עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אני מעוניין להוסיף חיבור ESATA למחשב הנייח שלי בכדי להעביר קבצים/סרטים למחשב הנייד שכבר יש בו חיבור כזה. השאלה מה מבין השניים כדאי? http://www.ebay.com/itm/Internal-SATA-to-eSATA-External-PCI-Slot-Cable-Bracket-/280656726441?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item415871c9a9 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330717610533 האם הזול יותר יעשה את העבודה או שמבחינת מהירות העברה היקר עדיף?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by jhshadi,

יש לי 2 חיבורי SATA על הלוח אם ושניהם מחוברים להרד דיסקים. אני מעוניין להוסיף עוד הרד דיסק עם חיבור SATA, וחשבתי לקנות מתאם מ IDE ל SATA אך אני "אפסיד" את המהירות של הכונן. יש אופציות אחרות מלבד מתאמים?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום, יש לי כרגע 4 כוננים קשיחים (3 SSD ואחד HDD) ובאופן מדהים זה פשוט לא מספיק לי. הלוח שלי (GA Z87x-D3H) מגיע עם 6 יציאות SATA, אבל בגלל המיקום שלהם, בדיוק מתחת לכרטיס מסך, אני לא מצליח לגשת ליציאה האחרונה שנשארה פנויה. המצב הוא שיש לי כרגע SSD נוסף ששוכב על המדף ואני מעוניין להוסיף HDD של 2TB לפחות, אז חשבתי לעצמי שהיות ויש לי חריצי PCI פנויים, האם ניתן להשתמש בכרטיסי הרחבה? האם הם יהיו מספיק טובים או שיהוו צוואר בקבוק? חשבתי על משהו כמו זה - https://www.tms.co.il/a550 האם הוא יהיה טוב להוספת עוד שני כוננים? בנוסף אשמח להמלצה לכונן HDD עד 2TB, עיקר השימוש שלו הוא לאחסון ארוך טווח וגיבויים, אני לא מאמין שיותקנו עליו ספציפית תוכנות …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by shlompis,

שלום, ברשותי כונן WD 320G שהתמלא דיי מהר ואני כבר חושב על הרחבת האיחסון במחשב, קראתי בעיון את הסיקורים במדור והחלטתי לרכוש כונן 1G Samsung HD103UJ Spinpoint F1 או SeagateBarracuda 7200.11 . המחשבה היא לחלק את הכונן בנפח 320G ל-2 מחיצות, הראשונה עבור מערכת הפעלה, השניה עבור מסמכים אך בעיקר עבור ומשחקים. הכונן החדש בנפח 1G לא יחולק למחיצות וישמש עבור סרטים, מוזיקה, תמונות, שיתוף קבצים וכו' השאלה היא, חשבתי לרכוש עוד כונן WD 320G עבור Raid 0 אשר ישפר ביצועי מערכת ההפעלה ובעיקר המשחקים שיותקנו כל המחיצה השניה של הכונן. יועיל, לא יועיל ? אשמח לשמוע את דעתכם ובעיקר מנסיונכם, האם השיפור ניכר או שעדיף להשאיר את המרשרשים בכיסי אגב, האם שיפור הביצועים הצפוי שווה את הסיכו…

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  5. Started by Shumy2,

אהלן, יש לי מפרט מחשב כמו בתמונה המצורפת.. לאור נסיון חיובי עם כוננים מהירים יותר וביקורות שקראתי, אני שוקל להוסיף לו כונן M2 שיכיל את מערכת ההפעלה ו(אולי) המחשב יהיה יותר מהיר. האם אפשרי להתקין על הלוח הזה? האם אצטרך לפרמט את המחשב? מה סדר גודל של עלות של כונן כזה? דגם מומלץ? הנפח הוא 512GB.. תודה רבה!

