אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולםבור SATA2 אולי מישהו יפתור לי את הסגיה בבקשה.... רכשתי (בטעות) דיסק קשיח ממדינה אחרת (אין אפשרות להחליף), בגודל 500 GB של ווסטרן דיגיטל, הבעיה היא שרכשתי אותו עם חיבור SATA2 ויש לי במחשב רק חיבורים ל SATA הישן. מה אני עושה? יש למישהו דיסק קשיח חדש SATA שהוא מעונין לחליף??? תעזרו לי תודה
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
-
היי חברים, יש לי את הדיסק הקשיח המדובר + המארז בכותרת. לאורך כל שעות העבודה של המערכת הדיסק הקשיח משמיע רעש מחזורי שמשגע אותי. לא צרצורים שמצביעים על חוסר תקינות - הדיסק חדש לגמרי. יכול להיות שאני יכול להשתיק אותו ע"י שיכוך כלשהו? למישהו יש רעיון? נ.ב : עשיתי הלילה ניסיון והוצאתי אותו מהמארז לגמרי , נשארו לי 4 דיסקים מכניים + SSD = התוצאה הייתה מערכת חרישית לשמע. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להגיד לכולם קניתי את הדגם הזה Crucial SSD BX120G SATA ואני רוצה להגיד לכם שזה עובד חלק הכל עובד ממש מהר! זה שווה כל שקל!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי להחליף את הדיסק הקשיח הישן WD 160 gb בכונן ssd וראיתי שיש דבר במפרט שלו שנקרא SATA 6Gb/sובדקתי במפרט של הלוח אם שלי שהוא תומך ב SATA 3Gb/s רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות, אם זה יתאים או שהוא לא ינוצל מספיק?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב נייד hp 650 ואני רוצה להתקין עליו ssd samsung 840 evo.על הדיסק אמור להיות מותקן וינדוס 8.1 64 ביט כמה מקום הוא יתפוס על כונן של 120 גיגה? כמה תכלס ישאר לי בשביל דאטה? שווה להשקיע בכונן כזה? כרגע יש לי דיסק 500 גיגה בנייד אבל הוא יחסית זוחל...
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליקנות דיסק קשיח SSD מהיר מאוד. אני ראיתי באתר KSP ראיתי תמונה איך נראה דיסק קשיח. אבל שמתי לב רואים בדיסק קשיח יש פס קטן ריבוע צבע כתום והשני יש פס קטן ריבוע צבע שחור מה זה אומר הצבעים. איזה הכי טוב מיהם שאורך חיים ארוכים בלי תקלות. איזה מיהם מהיר מאוד? הייתי רוצה גבוהה מהיר מאוד. כי אני מישתמש בגריפקה וגם עריכה וידאו. וגם משחקים כבדים באינטרנט וגם במחשב. עוד משהו ראיתי בפס כתום רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=18003 Sequential Read Speed: Up to 530MB/s Sequential Write Speed: Up to 330MB/s Random Read Speed: Up to 97K IOPS Random Write Speed: Up to 63K IOPS והדיסק השני פס שחור רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=20231 מהירות קריאה מקסימלית Up to 540 MB/…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזו מבין האפשרויות הבאות עדיפה (ולמה): 1. דיסק Western Digital 120GB 7200 RPM 8MB + אחד מהמארזים החיצוניים הבאים: Conceptronic 3.5" IDE to USB 2.0 External Case HDD to USB 2.0 Skymaster 3.5" IDE to USB 2.0 External Case HDD to USB 2.0 Argosy External 3.5" Hard Disk Drive with USB 2.0 Hub Chronos 3.5" External Hard Disk Drive case - USB 2.0 iNtex External Box 3.5" USB 2.0 with internal PSU and Fan 2.דיסק חיצוני Western Digital 80GB 7200 rpm Series II USB 2.0 3. דיסק חיצוני Maxtor 80GB 7200 rpm External USB 2.0 5000LE כל האפשרויות נכנסות לתקציב. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עדכון : היא פירקה אותו מהמחשב , דפקה לו מכות והכניסה אותו למקפיא לאיזה חצי שעה . חיברה אותו חזרה , התחיל לעבוד קצת , בנתיים היא הוציאה את החומר החוצה , והדיסק עדיין עובד . נראה איך מממשים עליו אחריות עכשיו . אוקיי ... חברה שלי דפקה במחשב שלה את הכיסא שלה , כשהמחשב עבד . המצב כרגע שהדיסק מתקתק בצורה דיי אגרסיבית . יש לה את כל החומר הלימודים שלה על הדיסק הזה , ומן הסתם , היא לא גיבתה שום דבר . אני מוכן לקנות 120 גיגה WD IDE , או להחליף על 160 גיגה חדש לחלוטין , אני צריך מנגנון מכאני של 120 גיגה , רצוי של דגם זהה לדיסק שלה . ללכת לחברת שחזור מידע לא בא בחשבון , העלויות שם הזויות לחלוטין . אעלה צילום של הדיסק הקשיח והדגם שלו לכאן עוד מעט . למי שיש רעיונות לבנתיים איך לנסות לה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מקווה שזהו מופע חד פעמי וקרה ממש בטעות אבל אתמול בשעה 13:27 הלך לעולמו אחד מהדיסקים של השרת שלי הדיסק הוא WD80JB - מה שקרה שהמנוע של הדיסק שבק חיים!? למזלי הוא אחד מתוך שני דיסקים בתצורת RAID1 ובשעה 19:10 הוא הוחלף בדיסק חדש ;D
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! ראיתי שכבר דנו הרבה על הדיסקים האלה. רציתי רק לשאול: ראיתי באתר של WD, שיש הבדל בין ה- KS ל- AAKS, גם ברעש, שה- AAKS שקט יותר ב- 3 - 4 דציבלים. רציתי לדעת אם זה משמעותי ואם מרגישים את ההבדל או לא? תודה רבה לכולם מראש!
-
- 5 תגובות
- 601 צפיות
-
-
-
-
החלפתי לכונן 1TB WD10EZEX אחרי 6.5 שנים (ללא סקטורים פגומים!) עם 500GB WD5000AAKS. הכונן החדש הרבה יותר רועש מהישן, מה שנורא מפתיע אותי כי שניהם מסדרה Blue והייתי בטוח שהכוננים החדשים אמורים להיות יותר שקטים מהישנים. מסתבר שטעיתי. יש לציין שאני מדבר על הרעש הסיבובי שהכונן עושה ב-Idle ללא קריאה/כתיבה. כל המחשב חרישי חוץ מהכונן וזה מחרפן אותי. יש מה לחשוב על מעבר לסדרת Green או לסיגייט ? או שהאופציה היחידה להוציא הרבה על SSD ? גיבוי המידע מאוד חשוב ככה שאני הולך להשתמש במערך RAID1 (ככה שההוצאה הולכת להיות כפולה [וכמובן הרעש..]) תודה
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
היי, הבנתי שSSD הרבה יותר מהיר מדיסק מכני. http://ksp.co.il/?list_compare=.28044..34390. אבל פה ניתן לראות שמהירות ההעברה של הSSD היא בסביבות ה400MB לשניה, לעומת הדיסק הרגיל שיכול להגיע ל5GB לשניה. אשמח לקצת סדר בבלאגן. בכל מקרה, לצורך חיבור הדיסק למחשב ועבודה רציפה איתו - מה עדיף? תודה
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה: אם אני צריך לקנות דיסק קשיח בנפח של 1TB, האם מבחינת ביצועים/מהירות עדיף לי כבר לקנות שני דיסקים קשיחים של 500GB ? תודה.
-
- 7 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום אני עומד לרכוש מחשב. במקור חשבתי לרכוש דיסק קשיח יחיד (עוד לא החלטתי אם סיגייט 320GB או 500GB). מישהו אמר לי שעדיף לרכוש שניים קטנים יותר (למשל 250GBX2 או 320GB + 160GB), וזאת מאחר שהם נותנים יותר ביטחון למקרה שאחד מהם יתפגר. הבעיה היא שיש הפרשי המחירים משמעותיים בין רכישה של כונן גדול יחיד לבין רכישה של שניים קטנים. אם אפשר להשיג היום 500GB באיזור 400 ש"ח, הרי ששניים של 250GB יעלו כ- 550 ש"ח. וההפרשים דומים גם אם יורדים בנפח. רציתי לשאול לדעת חברי הפורום עד כמה לדעתכם העניין הזה קריטי?
