אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
הי, בדקתי כמה מהדגמים הנפוצים והתחלתי להתבלבל. ההתלבטות כרגע בין שני דגמים של Seagate, ה-Backup Plus, שקראתי עליו ביקורת מצוינת ומופיע פה - https://www.tms.co.il/product/11962 והשני מדגם STAY2000202, שאם אני לא טועה מופיע גם תחת השם Seagate Expansion. לא מצאתי עליו ביקורת ממש טובה כמו זו שמצאתי על ה-Backup Plus, אבל הוא נמצא כרגע במבצע די אטרקטיבי לפי מה שאני מבין, רק ב-400 שקל, פה - http://bigdeal.co.il/default.aspx?CampaignId=9286 רציתי להתייעץ לפני הרכישה. כמובן שאשמח לשמוע המלצה על כוננים אחרים בנפח 2TB. אין דרישות מיוחדות, רק שיהיה אמין (בעיקר) ונוח לשימוש. תודה. גל
-
האם 12 ק"ב של סקטורים פגומים בהארד דיסק סיגייט 500 ג"ב בן חודשיים זאת תקלה שתכובד ע"י היבואן בהחלפה של חדש ? נראה לי שהבקרת איכות שלהם נעשית ע"י בני 12.... עוד שאלה קטנה: בזמן האחרון הוא התחיל "לחשוב" לי אפילו בBIOS... מעין רעשי קריאה קטנים כאלה, פחח פחח פחח, זה נורמלי ? על מה כבר הוא חושב בBIOS ?
-
- 6 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1 . איפה אני יכול להשיג מדיה כזאת במחיר זוללל 2 . אם לא זול אז מתי יוזילו אותם 3 . ועוד משו יש לי צורב דנדש NEC 16X ND3520A ואני רוצה לצרוב איתו משו באלכוהול על מהירות 1X אז למה ל**** הוא צורב לי על 4X אני לא מבין ת'זה למרות שהוא מסיים דיסק של 4X תוך 10 דק' וזה ממש טוב ! תודות לעוזרים !
-
- 9 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום מצאתי בין הדברים הישנים של אחי דיסק קשיח חדש של Fujitsu דגם - MAP3147NP 146-GB U320 SCSI NHP 10K רציתי לדעת איך הביצועים שלו היום האם כדי לי להשתמש בו כי בכל זאת הוא עובד במהירות 10K? קישור לפרטים שלו - http://harddrivesdirect.com/product_info.php?products_id=456488
-
- 9 תגובות
- 920 צפיות
-
-
יש לי מספר דיסקים קשיחים ישנים ((IDE) שאני מעוניין לאחסן ולשמור. כיצד לאחסן אותם ע"י שישרדו מקסימום זמן ? היכן ניתן לרכוש ניילון/שקית אנטי סטטית ?
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום. רכשתי לא מזמן סלולרי עם כרטיס microSD בגודל 8 ג'יגה. בכל פעם שאני מנסה להעתיק אליו קובץ גדול (מעל 200 מגה) או מספר רב של קבצים עולה לי שגיאה בנוסח the path is too deep. ניסיתי לפרמט את הכרטיס אבל זה לא עזר. מישהו יכול לעזור לי? :s05:
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
היצרנית הטאיוואנית הופכת לאחת מהראשונות בשוק אשר מציעה נפח אחסון גדול במיוחד בהתבסס על ממשק החיבור העדכני אין ספק שתקן ה-M.2 הוא העתיד של עולם האחסון מבוסס שבבי ההבזק, עם תמיכה ישירה בממשק ה-PCI-Express לקבלת מהירויות וביצועים גבוהים במיוחד, תאימות לתקן ה-NVMe וגם מימדים קומפקטיים במיוחד למוצרים המתבססים עליו, שהופכים אותם למתאימים בהחלט הן למחשבים נייחים והן לניידים וטאבלטים כמעט מכל סוג. כעת, נראה שגם אחד מהחסרונות המשמעותיים ביותר שעוד נותרו לכונני ה-M.2, שהוא מגבלת נפח מירבי לעומת כונני ה-2.5 אינץ' הוותיקים אשר קשורה ישירות לגודל המינימלי שלהם, מתחילה להצטמצם – תודות ליצרנית Transcend ולקו כונני ה-MTS800 שלה. ב-Transcend השיקו עתה דגם חדש של כונן …
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום אני צריכה לקנות דיסק קשיח חדש. בעקבות דיון קודם אני הולכת על ide רגיל ראיתי דרך zap דיסק 160 גיגה של wd 7200 rpm 8mb cache במחיר של 500 ש"ח. יש לי 2 שאלות: 1. האם סוג הדיסק הזה מומלץ? 2. האם לא מסוכן לקנות מחנויות עלומות. לא עדיף להוסיף 100 שקל ולקנות מחנויות מוכרות. אני חוששת שאם תהיה תקלה לא יהיה לי למי לפנות. בכלל ב- ZAP יש מליוני חנויות וירטואליות ואני חוששת לקנות דרכם מה אתם מציעים לי לעשות ???
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום, החלפתי דיסק לחדש למחשב נייד לאחר שהדיסק הקודם נדפק, הדיסק החדש הוא של היטאצי במהירות 5400 כמו הקודם של WD במהירות 5400, שניהם בנפח 500 גיגה ישנם מקרים בהם המערכת עובדת באיטיות (מערכת ההפעלה 7 הותקנה מחדש על הדיסק החדש מעודכנת ונקייה) למשל בזמן כיבוי לוקח הרבה זמן עד שמתבצע כיבוי (לא בזמן שמותקנים עידכונים או משהו) הרצתי בדיקה של MHDD ורציתי לשאול האם היא תקינה- מעבר לכך, האם דיסק חדש צריך לתת תוצאות כאלו, יש למעלה מהירות ממוצעת ומהירות של הדיסק הספציפי האם זה אמור להיות ככה, ובכלל אם יש משהו לא בסדר בבדיקה תודה
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
טוב הגיע הזמן לעבור למשהו יותר גדול. -- מה לעשות אם ה פורמט FLAC פשוט מרשש אותי מבחינת מקום אבל מזכה אותי באיכות חלומית. --- יש בערך כ 7GB של MP3 כפול 5 פעמים...בקיצר אני צריך מינימום 80GB אבל חשובה לי גם האיכות.(מאוד)
-
- 11 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני עכשיו מוכר בעבודה חדר שלם של סרברים ואני לא כל כך מבין בזה. בבקשה כל מי שבאמת מבין שיעזור: 1) מה המטרה של סרבר? (אני מבין שאחסון והעברת נתונים האם מדויק?) 2) מה שונה בין סרבר למחשב רגיל? (אני שם לב שהמעבד מסוג Xeon ושיש לו הרבה זיכרון קשיח) 3) מה זה בדיוק מעבד Xeon ומה מיוחד בו? מה היתרון שלו להתאמה לסרבר? 4) מה במקביל של המעבד הזה במעבדים של מחשבים רגילים? pentium4/dual core/ C2D/ C2Q ? 5) אולי אני אוכל לקחת סרבר אחד : אני יכול לבחור בין שני סוגים מה עדיף ולמה? CPU Intel Xeon 64 bit 3.0 Ghz - Mother Board Intel SE7520BD23D - Memory DDR2 PC3200 4GB ECC - H.D SCSI 10k Maxtor 200GB x6 או CPU Intel Pentium 2D 2.8 Ghz - Mother Board Intel D…
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני נוהג להחזיק SYSTEM די גדול של כ55GB ולכן מעדיף נפח של 80GB וצפונה, ראיתי שיש בסביבת ה1000 ש"ח (שזה המקסימום של התקציב) לא מעט אופציות. מה מהן העדיפה? מדובר כמובן בכונן למערכת שבחתימה שלי. אין חשיבות לFORM FACTOR, כלומר אם זה 2.5" או 3.5". חשבתי על כונן של OCZ שנמצאים בטווח המחיר. אני רואה גם כונני 40GB שאני מבין שמהירות הכתיבה שלהם איטית מהותית, אבל שניים כאלו נכנסים בתקציב. (אין כוונה לRAID) חשבתי יותר בכיוון של WINDOWS על אחד ו PROGRAM FILES על השני.
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני צריך המלצה להארדיסק יחסית טוב אם אחראיות שלא עולה יותר מ 700 שח' מסוג : 80GB , 8MB Cache - תודה :>
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
רגע לפני שאני פותח את המחשב יש משהו שאני צריך לדעת כדי לא ליצור בעיות בהתקנת דיסק קשיח חדש? פשוט לחבר אותו למקם ולפתוח את המחשב? או שיש לעשות משהו בביוס ? WD 80 ג'יגה SATA יפעל כסלייב תודה
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
קבלתי היום את ה-E6420 שהוזמן מדל, עם כונן SSD בנפח 128GB של סמסונג (סדרה 470 או pm810) יש לי 2 שאלות, מאחר ואין לי נסיון קודם עם SSD: 1. ב-bios תחת הגדרות SATA מופעלת האופציה Raid on , כשבסוגריים נכתב שזה intel rapid restore technology. האם יש צורך לשנות ל-AHCI? (המחשב יש דיסק קשיח יחיד כרגע. יתכן ויהיה דיסק רגיל נוסף בשלב מאוחר יותר) 2. האם יש צורך להפעיל את פונק' ה-TRIM המובנית של ווינדוס או שלא? מה היתרון בעבודה בכל מצב? האם יש דרך להפיק יותר מהכונן ממצבו הנוכחי?
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי עקב צורך להתגבר על גודל דיסקים הקטנים המוצעים בשוק הSSD האם ניתן לקשר 2 דיסקים SSD (מאותו סוג כמובן) בRAID -0 ? תודה והמשך יום נעים.
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אם פרמטי את המחשב שלי ועשיתי בטעות כונן אחד (כאילו כל הנפח של ההארד דיסק במחיצה אחת)......יש אפשרות לפצל לעוד כונן....(אחרי שהמערכת הפעלה כבר מותקנת)....מבלי לפרמט?????!!
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
i can buy here the latest internal dvd-rw from lacie 16x16 for 130$ or the external d2 for 200$ the problem is that the software and the drivers arein japanses and there is problems with the english xp. is there any why the download all the softwares and drivers IN ENGLISH? i can also buy the latest pioneer for 110$. thx for the help. plz write IN ENGLISH cause i cant see hebrew!!!!!!
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
למה ה WD2500KS מגיע במארז כסוף כשבאתר של היצרן הוא שחור? מדובר באותו הדגם בדיוק וזאת לא פעם ראשונה שני נתקל בדיסקים קשיחים שחלקם כסופים וחלקם שחורים.. שניהם לא מחבילות RETAIL...
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
במחשב שלי יש כונן של WD בנפח 1 TB, וכונן בנפח 320 של סמסונג. שניהם 7200RPM 3.5 מה יכולות להיות ההשלכות של RAID 0 בין שני כוננים כאלה ? (אם בכלל זה עובד) ואם כבר פתחתי אשכול אז עוד כמה שאלות לגבי כוננים - RAID 0 - ראיתי באנצ'ים שונים, והתוצאות של הRAID לא נראות כאלה מדהימות, אבל כל זה תוצאות של כלים שאני לא מכיר. מה שמעניין אותי זה- האם יש שיפור משמעותי בזמני הטעינה והעבודה של מערכת ההפעלה ? יש טעם לקנות למטרה הנ"ל SSD קטן ? משהו כזה לדוגמה http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2273 להתקנת מערכת ההפעלה בלבד וכמה תוכנות שלא יתפסו יותר מידי מקום, ואם זה לא מספיק אז רק מערכת הפעלה. מהירויות כתיבה וקריאה לא חשובות, העיקר שעבודת מערכת ההפעלה תשתפר. אני מנסה לשפר מחשב מת…
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
רציתי לקנות את הדגם שאלכס המליץ עליו וראיתי שבאתר שלהם יש רק את הדגם הזה אז הלכתי לחנות וקניתי אותו מבלי להסתכל יותר מידי כי גם הייתי לחוץ בזמן ועכשיו בבית אני רואה זה דגם DRW-20B1LT ולא RW-2014L1T!!! מה ההבדל בניהם ומי עדיף?
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
לא יודע, תמיד זה יוצא יותר יקר ממילא.. אז למה? שמעתי איזה משהו על מערך כלשהו ששמים דיסק אחד על השני וזה מגדיל את המהירות/משפר את הביצועים או משהו.. מישהו יכול בבקשה להסביר ולפרט לי על זה?
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום, איזה כונן קשיח יותר טוב לדעתכם SAMSUNG 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD642JJ או WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS, אשמח אם תגידו גם למה.
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום! קניתי דיסק קשיח פנימי SATA2, וחיברתי אותו למחשב שבו קיים דיסק קשיח נוסף בחיבור IDE ועליו מערכת ההפעלה. המחשב זיהה את הדיסק ("זוהתה חומרה חדשה") אך איני רואה אותו במחשב שלי. הבנתי שאני אמור לעשות לו פירמוט ראשוני. אז שאלתי היא איך עושים זאת? המטרה הסופית היא להתקין עליו מערכת הפעלה חדשה ולנתק את הכונן הקיים- אז האם צריך לפרמט אותו ראשית תחת מערכת ההפעלה הקיימת, או שאפשר ישר לנתק את הישן, להדליק את המחשב ולהכניס דיסק של חלונות ותוך כדי התקנה הוא יפורמט? תודה מראש, עופרי.
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
האם ה-Nec 2510A קושחה 2.15 תומך bitsetting? אם לא האם קיים עידכון firmware רשמי המוסיף את האופציה הזאת? בכל מקרה חיפשתי בכלל עידכונים רשמיים ולא כל כך מצאתי, איפה הם נמצאים? ואם אנחנו כבר בשוונג איך מפעילים את זה?
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-