6. Started by Xylene,

שלום, יש לי לוח אם Gigabyte P-55A-UD3 רציתי לדעת אם הוא תומך בכונני SSD ואם יש לי טעם להתקין אחד כזה במחשב? בכמה זה יאיץ לי אותו אם בכלל מבחינת זמני טעינה של משחקים ומערכת ההפעלה?? תודה.

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  7. Started by devek,

שלום אני מעוניין להתקין כונן ssd כתחליף למחיצת הos שלי אבל עדיין להשאיר אותה במחשב, שאלתי היא איך זה מתבצע והאם המידע (שמירות משחקים לצורך העניין) ישמרו למרות החלפת הכונן הראשי

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  8. Started by haviv1,

שלום, יש ברשותי מחשב Lenovo Y40 האם יש אפשרות להתקין עליו בנוסף לכונן הקיים גם כונן SSD? איך ניתן לבדוק את הנושא? תודה

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  9. Started by Stastyle,

אהלן, אני מעוניין להוסיף כונן SSD למחשב הנייד שלי במקום הצורב באמצעות CADDY. המחשב משמש אותי לעריכת וידאו, ולדעתי הוספת SSD והעתקת הוינדוס ותוכנות העריכה יעשו פלאים למהירות שלו (לא שיש לי עליה תלונות, אבל אני רוצה לשפר את הביצועים בעריכה וברינדור). דעתכם? אני לא בטוח לאיזה נפח עליי לכוון, האם כדי לנצל את הכונן כמו שצריך אני צריך לשים את כל קבצי העריכה על הכונן עצמו? אני משער שבאזור ה250 יספיק לי... התקציב הוא כ-500, אין לי בעיה לחרוג אם שווה את זה. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by spike77707,

אהלן, יש לי נייד של ASUS - דגם N55SF עם כונן 750G 7200RPM איך אני יכול לדעת אם יש לי אפשרות להוסיף(בנוסף לקיים) כונן SSD. אפילו מאוד קטן, רק למערכת ההפעלה. ואם לא, האם כדאי להחליף את הכונן של ה750 בSSD ובמקרה הכי גרוע של חוסר מקום לרכוש כונן איחסון נייד? תודה מראש, יניב.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  11. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של Dell מדגם Inspiron 5567, אותו רכשתי לפני כשנה וחצי עם כונן HDD של 1TB. אמנם המחשב לא משמש אותי לשימושים כבדים (לא משחק בו או משהו), אבל עדיין מורגשת איטיות כלשהי והייתי שמח לשדרג לכונן SSD. קיימת אופציה להוספת כונן SSD פנימי בנוסף לכונן HDD שכבר קיים? אם כן, איזה סוג של כוננים רלוונטי בשבילי מבחינת גודל פיזי וסוג חיבור? במידה ואין אופציה לחיבור כונן נוסף אלא רק להחלפה, מה הפרוצדורה הכרוכה בהחלפת הכונן הקיים, והאם שווה את ההשקעה הכספית? תודה

12. יש ברשותי מחשב hp probook 440 g4 (מסך 1080P לא מגע, מעבד I7, ווינדוס 10 פרו ו256GB של SSD) והייתי רוצה להוסיף לו כונן 2.5 אינץ' כיוון שיש מקום לכך ושנגמר לי המקום על הכונן הקיים והייתי רוצה לדעת היכן אוכל להשיג כוננים שבוודאות יפעלו עם המחשב או שיש אחריות על כך שהם יפעלו עם המחשב ללא בעיות. חיפשתי על כך מידע אך לא מצאתי כוננים ספציפיים. תודה רבה מראש לכל העונים והעוזרים.

