עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Shpitz316,

שלום, אני מתלבט לגבי קנית דיסק קשיח של WD מחו"ל (כי הדגם הספציפי לא נמצא במלאי בארץ). ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי תוקף האחריות כי ידוע שדיסק קשיח זה דבר שמתקלקל ויכול גם להגיע מקולקל לפעמים. אז השאלה שלי היא האם יש למי לפנות בארץ לגבי מימוש האחריות? (באתר הרשמי של WD רשום שיש אחריות בארץ על הדגם שאני רוצה) יש פה מישהו שקנה דיסק קשיח מחו"ל של WD ומימש את האחריות בארץ? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by GeForce,

עדכנתי את הכונן לקושחה החדשה של SEAGATE לפני חודשיים והיום המחשב נתקע ואחרי אתחול היה רשום שהכונן לא היה מזוהה. האם יש דרך לשחזר את המידע שהיה עליו לפני שאני מנצל את האחריות?

• 6 תגובות
    • 856 צפיות
  3. Started by Mark F,

שלום חברה ראשית כל אחלה פורום מאוד עוזר אז ככה אני מעוניין להעביר חומר מהארדיסק ישן אם חיבור ide להארדיסק חדש חיבור sata כשאני מחבר כל אחד מהם לחוד המחשב מזהה אותם כשאני מחבר את שתיהם בו זמנית המחשב עושה ריסטארט כל הזמן אני רוצה להגיע למצב בו אני יראה את כל הכוננים של שתי הארדיסקים ב my computer כדי להעתיק את הקבצים תודה רבה על העזרה ומצטער אם היה נושא כזה פעם לא מצאתי ספציפית לבעיה זו

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  4. אני מעוניין ברכישת דיסק קשיח HD204UI F4EG 2tb אך כל הסיפורים סביב הבעיות עם הדיסקים של ה4K סקטור ,תחת XP (מערכת הפעלה שאני לא אעזוב בזמן הקרוב) מרחיקים אותי מקנייתם. (זו הסיבה שעזבתי את WD בזמנו). מצד אחד יש לא מעט מאמרים ברשת שמדברים על כל בעיות ה- alignment שנוצרות, למשל המאמר הזה: http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/03/why-new-hard-disks-might-not-be-much-fun-for-xp-users.ars/2 מצד שני, מוכרים בחניות ששאלתי אותם על זה, אמרו שהם לא מבינים על מה אני מדבר. השאלה היא, האם החשש מוצדק? במידה וארכוש את הדיסק הקשיח, מה אצטרך לעשות כדי שלא ייווצרו בעיות כלשהן? האם בכלל אמורות להיווצר בעיות?

5. Started by ISmile4U,

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של LG מדגם LW70 Express. המחשב הנ"ל הגיע כשהוא מצויד בדיסק קשיח בקיבולת 100GB ומהירותו 4200RPM. לאור שימושי בכלים גרפים וכלי פיתוח אני מעוניין להחליפו בדיסק קשיח מהיר יותר מאחר והוא מאט לי את המחשב. על כן ראשית רציתי לשאול מה עדיף Seagate Momentus 7200.1 או Hitachi Travelstar 7K100? ושנית האם ניתן והיכן ניתן להשיג את ה Seagate Momentus 7200.1 בנפח 100 ג'יגה בארץ? אודה לעזרתכם בנידון .

• 6 תגובות
    • 882 צפיות
  6. Started by maorbe,

יש לי הארד דיסק ממחשב ישן במצב טוב שמותקן עליו ווינדוס אני רוצה לחבר אוותו למחשב שלי כדי לפרמט אותו וכדי שיששמש אותי לאחסון דברים מה אני צריך לעשות כדי שאני יוכל לעשות זאת האם מספיק רק לחבר אותו? או שצריך לעשות כמה דברים? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 925 צפיות
  7. Started by Snufkin,

אני מניח שדנו בנושא הזה כבר הרבה אבל לא מצאתי תשובה ברורה! האם ההבדל בין כונן קשיח בעל 2 מגה Cache לעומת כונן בעל 8 מגה משמעותי? איך זה משפיע על ביצועי המערכת? במה מתבטא השינוי (יש קשר למהירות בה מערכת ההפעלה או משחקים עובדים)?

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  8. Started by amir.o,

יש לי הארד דיסק של ibm 60gb הטמפרטורה שלו לאחר כמה זמן עבודה מגיעה ל-45-50 מעלות. האם זה בגדר הסביר ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by רועיירדן,

http://www.anandtech.com/show/8979/samsung-sm951-512-gb-review אני מבין שאני חייב לוח אם חדש X99 שתומך M2 ? ומה המחירים לדיסקים הללו ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by yair23,

כרגע יש לי הארד דיסק של MAXTOR 10GB .. מה אתם אומרים ? זה מספיק זיכרון או שאני צריך לקנות הארד דיסק חדש ? אם זה לא מספיק אז אני רוצה לקנות Western Digital 80GB 7200RPM 8MB Cache 100ATA במחיר של 660 ש"ח ... שווה לי ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Syrex,

כי ראיתי בזאפ שהוא עושה בעיות . האם למישהו יש ניסיון בעניין? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  12. Started by VanGuard,

התקנתי כרגע עוד הארד אך הוא לא ריק ולכן אני רוצה לפרמט אותו. ה-WIN עלה כמו שצריך מהדיסק קשיח הראשי ואת המשני הוא הגדיר כשני דרייבים של E ו-G. את E פירמטתי דרך WIN אך את G לא ניתן לפרמט כך ולכן אני רוצה לעשות זאת דרך BOOT DISK. מהיכן אני יכול להוריד כזה דיסקט שיש לו אופציית פירמוט התומכת בכוננים בנפח גדול? הרצתי חיפוש אבל לא מצאתי תשובות רלוונטיות.... אנא תנו לי לינק...

• 6 תגובות
    • 706 צפיות
  13. Started by HAIM511,

חיברתי כונן של טרה sata2 מחברת סמסונג למחשב הבא : פנטיום 4 מהירות 3GHZ לוח אם asus p5vd1-x הביוס לא מזהה אותו ניסינו עוד אחד של 500 GB והוא גם לא זוהה רק כוננים שמתחת ל250 GB זוהו יש לי מערכת הפעלה xp sp2 תודה בכל אופן

• 6 תגובות
    • 990 צפיות
  14. לוח P55A-UD3 מעבד I7 2.8GHZ ו8 GB זיכרון כרטיס מסך 4830 אני רוצה לשדרג את המהירות עבודה שלי בפוטושופ בעיקר,,,,,האם 128 יספיקו לי לטובת מערכת הפעלה, פוטושופ ועוד שתיים וחצי תוכנות קלות? האם שדרוג הזכרונות ל16 ג"ב ושדרוג הכרטיס מסך יעזרו ויתרמו גם הם? איזה SSD מומלץ לי לטובת הצרכים שלי? אני עובד עם מצלמה עתירת פיקסלים(D800E) ולכן אני צריך קצת לזרז עניינים בעיבוד בברכה, אורי

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by hagay21,

חיברתי את ההתקן בהתחלה הוא זיהה אותו הכל טוב ויפה.................... עכשיו ניתקתי אותו בצורה מסודרת. עצרתי אותו ורק אז הסרתי. חיברתי שוב הוא אומר שההתקן מחובר אבל הוא לא מזוהה במחשב שלי.......... הסרתי את ההתקן ממנהל ההתקנים התקנתי שוב הפלא ופלא עובד יופי הסרתי מסודר חיברתי והבעייה חזרה לה ניסיתי לשנות להתקן אות העיניין הסתדר ושנתקתי וחיברתי שוב חזרה התקלה...... למישהוא יש מושג מה ניתן לעשות בנושא?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Holy,

אני רוצה להזמין מדיות מלירה ויש לי כמה שאלות עד היום צרבתי על DVD+RW של Verbatim X4 ודי נמאס לי מהמהירות הזאת, איך ה-Ritek DVD-RW X8 שיש בלירה? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=837&cat=20 איך ה-Verbatim DVD+R X16 שיש בלירה בהשוואה לאלה שבאופיס דיפו? האם הם גם MCC004? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=235&cat=32

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  17. Started by leyaniv,

כרגע יש לי במחשב שלושה כוננים של 250GB מחוברים ב-RAID5. במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר ומהיר יותר, הזמנתי כונן SSD 32GB מסוג SLC תוצרת Samsung וכונן WD 640GB. אני רוצה כמובן להתקין על ה-SSD את מערכת ההפעלה (Vista 32bit) ולהשתמש בכונן הקשיח לאחסון, אולי אפילו נשלף. יש לי התלבטות בין שתי אפשרויות שנראות לי הסבירות ביותר: 1. לקנות כונן קשיח נוסף זהה ולעשות משניהם RAID (שחלקו יהיה RAID0 עליו יהיה ה-Page File) אבל אז אני צריך לוותר על האפשרות לשלוף את הכונן הקשיח מהמערכת כשהוא לא בשימוש... 2. להשאיר את ה- Page File על ה-SSD, כשהפחד העיקרי הוא מקיצור חייו של הכונן. האם צריך לדאוג מאורך חייו של הכונן? מה לדעתכם עדיף? אשמח גם להצעות אחרות... אולי לבטל את ה Page File לחלוטין? בנוס…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, החלטתי לשדרג את המחשב הישן (בן 7 שנים - P3.06, חצי מגה זיכרון). איזה הארד דיסק מומלץ ל SATA? חשוב לי שיהיה שקט, מהיר, ואמין בנפח גדול (1.5TB או יותר). כמו כן, לא מתחמם. המחיר - שיקול משני. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. אז פיוניר הודיעו בנונשלנטיות שיש להם לייזר חדש, הפעם אולטרה סגול שיכול לשים 500 גיגה על דיסק DVD. http://www.cdfreaks.com/news/10860

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. יש לי מחשב : AMD (Athlon) 2600+ 1.91 GHz asus A7N8X-VM אני רוצה לקנות כונן קשיח של WD 160G עכישו.. אני רק רוצה להיות בטוח שמה שאני יקנה יתאים ללוח אם שלי... אני ממש לא מבין בזה.. רק ראיתי שיש כל מיני סוגים של ממקים.. איזה מהם יתאים ללוח אם שלי ?? ומה זה לעזאזל זכרון נדיף !? וכמה זכרון כזה רצוי שיהיה ? תודה לעוזרים !!! יום טוב !

• 6 תגובות
    • 600 צפיות
  21. Started by redead,

הDOK הגיע בFAT32.. אם אני יפרמט אותו לNTFS זה ישנה משהו?

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  22. Started by LRa,

לפני שבועיים מסרתי את ה IBM 80 7200 120GXP לתיקון לאחר שהוא החליט להתאבד. למזלי קניתי אותו ביוני שנה שעברה כך שיש לי שלוש שנות אחריות. נאמר לי שהארד דוסק יהיה מוכן תוך שבוע, לקח שבועיים, אבל חפיף. באמצע השבוע דיברתי עם אחת הנציגות והיא אמרה לי שאין IBM ושאני אקבל WD או MAXTOR, אמרתי בסדר, למרות שבזמנו ה IBM עלה בסביבות העשרה אחוז יותר יקר. היום אני מגיע ומה יש? nikimi!!! חברה שאף פעם לא שמעתי עליה. אחרי ריב מיותר עם המזכירה קיבלתי מישהו יותר בכיר ואמרתי לו שעל WD או MAXTOR אני מוכן להתפשר אבל לא על nikimi(הם שווים משהו?), ואם אין מבחינתי שיחזירו לי את הכסף. הם טענו שזה מה שיש לחברה שמחליפה או משהו בסגנון, ובלסוף הוחלט שהם ישלחו את הארד דיסק חזרה עד שיהיה IBM ובאותו הזמן ה…

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  23. אהלן! אני צריך המלצה לכונן קשיח חיצוני לגיבוי(תמונות, מסמכים, סרטים) וגם כזה שישמש כדיסק נוסף להורדות.(חיבור USB) האם אפשרי אם אני מוריד לדוג' ב1.5מגה לשניה, הוא יכול לשמש כעוד הארד דיסק, בלי מגבלות הכתיבה של USB? אני לא יודע מחירים ודגמים. שיהיה 500GB בגלל שלדעתי היום 320GB זה קטן מידי ואין הבדל משמעותי במחיר(אם יש אני מוכן לקחת גם 320GB) תקציב 350 ש"ח http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=ST305004FDD2E1-RK&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=54&aff=Zap〈=HE איך זה? גם 500GB גם 5 שנים אחריות וגם ב350 שקל. האם הוא אמין? איך הוא מול הדגמים של WD? תודה, אריאל

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  24. Started by tamir70s,

שלום! רכשתי לפני 4 חודשים כונן חיצוני של seagate 1TB דגם STBX1000201 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834897 זה הדגם המדויק. השתמשתי בו ממש מעט כיוון שאני בצבא. שימוש פעם בשבוע לפעמים פעם בשבועיים, רק לצפייה בסרטים שאני מעביר מהמחשב ומחבר לטלוויזיה. הכונן אפילו לא יצא מהחדר, לא נפל, לא שום דבר. פתאום הוא הפסיק לעבוד, כשהוא מתחבר לטלוויזיה היא לא קולטת אותו והנורה לא נדלקת, וכשנאי מחבר למחשב הנורה לא נדלקת ומופיע שגיאה של windows שאי אפשר להפעיל את התקן USB זה. יש לי כ500 ג"ב של וידאו בכונן. מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את זה??? והאם יש משהו לעשות כדי להחיות את הכונן. חשוב לציין שכאשר הוא מתחבר להתקן הוא פועל כלומר שומעים אותו כמו שתמיד שומעים אותו ומרגישים שהוא עוב…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. z'up? יום ראשון אני מקבל(הידעת?ksp is a big !@#!@#$@#$$(ת'הארד דיסק החדש,הוא עובד על ATA133 לעומת הקודם שעבד על 66... על מנת לא לאבד ביצועים,החלטתי לחבר ת'קודם למתג בכונן פלופי(פלסטיק מיותר בגודל של הפלופי כן...)כשהכבל חשמל ומידע תמיד מחוברים אבל למעשה הוא יעבוד רק כשארצה... ככה אוכל להתקין עליו המון מערכות הפעלה ;D(לינוקס לרוב)גיבויים קבצים אישיים סדרות וכו' מבלי לאבד ביצועים... כמובן שלא אדליק ואכבה אותו מבלי שהמחשב כבוי........... טוב לשאלות: 1.האם בכל זאת אאבד ביצועים גם כשהאיטי כבוי?(אבל עדיין מחובר לכבל מידע (80 גידים ATA133)) 2.נגיד שלא, האם אצטרך להגדיר כל פעם מחדש על כמה אני רוצה שהוא יעבוד? 3.האם כיבוי והדלקה(שוב רק כשהמחשב כבוי)יגרום נזק לבקר בלוח אם?לאחד הכוננ…

• 6 תגובות
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים