אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לרכוש כונן חיצוני שישמש לגיבויים. ראיתי שישנו מכשיר מובנה שמבצע את RAID 1 באופן אוטומטי, האם הוא מומלץ? האם אני יכול לרכוש 2 כוננים קשיחים זהים ולחבר אותם איכשהו ושהם יבצעו את הפעולה של ה-RAID 1 באופן אוטומטי? דבר נוסף שראיתי זה NAS, האם ישנו מכשיר כזה שיתאים לשימוש שלי? האם אני יכול לבנות מערך NAS שיבצע RAID 1 באופן אוטומטי (במקום לרכוש מערכת NAS מוכנה ויקרה?). תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, קניתי דיסק קשיח חדש וכשקיבלתי אותו ראיתי ששנת הייצור שלו היא תחילת 2017. החשש שלי הוא שאולי ישנה סיבה שהוא ישב זמן רב אצל היבואן/חנות. האם הדבר עלול להשפיע על האמינות ואורך החיים של הדיסק? לבטל עסקה? או לא לחשוש ולהתקין? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,המטרה שלי היא להרחיב את כונן C על כל הדיסק אבל מכיוון שיש 2 Partition שהם לצורך שחזור אז אני לא מצליח להרחיב את C.גם אי אפשר למחוק את 2 המחיצות האלה(ניסיתי בכל דרך אפשרית) . בקיצור מישהו יודע איך בכל זאת ניתן להרחיב את C על כל הדיסק? מצורפת תמונה: http://img842.imageshack.us/img842/1552/i4f2.png
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני יודע שהוא קיים כמעט בכל חנות מחשבים בארה"ב , אבל פה בארץ אני דיי מתקשה למצוא . זה בעצם פלאג שמתאם בין HD של mp3 נייד 1.8" לבין 3.5 שולחני . איפה אני מוצא אותו ?
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
כמעט כל הארד דיסק שהיה לי עד היום "חלה" במחלה הנוראית שנקראת BAD CLUSTERS. רציתי רק לדעת האם זה טיבעי שלהארד דיסק בן חצי שנה-שנה יהיו BAD CLUSTERS? והאם יש דרך, תוכנה, משהו כדי ל"תקן" אותם? לפחות חלקם? אני משתמש באל פסק ומכבה אותו בצורה מסודרת תמיד.. תודה על כל עזרה
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשים כונן ssd במחשב נייח, אני רואה שמה שמוכרים זה רק 2.5(של נייד?) אם כן הבנתי שיש משהו שהכונן מתחבר אליו כדי שיתאים לנייח. וגם צריך המלצה על כונן עד 1000, רציתי לדעת איך ה- crossair CSSD-F120GB3-BK ורצוי שיהיה sata3. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי שוב, אני רוצה להוסיף עוד הארד דיסק של 160GB בנוסף ל-80 שיש לי. על לוח האם M863G שלי, יש שני סלוטים של IDE, אחד תפוס ע"H הארד דיסק והשני ע"י צורב. אמרו לי שאפשר לצרף על הכבל של אחד מהם עוד DEVICE. זה אכן אפשרי? ואם לא - האם יש דרך אחרת להוסיף עוד הארד דיסק? תודות.