13. הזמנתי כונן SSD 128GB דרך המכירה הקבוצתית כדי להוסיף אותו לכונן SSD 128GB הקיים שלי. האם יש אפשרות להוסיף כונן חדש "ריק" לכונן בשימוש כדי ליצור מערך RAID0 או שיש צורך בפרמוט? תודה

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  14. שלום. יש לי כונן קשיח ישן 80GB, שאני רוצה להוסיף למערך רייד 0. האם הדבר מסוכן? האם יגביר את הסיכוי לקריסה של המערך ואיבוד מידע? האם מהירות הכתיבה הגבוהה של המערך תרד? ובכללי האם הביצועים ירדו? נ.ב. יש לי את המפרט הבא: מעבד: AMD PHENOM II X3 720 2 דיסקים קשיחים 500GB segate baracuda המחוברים מערך RAID לוח אם: gigabyte MA770-UD3

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם, המחשב הקודם שלי נהרס אז לקחתי איזה מחשב דיי זהה במפרט שישב במחסן, פירקתי מהמחשב הישן את הכונן הקשיח שהיה לי. הכונן קשיח שמחובר כרגע על המחשב מהמחסן הוא בחיבור של כל הפינים האלה, שחכתי את שמו, החיבור "הישן". הכונן הקשיח מהמחשב שנהרס הוא בעל חיבור SATA, בקיצור, שתי כוננים, שתיהם 80GB שתיהם של WESTERN DIGITAL אחד בחיבור SATA מהמחשב הקודם ואחד בעל החיבור עם כל הפינים. חיברתי את הכבל SATA ללוח אם ל"SATA RAID 1" ואל הכונן הקשיח, וכמובן את הכונן לספק. כשאני מפעיל את המחשב מופיע כתוביות משהו IDE ואז רשום Press Ctrl+F to enter FastBuild (tm Press ESC to continue booting.. כשלוחצים CTRL F זה מגיע למסך הזה : http://img130.imageshack.us/img130/5471/dsc…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. יש לי כנראה 4 חיבורי מתך תפוסים. אחד לSSD, שניים לכוננים ואחד לצורב. אני רוצה להוסיף כונן נוסף אבל אין לי חיבור מתח מתאים מהספק. מה שיש פנוי זה החיבורים הישנים יותר, הגדולים עם 4 פינים. האם יש מתאם שאפשר לחבר אליו כדי לפתור את הבעיה ? תודה

• 4 תגובות
    • 979 צפיות
  17. Started by cheat-it,

זהו המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E6750 BOX Asus P5K Western Digital 250GB SATA II 16MB AAKS ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 הייתי רוצה להוסיף עוד כונן 160GB, אבל אני רוצה לשמור על ביצויים מירביים... אז כדאי לי לקחת 160GB או פשוט כדאי לקחת עוד אחד כמו שיש לי???

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  18. Started by shimaz,

שלום קניתי מחשב חדש שבו יש כונן שמחובר בSATA מין כזה כבל כתום וגם עוד כבל שמורכב מחמש כבלים קטנים צבעוניים מצטער אני לא יודע איזה כבל זה אבל לא קשה להבין זה כבל די נפוץ במחשב כל כונן מחובר איתו גם דיסקטים וגם דיסקים... עכשיו נשאר לי כונן קשיח מהמחשב הקודם שבו יש מידע ו40 גיגה שלא היה מפריע לי לצרף אותם למחשב החדש... הבייה היחידה היא שהכונן מהמחשב הקודם הוא IDE (כבל שטוח אפור כמו שטיח) ואני לא מצליח למצוא שום חיבור של IDE על הלוח אם. (על הלוח אם יש שתי חיבורי IDE אחד לכונן סידי והשני אני לא זוכר נראה לי לדיסקטים אבל שתיהם תפוסים) מה אתם ממליצים לעשות? יש איזו שהיא דרך לחבר את הכונן הישן למחשב החדש? כי זה מאוד חשוב לי. תודה!

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by shir12345,

שלום הייתי היום ברשת מחשבים. ביקשתי להוסיף למחשב ישן יחסית כונן קשיח נוסף Seagate ST3000DM001. המוכר טען שצריך להחליף ספק כוח בטענות שזה לא ספק כוח ממותג ושאין עוד כבל חשמל. אני חושב שהוא סתם ניסה למכור עוד משהו שאני לא צריך. בכל אופן בסופו של דבר הוא הציע לותר על הכונן דיסקים ולקחת משם חשמל. במחשב יש בסך הכל עכשיו 2 כוננים קשיחים וכונן דיסקים שעכשיו לא מחובר. הספק כוח אאל"ט 500 וואט. האם הוא באמת ניסה לרמות או שני חייב לוותר על הכונן דיסקים? ואם כן איזה כבל אני צריך? ראיתי שם כמה חיבורי מתח פנויים, הוא אמר שזה IDE ולכן לא טוב

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום חברה מה שלומכם אני מעוניין להוסיף HARDDISK נוסף למחשב שלי יש לי HP PAVILION dv9000T, למחשב נייד זה יש מקומות לשני HARD-DISKS, אחרי שיחה קצרה עם שרות התמיכה של HP העולמית הם אמרו לי כי אני חייב לקנות HARD DISK זהה לשלי. כלומר HARD DISK מסוג SEGATE 4200RPM 80GB, ואני לא יכול אחר. שאלה ראשונה שלי, האם אתם חושבים שזה נכון??? שאלה שנייה שלי, כיום אני יכול לקנות רק מיהרות של 5400RPM, אתם חושבים שזה יעבוד?? תודה רבה חברה

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  21. Started by simonldj,

שלום, אני רוצה להוסיף כונן קשיח למחשב שלי, אז דבר ראשון איזה (קראתי את הדיון של המומלצים אבל בכל זאת אני לא יודע איזה..) של 500G לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, אני רוצה לשים עלו וינדוס 7 והעיקר שיעבוד מהר... זה מה שיש לי עכשו לוח אם Nforce 430 K9N6PGM2V2 G6100 AND MSI דיסק כשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB WD (הדיסק שיש לי עכשו טוב בערך?) כמו שאמרתי לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, מעדיף לחסוך כסף, זה משהו כמו 200+ יוצא לא? אם אפשר גם המלצה איפה לקנות בחיפה ותגידו זה בעיה להוסיף אותו לבד או שעדיף שהחנות תעשה את זה? אין לי בעיה לחבר את ה SATA וכזה, אבל צריך להתקין את הכונן או משהו? או שהמערכת קולטת הכל ישר? תודה!

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  22. זה הלוח אם http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=234 דיסק קשייח נוכחי http://techreport.com/articles.x/4988 אני מחפש משהו שנע בין 250-320G ,אני לא מוגבל בנפח נכון?הקבציים הנוכחיים נשארים? רצוי מפה http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=399&OrderBy=saleprice

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by ad112,

אהלן, נגמרו לי הכניסות של הSATA על הלוח אם, אני רוצה להוסיף כוננים קשיחים לכן אני זקוק לכניסות נוספות. יש כרטיס הרחבה איכותי וזול כזה? המחשב משמש כשרת קבצים.

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  24. Started by shacharoren,

אהלן, אני מעוניין להוסיף למערך raid 0 של שתי כונני SAS 36GB של SEAGATE שניים נוספים! האם המהלך מצריך פירמוט וכמובן מחיקה של הכל, כמו כן התקנת מערכת הפעלה מחדש וכו'?? אם כן אז חבל, אם לא, איך אני עושה זאת? תודה.

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  25. Started by Zrizi,

שלום, יש לי בסלון מארז אנטק 2480, ובו יש מקום ל2 כוננים קשיחים. קיבלתי מחו"ל כונן קשיח (3.5", 1.5T) ואין לי מקום בשבילו במחשב. רציתי לשאול אם עדיף קיימת מגירה (כמו לDVD) שבה אפשר לשים את הHD (עדיף כולל משככים כך שיהיה שקט). אופציה חלופית הינה מארז חיצוני, ואז היתרון הוא הניידות בין מחשבים. במקרה זה אשמח להמלצות עדכניות למארז כזה. תודה!

• 1 תגובה
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים