עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אורח
    Started by אורח,

הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP43-DS3L. אני מתכוון לקנות עכשיו 2 דיסקים קשיחים של SAMSUNG F3 1T. אני מבקש אם מישהו יכול להביא לי הסבר מפורט על איך אני עושה את זה בדיוק, כי אף פעם לא התעסקתי בזה. תודה!

• 4 תגובות
    • 862 צפיות
  2. יש לי מחשב קצת ישן, אומנם עובד מעולה עדיין וסוחב כל דבר שאני זורק עליו. הלוח אם שלי לא תומך בSATA 3 לכן כל SSD מודרני בעצם לא יעבוד על המקסימום שלו, השאלה שלי אם כדאי להשקיע בבקר יעודי שפשוט הופך יציאת PCI-E ל-2 או 4 יציאות SATA 3 או פשוט לא לדאוג לעוניין הזה, לא מעניין אותי כרגע RAID אלה כונן אחד של 120 או 250 ג'יגה (עוד לא החלטתי) לכן השאלה היא אם אני צריך לרכוש בקר יעודי או לא. תודה.

• 3 תגובות
    • 875 צפיות
  3. היי לכולם. קניתי היום כונן SSD חדש. לפני שחיברתי אותו, מחקתי את כל תכולת מחיצה C של ה-HDD (המחיצה בה מותקנת מערכת ההפעלה הישנה). הכונן הקשיח הכיל קיבולת זיכרון של 500GB. לאחר מכן חיברתי את ה-SSD, ובאשף ההתקנה של חלונות נתבקשתי לבחור את המחיצה שבה אני רוצה להתקין את מערכת ההפעלה החדשה. בחרתי בכונן שהנפח שכתוב עליו היה 111GB, הנחתי שמדובר ב-SSD שחיברתי והגדרתי על AHCI. אחרי שההתקנה של ווינדוס הסתיימה, המחשב עלה ואני מגלה שמזוהים שני כוננים קשיחים: דיסק מקומי C - עם נפח של 111GB (בו מותקן מערכת ההפעלה) דיסק מקומי D - עם נפח של 232GB (זאת מחיצה D של ה-HDD) עכשיו השאלה שלי היא לאן נעלמה מחיצה נוספת של 250GB? ואיך אני יכול לוודא שמערכת ההפעלה שלי מותקנת על ה-SSD? חייב עזרה,…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by JohnClark,

לפני שנתיים-שלוש קניתי הרדיסק Maxtor 80GB SATA, ובזמן האחרון יש לו קטע של פשוט להפסיק לעבוד. אני חוזר הביתה ומוצא את המחשב במצב שהוינדואוס לא יכול לעלות, פשוט כי ההרדיסק כאילו לא מחובר. כשאני מנתק ומחבר את המתח הוא מסתדר. פעם זה היה קורה בגלל בעית חימום אבל פתרתי אותה. היום הגעתי הביתה וראיתי בעיה חדשה - כל פעם כשהוינדואוס עולה ההרדיסק עושה מין קול כזה של "קליק" ומפסיק לעבוד... שוב פעם, ניתקתי וחיברתי את המתח והבעיה נפתרה. בכולופן, אני לא בטוח שעדיין יש לי אחריות עכשיו, אז יש לי משהו לעשות בנידון? אני משער שרוב הסיכויים שלא. למקרה שאני צריך הרדיסק חדש, אם אני אקנה הרדיסק עם SATA 2 הוא יעבוד על הלוח אם שלי? (Abit KV8 MAX3) תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  5. אני מתכוון לרכוש 2 כוננו סמסונג F3 של 1 טרה כל אחד ויש לי מספר שאלות בנוגע לכך. 1. הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש בכלל ניסיון בזה ויכול באמת להעיד על שיפור משמעותי ומורגש בפעולה כזו. 2. האם העובדה ששני הכוננים מחוברים בחיבור sata 2 עלולה לפגום בביצועים בשל ׳צוואר בקבוק׳ שעלול להיווצר בגלל מגבלות החיבור, או שהמהירות ממילא לא מצליחה לנצל את מלוא המהירות שחיבור sata 2 מציע? 3. אם ארצה בעתיד לקנות כונן SSD ולחברו בחיבור sata 3, העובדה ששני חיבורי ה-sata 2 שלי תפוסים תשפיע בצורה כלשהי על חיבור ה-sata 3 או שאין שום קשר וכל חיבור עומד בפני עצמו ולא מושפע מהחיבורים האחרים? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  6. מספר דברים: 1)לא קניתי את את הארד דיסק מזיגזאג אלא מלפני כמה שנים אצל חברת קבר במודיעין 2)אין לי שום קוונה לממש את האחריות על המוצר (עם היא קיימת, קיבלתי אותו, כמו את כל המחשב, oem, בלי אפילו חוברת הוראות ללוח אם ובטח שלא שום דבר להארד דיסק) 3) מה שאני כן רוצה לעשות זה איך שהוא להרוס את הארד דיסק כי אני רוצה לקנות לקנות חדש ואין לי קבל IDE ספייר וההורים שלי לא מרשים לי להחליף הארד דיסק שעובד :asthanos: 4)מצד שני גם אם באמת הייתי רוצה להשתמש באחריות זה מה שהייתי כותב 5)סתם 6)לא יפה לנעול תר'ד כי יכולת להיות שאולי זה יעלה למישהו בטעות רעיונות בראש :saint: 7)ואם כבר לנעול, לא ממש יראו וירעו, זה יותר בסגנון אל תפתחו תר'דים בסגנון הריסה של דברים כי נסגור אותם

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  7. ברשותי נק 3540A חדש.. כל פעם שאני צורב בו קבצים/שירים וכו' על דיסקים של DVD אני לא יכול להפעיל אותם באף DVD [מכשיר או כונן]... אני לא מבין למה! האם אני צריך לעשות משהו בבחירת האזורים? מה עוד יש לעשות? ובדקתי צורבים אחרים - אותם הוא קורא... עזרו לי כי אני כבר משתמגע מזה!!! תודה ???

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. אהלן, אני מעוניין לרכוש SSD של 250GB, ושמתי עין על ה-evo 840. הבעיה היחידה שלי היא המחיר שלו, מעט יקר לטעמי. האם צפויה הוזלה כלשהי במחיר (נניח סדרה חדשה שאמורה לצאת, המפעלים המוצפים ביפן אם זה קשור וכו')? אם כן, אני אמתין. אם לא, אני אקנה כבר השבוע - אני אהיה באילת והמחיר שם לכונן הזה הוא 686 ש"ח ב-KSP. תודה לעונים!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. יש לי צורב NEC 3550A ובסלון DVD די מעפן של פרוסאונג ג'רמני (LOL). על איזה מדיות אני צריך לצרוב כדי לראות בסלון? ואיך אני יודע באיזה פורמטים הוא תומך או לא?

• 7 תגובות
    • 776 צפיות
  10. Started by eladgold,

כאשר אני מעביר קובץ הגדול כנראה מגודלו של דיסק די וי די עולה הודעה שאין מקום בדיסק אבל זה בכלל הארד דיסק, מוזר? אם מישהו יודע למה זה קורה אשמח לעזרה קבצים קטנים מארבעה ג'יגה עוברים טוב תודה אלעד