-
- 8 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי שני כוננים חיצוניים. האם גם אותם צריך לאחות מדי פעם, ואם כן, אז האם ניתן להשתמש בתוכנת מאחה הדיסק של ויסטה, או שיש צורך בתוכנה אחרת? הערה: מקווה שהפניתי את השאלה לפורום המתאים, כי אולי זה גם שייך לפורום של מערכת ההפעלה או תוכנות ??? תודה
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
לאחרונה הדיסק הקשיח שלי נהיה איטי מאוד. הדיסק הוא של היטאצ'י 160 ג'יגה SATA2 בן שנתיים. ב7-ZIP למשל הוא מחלץ לי במהירות של 1.5 MB שזה ממש איטי לעומת מה שהיה בעבר. יש לכם מושג מה היה יכול לגרום לו להיות כזה איטי והאם יש דרך לתקן את זה? דרך אגב מצורפת תמונה של HDTUNE אז תגידו לי מה אתם חושבים. זה פעם ראשונה שאני שולח תמונה ככה שאני מקווה שתיראו את התמונה. תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים על זה האם המצב כזה גרוע? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום... את הקבצים שחשובים לי אני שומר על שני כוננים חיצוניים: כונן א' למעשה מאחסן את כל המידע, וכונן ב' הוא גיבוי מדויק של כונן א'. כונן 0 זה הכונן שאני משתמש בו במערכת ההפעלה יומיום, עליו נאגר כל המידע החשוב. כלומר, המידע מועבר מכונן 0 לכונן א', ומשם מועתק מכונן א' לכונן ב'. תהליך הגיבוי מסורבל ביותר - כונן א' נמצא במגירה חיצונית, והחיבור לשקע חשמלי וחיבור USB איטי מעצבנים. כונן ב' הוא בכלל "ערום" (bare, ללא שום תוספות), וכדי לחבר אותו צריך לכבות המחשב ולבחר כמו כונן פנימי רגיל. רציתי לדעת אם מגירת 3.5" שמורכבת במחשב ומאפשרת החלפה מהירה (HotSwap) בין כוננים קשיחים תתאים לי? אין לי בעיה להוציא את כונן א' מהמגירה החיצונית. מגירה פנימית כזו נשמעת לי מאוד נוחה. הכוונה למשהו …
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי כולם...... יש לי את המקבוק פרו 13" החדש (הגרסה החזקה). אני מתכנן לערוך וידיו עם פאינל קאט (מתחיל ללמוד קולנוע השנה). בשביל לא לשחוק את ההרדיסק הפנימי של המק אני מחפש אחד חיצוני. אני חושב על אחד של WD עם חיבור USB ו FireWire. רציתי לדעת אם זה משנה אם ההרדיסק הוא 3.5 או 2.5 (הגודל לא משנה לי כי הוא הולך לשבת בבית). לפי מה שנראה לי ה3.5 אינצ' יותר עמיד מה2.5 אבל זה סתם ניחוש... בנוסף 1T עולה כמו 500GB ב2.5 אינצ' אז נראה לי עדיף 3.5 ככה או ככה. בכל מקרה עעל איזה אחד אתם ממליצים שיהיה נטו לעריכת וידיו שיהיה מהיר ועמיד ביותר. תודה רבה ומצתער על החפירה.
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום קניתי מדית DVD-RW 4X של פיליפס במחיר של 8 שקל ליחידה (בקופסה) , רציתי לקבל דעות עליה עם מישהו מכיר , היצרן הוא CMC והקוד הוא CMCW03. כבר הרבה זמן לא עקבתי אחרי הנושא ובעבר אני זוכר את CMC כאחת החברות הגרועות. משום מה נראה לי שראיתי שבתחום מדיות הDVD יש לCMC הרבה יותר כבוד , אך אני זוכר במעורפל ויכול להיות מאוד שאני טועה. המחיר די מפחיד למרות שאפשר להשיג רייטק בכזה מחיר. באותה החנות היו גם ורבטים + כפול 4 אך במחיר 15 ליחידה זה פי 2 אולי אקנה אחת לגיבויים חשובים אך עדיין רציתי לדעת איך הפיליפס המדוברים (או יותר נכון המדיה קוד) כי המחיר זול והקנייה זמינה לי.
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
המותג Sabrent ממשיך לדחוף לנפחים גדולים יותר במחירים מאיימים בשוק האחסון הביתי - הפעם עם מהירויות העברה גבוהות במיוחד בשילוב עם המעבדים המודרניים מבית AMD לכתבה
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
אהלן.יש לי לוח אם של ASUS מסוג P5Q3.אחלה לוח ואני תוהה אם לקנות לו הארד דיסק שתומך בUSB 3.0 - הכרטיס של ה-PCI מסופק עם ההארד דיסק ונותן לי בעצם את היציאה על המחשב.השאלה אם זה באמת יעבוד כמו USB 3.0 אמיתי אז שהמהירות תהיה נחותה מהמקור. שאר המפרט הוא: Core 2QUAD Q9550 2.83GHZ GEFORCE 9800GT 1GB DDR3 4GB DDR3 1333 MHZ IN DUAL CHANNEL A-DATA(THE COMPANY( 500GB WD HARD DRIVE SATA אני מניח ש-2 אבל לא בטוח להגיד לכם. מארז של THERMALTAKE הארד דיסק חיצוני של LACIE מדגם QUADRA עם ESATA 1TB תודה רבה לעוזרים.שגיא
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
המליצו לי על NEC ND-3520AB יש לכם אולי המלצה אחרת? שיהיה זול רק....
-
- 7 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי. לפני פחות משבוע קניתי מחשב חדש וקיבלתי איתו כונן קשיח של 500GB, ובנוסף לכך לקחתי את הכונן הקשיח מהמחשב הקודם שלי (קיבולת: 150GB).. העברתי ממנו מה שצריך לכונן החדש, והתחלתי לאחסן בכונן של ה-150GB סרטים; לא הגעתי למקסימום קיבולת או משהו, אבל פשוט בכל פעם שאני משתמש בו יש רעש מהמארז של המחשב, כאילו הוא רועד או משהו בסגנון.. וכשאני נכנס אליו דרך חלונות, אז בנוסף לרעש הסייר של חלונות נתקע לכמה שניות כאילו הוא סורק את הכונן או משהו כזה..? לעומת זאת, כשאני רואה סרטים יש רעש קטן מהכונן בהתחלה, ואז הסרט נטען ואפשר לראות הכול חלק ללא בעיות. אני חושב שצריך להתאים את הכונן הקשיח למחשב החדש או משהו (אני לא מריץ עליו חלונות, כפי שאמרתי למעלה רק סרטים), וכבר ניסיתי לעשות לו אתחול..…
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
שלום, אני קצת חדש בתחום אז בבקשה עזרו לי... קניתי מחשב ללא מערכת הפעלה כיוון שדיי פשוט להתקין חלונות על IDE אבל לא ציפיתי לכזה סיבוך על SATA אם מישהו יכול להסביר לי מה הולך ואיך... איך המחשב מזהה אותו ומה צריך לעשות עד להעלאת ההתקנה של הWUNDOWS. תודה.
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שנת 2016 מסתמנת כשנה שבה זכרונות ה-NAND התלת מימדיים יהפכו סוף סוף לסטנדרט החדש בשוק האחסון, וכזה שיסייע למחירים של כונני ה-SSD לרדת לרמות נמוכות עוד יותר מכל מה שראינו עד עכשיו, תודות ליכולת להגיע לאותם הנפחים בשימוש במספר קטן יותר של שבבי סיליקון. אחת מהחברות שינסו להוביל את המהפכה הזו היא Silicon Motion, עם בקר ה-SM2258 החדש שלה, שמבטיח לתמוך בשבבי 3D TLC NAND מכל היצרניות הגדולות בתחום, תומך בעבודה ללא זכרון מטמון DRAM, תומך בהצפנות AES-256 ו-TCG Opal ומבטיח מהירויות העברה של עד 560 מגה-בייט בשנייה וביצועים אקראיים של עד 90,000IOPS. נקווה שהדגם הזה ידע לספק את הסחורה גם בעולם האמיתי, ולא יאכזב כמו ה-SM2256 שהשיקה החברה בשנה שעברה.
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה עם דיסקים מסוג CD-RW אני נכנס לתוכנה של NERO צורב סרט ב-VCD לדיסק CD-RW אני ממתין שהצריבה תסתיים אחרי שהצריבה הסתיימה, אני לוקח את הדיסק ומגלה שהדיסק לא נצרב, והוא למעשה נשאר ריק וככה קורה לי תמיד שאני מנסה לצרוב עם דיסקים של CD-RW. אם מישהו יוכל לעזור, ולהגיד לי מה הבעיה, אני מאוד אודה לו בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
יש לי dok חדש של SANDISK CRUZER U3 16 GB ושמתי לב כאשר הוא תקוע בתוך המחשב הנורה שלו האדומה דולקת נורמלי וגם שמעבירים קבצים אז יש קצה היבהוב מהיר ..אבל כאשר הוא בסרק או לא מעבירים בו קבצים אז הוא מהבהב בקצב איטי מאוד כמו ספוט שנידלק ונכבה לאט .לעומת זאת באחר שיש לי אותו הדבר בדיוק רק נפח של 8gb אז הוא דולק קבוע בסרק ולא מהבהב ,השאלה האם זה ככה או תקלה ב 16GB ??? וצריך להחליפו ??
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני לפני רכישת מחשב חדש ויש לי שאלה. כולנו מכירים את הסידרה של WD ה-AAKS השאלה שלי היא איך ה-HD של WD לעומת לדוגמא כונן כזה: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS עובד בממשק NCQ ויש לו 32MB, מה שמוזר הוא שקראתי שקצה ההעברה שלו הוא "רק" 100 MBPS לעומת 300 בכוננים של WD. מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות קשיח חדש בנפח גדול לאחסון והקלטת קבצי וידאו 1080p uncompressed (dxtory/camtasia studio) חשבתי על ה- ST3000DM001. האם הוא מתאים למשימה או שיש כוננים קשיחים אחרים בנפח דומה המשתלמים יותר? עוד דבר שעלה עם זה, יש לי בלוח אם חיבור SATA 3 אחד שכרגע יושב עליו ST1000DM003 שעליו מותקנת מערכת ההפעלה שווה להשקיע בקונטרולר SATA 3 נוסף בשביל הכונן החדש או שאפשר להסתפק ב- SATA 2? אשמח להמלצות אם צריך אחד. תמיד גם אפשר להעביר את הכונן של מערכת ההפעלה ל- SATA2, אבל כמה ההבדל יהיה משמעותי? מפרט מלא בצד, לוח האם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4149#sp תודה
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי אני מחפש כרגע הרדיסק ATA (לא S-ATA), בסביבות ה-100GB, שיחליף את ה-WD 80GB הנוכחי שלי (יש לי עוד 2 ב-SATA, אחד 120GB ואחד 200GB, למי שמתעניין, וזאת הסיבה שאני צריך אחד ATA). הסיבה להחלפה - רעש. ה-80GB הנוכחי פשוט מרעיש. הוא מוציא זמזום קבוע כזה (בזזז) של רעש הסיבוב ב-7,200 סל"ד... אני מחפש לו תחליף - שיהיה שקט כמה שיותר (לצורך העניין, שני ה-SATA-ים שלי, גם הם של WD, לא משמיעים כל רעש). אני אשמח לקבל המלצות רציניות מאנשים שיודעים להעריך שקט עשו את אותה השוואה וגילו מי השקט ביותר.. אנא חסכו ממני את "אחי יש לי את XYZ, הרדיסק משהו פיצוץ כדאי לך לקחת אותו"... אלפי תודות..
-
- 8 תגובות
- 881 צפיות
-
-
יש לי כרגע פנטיום 3, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בחודשים הקרובים כרגע יש לי שני דיסקים של WD, שניהם 72RPM, רגילים (200, 80 GN) במחשב החדש, אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש, מהיר יותר, שעליו תשב מערכת ההפעלה. השאלה שלי, היא האם לקנות דיסק גדול, שאני אוכל להתקין עליו משחקים ותוכנות, או שרק חשוב שמערכת ההפעלה תשב עליו ? כלומר, האם אני יכול לקנות דיסק קטן ומהיר, ואת כל התוכנות והמשחקים להתקין על הדיסקים של ה7200 RPM ? אני לא יודע אם משחקים ותוכנות משתמשים בהרדיסק למעט הטעינה הראשונית שלהם לזכרון אם תוכנה/משחק יושבת על הדיסק המהיר יותר, ביצועים ישתפרו ? וגם איזה אפשרויות יש לי לדיסקים מהירים ? ומה ההבדל בין SATA לדיסק רגיל ?
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
קבלתי היום את ה-E6420 שהוזמן מדל, עם כונן SSD בנפח 128GB של סמסונג (סדרה 470 או pm810) יש לי 2 שאלות, מאחר ואין לי נסיון קודם עם SSD: 1. ב-bios תחת הגדרות SATA מופעלת האופציה Raid on , כשבסוגריים נכתב שזה intel rapid restore technology. האם יש צורך לשנות ל-AHCI? (המחשב יש דיסק קשיח יחיד כרגע. יתכן ויהיה דיסק רגיל נוסף בשלב מאוחר יותר) 2. האם יש צורך להפעיל את פונק' ה-TRIM המובנית של ווינדוס או שלא? מה היתרון בעבודה בכל מצב? האם יש דרך להפיק יותר מהכונן ממצבו הנוכחי?
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-