אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
יש לי כונן HDD שהוצאתי ממחשב. קניתי לו מתאם (עם קופסא) לUSB. המתאם לא מגיע עם ספק כוח. (Ebay) מה התפקיד של הספק כוח? האם הוא הכרחי? האם השימוש הוא אחר ללא ספק כוח (למשל- הוצאת חומרה באופן בטוח..) הצלחתי להפעיל אותו כמה פעמים ככונן חיצוני, כולל להפעיל ממנו מערכת הפעלה, אבל כרגע כשאני מחבר אותו למחשב הוא מסתובב, ומפסיק אחרי חצי דקה, והמחשב לא מזהה אותו. גם הBIOS לא מזהה אותו. יש משהו שאפשר לעשות?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אמרו לי ש-כיום ההפרש בין ה sata 150 ל ide זניח ביותר. כלומר לא כדאי לחכות , ולא שווה ההפרש של 100 ש"ח ל SATA , נכון?
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום. לפני כמה שבועות המחשב שלי עבר פירמוט ומעבר לא מוצלח במיוחד ללינוקס שגרר אחריו פירמוט נוסף לאחר התקנת הלינוקס.. את הוינדווס התקנתי על Partition של 10 ג'יגה והשארתי את שאר ה-70 ג'יגה מחולקים בנפרד. מאז הפירמוט וההתקנה של הוינדווס מזוהה רק המחיצה של ה-10 ג'יגה, כלומר "נעלמו" 70 ג'יגה. השתמשתי בתוכנה "VirtualLab5" כדי לשחזר את הקבצים שהיו לי ב-70 ג'יגה ואכן התוכנה מראה לי את הקבצים אך לא "מחזירה" את ההארד דיסק למחשב שלי. ולכן אין לי לאן לשחזר את הקבצים. מה ניתן לעשות? אני כמעט בטוח שפירמוט יפתור את הבעיה אבל יש לי המון קבצים חשובים ב-70 ג'יגה ולכן אני מחפש פיתרון אחר. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלווווםםם!!! אני מחפש כונן חיצוני של 2 טרה שיהיה מהיר אמין ושווה את המחיר מצאתי את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1DJ111F52F&cfm=1575B269 וואלה שופס הציאו לי אותו ב 700 ש"ח איך הוא האם הוא משתלם למחיר? יש אותו פה למישהו והוא ממליץ עליו ? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בהנחה ששבכלל לא אשתמש בIDE לרוב. הוא יהיה סתם למצב שהSATA יידפק. הIDE אמור להיות כונן שבדרך כלל לא משתמשים בו. אז האם כונן הIDE ירעיש בכלל? כי בתור כונן ראשי במחשב אני יודע שהוא קצת כן. האם אם הוא לא יהיה פעיל רוב הזמן...?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב! ברצוני לקנות צורב עד 150 שקלים מהאתר tms ההתלבטות שלי היא בין סוני נק, אלג'י ופיוניר אם תשימו לב על פיוניר ונק יש שנתיים אחריות אשמח אם מישהוא יוכל לתת חוות דעת ולתת המלצה על צורב
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום. הבעיה התחילה כנראה מספק שנשרף. החלפתי אותו לחדש, וכשניסיתי לחבר את ההארד דיסק- המחשב לא נדלק. בקיצור, בעקבות עצות בפורומים, קניתי הארד דיסק חדש ותואם בדיוק- והחלפתי בין הלוחות. זה לא הצליח לעבוד- המחשב כל הזמן נתקע בשלב של המסך של "Start normally (הניסוח לא מדויק, אבל זה המסך ששואל אם לעבור למצב בטוח/ להפעיל לפי המצב שעבד קודם וכו'). הבעיה היותר גדולה קרתה כשהחזרתי את הלוח החדש להארד דיסק החדש שקניתי, והתקנתי מחדש את הwindows. הכל היה בסדר גמור, הכל עלה, עד שבטיפשותי החלטתי לפרק שוב את הלוח מההארד דיסק החדש (והתקין!) ולנסות שוב לחבר אותו לזה התקול ולראות אם אני אצליח ככה לשחזר את המידע שהיה בהארד דיסק הישן. זה לא עבד. החזרתי את הלוח החדש להארד דיסק החדש- ולהפתעתי גם…
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב אני קונה דיסק קשיח חדש , SATA (לא יודע איזה חברה כרגע). יש לי מחיצה C NTFS בגודל 40 גיגה, עליה יושבת מערכת ההפעלה, התוכנות שלי וזהו בערך. כול השאר משחקים,סרטים ומוזיקה על D בנפח 80 גיגה. ממש לא בא לי להתקין הכול מחדש, אז חשבתי אולי יש תוכנה שתאפשר איכשהו להדביק את המחיצהC לדיסק החדש, ואז להשתמש בFIXMBR כדי ליצור MASTER BOOT RECORD חדש על הדיסק החדש. דעתכם , אפשרי ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי לפטופ בן שנתיים עם הארדיסק 160 ג'יגה 5400 שהוא נראה לי דיי איטי: אני מרגיש שהמחשב איטי והוא נראה לי אחת מהסיבות העיקריות. לכן אני שוקל להחליף אותו, ואני מחפש כונן שיהיה מהיר אבל לא יקר מאוד. כמובן שאני חולם על SSD אבל זה נראה לי ממש יקר עדיין, האם יש צפי להורדת מחירים משמעותית בחודשים הקרובים? איזה כונן 7200 הוא הכי מומלץ? אני לא חייב נפח גדול, 320 יעשה תעבודה אם הוא מהיר ואמין. האם שווה להשקיע בכונן ההיברידי של סיגייט? ראיתי עליו הרבה פוסטים שמזהירים לא לרכוש אותו וכו האם יש דברים בגו? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשב ביתי מבוסס I3 עם WIN7 ו SAMSUNG F3 מה הגדרת צריכת החשמל לכיבוי הכונן הקשיח שהיתם ממליצים ? האם לאפשר כיבוי הקשיח ? ואם כן לאחר כמה זמן ? * בעבר לא היתי מאפשר כיבוי - אחרי שהבנתי ששלב הכיבוי וההתעוררות של הקשיח גורמים לקיצור משמעותי (שחיקה) באורך חייו . - אני זוכר מאמר (ולא זוכר מאיפה..) שכתבו שכיבוי והדלקה שווים מבחינת שחיקה לכ8שעות הפעלה.. - האם זה רלוונטי גם כיום ? אשמח לקבל דעה מקצועית בעניין...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה עדיף? WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII או WD 250GB 7200RPM 8MB SATAII
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי היום הרדיסק עם שתי מחיצות בעלות נתונים. אני כרגע רוצה לנסות ליצור מחיצה נוספת מסוג Primary. ניסיתי להשתמש ב-Acronis Disk Director Suite אך ההתקנה של ויסטה מזהה אותה כ-Logical. ניסיתי להשתמש ב-DISKPART אבל לא הצלחתי. ניסיתי להשתמש בכלי הגרפי של ויסטה לחלוקת מחיצות אך הוא לא נותן לי ליצור מחיצה מסוג Primary. אני אובד עצות וכבר לא יודע איך ליצור את המחיצה הזו. אני חייב אותה על מנת להתקין עליה ויסטה. תודה מראש, אור. עריכה: לבסוף העתקתי את החומר לכונן אחר, חילקתי מחיצות ב-Acronis כשזאתי מסוג Primay הוגדרה ראשונה ואז העתקתי חזרה את המידע.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קצר ולעניין - איזה דגם עדיף 1. WDBBEP0010BBK 2. STBX1000201
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
-
לכל המומחים שלום, אני חדש בתחום ורוצה לקנות כונן חיצוני בנפח גדול לאחסון כל המדיה שלנו והוא יהיה מחובר לסטרימר שיזרים את המידע לטלוויזה ומערכת. מצאתי את הכונן הזה: Seagate 1.5 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive ST315005EXA101-RK, במחיר טוב (130$) באמזון (משפחה שחוזרת מארה"ב בזמן הקרוב). מה דעתכם על כונן זה? הוא מתאים למה שאני צריך שיעשה? אמין? במידה ויש לכם הצעות לכונן טוב יותר בנפח של 1-1.5T אשמח לשמוע על כך. על כל עזרה הודה.
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי דיסק 8.5GB, אני מעוניין לצרוב IMG בגודל 8.01GB וזה לא מאפשר לי. כיוון שבפועל שאני מסתכל מהו הנפח של הדיסק הוא מראה לי 7.9 (+/-). השאלה שלי, האם יכול להיות שהצורב שלי הוא לא תומך DualLayer והאם ישנה אפשרות להשתמש בכל ה 8.5 ג'יגה או לא? תודה לכל העוזרים, תודה.
