עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Buffer,

היי, יש לי במחשב נייד צורב DVD, עכשיו משום מה שהנרו(ויכול להיות כל המערכת הפעלה אני לא בטוח), החליט לזהות אותו רק כצורב CD. אני לא יכול לצרוב על DVD והאופציה בכלל חסומה. כשאני הולך בנרו ל-Get System Info הוא כן מזהה שהצורב מסוגל לצרוב על DVD, אבל זה לא משנה שום דבר. חפרתי בגוגל המון ולא הצלחתי למצוא תשובה. מה אפשר לעשות? עריכה: אם זה יכול לעזור, הנרו הוא גרסה 7 והמחשב T60.

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  2. קניתי צורב חדש ונוצץ העונה לשם Pioneer DVR-212D. הצורב הינו צורב S-ATA, וכאן מתחילות הבעיות. חיברתי אותו בעזרת כבל S-ATA דקיק(ואוו איזה פינוק זה לעומת כבל רגיל) וכן חיברתי אותו לספק כח בעזרת החיבור המתאים. הצורב מקבל מתח שכן הוא נפתח ונסגר כמו שצריך. אך הוא לא מזוהה בWindows(XP SP2). חיפשתי בגוגל והבנתי שאני צריך לאפשר S-ATA בביוס. עשיתי כן אבל אז... הווינדוס לא עלה... כל פעם עם "תירוץ" אחר... משהו הP-ATA 2 slave incompatible ושאר ג'יבריש. אז הייתי צריך לחזור לDefaults ואז הווינדוס עלה כרגיל אבל הכונן "לא קיים". ואז ראיתי כאן בFAQ שאני צריך להתקין דרייבר S-ATA מיוחד בפלופי שהגיע עם הלוח - אין לי דבר כזה(לוח האם שלי הוא http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&…

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  3. שלום לכולם!!! היום קיבלתי את הWD5000AAKS שלי בשעה טובה! עכשיו כשהכונן מחובר הוא מאוד שקט, אבל הוא גורם לרעידות בכל המארז, והרעידות הללו יוצרות רעש שמשגע לי ת'מוח!!! כשהידקתי את הברגים של הכונן הרעש קצת ירד אבל הוא עדיין מורגש... השאלה שלי היא: האם יש דרך למנוע את הרעידות הללו? (חשבתי אולי על ברגים עם סיליקון שיספגו את הרעידות - האם קיים כזה דבר?) תודה מראש, אור

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  4. התקנתי צורב אסוס בחיבור sata בנוסף לצורב dvd שקיים במחשב בחיבור ide מה צריך לעשות על מנת שהאסוס יזוהה ע"י המחשב

• 10 תגובות
    • 869 צפיות
  5. Started by KrustyTheKlown,

אם איזה תוכנה אני יכול לזהות מדיה קוד של CD? רכשתי 50 דיסקים של VERBATIM מאופיס דיפו (לא את הפסטל, אבל ארץ יצור יפן) ורציתי לדעת אם הם טובים....

6. Started by froggy,

שלום לכולם אפשר בבקשה הסבר על המערך RAID 0? איך מתקינים, האם פועל על כל לוחות האם, האם פועל על כל סוגי דיסקים קשיחים ואיזה דיסק קשיח מומלץ? תודה רבה מראש

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  7. יש כולכך הרבה צורבים מומלצים שם ואני לא יודע כולכך במה לבחור, לכן בפתחתי את האשכול. נצמם קודם את האפשרויות, אני צריך צורב שחור ושהיה SATA. שאיכות הצריבה שלא תהיה איכותית מאד, מהירות הצריבה פחות חשובה. שתהיה תמיכה בסריקת טעיויות. מה זה בידיוק ביטסטינג? קריאה מהירה של CD/DVD. תמיכה בכל הפורמטים שלהדיסקים DVD +/-, RAW,RAM וכו'... שהריבה סה"כ תהיה איכותית ועמידה, שאני לא יגלה אחרי צריבה שאין קבצים בדיסק, והדיסק עצמו מלאה ^^ דבר שני, אם אני מזמין אותו מחנות והוא מגיע בדואר, יש לו סכנה לההרס/להפגע בדרך?

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  8. Started by לוח שנה,

שלום, אני זקוק לגיבוי כמעט יום-יומי. שקלתי אם לקנות כונן חיצוני esata, או לחסוך ולקנות כונן פנימי שיהיה מחובר תמיד וישמש רק לגיבוי. אם אני אשתמש בכונן פנימי, ובשלב מסוים אנתק אותו ואעביר אותו למחשב אחר, המחשב יוכל לקרא אותו מיד? תודה.

9. Started by ofir_16,

היי! אני רוצה לקנות מדיה דו שכבתית לצריבה ואשמח לדעת איזה מדיה מומלצת ואיפה אפשר לקנות? תודה.

