אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אתמול רכשתי הארד דיסק חדש (western digital 250g wd2500ys) חיברתי אותו למחשב ורציתי להתקין עליו מערכת הפעלה, אך הביוס מזהה אותו כ IDE ולא כ SATA. ( לוח אם מסוג: gigabyte ga-945p-s3).. מישהו יודע מה הבעייה אולי?
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום :} במחשב שלי ההארד דיסק מחובר במולקס.. עכשיו אני יודע שיש יציאת חשמל מיוחדת ל SATA, האם מה שיש לי עכשיו זה בסדר? WD 160GB SATAII
-
- 7 תגובות
- 641 צפיות
-
-
כמו בכותרת, הלוח אם שלי הוא Epox 8KDA3J ואני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש (כנראה אחד מהאלה של 640GB, של סמסונג או WD) ואני מעוניין לדעת האם כונן קשיח שהוא SATA2 (הסמסונג הוא SATA2, נכון? גם ה-WD?) יתאים ללוח אם שלי. אני יודע שעקרונית SATA2 תואם לאחור, אבל בכל זאת חיפוש בגוגל העלה שהיו אנשים עם בעיות בחיבור של SATA2 ללוחות אם ישנים תודה
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים! ניר.
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
ההארדיסק הבעייתי הוא של WD מדגם WD3200AAKS בנפח 320GB קיבלתי אותו כדי לשחזר ממנו מידע. הוא מחובר בחיבור SATA בפעם הראשונה שחיברתי אותו הוא זוהה ועלה ועבד טוב כאשר הארד דיסק אחר שמחובר בתצורת IDE שימש כראשי. כאשר ניסיתי להעלות אותו בפעם השניה הוא לא זוהה גם כאשר ניסיתי להעלותו לבד (בלי הארד דיסק IDE) יש לציין שעל הארד דיסק מותקנת מע' ההפעלה XP. יכול להיות שהוא לא מג'ומפר נכון? כרגע פינים 3-4 מקוצרים כי על ההארד דיסק עצמו כתוב: Jumpered pins 3 and 4 Enable PUIS (Power up In Standby) וזו בעצם הקונפיגרציה היחידה שרשומה עליו. אשמח לקצת עזרה בנושא לוח האם שאליו אני מנסה לחבר אותו הוא : D945GCLF2
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המדובר על wd גרין חצי טרה. מכיל את כל המוזיקה שלי ועוד הרבה תמונות משפחתיות וכו'. הוא מסתובב תקין, מתחמם די הרבה. רציתי לדעת: 1. איך להציל את הקבצים 2. מה עם הכונן עצמו (פחות קריטי)
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי את WD10EADS 1TB כתוספת ל HTPC שלי. כרגע יש לי את ה AAKS 500GB גם של WD. ההבדל ברעש הוא עצום בין ההארד-דיסקים. ה WD10EADS 1TB פשוט הארד-דיסק מרעיש! במיוחד לעומת ה AAKS שפשוט ולא שומעים אותו בכלל. ביקשתי להחליף את ההארד-דיסק בחנות והם הסכימו, למרות שהם טוענים שה-EADS אמור להיות מאוד שקט. השאלה שלי היא איזה HD יותר שקט מה-EADS ולפחות באותה רמה כמו ה AAKS וכמובן 1TB. האם הדגם של ה FALS שקט יותר, ואיך הוא גם בהשוואה לסמסונג 103UJ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לוקח דיי זמן לפתוח תוכנה קטנה כמו טים ספיק או כל תוכנה אחרת כבדה/קלה לפעמים באמצע BF4 הוא מתחיל לפעול רצוף ותוקע את המשחק הפעולות הבסיסיות במחשב לוקחות הרבה זמן להתבצע איך אוכל לבדוק את תקינותו? מפרט בצד <<
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי מפרט חדש וכעת גיליתי שהארד דיסק שבחרתי הוא במהירות נמוכה ממה שיש לי במחשב בן 5 שנים. כשחיפשתי כונן 3 TB במהירות 7200 המחיר היה בשמיים. 2 TB ע7200 ולה מאה שקל יותר מה 3 TB במהירות 5400. למי שיציץ במפרט יכול לראות שיהיה לי כונן SSD , יחד עם זאת הייתי מעוניין לדעת האם כדאי לי להשקיע בכונן עם 7200 RPM. האם יש המלצה לכונן במהירות 7200 ב TMS במחיר סביר? תודה
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
