עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by lioryb,

האם יש משמעות לסלוט SATA שאני מחבר את ה-HD? יש לי שני HD ועל הלוח יש 6 חיבורי SATA, שמופיעות ב-BIOS כ-4 זוגות של MASTER-SLAVE. האם יש משמעות איפה אני מחבר כל אחד מהם ? (האם בזוג של MASTER SLAVE או ששניהם יהיו MASTER-ים ?)

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  2. אני צריך דיסק קשיח נייד לצורך אחסון לכידת וידאו גם בבית וגם במעונות בלימודים. עשיתי חיפוש ועדיין לא הצלחתי להבין מה יותר טוב בשבילי: מוצר קומפלט סדרתי או לקנות מארז בנפרד ודיסק בנפרד ולהרכיב. האם מארז חיצוני טוב מאלומיניום ללא מאוורר (כגון vantec thermaltake) טוב יותר נגיד מהמארז של WD עם המאוורר? נ.ב. - אם אני הולך על קניה בנפרד של מארז סביר להניח שאני כבר אשתמש בWD6400AAKS שיושב אצלי במגירה סגור באריזה- אבל אין לי בעיה לקנות משהו נוסף אם זה יהיה יותר טוב בגלל שזה לצורכי וידאו נראה לי אני אוותר על גדלי 2.5" בכלל הסלד הנמוך. בלפטופ אין ברירה ואני אסתפק בחיבור USB2 , בבית אני מעדיף ESATA ולכן מחפש מוצר שכולל הכל בבאנדל.

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  3. הפנטיום III שבק חיים אבל כל החומר מהכונני IDE שלי עדיין שם. כיצד אני יכול להעתיק את כל החומר מהכוננים הישנים לכונני ה- SATA2 שרכשתי? תודה למשיבים

• 5 תגובות
    • 729 צפיות
  4. שלום לכולם,א לפני כחודש בערך קניתי דיסק קשיח SEAGATE 1.5T מאייבורי.(SEAGATE ST31500341AS ) עם עדכון חומרה אחד לפני האחרון...לא זוכר את השם. פיצלתי את הדיסק לשני כוננים אחד של 200GB והשני 1.2T וכאשר התחלתי להפציץ את הדיסק קשיח של 1.2T במידע נתקלתי בבעיה שאני יכול לנצל רק 650GB מכל הכונן. חשבתי שאולי עשיתי טעות כאשר פיצלתי לגודל כזה אז הוצאתי את המידע והתלתי הכל מההתחלה. פיצלתי שוב את הכונן הפעם ל-3 חלקים שווים. באחד התקנתי את מערכת ההפעלה את השני פירמטתי וכאשר אני בא לפרמט את השלישי מערכת WINDOWS לא מצליחה לפרמט את הכונן. נסיתי כל דרך אפשרית אפילו השתמשתי ב-PARTITION MAGIC וגם זה לא עזר. הבאתי את הכונן למעבדת אייבורי והחליפו לי את הכונן ולאחר התקנה מחודשת עדיין הבעיה חזרה.…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by KL-xXx,

שלום, רב הביאו לי צורב חדש מתנה מחו"ל, לאחר שחשבתי ששלי הפסיק לקרוא דיסקים DVD+R (למרות שהתברר כי כנראה הייתה בעיה כלשהי עם הדרייברים, לאחר שהחסרתי דרייברים שלו בויסטה וניתקתי אותו, ואחרי זה חיברתי אותו מחדש וויסטה התקינה דרייברים שלו מחדש הוא התחיל לקרוא את כל הדיסקים. . . מוזר, לא? :s05:). הצורב הוא PLEXTOR PX820SA. אז הבעיה היא: הייתה לי תוכנת NERO 8 וה CD-SPEED לא נתנה לי לעשות סריקה לניטור שגיאות, פשוט לא הייה אפשר ללחוץ על START (ובכל לשונית אחרות גם). אז התקנתי NERO 9, אך שם בכלל לא הייתה אפשרות עם לשונית של DISC QUALITY, אבל הייתה SCANDISC (הבנתי שהבדיקות הן לא אותו הדבר). אז הסרתי אותה והתקנתי שוב NERO 8. ועכשיו בכל הלשוניות האחרות אני יכול ללחוץ על START חוץ מ …

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  6. שלום. אני מעוניין לחבר שני HD זהים (Seagate Barracuda 7200.11) במערך RAID1 (האחד הוא גיבוי של השני). מה אני צריך להכין ב-BIOS בשביל זה? האם התקנת מערכת ההפעלה צריכה להתבצע באופן שונה? האם אופן העבודה יהיה שונה? מה קורה כשאחד מהם נופל - מערכת ההפעלה תודיע לי? עדיין תהיה לי מערכת עובדת? תודה.

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  7. מת לי לאחרונה הדיסק קשיח במחשב נייד IBM X23 ואני מחפש דיסק קשיח חדש. אני לא צריך הרבה מקום 20-30 גיגה. אני צריך עזרה בלהבין איזה סוג אני צריך. בנוסף יש יותר מסוג אחד של IDE בדיסקים קשיחים לניידים?

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  8. Started by NuXeR,

שלום, אני מריץ Matrix Raid במחשב שלי, 2 כוננים של WD 640GB מחוברים. חצי Raid0 וחצי Raid1. היום המחשב קרס לי, וקיבלתי BlueScreen ב-Vista שרשם IRQ NOT LESS OR EQUAL על iaStor.sys (שזה הדרייבר של ה-Raid). כל האפשרויות ל-Boot לא עובדות מלבד SafeMode, עשיתי עדכון דרייבר והעליתי אותו. המחשב עולה בסדר, אבל יש שגיאה מוזרה ב-Raid (שמופיעה גם במסך של ה-Bios). מישהו יודע לעזור? תודה, תומר.[br]פורסם בתאריך: 15.05.2009 בשעה 15:09:48 טוב אני חושב שפתרתי את הבעיה,פשוט עשיתי קליק ימני על הכונן עם האיקס האדום, ועשיתי Use Drive או Enable Drive, ואז ימני ו-Rebuild והוא מתקן את זה כרגע. לטעמי כשזה יסתיים הכל יחזור לעבוד, אם למישהו זה קורה - שהיה בהצלחה [attachment deleted by ad…

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  9. אורח
    Started by אורח,

התקנתי ויסטה עכשיו והויסטה מראה לי רק את מחיצה C שיש בה 150 GIGA ויש עוד מחיצה D שיש שם עוד 700 וזה פשוט לא מראה למרות שזה קיים. מה עושים?GIGA

• 18 תגובות
    • 938 צפיות
  10. שלום רב, ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD מהדגם WD5000H1CS המחובר למחשב באמצעות כבל USB 2. לכונן הזה יש קיבולת של 500GB אבל למרות שיש עליו קבצים במשקל כולל של 40 GB בכל פעם שאני מנסה להוסיף קובץ נוסף אני מקבל את ההודעה הבאה: "אין אפשרות להעתיק את X: אין די מקום פנוי בדיסק. מחק קובץ אחד או יותר כדי לפנות מקום בדיסק ולאחר מכן נסה שוב. כדי לפנות מקום בכונן זה על ידי מחיקת קבצים ישנים או קבצים שאינם נחוצים, לחץ על לחצן ניקוי הדיסק". גם הסרה של קבצים כלשהם (אפילו במשקל של הקובץ שאני רוצה להוסיף לכונן זה) לא מאפשרת לי להעביר אליו את הקובץ הרצוי. איך ניתן לפתור בעייה מציקה ומעיקה זו? תודה רבה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום אנשים... הצורב שלי הלך לעולמו ואני צריך אחד חדש. הסתכלתי במומלצים וראיתי שאת חלקם כבר לא מוכרים יותר אלא את הממשיכים שלהם... מישהו יודע מה ההבדלים בין ה-pioneer DVR-215 לבין ה-216D? אם אין הבדלים ביניהם... זה קריטי שהוא לא תומך ביטסטינג וסריקת טעויות מעמיקה? תודה אנשים. שכחתי להוסיף... אם יש צורבים עדיפים על ה-pioneer DVR-216D אני אשמח לקבל המלצה!

