אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
- 

האם עדיין שווה לרכוש כונני ATA/IDE במידה (בהתייחס לזה שאני לא יכול להשתמש ב SATA) - 

- 3 תגובות
- 746 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, יש לי DOK של SnaDisk דגם Cruzer micro בנפח 8GB. בכל פעם שאני מכניס אותו לחיבור USB מופיעה לי הודעה : "עליך לאתחל את הדיסק בכונן X בטרם תוכל להשתמש בו" פעם ראשונה, זה היה הגיוני. זרמתי. פרמטתי אותו והכל אחלה.. אבל זה לא עוזב אותי. כל פעם שאני מכניס מחדש את הדיסק זה רושם את זה !! כבר חודשים. ניסיתי לפרמט אותו מאז לא פעם אחת וזה פשוט לא עוזר. הוא בשלו עם ההודעה הזו.. המערכת שלי היא VISTA 64. מצורפת תמונה של ההודעה.. מקווה שלמישהו יש רעיון איך לסיים את הדראק הזה.. תודה, שחר [attachment deleted by admin] - 

- 11 תגובות
- 9.9k צפיות

- 

- 

- 

העתקתי סרט באמצעות התוכנה CloneDVD והצריבה עברה בסדר וגם שאני צופה בסרט במחשב אז רואים טוב אבל שאני צופה בנגן הDVD שבסלון אז רואים כל מיני מריחות השתמשתי בדיסק של silver line dvd-r . ממה מקור הבעייה ? ואיך אפשר למצוא לה פיתרון? - 

- 3 תגובות
- 754 צפיות

- 

- 

יש שם משהו כמו 20 צורבים ואני רוצה לדעת איזה לקנות. המחיר לא משנה כי ההפרש זניח. לא יודע מה זה LightScribe אבל אם זה מביא איזה תועלת אז בכיף להוסיף 20 שקל. תודה מראש. אגב אם צריך אני יכול להעתיק אותם לפה אבל הערכתי שזה לא סיפור להיכנס ל www.KSP.co.il ולראות. פטאליקו. - 

- 1 תגובה
- 727 צפיות

- 

- 

- 

1.יש לי כשנה 40GB maxtor עד שהוא התחיל לעשות דפיקה כל כמה שניות ופחדתי שבכל רגע הוא ימות לתמיד! אז אבא שלי קנה WD 80 GB 8M cache ועשיתי( בGHOST (DOSבהצלחה בלי אף דפיקה! אח"כ הוא שלח אותו שיחלופו לו באחר(אחריות) אז ככה-רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הGHOST בלי לעשות fdisk ו format להארדיקדיסק החדש? זה פשוט יחסוך לי זמן יקר!(לא ניסיתי,הלכתי על בטוח..עשיתי fdisk ואז פורמט..) 2.שמעתי שלכל גודל GB יש את ההארדיסק שהוא הכי טוב לגודל הזה..אז מה הכי טוב ל80GB? ול40GB? האם ההארדיסקים שיש לי טובים לגודלם? 3.האם כשמדליקים את המחשב זה דופק את כל הרכיבים?(בגלל מכת המטח)? עדיף אז להשאיר אותו דולק כל הזמן? הוא צריך לנוח כל כמה זמן..(לתת לרכיבים להתקרר).מתם אומרים? תודה! - 

- 2 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

היי, אני צריכה המלצות לכונן פנימי שיתאים ללפ טופ של דל inspirion 1440. מה ההבדל בין המהירויות השונות, והאם שווה להשקיע עוד 100 ש"ח (520 במקום 420) בשביל מהירות של 7200 ופחות זיכרון (320 במקום 500 ג"ב)? כוננים קשיחים פנימיים של ווסטרן דיגיטל הם טובים? תודה - 

- 2 תגובות
- 628 צפיות

- 

- 

שלום. יש לי כרגע pentium 4 2000 לוח אם של אינטל 512ram Maxtor 6E040L0 DIAMONDMAX PLUS 8 40GB HD ATA/133 7200RPM אם אני רוצה להוסיף דיסק קשיח חדש 250gb sata2 אני יכול ? - 