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  10. Started by -Arcanide,

בזמן האחרון אני ממש מתעניין במחשבים ניידים, ובקרוב מאוד אני גם קונה אחד שלא יבייש מחשב שולחני חזק... אך הבעיה ברוב הניידים היא כמובן בעיית הזיכרון שלהם, שמגיעה לרוב עם כ 40GB וכאלו עם כ-100GB. כמות זיכרון זו איננה מספקת מכיוון שנכון לכרגע יש לי כונן קשיח בעל כ 120GB מלא כמעט עד סופו במוזיקה שנאספה על גבי שנים. הבעיה היא שכאשר אני אחליף למחשב נייד אני לא אוכל לשמור על האוסף ומה גם שעוד כארבעה מחשבים אשר נמצאים ברשת משתמשים במאגר ואני כבר כמה זמן חושב על פיתרון של לחבר רק את הארד דיסק לראוטר עצמו בלי שישפיע על רשת היוצאת ונכנסת של המחשב האישי שלי שדיי מאיטה הכל ומורגשת. בקיצור אני מחפש דרך אשר בה אני אוכל לשתף את המאגר ולעשות מן זיכרון חיצוני כמו שרת רק ללא כל הפרוצדורה של …

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  11. Started by oren99,

פתאום בשבוע האחרון קרה לי כבר פעמיים שהדיסק השני שלי (SATA) פתאום נעלם מהמחשב. אחרי ריסטארט הוא חוזר. כל היום הוא קיים פתאום נעלם שוב. קרה למישהו?

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  12. Started by nesber,

כשאני אומר "שקט" אני מתכוון לרמה נמוכה של וויברציות. לא מפריע לי הרעש שנוצר בזמן קריאה/כתיבה. מהניסיון שלי יש הבדל גדול מאד בוויברציות שמייצרים הארדיסקים מסוימים לעומת אחרים. קניתי בעבר הארדיסק 500 ג'יגה של WD מסדרת BLUE, והוא נורא. אני יודע שלחברות הבכירות יש סדרת GREEN שהיא שקטה אבל איטית יותר, ואני מעדיף הארדיסק "סטנדרטי" שמאזן בין ביצועים יחסית טובים, לבין רעש מתון. בסטיקי יש מעט מאד דגמים, וגם לא ברור לאיזה סוג של "רעש" מתייחסים שם, לכן אני פותח את הדיון הזה. אציין גם שמאד רצוי שההארדיסק המומלץ יהיה מתוך האתר הזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/index.php?cPath=26&newitem=true&osCsid=cgnvaslutep9h1ss739kibo9t4 שם אני מתכוון לקנות את המחשב החדש שלי.

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  13. Started by OmerNeu,

שלום, באתי לבשר על הדיסק הקשיח עם יחס שקל/ג'יגה הכי טוב שיש עכשיו. http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000feC-secMAHfljJy3LIw5IR8:12bbi68k5?id=4213708&pr=QJ5&N=2 נכון, הדיסק הקשיח הכי משתלם לא נמכר מאייבורי/KSP אלא באופיס דיפו. מדובר בדיסק קשיח חיצוני בנפח 1.5TB של החברה verbatim (דיסק תוצרת סיגייט כנראה) אם חיבור USB 2.0 בלבד. החיסרון שדיי בולט זה שהמארז מפלסטיק ונוטה להתחמם. וגם אחריות של שנתיים במקום שלוש שנים אצל WD. ונורת החיווי אינה מהבהב בזמן העתקה ובפעילות אלא רק דולקת (כמו נורה של POWER) אז אם יש לכם צורך באיחסון זול וחיצוני בנפח גדול ואין לכם צורך במהירות מעבר לUSB 2 אז זה נראה לי בחירה טובה.

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  14. ברשותי מחשב יחסית ישן פנטיום 4 פרסקוט 2.8 512mb Asus P4S800MX מבוסס ציפסט של SIS אשר משמש כשרת קבצים בבית. ללוח אם אין כניסות SATA בכלל ולכן הוספתי לו כרטיס SATA של ST-LAB אשר משתמש בשבב של SIL מסוג 3112. מדובר בשבב שהיה פופלרי במיוחד בימי ה Nforce2 כאשר הגשר הדרומי לא תמך ב SATA באופן טבעי ובכדי לתת ללוח מחברי SATA הוסיפו את השבב ישירות ללוח אם. כרגע אני עובד עם שני כונני WD250KS על הבקר והוא פועל מצויין (בלי RAID). ברצוני להוסיף עוד בקר זהה עם שני כוננים בכדי להגדיל את הנפח על המחשב ורציתי לדעת אם מישהו התנסה בחיבור שכזה? האם ישנם בעיות של התנגשות, למשל הנתגשות בביוסים של הכרטיסים בזמן עליית המחשב וכדומה? אשמח לתגובה או עצה, כמו כן אם ישנו בקר SATA זול עם 4 מחברים אשמח …

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  15. Started by xdcee3,

Seagate Constellation ES.3 4TB http://techgage.com/article/seagate-constellation-es-3-4tb-enterprise-hard-drive-review/ יצא ארדיסק חדש עם 128 MB cache

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  16. הלוח האם הוא: ASUS P7P55D-E יש לו חיבור ESATA לפאנל האחורי, אבל זה לא נוח, ובמארז יש חיבור ESATA קדמי ( HAF 932 ׂ) איך אני יכול לנצל את החיבור הקדמי במארז, או שזה לא אפשרי?

