מחשב נייד שהתקלקל הוא מתקתק ולא נותן למחשב לעלות . יש לי עליו מלא תמונות שממש חשובות. השאלה זה אם יש מעבדה שיכולה לחלץ את המידע מתוך הדיסק המתקתק?

7. Started by stingeR-,

מכיוון שישנם הרבה דגמים מהרבה חברות, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הטרה הכי משתלם ואמין שקיים בשוק, ישמש לגיבוי בעיקר. חשוב לציין ששקט לא פקטור כאן, גם הארדיסקים לא שקטים יחסית יתקבלו בברכה(כל עוד הם עונים על הדרישות) כרגע שמתי עין על הSAMSUNG F3 : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1257 עריכה : לא משנה הסאמסונג כבר אצלי.

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  8. שלום חברים! מס שאלות למבינים: רציתי לדעת האם אני עלול להתקל בבעיות בהעברה של ההארד דיסק הנ"ל לPC (גירסת ה 4 TB ) האם הוא מפורמט בצורה מיוחדת? תודה! טוב אז לעדכן : דבר ראשון יש על שני הכוננים JUMPER שכופה עליו לעבוד במצב לגאסי 1.5 אז צריך להוציא אותו. ושנית למארז הקטן יש הצפנה על הכוננים אז אם רוצים להעביר את ההארד דיסקים למחשב צריך לפרמט אותם אז באמצעות הDisk Management מחקתי כלמני מחיצות הזויות שהיו עליהם ופירמטתי אותם . (כמובן שיש לחלץ מידע חשוב לפני) וזהו =)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by itaysk,

היי אני צריך המלצה ל DOKבנפח 1 GB או 2 GB אבל מה שחשבו שיהיה מהיר כמה שניתן. המטרה היא להשתמש בו כהרחבה לזכרון RAM בלפטופ (יש אופציה כזו ב VISTA) תודה.

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  10. Started by a1a1a1a,

אני צריך 3 כוננים קשיחים למחשב חדש שאני בונה: 1 גודל 200-300 GB 2 500-1000 GB בRAID 0 המחיר לא מאד קריטי, אבל בסביבות 300-400 +-, אפשר לחרוג קצת אם שווה את זה. תודה רבה אסף

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  11. Started by avi215,

מבקש המלצות לקופסה חיצונית לדיסק 2.5 מסוג EIDE לחיבור באמצעות USB .

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. שלום. נקראתי לעזור למכר בבעיה קלה שהייתה לו במחשב, והופתעתי לגלות (במקרה לגמרי) שהציון שה WEI העניק לכונן הקשיח שלו (מדובר במחשב הבנוי כחתיכה אחת שנקנה ב Office Depot - HP) הוא 7.5 !!! זה יותר מכמה SSDים שאני מכיר (: איך אפשר להסביר את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  13. Started by nesber,

1)מה זה s.m.a.r.t? 2) מהם ההבדלים בין סוגי הכבלים השונים(60,80..)? 3) האם בכל סוגי הכבלים ניתן לחבר שני כוננים ב cable select? 4) האם ניתן לחבר סידירומים על cable select? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  14. Started by ArZi17,

אחרי שהבנתי את ההבדל בין דיסק 2.5" ל3.5" אני מחפש המלצה לדיסק קשיח חיצוני שלא דורש חיבור לספק כוח חיצוני, הדיסק צריך להיות בנפח 320Giga, ובמחיר זול יחסית, אך עם זאת הוא צריך להיות מחברה מוכרת בשוק ולא איזה חברה לא ידועה. אהבתי את ה Western Digital My Passport Essential ושמעתי עליו תגובות יפות, אך הוא נראה לי קצת יקר יחסית, מה אתם אומרים? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  15. ישנה אפשרות כלשהי לבדוק אם ה NCQ פועל?

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  16. Started by Radeon38,

שלום.ראיתי בלוח יד שניה באתר שלנו שני כונני 15K RPM במחיר דיי טוב של סיגייט.אבל ממשק החיבור של הוא SAS ולא סאטה. מבדיקה שעשיתי בשביל הרפטורים שלי ראיתי בקרים ב 2000 שקל... האם יש מחירים יותר שפויים ותמורת מחיר נורמלית בפחות??

