עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dvirf1,

קניתי מחשב עם הארד דיסק של 160 ג'יגה לא מזמן וחילקתי את ההארד דיסק למחיצות. יש לי מחיצה ראשית C: שמכילה 5 ג'יגה ועליה אני התקנתי רק windows , partition magic ודרייברים לחומרה שלי. את כל שאר הדברים אני אתקין במחיצות (לא ראשיות, אגב) D - G או D - H (לא זוכר כרגע.. אני לא כותב מהמחשב המדובר). בכל מקרה נכנסתי לC: וסימנתי את כל הקבצים (ולפני כן עשיתי "הראה קבצים מוסתרים") ובדקתי את הנפח שלהם. הנפח שלהם הוא 1.4 והנפח על פני הדיסק (size on disk) הוא 1.51. בחישוב פשוט 5 ג'יגה פחות 1.51 או 5 ג'יגה פחות 1.4 שווה ל 3.49 או ל 3.6. אבל הווינדווס מראה שיש לי רק 1.09 גי'גה פנויים. אין לי על המחשב temporary files או משהו כזה. ולא שכחתי לעשות איחוי להארד דיסק. איך אני מחזיר את המקום שנעלם…

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  2. Started by charm,

שלום לחבר שלי יש מחשב נייד של לנובו, הגודל של הדיסק הקשיח הוא 80 גיגה 10 ממנו שמורים לגיבוי המערכת מטעם לנובו במחיצה אחרת במחיצה הנוכחית יש 70 גיגה שמתוכם הוא מודיע שרק 15 גיגה פנוי כלומר 55 מגה גיגה תפוס אבל כשעושים סיכום כללי של כל התיקיות ב C לאחר מבקשים שיראה את כל קבצי המערכת והקבצים החבויים מגלים שסך הכל כל הקבצים מגיעים ל25 גיגה כלומר ש25 גיגה חסרים ולא ברור איפה הם האם למישהו יש פיתרון או נתקלב בבעיה הזאת בתודה מראש ארז

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  3. לא יודע מה קורה כאן? לחציה ימנית על הכונן שלי C ( מערכת הפעלה חדשה WIN7 עם 64 סיביות) מראה שבשימוש ישנם 29G נתון שלא היה בעיני הגיוני בכלל!!!! בדקתי על כל התיקיות והקבצים בקונן עצמו > לחיצה ימנית ובדיקה > מראה 17G היכן נעלמו עוד 12 G שלימים ? האם זה הקובץ של איחזור המערכת ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by wais,

יש לי הארדדיסק בנפח של 80ג'יגהבייט, וכל הנפח נמצא בכונן C לפי התמונה הבאה אני מבין שאני משתמש בכ 55 ג'יגה ויש לי כ24 ג'יגה פנויים אבל..... אם אני מסמן את כל הקבצים בכונן C מתקבלת התמונה הבאה: מתמונה זאת אני מבין שאני משתמש בכ38ג'יגה. השאלה שלי היא לאן נעלמו 17ג'יגה?

• 5 תגובות
    • 785 צפיות
  5. Started by Screw_Master,

בהמשך לת'ראד הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232272.0, קניתי אתמול את המחשב כולו, והיום התקנתי WINXP ו-SP2. עכשיו, ידוע לי ש-SP1 לא תומך ביותר מבערך 130 ג'יגה בדיסק קשיח, אבל עכשיו כשהתקנתי גם SP2, ה-200 ג'יגה האבודים לא אמורים להופיע? זה לא שאני צריך את המקום לעכשיו, אבל בכל זאת, קצת מבאס לשלם על 320 ג'יגה ולקבל "רק" 130... בקיצור, איך גורמים למקום להופיע?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by PeaS,

קניתי כונן חדש של מקסטור, 80 ג"ב. הוא משמש ככונן הראשי (ובעצם, היחיד) אם זה משנה. הבעיה היא שבכל מקום, גם בביוס, גם בWindows, מופיע שנפחו הוא כ-74.5 ג"ב. אני יודע שהנפח לא אמור להיות בדיוק 80 ג"ב, אבל 5.5 זה די הרבה, גם אם זה אחוז קטן מהנפח הכולל של הכונן. השאלה היא למה, ומה אפשר לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by eranmor,

ערב טוב כולם יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב. אחד הוא 10GB שעליו מותקן הWIN ועליו נמצא הPF השני הוא כונן של 40GB שעליו אני מתקין את כל השאר (37.2 GB אמיתיים) הבעיה היא שבכונן עצמו יש לי מידע בנפח של של קצת פחות מ15GB, אבל במאפייני הכונן אני רואה שתפוסים לי כמעט 22 GB ואני ממש צריך את ה7GB האלה למישהו יש מושג ממה נגרמת הבעיה?