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  11. אני מחפש מישהו שיכול להריץ על הכונן הזה בדיקת מהירות Aja System Test עם ההגדרות שסימנתי בירוק, אחת עם קובץ 16GB, ואחת עם קובץ 64GB, ולתת לכונן לפחות 5 דקות מנוחה בין הבדיקות. https://www.aja.com/products/aja-system-test תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  12. היי.. שוטטתי קצת בפורום לאחר שהצורב הנוכחי שלי של LITE ON 20A1S מת אחרי שנתיים וקצת (המגש לא יוצא צריך להוציא אותו עם הפין חירום, 1 מתוך 3 דיסקים לא נצרבים טוב) וזה העלה בי געגועים לצורב הישן והטוב של plextor שהשתמשתי בו כשעוד הייתי DJ לפני הצבא.. 5 שנים של שימוש סזיפי ומאסיבי וממוצע של 5 דיסקים ביום לא שברו את הכונן הזה והוא עדין אצלי זרוק בבוידעם מחכה שיקראו לו... שמתי לב שבסטיקי אין המלצות על החברה הזאת (בכלל ההמלצות הן על צורבים שיצרו אותם ב-2007) והדיון האחרון על PLEXTOR (עשיתי חיפוש) הוא מ-2003 כשעוד היה קרב בינם לבין ימאהה (למי שזוכר). 1. מעוניין לשמוע חוות דעת על הצורבים של החברה הזאת. 2. איך החברה הזאת כיום? האם היא עומדת שווה בשווה עם סמסונג, פיוניר וכו'. תודה …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by kkffiirr,

הצורב מזהה רק דיסקים ריקים של DVD אבל לא דיסקים ריקים רגילים.... זה לא קשור לתוכנה כי כבר הWINDOWS לא מזהה אותם

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  15. Started by SP,

לפני כמה ימים קניתי WD 640 חדש. התקנתי אותו לבד הכל עבד טוב והוא היה מהיר יותר מהWD הישן שלי שהיה 250 ג'יגה. עכשיו פתאום יש איטיות מורגשת בכונן החדש כשפתיחת סרט מווינראר לוקחת כ 7 דקות במקום דקה כמו שהיה לי בהתחלה שקניתי אותו. בהארד דיסק של ה250 המהירות נשארה אותו הדבר. מה יכולה להיות הבעיה בהתחשב שבהתחלה הכל עבד יפה מאוד :s05:

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  16. ההארד דיסק שלי (WD 250 AAKS) מאוד איטי, ובעת העתקת קבצים ממנו הוא מעמיס על המעבד בצורה קשה (100% ניצול של ליבה אחת מתוך 2). הורדתי תוכנה של WD ואכן גיליתי שההארד דיסק לא עובר SMART (מצורפת תמונה). מה יש לעשות עם הארד דיסק כזה לפני שאני מממש אחריות? פרמוט יעזור לו? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  17. שלום. חיפשתי באינטרנט ובאתר של סמסונג עדכון "hd103sj firmware" אבל לא הסתדרתי מי יודע מה, לעומת זאת את כונני ה SSD שלי של קרוסיאר עדכנתי בצורה פשוטה עם ה TOLL KIT שלהם. תוכלו לעזור?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי מדובר בהארדיסק חיצוני של ווסטרן דיגטל מסדרת מייבוק(הכי ישנה אני חושב) כבן שנה וחצי. הוא עבר כבר קריסה פעם אחת, לפני כשלושה חודשים. הוא היה עמוס עד מלואו בתוכן, ויום אחד, זה סירב לי כבר להיכנס אליו ב"מחשב שלי". ההייתי חייב את המידע, היה לי די חשוב, אז שלחתי את זה חברת שיחזור מידע מן הסוג הזה(טיק טק), קיבלתי הצעת עבודה בשביל לשחזר את התוכן + מה הבעיה של הארדיסק כי העניין הוא שניסיתי לפני לחבר אותו למחשבים אחרים, ואין, זה לא עזר. המידע פשוט נדפק כלא היה. לא הצליח בכלל אפילו להיכנס להארדיסק עצמו.. הם אמרו לי ככה: ההארידסק שלך סובל מכשל לוגי חמור ביותר. מה זה אומר ? איך זה קרה ? עכשיו התסמינים שהיו(שדומים קצת למה שיש עכשיו) הם רעשים מוזרים בעת כתיבה, העתקה, מחיקה, כוו'..…