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  17. Started by lipa,

האם יש בכלל הבדל בניהם (כולם 52X)? האם הכונן DVD של אסוס יותר מהיר מכונן CDX52 (בגלל שהוא UDMA-5)? לדוגמה אם יש לי על תקליטור סרט שתופס 700M ואני מעתיק את זה ל-HD ,מה יהיה יותר מהיר ה-CD או ה-DVD ? תודה

18. Started by gilloze,

אני מעונין ליקנות HD 250 16 MB SATA2 וראיתי שכולם ממליצים על maxtor וראיתי באתר ביקרות על maxline 10 ראיתי בזאת את זה ככה http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Harddrive&DB141804=142201&DB187326=187333 ואני לא יודע איזה דגם יותר טוב ושנים 16 mb ?ושניהם sata2 תודה רבה גיל והאם זה ההארדיסק הכי מומלץ?

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  19. לאחרונה הוספתי למחשב HD נוסף של סמסונג (F3 SPINPOINT) של טרה. בנוסף לסמסונג יש לי גם WD של 500 גיגה. הWD משמש כהארד לאיחסון והוא מחולק ל3 חלקים בצורה אקראית. הסמסונג לא מחולק בכלל והווינדוס מותקן בו. כשאני נכנס מדי פעם לWD אני מקבל תקיעות כאלה ורעשים מוזרים של "קריאה" (בדקתי שזה לא קשור לתקלה - ע"פ מדריך רעשים של הארדים גוססים ) ) מדי פעם אני חווה תקיעות גם בסמסונג. ממה זה נובע כל העניין ומה אפשר לעשות כדי לתקן את זה. פרט לRAID כמובן. תודה מראש. defrag נעשה בצורה יסודית - לא עזר.

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  20. Started by Morphine,

כל מה שהארד דיסק צריך לעשות זה לאחסן את הקבצים שלי. חשוב שההארד דיסק יוכל לשמור על הקבצים במשך שנים רבות, אחרת אני אאבד חומר מאוד רגיש עבורי. כמה הארד דיסק טוב של 500 GB אמור לעלות? מה השיקולים שיש לקחת בחשבון?

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  21. Started by Forest14,

הוצאתי 2 צורבי DVD (שהפסיקו לתפקד) וחיברתי צורב חדש ודיסק קשיח של 1 טרה (שני המוצרים של סמסונג) המחשב (ויסטה 32) מזהה את הDVD , אבל לא את הדיסק הקשיח. למעשה מתייחס אליו כרל DVD. בסט-אפ המחשב מזהה הייטב את הרכיבים השונים. מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  22. Started by shuky123,

אנימעוניין לרכוש דיסק חדש בנפח של 1T . אני מתלבט בין סיגייט לWD אשמח להמלצות.

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  23. Started by HitmanW,

היי, שמעו יש לי במחשב רק 160GB וזה מתמלא די מהר. וגם נמאס לי מכל הדיסקים והבלאגן שהצטבר על המדפים אז אני חושב במקום לצרוב את כל המידע על דיסקים DVD פשוט לאכסן אותו על ד.קשיח. מידע כגון סרטים, משחקים, מוסיקה (במיוחד שיש לי עכשיו משחקים שאני לא יכול לגבות כי דיסקים DL עולים 100 שקל ולא שווה לדעתי). בדקתי מחירים בכל מיני חנויות ברשת ומצאתי ש250GB עולה 500ש"ח בקירוב ו500GB עולה 700ש"ח - דיסקים קשיחים חיצוניים של WD. אני שוקל לקנות את ה500GB כי אתה מקבל יותר תמורה עבור הכסף. האם אלה ד.קשיחים חיצוניים טובים? אתם ממליצים על אחרים? אפשר למצוא יותר זול? אה ושכחתי לציין שאלה המחירים לגרסאות הUSB2. האם קצב ההעברה בUSB2 הוא ממש איטי או שהוא נסבל? עד כמה עדיף FIREWIRE? תשוו לקצב ה…

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  24. Started by omerdav,

יש לי הארדיסק ישן ממחשב קודם ועליו,בין היתר,XP. האם אני יכול לחבר אותו למחשב חדש וכך לנהל במקביל 2 מערכות הפעלה (יחד עם ויסטה)?

• 1 תגובה
    • 738 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.