עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קניתי לפני ימים ספורים 1TB Samsung spinpoint F3 בעל פלטה אחת ואני מתחיל לחשוש שקיבלתי מוצר פגום. כשאני סתם מתעסק בדברים שלא קשורים לכונן, הכל בסדר גמור. נניח ואני פותח My computer ונכנס לכונן, יש קול פתאומי של משהו מסתחרר שצובר תאוצה במהירות ולאחריו רעש קבוע באורך של שניה, כל שניה לסירוגין שנשמע ככה: "המממ, המממ, המממ, המממ..." בלי הפסקה שגם מרעיד לי את כל המארז וניתן להרגיש ויברציות גם בשולחן. אחרי זמן מה הרעש מפסיק וכל הסיפור חוזר על עצמו ברגע שאני ניגש לכונן שוב. ברגע שמתחיל רעש הסחרור הנ"ל, הכונן תקוע לבערך 3-4 שניות כשאני מנסה לנווט בתיקיות שבו ורק כשזה מפסיק והופך לרעש ה"הממ" הקבוע, אני יכול לנווט בתיקיות. חיפשתי בגוגל ונראה שבעיית הרעש הקבוע היא משהו נפוץ מאוד עם ה…

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  2. יש שם בחנות שני סוגים וההורים שלי שואלים איזה יותר כדאי.. אז מה עדיף ה+ או ה- ?

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  3. ה DMA נעלם לי לפני כמה חודשים מהכונן סידירום (MSI X56) ולא חזר.... מה אני עושה? יש לי WIN XP PRO, הכונן מוגדר על DMA IF AVAILABLE, והוא מסומן כ PIO ONLY. בהפעלה של המחשב מצויין לי שיש DMA, אבל אין בצורב. הצורב משום מה מזוהה כ DMA... מה הולך פה??

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  4. Started by badatz,

בכוונתי לבנות בקרוב שרת עם RAID . לאחרונה גיליתי כי יש כבר בקרי RAID 5 שתומכים בSATA ומוזילים את העלות בצורה משמעותית. דיברתי עם מספר אנשי תמיכה והם טוענים שאין כמעט הבדל בביצועים .. מישהו כבר ניסה להקים RAID 5 עם בקר RAID SATA ? האם זה בעייתי או עובד חלק ?

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  5. Started by Boomer,

יש לי ACTIMA 52X והיום הייתה הפעם הראשונה שניסיתי להקשיב לדיסק במחשב. בכל דיסק יש הפרעות כאלו כל שניה. זה הפרעות של תקיעות קלות כאילו... אני כל הזמן רואה את ה-Maxtor ATA 100 שלי טוען כשהדיסק מנגן מה שנראה לי קצת מוזר... אין שום בעיה אחרת עם ה-CD-ROM...

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  6. Started by ymss69,

טוב אז יש לי X201 של לנובו כבר קרוב לשנתיים. המחשב סך הכל רץ די טוב אבל יש לא מעט תקיעות שאני מריץ כמה אתרי אינטרנט במקביל. המפרט כולל I5 560, ו4 גיגה זכרון, אני חושב שהדיסק קשיח מהווה את המגבלה הגדולה יש במחשב 160 5400RPM. חשבתי לשדרג לSSD, בניגוד לדגם החדש הX220, אצלי נכנס גם 9 מילימטר כלומר אני לא מוגבל מחינת דיסקים קשיחים. אני מחפש 120-128, לא צריך יותר, מערכת הפעלה מספר תוכנות וכמה סרטים, המחשב לא מריץ שום משחק. בעקרון חשוב זמן הדלקה מהיר והרצת מספר אתרי אינטרנט במקביל, לא יותר מידי. תקציב עד 650 ש"ח. חשבתי על אינטל 330 או על קרוסייל M4. אם יש עוד המלצות אשמח.