• 8 תגובות
    • 851 צפיות
  19. אורח אורי כרמי
    Started by אורח אורי כרמי,

ענקית הכוננים הקשיחים משיקה כונן קשיח בעל נפח של לא פחות מ-8 טרה בייט - הגדול ביותר שנראה עד כה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%a4%d7%aa-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-8-%d7%98%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%9f/

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by eladsh,

אהלן, אני מעוניין לרכוש כונן SSD פנימי חדש, השימוש בוא יהיה כמעט אך ורק למערכת ההפעלה (Windows 7 64BIT). ישנן 4 דגמים שאני מתלבט ביניהם: (להלן השוואה) http://www.newegg.com/Product/Productcompare.aspx?Submit=ENE&N=100008120%20600038510%204027&IsNodeId=1&bop=And&CompareItemList=636%7C20%2D227%2D393%5E20%2D227%2D393%2DTS%2C20%2D220%2D580%5E20%2D220%2D580%2DTS%2C20%2D227%2D607%5E20%2D227%2D607%2DTS%2C20%2D233%2D177%5E20%2D233%2D177%2DTS אלו הם הדגמים המוצגים: Patriot Torqx 2 PT232GS25SSDR 2.5" Internal Solid State Drive (SSD) OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGT40G 2.5" MLC Internal Solid State Drive (SSD) Corsair Force CSSD-F40GB2-A 2.5" MLC Internal Solid State Dri…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by deso,

אני רוצה לקנות צורב DVD של LG שיש לו יכולת Rewritable בתקציב של 200 ש"ח. תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אהלן חברה, אני מתכנן מחשב חדש, ואשתמש בחבילת התוכנות CS5.5 לעריכת וידאו ליוטיוב. עלתה האופציה של קניית שני כונני 500GB SATA3 ויצירת מערך של RAID0. את יתרונות ה READ\WRITE הבנתי, אבל, בהנחה שאני לא כל כך צריך לעמוד ב"לוח זמנים" נוקשה- כמה זה באמת תורם לעבודה? כמו כן הבנתי שזה מוריד את הביטחון של המידע- מכיוון שאם HD אחד הולך, כל המידע על שניהם הלך לי? מה עושים במצב כזה? אין לי כרגע אפשרות גיבוי חיצוני של כל המידע שלי.. האופציות העומדות בפני הן: 1) קניית HD אחד חדש SATA3, ושימוש ב HD ישן SATA1 בתור פח זבל לכל אוסף המדיה שלי, שלא בשימושי עריכה או בשימוש יומיומי. 2) קניית SSD למערכת הפעלה ותוכנות + HD SATA3 לכל שאר הדברים. 3) קניית שני HDים חדשים SATA3 ושימוש ב RAID0. מה לדעת…

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  23. Started by Falcon4g3,

היי, אני עומד לרכוש צורב DVD ומעוניין לדעת מה הם ההבדלים בין הצורבים הנ"ל והאם שווה להוסיף 45 שקלים בשביל ה-3520A ? (שעולה 427 ש"ח לעומת 382 ש"ח שעולה ה-3500A) תודה

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  24. Started by yonir,

לא ממש קריטי, אבל יש ב-TMS שני מתאמי 3.5 ל-2.5 של Agestar באותו מחיר (29 ש"ח) מתכת 2T3SI פלסטיק 2T3SP מה עדיף? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שמתכת מוליך/מפזר חום טוב יותר? (לפלסטיק יש מקום למאוורר 80mm אבל אין לי כוונה לשים בכל מקרה..)

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by קובי 1980,

תנו לי בבקשה תשובה סופית,פרסמתי הודעה בנידון אבל הדעות היו חלוקות.חלק אמרו ככה וחלק אחרת. הדיסק המדובר הוא של wd 250 gb sata 2.שקניתי כחלק ממחשב חדש ב ksp. צריך לשים לידו מאוורר או משהו כזה? המרחק בינו לבין המאוורר הראשי דיי גדול והאוויר לא מגיע בצורה אופטיטמלית אליו. המארז אם זה משנה הוא של צ'יפטק מידי טאוור מאש תודה

• 2 תגובות
    • 759 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.