עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Symbore,

למחשב שלי מחוברים מספר כוננים כאשר כונן אחד באופן תמידי נתקע למספר שניות וממשיך לפעול כראוי לאחר מכן. על פניו נשמע כתקול? העניין שהתוכנה של western digital מראה כי הסמארט תקין, בדיקה קצרה תקינה ובדיקה ארוכה (אשר בודקת סקטורים פגומים) תקינה. סוג הבעיות: 1) נכנס לתיקיות ואז פתאום המחשב מתחיל לחשוב למספר שניות ורק לאחר מכן נכנס 2) רואה סרט אז לפעמים הסרט נתקע למספר שניות ואז ממשיך לפעול כראוי 3) רואה סליידשואוס ואז לפעמים במעבר מתמונה לתמונה הכונן נתקע למספר שניות ואז ממשיך כרגיל 4) (יכול להיות שלא קשור אך שוב מפויע רק בכונן זה) לפעמים מופיעים בסרט ארטיפקטים ואם אני מחזיר את הסרט אחורה, הארטיפקטים נעלמים. כל הבעיות הן רק בכונן הזה, השאר עובדים כרגיל. כמו כן, זה דבר יחסית ח…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by samsam76,

היי, אני רוצה לעשות בדיקת תקינות לאחד הכוננים שלי. יש לי CD והוא עולה סבבה. צפיתי את הבעיה שלא אדע לזהות את הכונן אותו אני רוצה לבדוק ולכן העלתי את התוכנה כשהכונן היה מנותק ואז חיברתי אותו כדי שאראה איזה כונן הופיע במסך השחור והמפחיד ולהפתעתי הרבה לא השתנה שם כלום. הבנתי שכונן שמוגדר כSLAVE לא מופיע אז קודם כל, איך אני יודע איך הכונן שלי מוגדר ? דבר שני, האם מישהו יכול להסביר לי לפי מה אני אמור לזהות את הכוננים ? ודבר שלישי, על מה לוחצים כדי לצאת מהתוכנה הזאת בצורה מסודרת ? מצורף צילום של המסך, כאמור, הוא היה נראה ככה עם כונן SSD + כונן 500 גיגה וזהה לחלוטין גם כשהוספתי לו עוד כונן 500 גיגה תודה לעוזרים וגם לאלה שלא

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום! אני מעוניים לרכוש הארד דיסק 160 ג'יגה והלוח שלי לא תומך ב SATA רק בIDE. האם שווה לי לרכוש הארד דיסק ide או לרכוש SATA ואז לקנות גם בקר וכך לא יהיו לי בעיות בעתיד לגבי תמיכה ב SATA.

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  4. 1. קראתי כאן באתר שיש מעט מאוד חברות שממש מייצרות דיסקים/DVD לצריבה, אבל יש הרבה מאוד מותגים. האם זה אומר שכשאני רוכש מדיה לצריבה, לא אמור לעניין אותי שם המותג, אלא צריך לבדוק ממש מי ייצר את הדיסק ? 2. אם כן, כיצד אני בודק ? מה בדיוק אני בודק ? שם ייצרן ? קוד יצרן ? 3. האם יתכן שקוד ייצרן לא מספיק, מכיוון שאותו ייצרן יכול הרי לייצר חלק באיכות טובה, וחלק באיכות פחות טובה (יותר זול) ? 4. אם כך, איך בכלל אני אמור לקנות מדיות ? אני לא יכול לבדוק את קוד הייצרן לפני שאני קונה, וגם אם קניתי והייתי מרוצה, מי מבטיח לי שבחבילה הבאה שאקנה, היא תהיה באותה איכות ? אולי זה אותו יצרן, אבל איכות פחות טובה ?

5. נשאר לי במחשב רק חיבור sata אחד שהוא פנוי במחשב (יש סה"כ 4 חיבורי sata). האם לאחר שהוא יהיה תפוס (עוד דיסק שאוסיף כנראה בהמשך) ניתן יהיה להוסיף בצורה כלשהי חיבורי sata נוספים?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by shmulik05,

שלום רב, כיום יש לי ב PC (יחסית חדש - בן שנה, ספק 500W לא זוכר אם גנרי או לא) במארז מורכבים: HDD WD sata2 160GB - מערכת הפעלה (WIN7) והתקנות שונות HDD SAMSUNG F3 1TB - אחסון, בעיקר סרטים. אני מזרים את הסרטים ברשת דרך NFS (לא סמבה) לסטרימרים בבית (סטרימרים לא עובדים במקביל) מכיוון שה-1TB הולך ומתמלא - אני רוצה להוסיף HDD נוסף של 2TB. הPC עובד כל הזמן ולכן ירדתי מאופצית מחשב ישן שישמש כ NAS כי אין לי מקום פיזי בשביל למקם אותו (למרות כל היתרונות) השאלה היא מה עדיף - 2TB חיצוני בחיבור USB שעובד על ספק עצמאי או חיבור רגיל של HDD ישירות ב SATA ללוח? מבחינת ביצועים, מבחינת עומס על הספק. הניידות של הדיסק לא קריטית. הנטייה לשים פנימי כי זה זול יותר ומהיר יותר - אבל אני חושש מנוכח…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by RX7,

בדקתי בזאפ על צורבים של DVD .. אני מושבע LG, תמיד השתמשתי תמיד היה לי וטפו טפו לא היו שום תקלות ואני רוצה ללכת ישר בדקתי ומצאתי שניים שעניינו אותי אבל הבדלי המחירים ביניהם עוד יותר עניינו אותי! אז רציתי לדעת מה ההבדל בין הצורב הזה http://www.officecenter.co.il/Product.asp?Pid=6546546574777&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he לצורב הזה http://62.219.78.110/cnab-shop/Product.asp?productid=128 בעוד ששניהם הבדל של כמעט חצי מחיר .. 177 - 240 ד"א מצאתי עוד כמה שנראים טובים הייתי רוצה להעביר אותו לכם http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=8706559 וזה נראה לי צורב חיה http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=10108313 דעתכם?

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  8. Started by TimoTy,

שלום יש לחבר שלי מחשב ישן (פנטיום3) והוא מחפש איזשהו כרטים כדי לחבר את הצורב ללוח אם אמרו לו משהו סקזי.... יש למישהו מושג מזה ואיפה אפשר להשיג את את זה? ועוד שאלה קטנה... איזה WIN מומלץ להתקין על המחשב ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 651 צפיות
  9. שלום וחג שמח! אני מעוניינת לקנות דיסק קשיח של טרה, במחיר של עד 415 ש"ח לכל היותר דברים שחשובים לי מאד: 1. שיהיה שקט כמה שיותר. 2. אמינות. עמידות לאורך זמן. שידוע שלא נוטה לההרס. כרגע ההתלבטות שלי היא בין Samsung HD103SJ לWD10EARS קראתי שהסמסונג ממש טובים ושקטים, אבל בגלל נסיון מאד רע שיש לי עם הארדיסקים (של WD אגב..) אני פוחדת לקנות מחברה כמו סמסונג שמוצרים אחרים שלה שווים לזבל. כאמור, אני לא יודעת איך הם מבחינת הדיסקים הקשיחים. WD ידועים באמינותם וכו וכו.. אפילו שיש לי נסיון רע איתם. ולכן מהבחינה הזו העדיפות דווקא שם. אם אדע שהסמסונג באמת לא עושה שטויות ומצטיין בדגם הזה, אהיה רגועה מאד וארוץ לקנות, כי זה כרגע מה שמדאיג אותי. אשמח להמלצות נוספות מצידכם (ואגב, לא …

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  10. יש לי מספר דיסקים של מוזיקה שצרבתי שלא נקראים ע"י מערכת הסטריאו שלי, זה קורה משום מה רק בדגמים החדשים של המדיות לצריבה ( ז"א כל גירסאות ה- 52 ). קניתי את המערכת שלי בשנת 2000 ודיסקים לצריבה פועלים בה טוב מאוד, הייתי צורב בעיקר על TDK ולאחרונה Memorex ( הדסקים של עד x48 ). וזה היה פועל טוב מאוד, משום מה אלבומים שצרבתי על דיסקי x52 של TDK ושל Memorex לא פועלים לי בכלל במערכת ( וזה לא בעיה בצורב, כי הדיסק נצרב, הוא פשוט לא משמיע את עצמו במערכת "הסלקטיבית" שלי ), אני מחפש את הדגמים הקודמים אך לא משווקים אותם עוד אלא רק את החדשים. מה אני יכול לעשות ? איפה אני יכול למצוא דגמים ישנים יותר של דיסקים לצריבה ?

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  11. Started by RayZ,

איך עושים ג'יהוסט? העתקה מדיסק קשיח לדיסק קשיח,של ה Windows.

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  12. Started by roeiw,

:s05:

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. עולם כונני האחסון הניידים מאותת לנו שהוא עדיין קיים עם דגם מעודכן אשר מקפיץ את הנפחים לליגת הטרה-בייטים לכתבה

14. Started by dardar4,

היי לכולם, לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער אז אני אשמח להמלצה לגבי רכישה של הארד דיסק חדש בנפח 2TB רוב הסיכויים שאני ארכוש אותו מ-KSP אז אם למישהו יש המלצה למשהו שבמלאי שלהם זה יהיה מעולה. ד"א הלוח אם שלי הוא: Gigabyte GA-990XA-UD3 השימוש העיקרי של המחשב הוא לאחסון סדרות וסרטים ולמשחקים (בעיקר FPS) תודה על העזרה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני עומד לבצע התקנה כנ"ל, ועל כל המלצה ברשת להגדרה של AHCI בביוס, קיימת המלצה להשאיר אותו IDE. הדיסק הוא SDSSDA-480G של סאן דיסק, ולוח האם והביוס כמתואר במצ"ב. מישהו יכול תרום מנסיונו?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by biodome,

למישהו יש ניסיון עם המדיות לצריבה שמוחרים בזיגזג? BenQ ( ACER ) 250 CDR- 700MB - 80Min - Silver - 24X - CAKE זה יוצא 1.5 ש"ח למדיה. דיי זול הייתי אומר. למישהו יש ניסיון או שמע משהו רע עליהן? או המלצה על משהו אחר זול גם כן ואמין.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by sos,

נעלמו לי הכונן של הCD-ROM ושל הצורב סתם כך מבלי שעשיתי כלום מישהו יודע מה אני צריך לעשות? יש לי ווינדוס XP PRO באנגלית אולי זה יעזור לכם לדעת מה אני צריך לעשות

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. תודה רבה לכל מי שעזר לי (בעיקר נייק) לקבל את ההחלטה אם לקנות חיצוני או פנימי, ובסופו של דבר איזה פנימי לקנות. הוא כרגע מותקן במחשב שלי. בBIOS שני ההארדיסקים שיש לי (WD 250 שעליו נמצא למעשה כל מה שהיה במחשב עד עכשיו), והחדש, מופיעים כmaster, שניהם מחוברים בחיבור SATA2 ישר ללוח אם. הWD מופיע כmaster 0 והברקודה כmaster 2 יש גם master 1 שהוא ריק, ויש 3 4 5 ריקים, 6 שהוא הדיוידי, ויש לו slave שהוא הצורב. זה בסדר, או שאני אמור לחבר אותם אחד לשני ולהגדיר slave? עוד שאלה קטנה, שמעתי איפשהו שלהארדיסק חדש עדיף לתת שירוץ עם המחשב איזה יומיים שלושה ורק אז לפרמט אותו ולהתחיל להעביר אליו דברים. זה נכון או זה שטויות? תודה.

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  19. ??? מדיה פלייר כותב: Windows Media Player cannot play the DVD because a problem occurred with digital copyright protection. פאוור DVD כותב: DVD-Video playback graph could not be built due to insufficient decoders. אני מדבר על ניגון - מה זה?

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  20. נמאס לי מדיסקים רועשים - יש לי סיגייט שעושה רעש בזמן SEEK שאני שומע מהחדר השני. אני פריק של שקט והחלום שלי SSD . האם הכונן שמצאתי ב איביי הוא טוב ? אני מחפש עקרונית SSD הכי זול שאפשר שהוויסטה תשב עליו וכל שאר הקבצים ישבו על כונן 1 טרה. זה המוצר - ADATA SOLID STATE HARD-DRIVE SATA II 32GB 32 G SSD HDD http://cgi.ebay.com/ADATA-SOLID-STATE-HARD-DRIVE-SATA-II-32GB-32-G-SSD-HDD_W0QQitemZ350183344227QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item350183344227&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אורח Syrex
    Started by אורח Syrex,

אהלן, אני מחפש SSD למחשב (דיי ישן) , התפקיד שלו יהיה נטו ל OS, זה המפרט: Processor : AMD Athlon II X3 440 (3000.0 MHz,Socket AM3) Motherboard: Gigabyte-GA-880GM-UD2H AMD RS880 + SB750/SB710) Memory: 8 GB ( 666.7 MHz 2x 2GB G.Skill F3-10666CL8-2GBECO + 4GB G.Skill 800.0 MHz (DDR3-1600 / PC3-12800) Hard drive: SAMSUNG Spinpoint F3 ST1000DM005/HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive חשבתי על איזור ה 400-500₪ ל 250GB , ראיתי שיש חיבורים שנקרא M.2 שלא קיים במחשב (וה PCI-E שבמחשב תפוס לכרטיס מסך , אבל כמה יש בכלל? זה המפרט ), יש עוד פתרונות? מה יתאים בסיטואציה הזאת? …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום, אני מעוניין לרכוש את הכונן הבא + מתאם ואדאפטר שיאפשר לי חיבור ב USB3: Seagate 3000GB FreeAgent GoFlex Desk 3TB Seagate STAE107 FreeAgent GoFlex Desk Desktop Adapter For 3.5" — USB 3.0 אך שמעתי בעבר על כל מיני בעיות עם כונני SEAGATE (אמינות, התחממות). מה דעתכם על הפריטים? שווה קנייה? יש המלצה טובה יותר? צ'יקי

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום הצורב שלי עושה לי המון בעיות-עוצר צריבות באמצע,לא צורב כמו שצריך,איטי בקריאת דיסקים ועוד.. הוא לא ממש חדש אבל גם לא ישן! יש איזשהו תוכנה לסריקת ביצועים של צורבי DVD ? כמו שיש לדיסקים קשיחים רק לצורבי DVD צורב nec שחור כזה תודה רבה לעוזרים תבורכו

• 4 תגובות
    • 989 צפיות
  24. שלום. כמו בכותרת, אני מחפש את הדיסקים הטובים ביותר לגיבויים של משחקי Playstation 2... ה- PS2 שלי הוא מהיחסית ישנים יותר, המודל העבה. יש בו Crystal Chip והעינית כבר די חלשה. כל משחק אני מגבה על המהירות הנמוכה ביותר כמובן. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  25. הורדתי את קנופיקס גירסה 5 (אני בספק אם זה קשור, אבל אני מתאר במדוייק את מהלך העניינים). צרבתי אותו על דיוידי (עם אותו צורב, אגב). הפעלתי מחדש את המחשב ושמתי את הדיוידי בכונן. הקנופיקס עלה והכל מצויין - אבל יש צליל מחריש אוזניים, צפצוף בפיטץ' גבוה מאוד כזה, מהכונן של הדיוידי. WTF??? מישהו מכיר את התופעה? יודע איך להמנע ממנה? אגב, הצפצוף הוא גם בזמן שהכונן "נח" כלומר לא בזמן קריאה. כמובן, רק אחרי שהוא התחיל לקרוא את הדיוידי של קנופיקס. עוד עובדה שלא בטוח שהיא חשובה היא, שכתבתי על הדיוידי (כמו שאני עושה הרבה פעמים) עם טוש בלתי מחיק... עריכה: אני חושב שעליתי בערך על מקור הבעיה... הצורב נעול (כלומר אני לא יכול לפתוח אותו בלחיצה על הכפתור) וזה כנראה מקור הרעש. כי הוא לא …

• 4 תגובות
    • 940 צפיות

דיונים חדשים בפורומים