יש לי נייד של סוני שנרכש בארה"ב כבן שנתיים ולמרות שהוא לא עבד הרבה לאחרונה החלו רעשים של מדי כעשר דקות נקישה קטנה. ההארד דיסק הוא של טושיבה מדגם: MK1652GSX והרי השאלות: 1.האם זה אומר בוודאות שההארד דיסק עומד לעבור מהעולם? אפשר לשער מתי? 2. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאריך את חייו? 3. האם המוכר (האתר הרשמי של סוני) יחליף לי אותו למרות שהוא באחריות או שעד שלא מגיעים למצב של השבתה מלאה הם לא מחליפים? 4. כחלק מהעסקה קיבלתי גם רשיון לווינדוס ויסטה ולחבילת אופיס, האם יש סיכוי שהרשיון שלי יפגע בצורה כלשהיא ולא אוכל להשתמש בהם כתוצאה מהחלפת הארד דיסק? תודה מראש, עמית
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אנשים, לפני כמה חודשים קניתי מחשב חדש עם הארד דיסק של Western Digital, הדגם המדויק זה WD1600JS. בהתחלה הכל היה סבבה חוץ מרעש חזק יחסית בזמן קריאה/כתיבה אבל בזמן האחרון אני מקבל מלא שגיאות של קריאה/כתיבה ולא מסוגל לשחק במשחק יותר משעה בלי שהמשחק יתן לי איזה error. רציתי לדעת אם זאת בעיה אופיינית להארד דיסק או שאולי זה איזה פאק במערכת הפעלה או משהו כזה... יש איזו דרך שאני יוכל לבדוק את המצב של ההארד דיסק שלי? דרך אגב... הרעש שאני שומע בזמן קריאה/כתיבה מעיד על איזו בעיה בראש קריאה של ההארד דיסק או שזה נורמלי? תודה אנשים!!!
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב P4 2.4 לוח אם Gigabyte 8PE667P (צ'יפסט INEL 845) , עם חיבורי IDE בלבד. היום קניתי כונן קשיח WD בגודל 250GB ואני לא מצליח בשום אופן לפרמט אותו. אמרו לי שזה יכול להיות כי המחשב לא חדש וההארד דיסק גדול עליו. האם זה נכון ? האם יש דרך להתחכם ובכל זאת להצליח ? למשל לפרמט אותו אצל מישהו עם מחשב חדיש יותר ואז לשים אותו אצלי. תודה !
-
- 10 תגובות
- 872 צפיות
-
-
חבר שהוא גם טכנאי מחשבים אמר לי שאם אני רוצה לקנות הארד דיסק לדוגמא, בנפח 160 ג'יגה אז עדיף לי לקנות 2 הארד דיסקים של 80, בטענה שיש יותר סיכוי שההארד דיסק הגדול יקרוס יותר מהר. (ואני מדבר על הארד דיסק שמיועד למוסיקה כך שחשוב שיחזיק הרבה שנים) עד כמה זה נכון ?
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני בודק אופציות לקניית נייד.אשמח אם מישהו בעל ידע, יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.האם עדיף לקנות הארד דיסק היברדי נניח 24ּ+320 או לקנות ssd טהור 128/256העניין הוא שה-128 הוא קטן מידי, וה-256 מאוד מייקר את המחשב. (כל מחשב עם 256 ssd עולה 6K ומעלה)אז מה המשמעות של ה"ד היברידי, ואיך ההבדל בפועל בינו לבין ה"ד טהור...מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בודק אופציות לקניית נייד. אשמח אם מישהו בעל ידע, יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.האם עדיף לקנות הארד דיסק היברדי נניח 24ּ+320 או לקנות SSD טהור 128/256העניין הוא שה-128 הוא קטן מידי, וה-256 מאוד מייקר את המחשב. (כל מחשב עם 256 ssd עולה 6K ומעלה)אז מה המשמעות של ה"ד היברידי, ואיך ההבדל בפועל בינו לבין ה"ד טהור...מה דעתכם? (פרסמתי את השאלה בפורום מחשבים ניידים והפנו אותי לפה, אשמח לקבל עזרה בנושא)
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, ביום חמישי האחרון ממש פתאום המחשב העלה מסך כחול ולאחר ריסט לא הראה סימן חיים,לאחר בדיקה התגלה שהארדיסק לא תקין ולאחר קניית הארדיסק חדש, המחשב חזר לחיים, קצת מוזר לי שהארדיסק ההוא הלך, הוא בסך הכל היה בן שנה...לא אשכח גם כן שעל השבוע הראשון שהמחשב נקנה הארדיסק הלך ומכיוון שזה היה באחריות החברה[גלקסי מחשבים] החליפו לי בחינם. עכשיו ברצוני לשאול כמה זמן אחריות מגיע על ההארדיסק, ואם החברה[במקרה שלי גלקסי] לא רוצה להחליף, למי אני יכול לפנות, כי כפי שידוע לי על הארדיסק האחריות אמורה להיות 3 שנים.... כמו כן אשמח לדעת, איך אני יכול לשחזר את החומר שבהארדיסק הקודם... תודה.
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
היי חברים.. היום עשיתי סדר חוטים למארז והתלקתי ת'המחשב ופיתאום אני מריח ריח של שרוף ומיד כיביתי מחשב וזהו הלך לי הארד דיסק של 250 GB משחקים שירים תמונות מערכת הפעלה ויסטה אולמטה וכו.. הכלל הלךךךךךךךךךךךךךך :'( :'( :'( :'( :'( :'( מתחנן מפנכם מה לעשות איך אפשר לגבות אותו פליזזזזז מתחנן לעזרה בגדולל :'( :'( :'(
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום הארד דיסק מדגם barracuda 7200.11 st3500320as הפסיק לעבוד מה לעשות?
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
טוב בזמן האחרון היו לי כמה ריסטרטים וקולות של "תיראה בי אני לא יכול יותר " הרוב עצלי מגובה והיתר בסטים וגם יש לי אחד טרה איטי חוץ מהראשי אבל אני צריך אחד מהיר מספיק למשחקים ומערכת ההפעלה SSD יקר מידי לי כרגע אז אני רוצה לקנות איזה ארד דיסק 1 טרה מהיר ואמין מה מומלץ ? מפרט בצד בתודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לאחר שפירמטתי את המחשב אחד הארדיסקים שלי ביצע כמה פעמים CHKDSK. לבסוף החלטתי לבצע בו איחוי, באמצע ביצוע האיחוי, האיחוי הופסק בטענה שיש להריץ שוב CHKDSK על הארד דיסק. איתחלתי את המחשב והוא ביצע CHKDSK ולאחר מכן הכונן הוצג כ"חדש", מצ"ב תמונה. הפתרון היחיד עכשיו הוא להריץ FORMAT על הכונן, דבר שאני ממש לא רוצה לעשות. האם ישנה דרך להגיע למידע שעל הארד דיסק? זה הארד דיסק של 200GB שמלא במידע. למה בכלל הארד דיסק מוצג בצורה כזאת? למה הוא לא כמו שאר הארדיסקים?תודה.
-
- 2 תגובות
- 532 צפיות
-
-
ההארד דיסק שלי (MAXTOR 6L0J2) התחיל להשמיע רעש מוזר - כמו מאוורר שמסתובב במהירות גבוהה. זה אומר שהוא בתהליכי גסיסה או שיש לזה פיתרון?
-
- 9 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתקין הארד דיסק SATA חדש .. עכשיו אני צריך לפרמט כדי לחלק אותו אוו איך זה הולך ?? או שיש איזה שהיא תוכנה שבאמצעותה אני יכול להחלק ??? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום, קניתי הארד דיסק של 500 GB מחברת סמסונג. חיברתי את ההארד דיסק כמו שצריך, הוא מזוהה בביוס וכמו כן מזוהה בdevice manager של הוינדוס אבל כאשר אני פותח את המחשב שלי אין שום כונן קשיח חדש שהתווסף. מה יכולה להיות הבעיה ? איך ניתן לפתור את זה תודה.
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום קניתי בימים האחרונים הארד דיסק Western Digital WD1600JB בהתחלה ניסיתי לחבר אותו בנוסף להארד דיסק שיש לי, ויצאו מתוך ההארד דיסק 3 צפצופים (הראשון טיפה יותר ארוך מהשאר) ניסיתי לשחק קצת עם הכבלים, עם הג'אמפר, שום דבר לא עזר ניסיתי לחבר רק את ההארד דיסק הזה למחשב (במקום ההארד דיסק הישן שיש לי), לא היו צפצופים, אבל המחשב בכלל לא זיהה את ההארד דיסק (שכשמפעילים את המחשב כתוב את כל הכוננים שמחוברים, והוא לא הופיע שם) יש פה איזה כפתור בלתי נראה שאני מפספס?(: אשמח לקבל תשובה תודה.
-
- 12 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום .. קניתי הארד דיסק חדש של ווסדרם דיגיטל 160 ג'יגה .. עכשיו הבעיה היא כזאת ... יש לי במקביל ווסטרם דיגיטל 40 ג'יגה .. ואני רוצה להשאיר את ה40 מסטר כי יש עליו את הווינדוס והכל ואין לי כוח להתקין מחדש .. ולחבר את ה160 סל'ב .... חיברתי את שניהם במקביל ... את ה40 מסטר - ואת ה160 סל'ב ... הבעיה היא בביוס הוא מוצא את ה160 ובווינדוס הוא לא מוצא את ה160 .... ניסיתי להחליף ת'גמפר לכל מיני פונקציות ולא הצלחתי .... אני יודע שזה אמור להיות אוטומטי למצוא בווינדוס אבל לא כל כך הצלחתי ... אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה .. תודה רבה ... שי !
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-