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  17. האם אני צריך להריץ איזה בדיקות כל שהן לווידוא תקינות הכונן? או עצם זה שהוא פועל כבר אומרת שהוא תקין.. אשמח לתשובה זריזה כי אני ממש חייב את הכונן כבר.

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  18. Started by lion03,

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  19. שלום אני מגבה בעיקר קובצי אופיס. לפני כמה שבועות החלו קבצים להשתנות, למשל קובץ אקסל ששקל 500 קילו הפך ל1.7 גיגה!! שמו של הקובץ שונה וכמובן א"א לפתוח אותו קניתי DOK חדש והבעיה עודנה. כמובן שבדקתי וירוסים וכו'. חבר טען שזו בעיה מוכרת והיא מתרחשת בעקבות שינויי מתח בספק או בלוח אם. אשמח לשמוע מכם, תודה.

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by StreetRacer,

שלום, הכונן גיבוי הפסיק לעבוד. הכונן גיבוי מתחבר לרשת. כשמחברים לחשמל, שומעים את הדיסק עובד אך המנורה ה-CASE לא נדלקת. ניסיתי איפוס, לא עובד. הסרתי את הדיסק עצמו מה-CASE וחיברתי בחיבור SATA ישירות למחשב שלי. המחשב זיהה שכונן הותקן, אך במחשב שלי לא הוצג כלום. רק ב-DISK MANAGE הוא הראה אותו כמספר מחיצות אך לא נתן לי לעשות כלום מלבד מחיקת מחיצות (ואני מניח שאחר כך יהיה אפשר ליצור). בשדה של ה-VOLUME לא רשום כלום. המידע חשוב לי מאוד. היש דרך לראות את אותן מחיצות, אולי במערכת הפעלה אחרת ? (לינקוס אולי ?) או באמצעות תוכנה אחרת ? תודה מראש לעוזרים, זה חשוב לי.

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  21. אהלן, העניין הוא כזה אנחנו מחפשים פיתרון כדי לראות סרטי HD בכיף בטלוויזיה החכמה שלנו מבלי יותר מדי התעסקויות. ניסינו את הרעיון של ה-WIFI אבל זה קצת סיפור (להגדיל מהירות אינטרנט ולהביא נקודה חמה ליד הטלוויזיה וגם אז לא בטוח שזה ירוץ חלק) אבל מצד שני יש את רעיון ה-USB שזה חיבור ישיר לטלוויזיה. לא ניסינו לחבר סרט HD עם USB2 כי אין לנו USB גדול אבל השאלה היא כזו, אם נקנה USB3 (שהרעיון בקנייה זה המהירות העברה שלו נוסף לקריאה) הסרטים ירוצו חלק (גם סרטי 1080P) מבלי קירטועים למינהם בזכות מהירות הקריאה ? או שגם עם USB2 אותו רעיון יקרה ? ואם אפשר המלצה ל-USB3 בגודל של 32GB (עד 350 400 שקל).

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  22. Started by wooper,

היי אני רוצה לקנות hd חיצוני בגלל הנייד חשבתי על זה כי יש בו גם יציאת esata מה אתם אומרים אם יש הצעות יותר טובות אשמח לשמוע http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=20016

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  23. Started by jackhammer,

למה לדעתכם גוגל (או דרופבוקס או מייקרוסופט) לא מיישמות אלגוריתם שמזהה קבצים גדולים שמשתמשים מעלים ואם הם דומים שפשוט יחלקו את אותו עותק.... אפשר להריץ בדיקת "האש" על קבצים גדולים ובמידה ואותו קובץ בדיוק כבר הועלה ע"י מישהו אחר אז אין צורך להעלות אותו שוב. זה גם יחסוך זמן העלאה למשתמשים (במקום להעלות קובץ של כמה מאות MB או GBים במה שעות הזמן מתקצר לכמה שניות או דקות בודדות). זה גם יחסוך לגוגל המון מקום (למרות שאני לא כל כך בטוח שזה מפריע להם כי הם מוכרים את הנפח הזה אז לא מפריע להם להוסיף עוד). מה אתם אומרים?

24. היי תקן SD 8.0 החדש מגדיר תעבורה של עד 3.9 גיגה עבור כרטיסי SD מהדור החדש. בנוסף, הכרטיסים יהיו תואמים לתקנים הקודמים . https://www.tweaktown.com/news/72638/these-next-gen-sd-cards-blow-your-hdd-or-ssd-speeds-out-of-the-water/amp.html לידיעתכם.

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  25. ה-Windows Experience Index נתן לי הודעה שצריך להריץ אותו שוב, הרצתי וזה נתן לי ציון של 7.8 ל-SSD. קודם היה ציון של 7.9. מה זה אומר? להתייחס לזה? תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.