עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by t d,

לשלום קניתי לפני חצי שעה הארד דיסק: western digital 80G 7500 RPM 8MB Buffer עכשיו אני רוצה לחבר אותו כ slave ולעשות בו מחיצות ולהתקין את הווינדוס xp ואז להפוך אותו למאסטר... אבל הרגע חיברתי אותן, את שני הכבלים שצריך, ושמתי את הג'מפר על slave וזה כאילו לא קולט שחיברתי אותו! אני נכנס למשל לmy computer ורואים רק את הארד דסיק c מה אני יכול לעשות? אני מת כבר להתקין אותו!

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  2. שלום לכולם. התקנתי על המחשב החדש windows 7 64bit ultimatum. כשניסיתי לחבר את ההארד דיסק חיצוני שלי- seagate FreeAgent XTreme דרך חיבור e-SATA, עלו נסיונותי בתוהו. ההארד דיסק מצליח להתחבר דרך החיבור הזה למחשב השני, ולזה הוא מצליח רק דרך usb. בנוסף, כשאני מחבר אותו דרך חיבור הe-SATA, האור בו נדלק, אבל הווינדוז לא מגיב לכך. כתבתי הודעה דומה לפני שבועיים בערך בפורום הזה, והפנו אותי לסטיקי על ahci, אבל גם אין לי מושג איך להגיע אליו, וגם אין לי מושג מה אני אמור לעשות אחרי שאני אמצא אותו. כל הפותר יבוא על תודתו וברכבת חג שמח לכולם!

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. יש לי מחשב עם שני הארד דיסקים. שניהם מחולקים לשניים. על החלק הראשון של הדיסק הראשון היתה מערכת ההפעלה ושלושת החלקים האחרים היו לאחסון. שמתי את כל החומר החשוב בהארד דיסק השני ועשיתי פעולה של איחוד המחיצות, חלוקה מחדש, פרמוט והתקנה נקיה של מערכת ההפעלה (win xp) על ההארד דיסק הראשון. הותקן בסדר, פירמטתי את החלק החדש שיצרתי ונראה שעובד כמו שצריך. אבל ב'מחשב שלי' ההארד דיסק השני לא מופיע. הוא מופיע בביוס. כשאני נכנסת ל- manage הוא מופיע עם סימן קריאה לידו ורשום גם dynamic וגם foreign. אני לא רוצה לפרמט אותו - כאמור יש עליו חומר חשוב שלא חשבתי שיפגע. מה עושיםםםם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, אני משתמש בכונן הקשיח מדגם זה כבר שנה, ולא בפעם הראשונה, המחשב לא מתקשה בזיהויו. כשאני מחבר את הכונן למחשב, הוא מזהה אותו בתור iomega select HDD רק ב DEVICES AND PRINTERS. לעומת זאת, במחשב שלי הוא מופיע בתור local disk (i). כשאני מנסה לפתוח את הכונן, נשלחת הודעה זו: you need to format the disk in drive I : before you can use it. כשאני אני מנסה להוציא אותו בסייפ רימוב, הוא שולח הודעה בנוסח זה: windows cant stop your ¨generic volume¨device because a program is still using it. Close any program that might be using the device, and then try again later. אין צורך לפרט שעל הכונן קיים מידע רב וחשוב. שמעתי על אפשרות של חברות לשיחזור והצלת מידע, אך אני מעדיף לא לפנות אל מקו…

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  5. לפי התמונה זה ההארדיסק השלישי עם ה 500 ג'יגה אני רוצה להפעיל אותו ושיעבוד גם על מחשבים אחרים אני חייב לציין שזה עבד קודם ויש לי עליו מידע ,אני לא יודע על מה לחצתי וזה כבר לא מזהה אותו תודה רבה לכל מי שיעזור