- 3 תגובות
- 642 צפיות

- 

- 

שלום לכולם אני מחפש המלצה למדיות לצריבה לצורה Nec 4551 מהן אני אקבל את איכות הצריבה המירבית. מקריאת הביקורת ב cdfreaks קראתי שהצריבה עם המדיות Verbatim MCC 004 הייתה טובה. האם אלו הדיסקים: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=2007_2009_1235&products_id=6358 ? תודה - 

- 0 תגובות
- 551 צפיות

- 

- 

בונה מחשב חדש ושוקל להשקיע ב M.2 ככונן ראשי, לוח אם גיגהבייט gaming7 Z97 .. השיקול הוא בין SSD SATA3 לבין ה M.2 שמציג ביצועים עדיפים וגם לא תופס חיבור SATA. בנוסף יהיו מחוברים למחשב עוד 4 כונני HDD אז גם חוסך בכבלים.. תןדה - 

- 3 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Cruzer-USB-Flash-Drive-64GB-64G-64-G-GB-Brand-New-Life-Time-Warranty-/320803613299?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ab162aa73 כדאי לקנות? - 

- 7 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

ראיתי שחנויות מוכרות כונני SSHD , מעוניין בבקשה לדעת: מהו כונן SSHD ? איזה תועלת הוא מקנה לעומת הכוננים האחרים? כאילו SSD מחובר עם HD ? ז"א נפח (capacity) כמו HD מהירות (speed) כמו כונן SSD ? ואפשר לדעת בבקשה, לא מצאתי ממש תשובה, על כן לא הבנתי.. איזה כונן מחברה מסויימת, עם תוכלת חיים (בשנים) ביחס לנפח (2-3TB) אשר קיימת היום (שווה)? Western Digital - Seagate - Hitachi וכו'..? תודה רבה לתמיכה והסבר - 

- 5 תגובות
- 15.8k צפיות

- 

- 

אהלן, לפני מספר ימים התקנתי וינדווס XP עם SP2 מובנה ושמתי לב שאחרי ההתקנה אני לא יכול לראות את הנגן שלי\ כל התקן איכסון USB אחר דרך המחשב שלי. בהסרת חומרה באופן בטוח אני יכול לראות את ההתקן אם זה נגן או כונן אבל לסייר בתוכו ולהכניס אליו קבצים אני לא יכול. מה יכולה להיות הבעיה? אגב ניסיתי להחליף סלוטים של USB ולהתקין מחדש את הדרייברים של הכונן הנייד וגם את הדרייבר של הUSB עצמו שנמצא על הלוח אם. - 

- 6 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

אז מהו הכונן הסטנדדרטי המהיר ביותר שיש כיום?, אני מדבר על כונן קשיח רגיל 7200RPM... לגבי הנפח לא משנה לי כל עוד זה מעל 100GB - 

- 21 תגובות
- 1.8k צפיות

- 

- 

אם אני מחבר דיסק קשיח SATA III ללוח שתומך ב SATA II הוא יעבוד? - 

- 1 תגובה
- 713 צפיות

- 

- 

האם יש לתוכנת הצריבה השפעה על האיכות? במילים אחרות, הדרך שבה הצורב עובד, היא אותה דרך ולא חשוב איזו תוכנת צריבה נתנה את הפקודה? (בהנחה שהפרמטרים לצריבה זהים בתוכנות השונות.) - 

- 0 תגובות
- 595 צפיות

- 

- 

חבר טוב שלי קונה מחשב בעוד כמה ימים והוא ביקש ממני לבחור את המפרט. תכננתי לבחור לו את הWD2500KS שאני יודע שיש אותו להרבה אנשים פה והם גם מרוצים ממנו. אבל דבר מוזר קרה לי שנכנסתי לאתר של WD, הדגם הזה בכלל לא מופיע באתר שלהם, למיטב הבנתי הם מחליפים את הסדרה של KS בAAKS. אז השאלה שלי היא אם למישהוא יש מושג מתי יתחילו למכור את WD2500AAKS בארץ? וגם אם בכלל שווה לחכות לו, זאת אומרת האם הWD2500AAKS יותר טוב מהWD2500KS. הדבר הכי חשוב לי בדיסק קשיח שיהיה שקט מאוד ושיחזיק כמה שיותר שנים. - 