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  8. Started by Romek Tagid Lo,

דיסק קשיח חדש - WD 120Giga 8MB Buffer 7200 RPM, פורמט דרך ניהול מחשב - מנהל הדיסקים. דרך חלוות הדיסק מראה רק 112Giga כמקום פנוי, אך כשאני עושה dir דרך חלון דוס (cmd), אני רואה 120giga. 1. מדוע הבדל ? מה קורה פה ? מגבלה של חלונות ? 2. יש לי דיסק נוסף של 80giga והוא WDC WD800JB 00CRA1 על איזה דיסק עדיף להתקין את מערכת ההפעלה ? האם כדאי לחלק למחיצות ?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by tzilber,

מישהו יודע מדוע הם הולכים ונעלמים? היבואן הפסיק להביא אותם?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by o_O,

יש לי הארדיסק 80גיגה מקסטור 7200 שמחולק ל 20 ו 56 גיגה הבעייה שאני מסמן את כל הקבצים למשל בהארדיסק של ה 20 הוא אומר לי שהם תופסים 14.5 גיגה (כן אני מסמן הכל והכונן ב NTFS והקלסטורים בגודל קטן והבעייה לא בגללם) אבל כאשר אני מסמן את הכונן הוא מראה לי שיש לי רק גיגה אחד פנוי לאן נעלמו 3 גיגה אחרים (נניח שיש לי שמונה מילאירד קבצים והלך חצי גיגה בגלל גודל הקלסטורים) יש לכם מושג? ד"א אותו דבר קורה גם במחיצה השנייה ד"א ניסיתי לתקן שגיאות ולעשות איחוי שני הפתרונות לא עזרו תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by BURTON,

קניתי מחשב חדש וכשהתקנתי אותו והוינדוז ביקש לעשות פרטישן ראיתי שיש לי דיסק אחד WD120JB עכשיו כשאני מסתכל בוינדוז אני רואה שיש לי רק 100 GB אני יודע שיש הבדל בין גודל הכונן לבין כמות מקום האיחסון המעשית שיש עליו אבל 20 ג'יגה זה קצת יותר מדי לא?? האם עבדו עליי או שכך הדבר?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שימו לב שבחישוב מהיר יוצא כי חסר לי 8 גיגה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  13. Started by eliau21071981,

מסקרן אותי לדעת נכון שקונים נגיד 160 ג'יגה אז בפועל אני רואה רק 149 ג'יגה אני רואה את זה המון הכל מיני סוגים גם שהיה לי 80 ראיתי רק 73 אפשר הסבר בבקשה?

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  14. Started by sasha_iq,

מה עדיף לקנות למחשב intel 2.4c .דיסק קשיח של maxtor או wd בקיבולת 80gb

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכולם הזמנתי את ה H10A שאמור להגיע אלי בימים הקרובים ואני מתלבט האם לנסות לשים לו את ה firmware שהוצע כאן כדי להפוך אותו ל H10N. השאלה שלי היא האם מישהו כאן ניסה לעשות את זה והצליח? מישהו נתקל בבעיות? האם ניתן להחזיר את ה firmware הישן ללא נזק? אני פשוט חושש להרוס צורב חדש ולא בטוח שכדאי לי לנסות. תודה

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  16. Started by noam12,

ממליצים ובאיזה מהירות צריבה תודה

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  17. Started by autoexec,

מעטים יודעים, שבדיסקי פלאש מכל הגוונים, בניגוד לדיסקים מכניים - מערכת ההפעלה אינה שולטת על כתיבת המידע, אלא קונטרולר חומרה. ולכן אין אפשרות לתוכנה למחוק פיסית את התאים המדויקים בהם אוכסן הקובץ. לפיכך, אף תוכנה מהתוכנות הקיימות היום שמוחקות קבצים בודדים על ידי secure erase (מילוי מקום הקובץ במידע) לא תעבוד בדיסקי SSD. למשל, מי שמשתמש ב-CCleaner למחוק את היסטורית הגלישה באופן בטוח, לא יוכל לעשות זאת ב-SSD. הדרך היחידה היא לעשות זאת היא למלא את כל המקום הפנוי בדיסק בבת אחת - דבר בעייתי ב-SSD מכיון שאורך החיים שלו מתקצר משמעותית עם כל כתיבה.

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  18. Started by davidreznic,

http://www.wdc.com/en/products/wdtv/ האם מישהו יוכל לבדוק אם כעת קיימת תמיכה בעברית?

• 6 תגובות
    • 828 צפיות
  19. Started by integral,

שימו לב שניתן לעשות לו CROSSFLASHING ל H10N שיתן כמה שיפורים משמעותיים, אבל שימו לב שקושחה לא רשמית מבטלת אחריות. GSA-H10A -> GSA-H10N These two drives appear to be identical internally. The firmware revision code for both drives shows the string GSA-H10NMAIN, indicating that the firmware used for both drives is meant for the same drive. This alludes to the fact that the drives use identical hardware. The H10N has more powerful features, which is the main reason behind cross flashing the H10A -> H10N : H10A : - 8x DVD+DL max writing speed - 5x DVD-RAM max writing speed H10N : - 10x DVD+DL max writing speed - 12x DVD-RAM max writing speed …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. בעקבות הבאג שהתגלה בסדרת הM4, C יצא עידכון קושחה מומלץ פירוט הבעיה בקצרה: משתמשים ותיקים שהתחדשו בכונן המדובר, דיווחו על מסכים כחולים ועל כך שהכונן הפסיק להגיב אחרי כ5200 שעות עבודה איתחול חשמלי היה עוזר למשך כחצי שעה עד שעה בלבד על המסך הכחול הבא לפרטים: http://www.crucial.com/support/firmware.aspx אצלי העידכון של הM4 עבר די חלק, לצרוב על CD, ולהמשיך ע"פ הוראות שבלינק, לוקח פחות מ5 דקות כל העסק חשוב לציין: *עידכון קושחה טמון בסיכון מסויים, לכן גיבוי מלא מומלץ במקרה של כשל עידכון *לוודא שהכונן מחובר ליציאות הSATA של הבקר המובנה בצ'יפסט ולא לבקר מובנה/חיצוני אחר בעת העידכון. *לוודא יציבות חשמלית שהמחשב לא עובד על סוללה(נייד) או אל פסק(נייח). *מומלץ לבצע את הע…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אני אמור לקבל את הצורב יום שני לאחר שהזמנתי מאייבורי רציתי לדעת מה אמור להיות באריזה המקורית של הצורב

• 5 תגובות
    • 608 צפיות
  22. Started by omery000,

אני שוקל אם לגבות את הכונן קשיח שלי (WD 1TB) ורציתי לדעת מה מומלץ יותר, לגבות את הכונן בענן דרך האינטרנט או לגבות אותו בכונן פיזי פנימי במחשב. לשם השוואה כונן פיזי עולה בערך 350 ש"ח וגיבוי לשנה ללא הגבלה ב-JustCluod עולה 130 ש"ח. תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  23. Started by avishai220,

יש אפשרות לעשות clone אני פשוט לוחץ על start וזה מעתיק לי את שתי הכוננים שיש לי כמו שהם לssd או שכדאי להתקין הכל מחדש ולהעתיק את זה בצורה רגילה את הקבצים? מה אתם אומרים? ושום דבר לא תופס לי את הssd זה יכול להדפק ככה? הוא יושב באלכסון ליד הארד דיסק שלי כנראה יהיו לו טיפה תזוזות אם אני יזיז את הכונן זה יכול להשפיע?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  24. Started by MzDay,

אז אני מתכוון לקנות כונן SSD בשביל להתקין עליו את המערכת הפעלה (WIN7) וכמה משחקים עליו (ואולי תוכנות לא בטוח). שמעתי שהכונן של סמסונג 840 ממש טוב ויש לי זיכוי של 300 שקל באייבורי וראיתי שיש להם את הכוננים האלה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&q=ssd+840&x=0&y=0 האם אחד מהם שווים? או ששווה לי להשקיע בכונן אחר? אם אחד מהם שווה, איזה מהם כדי לי לקחת? אני מחפש נפח של 120,128,250 ג'יגה, תלוי כמובן גם במחיר אבל אם זה שווה את זה אני יוכל לחרוג. (כנל לגבי כוננים שונים לא ה840) תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by mushka,

שלום רב, אני קצת חדש בענייני SSD. אני מבין מקריאה בפורום שעניין האמינות הוא חשוב מאוד כאן, וגם ראיתי את האזהרה לגבי Vertex 2. מה לגבי Vertex 3 ? מצאתי כונן כזה של 90G במחיר אטרקטיבי. יש מתנגדים? http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html תודה

• 0 תגובות
    • 810 צפיות

דיונים חדשים בפורומים