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  6. Started by motorishta,

ערב טוב. יש לי זיכרון נייד USB של Sandisk 4 ג'יגה זה שמגיע עם התוכנה U3, הכל עבד מעולה כחודשיים עד שיום אחד חיברתי אותו שוב למחשב ופתאום כשאני רוצה להעביר אליו קבצים קופצת לי הודעה שהדיסק מוגן ואי אפשר להעביר, לא התייחסתי לזה. לאחר יומיים אני מנסה שוב ועכשיו המחשב בכלל לא מראה לי את הכונן של זיכרון. כאשר אני מחבר את הזיכרון למחשב החלון הקטן שליד השעון במחשב כותב לי רק שאני יכול להוציא את החומרה באופן בטוח, זה הכל. נסיתי להסיר את כל ההתקנים שקשורים ל-USB והדלקתי מחדש אך זה לא עזר, גם ם נכנסתי להתקן התקן ובכולם כתוב שההתקן פועל כראוי. חיברתי את הזיכרון במחשב אחר והכל עובד מעולה. מה זה יכול להיות? איך אני פותר את הבעיה? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 5.1k צפיות
  7. שלום אני מקווה שאני מפרסם בפורום הנכון, בכל מקרה... למרות שכל התקני הUSB מופעים כמו שצריך ב device manager כשאני מכניס כל מכשיר שהוא לחריץ הUSB המחשב אינו מזהה אותו אבל אם אני עושה ריסט למחשב שמכשיר הUSB (לדוגמא: blue tooth) נמצא בתוך החריץ אין לי בעיה להפעיל ולהתשתמש בלי כל הפרעה... יש למישהו פתרון לעניין? מערכת ההפעלה שלי היא XP Sp2 ולוח אם של MSI (לא סגור על הדגם) תודה מראש ...

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  8. שלום לכולם, קניתי מחשב חדש בשעה טובה ומוצלחת. חברתי את ההארד דיסק החיצוני שלי בe-sata, ההארד דיסק נדלק (נדלקו האורות והוא רעד בצורה נורמלית), ושם זה נגמר. כשחיברתי אותו דרך יואסבי הוא עבד בלי בעייה. כשאני מחבר אותו ללפטופ דרך הe-sata אז אין בעייה בכלל. חשבתי שאולי בדיסק ההתקנה של לוח האם יש איזושהי אופציה של e-sata שפספסתי אבל לא מצאתי דבר כזה, וגם באתר של גיגבייט לא מצאתי. צרפתי קובץ של הmanage כדי שתראו מה העניין בדיוק. כל הפותר הבעייה הרי הוא ישובח. החלקים הם: הארד דיסק חיצוני Seagate freeagent xtreme 1t לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  9. Started by shimon23,

יש לי כרגע כונן קשיח אחד wd 80gb ide שמחובר ללא ג'אמפרים על מנת שיהיה מאסטר. היום קניתי את הכונן WD2500KS שאמור להיות מחובר עם SATA. חיברתי את הכונן, ולא שיניתי כלום בהגדרות של הכונן השני מכיוון שאני מעוניין שהכונן עם ה IDE יהיה כרגע המאסטר. משום מה המחשב לא מזהה לי את הכונן SATA, לא בביוס ולא בווינדוס. מה אפשר לעשות? ד"א הלוח אם שלי הוא ABIT KV8 עם מעבד ATHLON 64 3000 S754.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ZaKeN17,

אני מחבר diskonkey למחשב והוא לא מזהה, בכל החיבורים שום דבר לא עוזר... יכול להיות שיש איזהשהי הגדרה שסוגרת את כל החיבורים? מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש!

11. אנשים קניתי מחשב ויש בו שתי הארדיסקים SATA 2 והמחשב מזהה לי רק אחד מהם שמשמש כמסטר.. מה לעשות שיזהה גם את השני? אגב ההארדיסק השני לא מזוהה גם בביוס.. והארדיסקים הם של היטאצ'י

• 7 תגובות
    • 848 צפיות
  12. שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני שיש בו בערך 110 ג'יגה קבצים, בשלב מסוים הכנסתי אותו למחשב והוא מזהה רק שתי תיקיות מכל מה שנמצא בפנים, בדקתי אותו ב-3 מחשבים שיש לי בבית - ובכולם הוא מראה את אותם 2 תיקיות שזה בערך אולי גג 10 ג'יגה מכל מה שיש בפנים, השאלה שלי היא למה הוא לא מראה לי את שאר הקבצים, בנוסף אם עושים את המאפיינים של הדיסק החיצוני הוא מראה שתפוס 110 ג'יגה, ההשערה הראשונית שלי היא שזה בגלל שבמחשב היותר ישן שלי האנטיוירוס הכניס לבידוד משום מה את הקבצים האלה, אבל זה אמור להשפיע גם על שאר המחשבים? עזרה תתקבל בברכה, תודה, מתן.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by moshe_ha,

עד עכשיו היה לי הארד דיסק של 20GB! עכשיו החשב הישן התקלקל והחלטתי להוסיף תהארדיסק הישון שלו(8GB) לחדש... עכשיו אני מחבר את ההארדיסק מעלה תוינדוס והמחשב לא זיהה את ההארקדיסק שהוספתי... מה לעשות?לא אמור להיות דרייבר נכון? עריכה: מתי שאני מוציא תראשון ושם את הישון אז הישון פועל... כאילו רק אחד יכול לפעול...וזה לא בעיה בכבלים כי החלפתי וזה עדיין טוב רק עם אחד...

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  14. Started by fuck off,

רכשתי את הצורב לפני מספר חודשים וחוץ מ-4 צריבות ראשונות בהתחלה לא יצא לי להשתמש בו...הוא עשה טיפה בעיות, הוא לא קרא דיסקים לדג' אבל לא ממש התייחסתי לזה. לפני שבוע בערך ניסיתי שוב לצרוב, אולי 4 פעמים והוא דפק את כולם. כרגע הוא בכלל לא מזהה דיסקים ורק עושה רעשים של כמו חריקות ומתאמץ. ניסיתי אותו עכשיו אצל חבר לפני שאני מחזיר לחנות והוא עובד בלי בעיות, קורא/כותב והכל חלק... למישהו יש מושג מה הבעיה יכולה להיות? קניתי כבל IDE חדש לכל מקרה (80 פין) ועם הכבל של החשמל אני לא חושב שיש בעיה, הצורב נדלק ופועל, רק עושה בעיות. תודה ענקית!

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  15. ניסיתי לעשות פורמט לכונן הC שלי דרך דיסקט האיתחול של WIN 98 וכשאני נותן את הפקודה: format c מחשב רושם לי שאני לא יכול לבצע את הפירמוט מכיוון השההרד דיסק לא תומך בפירמוט הזה. מה יכולה להיות הבעייה? איך בכל זאת אני יכול לפרמט? דרך אגב: אין וינדוס על המחשב. מערכת הקבצים היא NTFS

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  16. שלום. קניתי כונן קשיח חיצוני, ושמתי לב שאני מפעיל את המחשב, והכונן מחובר, המחשב לא עולה. התהליך: אני מפעיל את המחשב, עולה הסמל של INTEL, אני שומע רעש כזה מהדיסק קשיח חיצוני ואז המחשב עושה ריסטרט. נראה לי שהמחשב מנסה לעשות BOOT דרך הכונן החיצוני. שהוא היה מחובר ניסיתי להגיע לתפריט הBOOT בעזרת F12 אבל זה לא נתן לי ועשה שוב פעם ריסטרט. מישהו יודע איך לסדר את הבעיה? כי כל פעם שאני רוצה להפעיל את המחשב אני צריך לנתק את הכונן, לחכות שיעבור המסך של האינטל ואז לחבר. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 937 צפיות
  17. Started by Amit_Alcobi,

פירמטי את המחשב ועכשיו כל פעם שאני מנסה לעלות את המערכת הפעלה מההארד דיסק יש לי שגיאה "DISK BOOT FAILURE, ENTER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". מה עושים

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  18. שלום, לא ממזמן רכשתי את הארדיסק החיצוני הנ''ל(Seagate freeagent 1tb) מלבד ה500 שמחובר לי כרגע. כל פעם שאני עושה ריסט, הוא מגיע למצב שרואים תמונה של הלוח אם ודגם(ASUS-P4800) ומשם לא מצליח להמשיך לעשות כלום. אפילו לא למסך השחור שמקריא איזה IDEים מחוברים ומה כל כונן דגם והשאר. אני חושב שהוא ממש מתקשה לקרוא אותו, ולכן הוא תוקע לי כל המחשב ולא מצליח לעלות. הוא לא מחובר לשום מפצל USB, ניסיתי לחבר אותו גם קדימה, גם מאחורה(בכמה כניסות מאחורה) - לא עוזר אני חייב לנתק אפילו לפני שאני מפעיל מחדש את המחשב , אחרת הוא לא רוצה פשוט לעלות. הברירה היחידה שיש לי זה לנתק אותו כל פעם, ואז מהר בטעינה הכחולה של הXP לחבר את הUSB שלו בחזרה בהארדיסק עצמו, ואז המערכת הפעלה עולה ורואים אותו במחשב…

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  19. Started by eladm230,

יש לי לוח אם ASUS M2N-E (nForce 570 Ultra) - ATX ואני נתקל בבעיות מוזרות עם ה disk on key שלי לפעמים כשאני מכניס אותו ומנסה להיכנס אליו אז הוא מופיע ב"מחשב שלי" אבל כשאני לוחץ עליו ומנסה להיכנס אז המחשב לא נותן לי וכותב שהוא לא מזהה שום כונן שמחובר אולם אם אני מאתחל את המחשב אני יכול להיכנס ל dok אבל לאחר כמה זמן שהמחשב דלוק הבעיה חוזרת אודה לכם מאד אם תעזרו לי... בנוסף רציתי לדעת איך אני בודק איזה usb בדיוק יש לי?כלומר של איזו חברה תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  20. ניסיתי לפחות 4 כבלים שמחברים את הלוח אם לכוננים, ובכולם המחשב קולט רק אחד מהם, את מה שהוא לא כונן dvd. הוא קולט את כונן ה dvd רק אם אני מוציא את החיבור של הלוח אם מהכונן השני הרגיל שקורא דיסקים רגילים. מה אני אמור לעשות כדי שהמחשב יקרא את 2 הכוננים ביחד ולא רק אחד מהם?

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  21. Started by gif,

היי יש ברשותי מחשב עם HD מסוג SATA שעליו מותקנת המערכת ואיתה אני עובד. קיבלתי HD מסוג IDE(מפורמט) וחיברתי אותו למחשב שלי והביוס מזהה אותו אבל כאשר אני רוצה להשתמש בו,הוא לא מופיע לי ב"ניהול דיסקים"(מקש ימני על המחשב שלי=>ניהול=>ניהול דיסקים) וגם לא מופיע לי במחשב שלי מישהו יודע למה הוא לא מופיע לי? תודה.

• 7 תגובות
    • 961 צפיות
  22. Started by zakko,

שלום לכולם יש לי נוכן חיצוני נייד מסוג Samsung G2 Portable 500GB HXMU050DC סמסונג מלפני שבוע המחשב שלי לא מזהה אותו, הנורית על הכונן מהבהבת ולא נשארת יציב, וגם אין שום פעולה במחשב עקב החיבור.. אני לא מצליח להבין מה קורה לא וגם לא לגשת אליו בכלל... מה עושים, אשמח לעזרה.. תודה

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  23. Started by gooz,

שלום קניתי צורב NEC ND3520A חיברתי אותו כרגיל והמחשב לא קורא אותו,וגם יש עכשיו כזאת בעיה שהמחשב כל איזה רבע שעה נתקע לחלוטין ואחריה 30 שניות משתחרר ונראה לי שזה קשור לצורב כי אחרי שהוא משתחרר הצורב עושה אור מישהו יודע למה המחשב לא קורא אותו ומה הבעיה המוזרה? תודה

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  24. היי יש ברשותי דיסק התקנה של windows 7 סוג הדיסק הוא DVD. ניסיתי להעלות את הדיסק דרך הביוס והוא עולה יופי! אבל כאשר אני רוצה לעיין בדיסק או סתם לפתוח אותו תחת מערכת windows הוא מראה את דיסק ההתקנה כריק מתוכן כאילו אין בו כלום! יש לציין כי דיסקים אחרים של DVD כן עובדים במחשב שלי ויש באפשרותי לראות את התוכן שלהם מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by swisaavi,

קניתי צורב lg h22n והמחשב לא קורא אותו, כל דיסק שאני מכניס הוא לא קורא. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 584 צפיות

דיונים חדשים בפורומים