- 2 תגובות
- 558 צפיות

- 

- 

קניתי כונן סאטה של ווסטרן דיגיטל (WD2500KS). ברשותי מארז חיצוני שתומך גם בסאטה וגם ב-IDE. המארז היה בשימוש קודם מחובר לכונן IDE שעבד וקרס (כונן של היטאצ'י), לכן קניתי את הכונן הנ"ל במקומו. הכונן החדש הוא תומך סאטה 2 לכן ג'ימפרתי אותו לעבוד כסאטה 1. כשאני מחבר אותו למארז, יש זיהוי פיזי במחשב אך אין זיהוי לוגי (אני לא מצליח לגשת אליו על מנת לפרמט אותו). המארז שברשותי תומך בנפחים של עד 320 ג'יגה למיטב זכרוני ובכל מקרה עד 250 ג'יגה בטוח. על פניו לא אמורה להיות בעיה, אבל כשאני מפעיל את Partition Magic אני מקבל הודעת שגיאה ב-POST (שגיאה 100, Partition Table is bad). מה יכולה להיות הבעיה ומה הפתרון (אחד או יותר) האפשרי ? בתודה מראש על הסיוע, רועי - 

- 1 תגובה
- 960 צפיות

- 

- 

האם אני אוכל לצרוב עם הצורב שלי(LITE ON 48X24X48) ובעזרת הנרו דיסקים של 900 מגה\100 דק'? https://www.misradia.co.il - 

- 1 תגובה
- 723 צפיות

- 

- 

התייעצות לפני קנייה איך ההרדיסק הזה ,נישמע טוב ? ראיתי ב זאפ חצי מכמות האנשים שרשמו שהיה להם תקלה כבר בהתחלה ,נישמע לא טוב.......... - 

- 8 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

מה זה DMA? מה זה UDMA? אני יודע שראשי התיבות של DMA זה Direct Memory Access, ו-UDMA זה Ultra DMA. אבל אני לא ממש יודע מה פירוש הדבר. מה בדיוק ההבדל בין PIO ל-DMA? בכמה מסתכם ההבדל במהירות? איזה סוגים של DMA יש, ומה ההבדל ביניהם? אני מניח שאם אני מגדיר כונן כ-DMA, אז הוא אמור לעבוד יותר מהר. האם הדבר נכון גם לגבי כוננים אופטיים וגם לגבי דיסקים קשיחים? האם כדי שהכונן יעבוד יותר מהר, שני הכוננים שמוחברים על אותו כבל צריכים להיות מוגדרים כ-DMA, או שאפשר להגדיר רק אחד מהכוננים כ-DMA? איך אפשר להגדיר כ-DMA דיסקים קשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE? החל מאיזו שנה תקן ה-DMA קיים בתפוצה נרחבת? האם אני יכול להסיק שכוננים אופטיים ודיסקים קשיחים שנקנו לפני 3 שנים בערך תומכים ב-DMA ואין חשש… - 

- 16 תגובות
- 2.1k צפיות

- 

- 

אז ככה קניתי מחשב חדש יש לי דיסק קשיח של WD SATA2 עכשיו שאני מתקין תווינדוס יש דברים שאני צריך לעשות בהתקנה... ובאיזה סוג של פורמט לבחור NTFS או FAT32 ודרך אגב מומלץ לחלק את הדיסק קשיח ל2 מחיצות? ואיך אני עושה תזה בדיוק? - 

- 5 תגובות
- 771 צפיות

- 

- 

היי.. דיברתם פה מתישהו על מאפיינים של הצורב כמו נגיד בדגם שלו יש כל מיני אותיות בסוף.. S ו-ל K או משהו כזה.. מה הן אומרות..? האם יש דגם אחד של צורב שהוא יותר טוב מהאחר? - 

- 1 תגובה
- 759 צפיות

- 

- 

האם חשוב לקחת כונן קשיח שיהיה רק לקבצי מערכת, ווינדוס וכו'? אם כן איזה כונן מומלץ לצורך הזה? - 

- 3 תגובות
- 639 צפיות

-