אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
מה אורך חיים ממוצע של הרדיסק? (אם זה משתנה לפי דורות או טכנולוגיות, אשמח לפירוט). יש לי על מחשב ישן הרדיסק 60 Gb, של WD או של Seagate, אני כבר לא זוכר, מלפני כמה שנים, ואני חושש שהוא ימות לי פתאום והמידע ילך לעזאזל, שווה להחליפו בהרדיסק אחר לדעתכם? אם כן, אז אחרי כמה שנים שהרדיסק קיים אתם מחליפים אותו מבחינה 'מניעתית'? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש את המשווק של המכשיר בארץ מישהו יודוע היכן ניתן לרכוש כזה מכשיר בארץ ...תגובות מכאלו שיש להם יתקבלו בברכה...תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת עם מישהוא מכיר את הצורב הזה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38029 ומה האיכות שלו...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש, עם צורב LITEON 20A1S אבל קיבלתי דווקא 20A1P. זה משמעותי? כדאי לי להחליף או שאין הבדל רציני בינהם?
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
החלטתי לפנק את הסלון שלי בסטרימר Xtreamer Pro, והחלטתי שאני אולך כרגע ל(HD(3.5 אחד פנימי הבעיה היא אין בתוכו קירור לHD אז אני צריך HD שהצריכה שלו יחסית נמוכה שלא יגרום להתחממות רבה (הטמפרטורות בתוכו יכולות להגיע ל60 מעלות ) אני מבין שיש הרבה סוגים של משפחות ולא אכפת לי איזו מותג , חשוב צריכה נמוכה שלא יגיע לטמפרטורות גבעות ,שקט יחסית ,קיבולת 500G-2T,טווח מחירים 300-450 ש"ח (עדיפות ל2T ) תודה מראש!!
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מארז חיצוני שיתאים לכונן SAMSUNG ECOGREEN F4 2TB HD204UI, עם ממשק ESATA. ראיתי פוסטים דומים שממליצים בהם על כל מארז אלומיניום של חברה מוכרת, אבל ראיתי שלא כולם בהכרח שקטים. אשמח אם תמליצו לי על מארז מתאים שיהיה כמה שיותר שקט. בשביל מארז שקט אני מוכן להוציא גם 100-200 ש"ח יותר מאשר מארז זול (שראיתי בסביבות 130 ש"ח). תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לא ממזמן רכשתי את הארדיסק החיצוני הנ''ל(Seagate freeagent 1tb) מלבד ה500 שמחובר לי כרגע. כל פעם שאני עושה ריסט, הוא מגיע למצב שרואים תמונה של הלוח אם ודגם(ASUS-P4800) ומשם לא מצליח להמשיך לעשות כלום. אפילו לא למסך השחור שמקריא איזה IDEים מחוברים ומה כל כונן דגם והשאר. אני חושב שהוא ממש מתקשה לקרוא אותו, ולכן הוא תוקע לי כל המחשב ולא מצליח לעלות. הוא לא מחובר לשום מפצל USB, ניסיתי לחבר אותו גם קדימה, גם מאחורה(בכמה כניסות מאחורה) - לא עוזר אני חייב לנתק אפילו לפני שאני מפעיל מחדש את המחשב , אחרת הוא לא רוצה פשוט לעלות. הברירה היחידה שיש לי זה לנתק אותו כל פעם, ואז מהר בטעינה הכחולה של הXP לחבר את הUSB שלו בחזרה בהארדיסק עצמו, ואז המערכת הפעלה עולה ורואים אותו במחשב…
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לאחד 4 מחיצות (הרד-דיסק פיזי אחד) ל-2 מחיצות מבלי לאבד את המידע. המידע חשוב מאוד(עבודות לתואר..) הבנתי שיש תוכנה פופלרית GParted האם היא לא תמחוק לי את המידע? בנוסף אשמח למדריך לתוכנה. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה יותר מהיר מישהו יכול לתת לי תמונה של הגרף הזה של המיהריות בבקשה ונמה ההבדל בין FIREWIRE 400 ל FIREWIRE800
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום אני צורב דיסקים של DVD ובברירת המחדל של התוכנה מערכת הקבצים היא UDF. הבנתי שדיסקים כאלה לא יכולים להיקרא בכל מחשב. אני צריך לתת את הדיסקים האלה לכל מיני אנשים כך שאני לא יודע איזה מערכת הפעלה יש להם (אני עובד על Win7). באיזה סוג מערכת קבצים כדאי לעבוד? UDF / ISO ? ד"א הקבצים הם תמונות וסרטון ששוקל 300MB.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
צורב DVD יכול לקרוא סרטי דיוידי וגם לצרוב DVD וגם CD על 700 MB?
