אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום אף פעם לא הבנתי את הנתונים בממשקי דיסקים קשיחים, של Transfer rate למשל בסאטה 2 זה 3 ג'יגה ביט שהם כ 375 מגה בייט לשנייה ובמציאות הדיסקים מגיעים לקצב העברה של כ-90 מגה בייט לשנייה בקריאה ונראה לי קצת פחות בכתיבה (כמובן כאשר מדובר על דיסק בודד ולא RAID) בנוסף, כאשר היה מעבר מסאטה לסאטה 2 ששוב הנתון של ה-Transfer rate הוכפל, הקצבים האמיתיים לא הוכפלו עכשיו עם הסאטה 3 שצפוי להגיע, 6 גיגה ביט קצב העברה, מה זה בדיוק אומר ואיך מתרגמים את הנתון הזה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני צריך הסבר על תקן ATA. ומה ההבדל בין ATA100 לATA 133 . תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום רב, המחשב החדש כבר אצלי, וההרכבה בעיצומה אני צריך הסבר כללי על מה זה RAID איך גורמים לו לפעול וטיפים כללים לגביי השיטת עבודה. ההארדיסקים שלי הם WD 80GB 8MB buffer SATA2
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
היי, יש לי 2 HDD שהיו במחשב נייח,אחד בנפחד 1TB והשני בנפח 1.5TB(שהיה פעם כונן חיצוני). עכשיו המחשב הנייח מת, ורציתי לשאול אם יש דרך להשתמש בכוננים האלה במחשב הנייד(דרך USB או משהו כזה?) אחד הכוננים היה חיצוני פעם, עד שנשבר המארז פלסטיק ולא הייתה לי ברירה אלא לשים אותו במארז המחשב ולחבר אותו. אבל כזכור לי בתקופתו במארז הוא צרך גם חשמל משקע נפרד (במקום מהמחשב) ולכן אני לא בטוח אם זה אופציה פשוט לחבר את הכוננים עם USB.. אני רק רוצה לחדד שאני לא מתכוון להתקין מע' הפעלה או משהו כזה על הכוננים, אבל יש בהם הרבה מידע חשוב שאני כן צריך להשתמש בו לא מעט. אשמח לשמוע הצעות לפתרון..
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב Dell שאינו בשימוש וחשבתי אולי להוציא ממנו את הצורב ולהפוך אותו לחיצוני במידה וזה ניתן. חיפשתי קצת מידע איך נקרא החיבור של הצורב למחשב ולא הצלחתי למצוא לכך תשובה צירפתי תמונה ורציתי לדעת האם יש מתאם או דרך להפוך את הצורב הזה לחיצוני. Dell DVD RW Drive Module תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
חברה ישראלית פיתחה הגנה חדשה למדיות DVD http://www.cdfreaks.com/news/10730
-
- 10 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום, הסתכלתי בסטיקי אך לפי הקצב המהיר של שינויים ב- SSD הסקתי כי מה שמעודכן שם לא בהכרח 100% נכון. אני צריך SSD בנפח 240GB ולא 120GB מאחר וכרגע רק התיקיות הבסיסיות (Windows, Users, Program Files) תופסות אצלי 92GB וזה לפני שהתקנתי משחקים (שכל אחד תופס כ- 10GB)... השאלה היא איזה כונן 240GB נחשב מומלץ, אמין וטוב כיום? יותר חשובה לי האמינות כי אני קורא לאחרונה הרבה על SSD ששובק וכד', אז אמנם אני מתכוון לעשות גיבוי אינקרמנטלי של ה- 240GB לכונן רגיל (7200RPM) למקרה שיתקלקל כך שזו לא תהוה בעיה, אך אני מעדיף שיתקלקל כמה שפחות, שלא אבזבז את הזמן בלרוץ לחנות ולהחליף כל פעם. בסופו של דבר נראה שכל הזמן שאנחנו חוסכים כמה שניות כאן וכמה שניות שם (ברכישת SSD) מתבזבז אח"כ על החלפת הכונן…
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אני זוכר שבעבר חשבתי לקנות כמה כאלה אבל היו תלונות על האמינות שלהם, ידוע לכם אם המצב השתפר? אם לא, מה הדיסק השמן ביותר שנחשב אמין כרגע? פחות מעניין אותי ביצועים, זה דיסק אחסון אז מבחינתי האמינות הכי חשובה. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני זוכר שלפני הרבה מאוד זמן קראתי שבשנת 2002 או תחילת 2003 יצא מן סוג שונה של סידי אשר יהיו לו מדיות בגודל של 10 גיגה משהו כזה מישהו יודע איך קוראים לזה כי אני מחפש על זה מידע בדחיפות.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה אני צריך לבדוק? 2. (ואין לי דרייברים שלו) הוא לא אמור לזהות לבד?
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
??? גם בלוח אם של אביט ושל גיגה בייט?
-
- 4 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אם אני מסיר את התוכנה של הU3 מהDOK אני יכול להחזיר אותה אחרי זה? (מסיר את הכונן הנוסף שעליו נמצאת התוכנה) תודה
-
- 4 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אם אני מסיר אותה מפה התוכנה תמחק לצמיתות ואי אפשר להחזיר אותה יותר? תודה!
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום בדיוק כרגע סיימתי להתקין WIN XP PRO במערכת חדשה שאני מרכיב לחברים... הכל רץ חלק ממש, רק דבר אחד הטריד אותי.. בסרגל שלמטה (תפריט "התחל") מופיע הסמל של הסרה בטוחה של חומרה וכשאני פותח את זה כתוב שאפשר להסיר את ה HDD ואל ללחוץ על "עצור" כדי לבטל את פעולתו. אני מדבר על תפריט safely remove hardware או משהו כזה למי שיש win באנגלית... כשאני מנסה ללחוץ על הסר חומרה הוא כותב שכרגע אי אפשר להסיר חומרה זו... בכל מקרה- מה פשר ההודעה הזו? זה לא מפריע לכלום... אבל זה פשוט קצת מרגיז. (ואולי זה מראה שמשהו לא בסדר) מי שיודע על מה אני מדבר , ויש לו פיתרון בשבילי שיגיד אני ;D
-
- 4 תגובות
- 764 צפיות
-
-
יש DOK מבנק לאומי כאשר אני מחבר אותו למחשב הוא מוצג כדיסק נשלף וכונן תקליטורים שמכיל פרסומת של בנק לאומי. סתם בשביל הסקרנות איך אני מוחק את כונן התקליטורים.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום במזל טוב יש לי צורב Aopen עכשיו לפי האתר יש אזהרה שיש להסיר קודם את ה- uninstall Intel Ultra ATA איפה זה בדיוק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי, אני חווה העברה איטית של קבצים לכונן הנייד. אני מדבר על 4MB/S. ניסיתי לשחק עם מנהל ההתקנים וכיוונתי את המדיניות לביצועים גבוהים אבל עדיין אני חווה את האיטיות הזאת לעיתים קרובות. מישהו מכיר פתרון?
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
קניתי למחשב נישן שלי הרדיסק WD 20GB 5400RPM. אני רוצה להעביר את כל מה שיש לי מההרדיסק הישן (6 GB :) אל החדש כולל הווינדוס וכולל הכל. יש איזשהי דרך לעשות זאת?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לאחרונה יש משהו שממש מרגיז אותי, שאני מעביר קבצים גדולים (8GB ומעלה) לוקח להעביר לDOK הרבה מאוד זמן, במשך הזמן הזה לעיתים הדפדפנים (גם FF וגם IE) נתקעים בשלבים שונים והיכולת להשתמש במחשב מאוד מוגבלת. גם לאחר שהסתיימה העברה הקבצים לא מתנגנים על ה DOK, כאילו שמנסים לעשות buffer ויש כאלו שבכלל לא נפתחים. חייב לציין שה DOK הוא ג'נרי 128GB אבל זה קורא לי עם עוד סוגים למשל של sandisk. ה DOK היה מחובר לחיבורי USB שונים אבל גם מאחורי המחשב יש ללח האם עם אותה התוצאה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מצלמת וידאו Panasoniv NV-GS400 שמקליטה על MINI-DV. מהן האפשרויות להמיר את הקלטות לDVD או להעבירן למחשב בכל פורמט שהוא (פתרון ביתי קבוע, לא ללכת לחנות שמתמחה בהמרות ולהמיר שם). תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במשהו מוזר אני מעביר קבצים ל DOK כל שהוא(USB2) והם עוברים מהר (50-90MBPS) אבל רק לכמה שניות,ולאחר מכן המהירות פשוט צונחת ל10-7MBPS בעיה מוכרת? ועוד בעיה שיש לי זה כשהעברה מגיע לחמש שניות אחרונות היא פשוט לא זזה....וזה לא מעביר את הקובץ בשלמותו... תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 30 קלטות וידאו שבהם קטעים שצולמו במצלמת וידאו ואני רוצה להעביר את תוכן הקלטות לדיסקים של DVD. אין לי שמץ של מושג איך עושים את זה. אשמח אם תוכלו לעזור. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום. אני בקרוב קונה מחשב חדש, ואמא שלי ביקשה ממני לאחרונה שלפני שהמחשב שלהם יעבור למחסן (כרגע 2 מחשבים בבית - שלי ושל השאר, המחשב שלי יעבור לשאר והחדש יהיה שלי, הישן יישמר) היא רוצה שאני אגבה הכל ואעביר למחשב שקיים אצלי אחרי פרמוטו. חשבתי לייעל את התהליך ופשוט להעביר את ההארדיסק שלהם למחשב שלי, ואולי גם את שלי לחדש אם אני לא אמצא דרך יעילה לגבות מוזיקה ומסמכים (חשבתי על דיסק און קי בנפח 4 או 8 ג'יגהבייט, הם לא יקרים היום והפתרון נראה לי יעיל, אם למישהו יש חלופה זולה שירשום בבקשה). מה התהליך שאצטרך לעשות כדי לוודא שההארדיסק שלהם ייקלט בצורה הכי טובה במחשב שלי כשאני אחבר אותו ? תודה לעוזרים. אגב, אם זה משנה אני משתמש בחלונות XP עם SP2, והלוח הם שלי הוא מהדגם הבא : MSI 945G…
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אהלן! יש לי כונן IDE ואני רוצה להעביר אותו למחשב HTPC חדש שאני קונה. קניתי כונן 3TB שעליו יהיה כל המידע ואני רוצה שעל הכונן שאני מעביר תרוץ המערכת הפעלה. 1. האם שווה לקנות מתאם? או שרוב הסיכויים שזה ישרוף/יהרוס את הכונן? 2. אם אני מעביר את הכונן כשכבר מותקנת עליו מערכת הפעלה, האם הוא יצליח להעלות או שהמערכת תקרוס?
-
- 5 תגובות
- 765 צפיות
-