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  7. Started by bubin689,

האים שווה לקחת את הכונן הזה בגלל ה32MB ? או שיש חלופות אחרות שהן באותה הרמה(ובאותו הסכום...)

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  8. Started by lutsker,

יש לי מערך 3 דיסקים של 1tb בriad 5 במידה ואני עובד בעיקר עם After effects ו3dsmax מה גודל ה stripe size המומלץ?

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  9. Started by omery000,

אני שוקל אם לגבות את הכונן קשיח שלי (WD 1TB) ורציתי לדעת מה מומלץ יותר, לגבות את הכונן בענן דרך האינטרנט או לגבות אותו בכונן פיזי פנימי במחשב. לשם השוואה כונן פיזי עולה בערך 350 ש"ח וגיבוי לשנה ללא הגבלה ב-JustCluod עולה 130 ש"ח. תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  10. Started by shildman,

שלום רב, מבקש המלצה לכונן קשיח חיצוני בנפח 2T. סיגייט או WD או משהו אחר מומלץ. שימוש לא יהיה יומי... שבועי. גיבוי של תמונות, סרטים, מסמכים. תודה רבה וגמר חתימה טובה

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  11. מכירים תוכנה טובה לבדיקת ביצועי הדיסק הקשיח ? אני מעוניין להשוות בין הדיסקים שלי. תודה

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  12. Started by shay2040,

שלום מצ"ב תמונה נתוני מערכת I7 920 X58A-UD7 9GB DDR3 1600 KINGSTON HYPER X SSD 60GB SATA 3 קורסר GT המערכת עובדת על AHCI דרייברים מעודכנים אני לא מבין למה אני מקבל ציון כזה השמח לקבל עזרה

• 9 תגובות
    • 946 צפיות
  13. Started by XCG120,

אני מעוניין לקנות מהאתר הרשמי של חברת https://www.westerndigital.com/ האים הם שולחים לישראל או שאין אפשרות לקנות מהאתר הרשמי, כי הם לא שולחים אלינו לישראל? תודה.

14. למישהו יש תוכנה שהוא ממליץ עליה שיכולה לנטר HARD DISK זה לRAID 5 . אני פשוט רוצה לדעת עם זה בעיה של H.D או בעיה לוגית בתוכנה תודה לכל העוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  15. שלום, לאחרונה נתקע לי המחשב מספר פעמים בצורה מוזרה. חשבתי שזה כונן חיצוני חדש שקניתי, כעת מסתמן שיש "תקיעה" גם בלעדיו. יש לי במחשב כונן אחד שמחולק ל 2 מחיצות ועליו OS. איך אני יכול וודא שהכונן עדיין בסדר ולא לקראת קריסה ? תודה !

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  16. אני כבר הרבה מאוד זמן שלא עוקב אחרי החידושים בעולם המחשבים. כרגע יש לי דיסק קשיח של 500 גיגה של WD. כמה הרבה זמן שאני מתכנן להוסף לזה עוד איזה טרה ,או אולי 750 (למרות שראיתי שיש כבר דיסקים עם 3T, לא יודע אבל מה העלויות היום) אני זוכר שהיה את ההרד דיסק F1 של סמסונג, שנמכר בגרסאות 750G ו1T אם אני לא טועה, ושהוא קיבל הרבה שבחים. ההרד דיסק הזה עדיין נמכר? אני לא מצליח למצוא אותו בחנויות בעיר שלי משום מה... אולי יצאה גרסה משופרת לF1 פשוט ואני לא יודע? אני מחפש משהו שקט,מהיר וזול יחסית. הF1 אני זוכר היה כזה. אבל אולי יש המלצות אחרות? תודה.

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  17. Started by mystikal,

הבנתי שיש אפשרות להוסיף עוד כניסות SATA 2 ללוח מה צרך לרכוש בשביל זה? והאם זה לא מאיט את קצב ההעברה

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  18. יש לי דיסק מוזיקה של 84 דקות,איך אני צורב אותו ולא ב-MP3? האם אפשר להשיג תקליטורים של 90 דקות? אשמח לעזרה. תודה.

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  19. Started by prince hadev,

מה דעתכם על דיסק קשיח מדגם הזה עם 64CASH ן מהירות של 7200 ו גם SATA3 ?

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  20. Started by Stranger,

אני מעוניין לקנות הרד חדש... עכשיו ישנן שתי אופציות SATA MAXTOR 80GB 7200 8MB BUFFER WD 80GB 7200 8MB BUFFER ATA 100 HDD מה אתם אומרים הפרשי מחירים בערך 150 שקל. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  21. Started by natysoz,

היי קניתי בבוקר היום את הצורב הזה של LG והתקנתי אותו חיברתי לו את הSATA וחשמל והכל בסדר אני מדליק נרו 8 נותן לו 3 גיגה לצריבה במהירות של 18 X והוא פשוט לוקח את הזמן שלו.....50 דקות לדיסק! WTF!! אני מתאפק לא ללכת לבאג מחשבים ולקבל שם קריזה הם הביאו לי אחד דפוק ? קראתי משהו באינטרנט על DMA ועידכנתי אותו וזה לא עוזר ...אם מישהו יכול לעזור אני ממש צריך לצרוב כמה דברים עוד מחר HELP ME ... המחשב שלי מאד חדש וזה מוזר לי הבעיה הזאת מישהו יכול לעזור ?

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  22. הוא ישמש בשביל לאחסן סרטים\שירים\משחקים דרך אגב, האם זה אפשרי לחבר כונן קשיח חיצוני לטלוויזיה ולראות את הסרטים שבו?(עם היכולת לבחור איזה סרט שאני רוצה)

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  23. המותג של Lite-On הטאיוואנית הציג את משפחת דגמי ה-M8Pe, שיוצעו בשלוש תצורות שונות ועם הבטחה למהירויות של 2.5 ג'יגה-בייט בשנייה לא בטוח שעדיין יש לה סיכוי בעידן בו סמסונג, מיקרון וטושיבה-סאנדיסק שולטות בשוק ביד רמה, אך אנחנו בהחלט שמחים לראות את Lite-On ואת המותג Plextor שבבעלותה מנסים את מזלם בקאמבק לשוק כונני ה-SSD – ובפרט לשוק כונני ה-SSD הביתי עתיר הביצועים, עם חיבורי M.2 מבוססי PCI-Express ותקני ה-NVMe שמאפשרים למהירויות ההעברה להגיע לאיזור הג'יגה-בייטים בשנייה. סדרת ה-M8Pe החדשה של Plextor הוצגה לנו לראשונה עוד בתחילת השנה במסגרת תערוכת CES, אך כעת נראה שההשקה קרובה באמת, ואנחנו מקבלים את ההדגמה ואת הפרטים הטכניים שהיו חסרים לנו בעבר. הסדרה החדשה תבוסס על בק…

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  24. Started by dol222,

אני לא מבין למה שמבקשים פה בפורום מפרטי מחשב אז נותנים מפרטים שיש בהם שני הארדיקים של 250...לא לא אחד של 500?? אני עכשיו מתכנן לקנות מחשב וחשבתי על Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive כדאי לקנות אותו?? או שכדאי כמו כולם לעשות שילוב בין שניים של 250? ומה היתרונות בזה...?

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  25. חברה החליפה את הדיסק הקשיח בנייד, מחשב לנובו 3000. הדיסק החדש הגיע ארוז מאחת הרשתות הגדולות. פירמטה הכל היה תקין. אחרי יום יומיים חלונות הודיעה על שגיאות בכונן. הרצתי תוכנת SMART והיא אמרה שלכונן יש המון שגיאות בכל מיני סעיפים. האם זה אומר שהדיסק תקול בוודאות? זה דורש החלפה? הדיסק בן לא יותר משבועיים.

• 2 תגובות
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.