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני כל הזמן נתקל בHDים שיש להם חיבור SCSI, הבנתי שהSCSI הוא חיבור שמיועד לשרתים וכאלה אבל לא הבנתי מה ההבדל העקרוני בינו לבין הIDE ? נגיד שיש לי ביד דיסק SCSI 20GB יש לי מה לעשות איתו בכלל או שאני יכול לזרוק אותו לפח? מישהו יכול בבקשה להסביר בפירוט מה זה SCSI?(וגם להסביר למה הוא מיועד ולמה משתמשים בו ולא בIDE רגיל) בתודה,
-
- 4 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני דיי חדש פה ושמח להצטרף לפורום ברשותכם, אציג בעייה קטנה אך מעצבנת מאוד ואם תעזרו לי אז אודה לכם מאוד! ברשותי יש צורב רגיל של Plextor בדגם Premium. (אגב - צורב משכמו ומעלה.) אני משתמש בתוכנת הצריבה של Nero בגרסא 7.0. צרבתי דיסק בפורמט אודיו רגיל, ולהפתעתי כשניסיתי לנגן אותו בכל אחת מן המערכות בבית אז הנגינה לא היתה רציפה, כלומר היו קפיצות פה ושם בשירים. חשבתי שייתכן ואולי המחשב עמוס מדי. לכן, הפעלתי מחדש את המחשב, יצאתי מן כל התוכניות הפועלות ברקע, והפעלתי שוב את הנרו וצרבתי שוב את אותו ה"פרויקט". כאשר הסתיימה הצריבה, שוב בדקתי את הדיסק בכל אחת מן המערכות בבית (כולל בכונן ה-DVD שבמחשב) וגיליתי שהקפיצות לא נפסקו, ואם זה לא מספיק אז הקפיצות היו גם באותם מקומות…
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
יש לי היום הארד דיסק ישן אין לי מושג של איזה חברה בעל 20גיגה איכסון (מחשב ישן) אני עובד על ווינדוס XP פרו ויש לי בעיה מוזרה מאד פיצלתי את ההארד דיסק לכונני C ו D כמו כולם הקצבתי 7גיגה לסי ו13 לדי עכשיו הבעיה היא שניגמר לי המקום בדי ויש לי גיגה פנוי בסי אז העברתי קבצים בגדול של כמעט גיגה מדי לסי והמקום בדי לא עלה עכשיו אני תקוע במצב שאין לי מקום בשני הכוננים ולכל המתחקמים לא עשיתי קופי עשיתי קאט פורמט לא בא בחשבון כי העברתי לסי דברים שאין מצב שאני הולך לוותר עליהם והצורב נדפק :[ עזרה בקשה.
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
הוא מתאים רק IDE או ל SATA 2 יש לי בלוח רק IDE האם הוא יתאים?
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אני באמצע בחירת כונן קשיח בנפח 250GB. עד אתמול הייתי די סגור על הWD2500KS אבל שהסתובבתי בKSP ראיתי את הMAXTOR ?6V250F0. ההבדל הוא 40 ש"ח (450 ש"ח ל-Maxtor ו-410 ש"ח ל-WD) מה עדיף? Maxtor 6V250F0 DiamondMax 10 250Gb SATA II 7200rpm 16Mb vs. Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA מה יותר שווה? האם כדאי להוסיף את ה40 ש"ח האלו? עוד שאלה קטנה, אני כנראה אלך על הצורב Samsung S182D, האם הוא באמת הבחירה הטובה ביותר? (עולה 170 ש"ח, 180 ש"ח לדגם השחור) ולא אפכת לי מLightScribe. תודה
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היו לי במחשב שני הארד דיסקים SATA הראשון WD320 שעליו הייתה XP - הכונן נשרף (ממש עם להבה) השני סמסונג של טרה שעליו כל המידע שלי ( לא נפגע) קניתי כונן חדש WD 500 ועליו התקנתי את מערכת ההפעלה. עכשיו המחשב לא מזהה את הסמסונג טרה , שעליו כל המידע שלי. מה עושים? מדובר בכונן הדינאמי [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אני עושה הכשרה לטכני מחשבים מוסמך ושאלתי את המורה שלי אם הכונן מוגבל עד כמה פירמוטים. והיא ענתה לי שכן(תשובה שלה:הוא "נישחק עם כל פירמוט חדש יותר ויותר..עד שהוא לא יעבוד) אז השאלה שלי היא כזאת:כמה פירמוטים הכונן יכול לישרוד?