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך את הציוד שיש בסרטון הזה: כגון: מכישר של hot air שהוא מוציא את החלקים בקלות. ואת הקריאה של הרכיב שבו יש את המידע[הגוק השחור שהוא מכניס אותו למכשיר שמחובר למחשב לפי הסירטון. היכן אני יכול לקנות את המכשירים האלה כאן בארץ. אני מעדיף לקנות אותם בארץ. התוכנה שהוא משתמש בה,איך קוראים לה? תודה רבה לעוזרים. עריכה: מצאתי את המכשיר: http://www.salvationdata.com/blog/case-of-salvation-data-flash-doctor-k9f1g08-mt29f2g08aab_c-1-1/ היכן אני יכול לקנות אותו בישראל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. קניתי לא מזמן הארד דיסק של 640 גיגה של סמסונג וגיליתי שהוא לא מספיק לי.... אני רוצה לקנות כונן 3.5 2 טרה כי הבנתי שהם יותר אמינים מאשר ה2.5 . הייתי שמח להמלצה עם לינק אם אפשר לגביי כונן מומלץ . ולגביי השאלה האם יש דרך להעתיק 500 גיגה בצורה בטוחה מכונן 2.5 ל3.5 ? קרה לי פעם שהעתקתי סרטים והיה תיקעות ... תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב יש ברשותי את ההארד דיסק החיצוני 8TB של Seagate. היה פה במבצע באתר. חשבתי לצרף לו NAS. לא יודע מה המחירים אבל האם יש NAS פשוט? כנראה ש-diskless יהיה יותר רלוונטי אבל הבנתי שאני יכול לפרק את הקשיח מה-Case שלו אם צריך. חשבתי על הפרטים הללו: פורט אינטרנט 1G USB 3 FTP ENABLED מה אתם מציעים? ומה המחירים?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי הכונן החיצוני הנ"ל. לכונן יש 2 כבלים של USB: - POWER - POWER + DATA בשביל מה צריך את 2 הכבלים? (כאשר אפשר לעבוד עם הזה של POWER + DATA וזהו)
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי DOK של חברת SanDisk בגודל 1GB. למזלי, מצאתי מדריך מפורט על DOKs באינטרנט. בין השאר, הוא כולל רשימת תוכנות שמיועדות במיוחד לDOKs כגון: Portable Firefox Portable Thunderbird Metropipe's Portable Virtual Privacy Machine Linux - שזו בעצם מערכת הפעלה שאפשר להתקין על DOK. וגם תוכנות להצפנת מידע על הDOK. כמו כן, האתר כולל טיפים לרכישת DOKs והסבר על נושאים רבים אחרים הקשורים לDOKs. כתובת האתר היא: http://www.myedvisor.com/usbflashdriveguide/index.htm מה דעתכם על האתר, האם אתם מכירים אתרים דומים? נ.ב. לפי דעתי, האתר בנוי בצורה טובה מאוד ומספק מידע רב על הDOK ועל השימושים שלו.
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
כאילו אני לא יודע מה נתן לי ה סריאל ATA הזה שקניתי אני לא מרגיש ממש שינוי אפילו פחות ביצועים איך אני יכול לבדוק את זה ב PC MARK2002 קיבלתי 1400 ומשהו .... אבל איך אני יכול לדעת שהתקנתי אותו טוב ושהוא עובד כמו שצריך אני מצטער שיש לי הרבה שאלות בזמן האחרון בפורום בפוט יש לי בעיות במחשב ... תודה רבה לעוזרים ...
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום לכולם! ממש בא לי לנסות, אבל לא יודע אם זה שווה: כרגע, יש לי הרדיסק Maxtor 6B200P0, ATA133. בצד, ישנם 5 הרדיסקים Seagate ST318275LW, שהם סקאזי אולטרא2 (עד 80מגה/שניה), אותם אני רוצה לחבר ב-RAID 0, ולשים על הכונן המתקבל (90גיגה בערך) את מערכת הפעלה וכל הבלגן של עריכת וידאו שאני עושה. מצד אחד, אני יורד ברוחב פס (מ-133 ל-80), אבל מצד שני אני אמור להרוויח בזמני גישה קריאה/כתיבה בגלל RAID 0. בקר סקאזי רייד מתאים (לא מהחדשים שעולים הון) עולה לי בסביבות 350שח, השאלה אם שווה להתלכלך בכלל? תודה
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
יש מצב מועדף להתקנה של הרד דיסק 3.5 '' רגיל ? מצב שבו הדיסק יהיה אם אורך חיים ארוך יותר ויישאר שקט יותר לאורך זמן ? הכוונה היא למצב שבו הוא מותקן בתוך המארז כמו אופקי כמו ברוב המחשבים אנכי על הצד הארוך אנכי על הצד הקצר (כך שהוא עומד לגובה)
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היום הגיע אלי DOK 32GB ולאכזבתי הוא מעביר קבצים במהירות של 2-3 מגה בייט בשניה מן הסתם זה גורם לאיבוד הייעוד שלו כיוון שתכננתי למלא אותה בקבצים גדולים ואין לי כוח לחכות כלכך הרבה זמן האם יש דרך כלשהי לגרום לנתונים לעבור מהר יותר? כל דבר שיכול לעזור ינוסה. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-