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  12. Started by Shiker,

היי חברים בבעלותי כונן maxtor basics 1000GB שנרכש באייבורי בהמלצת אנשים ומנהל הפורום. לצערי היום לאחר חודשיים שהוא עשה צרות קטנות באה הצרה הגדולה, הווינדוס לא מזהה אותו..פשוט מת.. מחברים אותו ל- USB ואז הוא עושה קולות של מוות..או שהווינדוס עושה את הקול של כאלו הוא זיהה חומרה חדשה ולפעמים הוא מנסה להתקין אותו אבל הוא לא מצליח יש לי חומר של 800 גיגה עליו! אין אפשרות להציל? לתקן? איכשהו לתקן את הדבר המטומטם הזה? (תסלחו לי על השפה אני בעצבים על החרא הזה)

• 2 תגובות
    • 690 צפיות
  13. Started by SloXreS,

שלום קניתי דיסק קשיח (500GB) וחיברתי אותו בנוסף לדיסק הקיים. הכונן מזוהה בBIOS וגם במנהל ההתקנים אבל הוא לא מוצג ב"המחשב שלי". אגב, חיברתי את הדיסק לאחר שמערכת ההפעלה כבר מותקנת. מערכת הפעלה Windows XP SP3 מה אפשר לעשות? תודה

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  14. שלום לכולם! ;D סיפרו לי שהכונן הנ"ל אמנם מהיר יותר, אך רועש יותר: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9256 האם זה נכון? האם ה CAVIAR GREEN אמור להיות שקט יותר? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9860 אני שם לב לשנות האחריות ולכונן הראשון יש 60 חודשים! לעמות 36! מה אתם אומרים? נ.ב-אני ישן ליד המחשב...כדאי שיהיה שקט שמה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום.. בזה עוד לא נתקלתי. יש לי מחשב שלא עשיתי בו יותר מידיי שימוש עד עכשיו והחלטתי להחיות אותו קצת ולהשתמש בו כסוג של שרת אחסון.. אז ככה: לוח אם של WIN XP PRO , ASUS P4P800-E Deluxe קישור למפרט של הלוח: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=INIJUvLlif7LHp3g המערכת מותקנת על דיסק IDE של 40GB בגלל שעל הלוח יש סה"כ 2 יציאות SATA קניתי 2 דיסקים של 500GB SATA ועוד אחד של 500GB IDE כולם של חברת WD לא חשוב כמה דיסקים אני מחבר.. הביוס מזהה את כולם לפי הדגם שלהם אבל המערכת מזהה לי רק אחד ולא לפי 500GB אלה לפי 130GB וכשאני אומר מזהה אני מתכוון לזה שהיא מזהה דרך פרטישון מג'יק והמנהל דיסקים של ווינדוס - אני לא רואה אותם ישר במחשב שלי אלה צריך קודם להגדיר להם מחיצה כמובן. בבקש…

• 12 תגובות
    • 932 צפיות
  16. Started by pergola,

אני מתכוון לקנות 1Tib פנימי למחשב, יש חשיבות איזו חברה לקחת? אני מתכוון כנראה לקחת WD..

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  17. Started by אבי11,

אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין שני סוגי המדיות , האם יש תאימות ביניהן ומה מתאים למה. יש לי מכשיר DVD צורב (לא כונן) ואני רוצה להקליט איתו. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. עריכה: תודה על הייעוץ, החלטתי ללכת על כ1TB למדיה ועוד 160GB למערכת הפעלה. מישהו יכול להמליץ לי על צמד (קראתי על הסמסונג המומלץ ל1TB ואיני מעוניין להסתבך עם סיגייט) האם רצוי ששני הכוננים יהיו של אותו יצרן? תקציב עד 1000~ ש"ח לשני הכוננים. תודה שלום, אני עומל על הכנת מפרט מחשב חדש. שמעתי שמומלץ להתקין את מערכת ההפעלה על כונן קטן נפרד ואת שאר המידע לאכסן על דיסק נוסף ( אני מעוניין ב-1TB) (שימושים - אכסון מוליטימדיה בעיקר) האם מיותר? מה היתרונות? מה לגבי 2 כוננים קטנים למ. הפעלה בRAID 0? (ומה זה בכלל ...) תודה

• 7 תגובות
    • 890 צפיות
  19. שלום לכולם. אני כרגע מרכיב מחשב חדש ואני מעוניין בחלקים השקטים ביותר שאוכל להשיג. אני מתלבט בין שני הקשיחים הללו,כי הבנתי מכאן שהם מאוד מומלצים וטובים. הנפח פחות משנה לי,אלא הרבה יותר השקט והאמינות של הכונן,שירעיש כמה שפחות. אז מי משניהם נחשב שקט יותר,ומי עדיף מבחינת ביצועים\אמינות? תודה רבה .

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  20. Started by gif,

היי יש ברשותי האר דיסק שסוגו הוא IDE ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי והסוג של ההר דיסק במחשב שלי הוא SATA 1.תגידו,יש דבר כזה מתאם לחיבור IDE כך שאני אוכל לחברו למחשב שלי? 2.האם יש מתאם USB להר דיסק שסוגו הוא IDE? תודה.

• 9 תגובות
    • 867 צפיות
  21. מוגדר לי דיסק של 160GB המחולק C: 20GB ו- D: 140GB איך אני משנה את היחס מבלי לפרמט מחדש ?

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  22. החלטתי שהמחשב שלי זקוק נואשות לעוד TB אחד. עכשיו, כמה שאלות: * מה בדיוק ההבדל בין באפר של 32 מגה לבין 16? לפי מה שקראתי, יש הבדל זעום בזמן כתיבה\קראיה של קבצים קטנים, וזהו. * קראתי איפשהו שהכוננים הדחוסים יותר (כלומר, 640GB ומעלה) מתקרבים לביצועים שלהם לכונני ראפטור למיניהם. כמה אמת יש בדבר? * אם אני אקנה כונן מהסדרה הפגומה של סיגייט (משיקולים תקציביים) ואעדכן את הקושחה - עדיין יש סיכון? אולי עדיף להשיע עוד 50-60 שקלים ולקנות כונן מחברה אחרת? תודה

• 7 תגובות
    • 926 צפיות
  23. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש כונן חיצוני 1TB לצורך גיבויים בעיקר. שמתי את עיני על הדגמים הבאים: Seagate Freeagent 1TB USB 2.0 ST310005FDD2E1-RK http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=22661 ועל: Seagate External Desktop Drive 1TB ST310005EXD101-RK http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=25447 רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם, איזה דגם מומלץ והאם הדגמים האלו הם הדגמים עם בעיית האמינות שדובר עליה בפורום. בנוסף, אם יש לכם המלצות על דגמים נוספים, אשמח לשמוע... תודה רבה, נפתלי.

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  24. Started by a_a_aa,

יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים. הבעייה צצה בדיסק הקשיח הוותיק שהינו בנפח 160GB שהיה מחולק ל3 מחיצות:C-F-E כאשר ניסיתי בעזרת תוכנת PartitionMagic 8.0להכניס את מחיצת F לתוך E. התהליך כנראה לא עלה יפה ולאחר האיתחול נעלמו לי 2 המחיצות וכעת מהדיסק הקשיח הזה אני רואה רק את מחיצה C. האם מישהו מכיר את התוכנה ויכול לעזור שכן היו לי בתוך כונן E המון חומר[50GB] שאני לא מצליח להגיע אליו. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 951 צפיות
  25. הכוננים הקשיחים המומלצים: 500GB HD502HJ - מסדרת Spinpoint F3 של סמסונג, בעל פלטה אחת, נחשב שקט מאוד ובעל רמת ביצועים גבוהה. מחיר- כ-200 שקלים. 1000GB HD103SJ או HD103SI - ה-HD103SJ הוא מחליפו של ה-HD103UJ המהולל שהיה מציג רמות רעש וביצועים טובות יותר מכוננים חדשים ממנו. ב-HD103UJ היו 3 פלטות, כאן מדובר ב-2 פלטות אז על אחת פי כמה וכמה. כונן זה מסדרת Spinpoint F3 מציג רמת ביצועים גבוהה מאוד ובנוסף לכך הוא כונן דיי שקט. מחיר? כ-300 שקלים. למעוניינים בכונן שקט יותר ה-HD103SI מסדרת EcoGreen F2. זו הסדרה הירוקה ומדובר בכונן שקט יותר וחסכוני יותר בחשמל מאשר ה-HD103SJ. 1500GB HD154UI - מסדרת EcoGreen F2 של סמסונג. הוא אינו בעל הביצועים הטובים ביותר, הוא אינו הכונן השקט …

• 57 תגובות
    • 100.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.