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום, האם ניתן להשתמש בכרטיס Compact Flash או USB Flash Key בתור דיסק ראשי (ולעשות ממנו boot) ? מעין SSD לעניים? הרעיון הוא להתקין מערכת הפעלה (linux) על כרטיס CF או USB KEY בנפח 8G - כדי לחסוך בחשמל, פחות רעש, חום ומקום במארז. אני יודע שאפשר לעשות boot מ USB אם הלוח תומך בזה אבל האם יש מתאמים SATA/IDE ל USB/CF (לא כדי לחבר דיסק חיצוני ל USB, אלא בכוון ההפוך, כמובן) כדי שיזדהה ככונן קשיח ? תודה - barduck
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אהלן, ראיתי שבארץ, NAS פשוט עם 4 מגירות עולה 2000 שקל (בוא נגיד שבהזמנה מחול עם המשלוח והכל אני אחסוך רבע מחיר). מחשב פשוט, חדש מהחנות, אפשר לבנות באלף שקל (ללא הרדיסקים, כי גם ה-NAS מגיע ריק). חוץ ממימדים קומפקטים יותר, מה ה-NAS נותן לי? הרי אפשרויות RAID אני יכול לקבל מהלוח אם, ממשק גישה ושליטה אני יכול להתקין מה שבא לי על לינוקס. ב-PC אני מקבל הרבה יותר סלוטים לחיבור עוד הרדיסקים בעתיד, איוורור טוב יותר, ספק טוב יותר. אז מה בעצם נותן לי ה-NAS ?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
היי, רכשתי לפטופ מסוג MSI PX60. הוא מגיע עם כונן מכני בנפח של 1TB במהירות 7200RPM. באתר המוצר, רשום שניתן לשלב בכונן כזה פלוס כונן SSD עד נפח של 256GB (אם מישהו יכול להסביר למה הגבלת נפח יהיה סבבה). ב Manual רשום שסוג ה-SSD צריך להיות מסוג m.2 sata. אני רוצה לקנות SSD מסוג m.2 שעליו תהיה מערכת ההפעלה פלוס תוכנות בשימוש קבוע. אני מחפש כונן בנפח של 256GB (אם אפשר יותר אז אולי 512). מישהו יכול להמליץ על כונן שכזה?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי צורב DVD של Plextor (דגם 708A) ועכשיו אני מחפש מקומות לקניית מדיות DVD (+ או -) שיהיו באיכות טובה ובמחיר סביר. העדיפות למדיות מיצרנים מוכרים כמו Maxell, Verbatim, TDK, RICOH וכו'. אני פונה לצורבי ה DVD המנוסים שבפורום - מאיפה אתם קונים מדיות ? מצאתי חנויות אינטרנט בחו"ל שמוכרות מדיות DVD מצויינות במחירים מאוד אטרקטיביים, אבל הן לא שולחות לארץ. מישהו מכיר חנויות בחו"ל שישלחו לכאן ? כל אינפורציה שיש לכם בנושא תעזור...
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת, אני מתעניין ברכישת כונן 3tb ורציתי לדעת מה דעת אנשים על סיגייט ST3000DM001 מבחינת נתונים ומבחינת רעש? הכונן הוא כונן שקט? הוא יחסית מהיר? הכונן הנ"ל אמור להחליף לי כונן בן 7 של 1טרה... בנוסף: מישו יודע להגיד כמה פלטות הכונן והאם יש גירסא עדיפה גם של חברה אחרת באותו טווח מחיר? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלומות חברי פורום אמצעי איחסון, לאחרונה התפגר כונן הDVD שלי ולכן קניתי חדש של LG (הדגם הוא GDR- 8164B, אם זה מעניין מישהו). עם הכונן קיבלתי Audio cable וכמו כן היה מחובר לי audio cable לכונן dvd הקודם אבל לא לא לשום דבר אחר(הא?) עכשיו, ניסיתי לחבר את הכבל אודיו לdvd החדש והוא לא בדיוק מצליח להיכנס, כך גם הכבל הישן. החלטתי לזנוח את הכבל והדלקתי את המחשב לבדוק אם התקנתי את הכונן בהצלחה. הכונן עובד נפלא והוא אף "מנגן" אודיו. שאלתי היא - מה לעזאזל היא מטרתו של הכבל audio? למה אני צריך אותו?
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-