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום. קניתי מחשב אתמול והדיסק הקשיח שלי הוא 320 GB שמחולקים ל-2. כונן C עובד ויש בו 97 GB. כונן E מראה שהנפח שלו הוא 0 בייט http://img187.imageshack.us/img187/1605/55632479.png . איך אני מפעיל אותו? כשאני לוחץ על הכונן אז נפתחות לי האפשרויות הבאות: http://img24.imageshack.us/img24/7715/34036186.jpg על מה ללחוץ ב- Allocation unit size ? ולסמן את הריסבוע של Quick format או Enable Compression ? או לא לסמן כלום? תודה.
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
היי, יש לי כונן אחסון מדגם WD2000JS, והוא איטי ביותר. הוא מעביר קבצים במהירות של 700KB וכאשר מעביר קבצים גדולים הוא פשוט מתנתק (כאילו לא רואים אותו יותר במחשב שלי) יש לכם רעיון מה יכולה להיות הבעיה ? עקרונית החלפתי כבר כבר SATA וזו לא הבעיה. מה שכן - הבעיה מתרחשת רק כאשר מעתיקים קבצים אל הכונן - ולא כאשר מעבירים מהכונן לכונן אחר.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, הזמנתי דיסק קשיח, 250GB של Maxtor, ויצא לי במקרה לצלם אותו ולהראות אותו למישהו. הוא העיף עליו מבט ואמר שהוא איטי ("הבאפר שלו רק 8, וזמן גישה רק MS9"). האם זה קריטי, והאם כדאי לי להחזיר ולבקש דגם יותר מהיר? ואם כן, כמה באפר וזמן גישה צריך? והנה תמונה: http://img243.imageshack.us/img243/5745/hardisk2ih4.jpg תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני מחפש דיסק קשיח חיצוני עם תקשורת אלחוטית WiFi b/g ו-LAN (חיבור לנתב אלחוטי). רצוי שיהיה לדיסק הקשיח גם חיבור USB 2.0 ו/או FireWire. נפח רצוי: 500GB. יש בארץ חיה כזאת? :
-
- 27 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי 80 ג'יגה במחשב ועם כל ההורדות שלי זה לא מספיק. אני חייב עוד מקום לכן אני רוצה דיסק קשיח 450שקל כמובן שsata 2 7200 rpm החברה לא חשובה למרות שאני יודע שwestrn digetal מאוד טובים מינימום 250 ג'גיה תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
האם מישהו יכול להסביר לי למה הכוונה מהדורת RAID מיוחדת ? מתוך - http://noacomp.co.il/compbuilder/showprodinfo.asp?productid=5281
-
- 8 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתייעץ לגביי קנייה של דיסק קשיח בנפח tb למחשב שלי יש לי מחשב ישן (לפחות 5 שנים) Pentium 4 1.99 GHz 768 זכרון פנימי win xp sp3 אני רוצה לדעת אם יש קשר בין גודל הנפח של כונן קשיח לבין הרמה של המחשב... וגם איזה כדאי לי לקנות... גם בגלל החיבור של הכונן במחשב (ide ולא sata2) יש אפשרות שהכונן החדש יתמוך גם בחיבור הישן וגם בחדש? כדי שאני אוכל לעבור עם הכונן למחשב הבא? מה כדאי לי לבדוק כשאני קונה כונן כזה... ומה הטווח מחירים פחות או יותר...? תודה רבה על העזרה עריכה: שכחתי לכתוב שיש לי כרגע שני כוננים קשיחים, 60GB, מחולק לשתי מחיצות- ווינדוס 25 GB ונתונים 30GB 20GB, מוזיקה יש משמעות לזה שהווינדוס נמצא על כונן קטן יותר וישן יותר? שוב תודה..
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד טושיבה A505 שנקנה בארה"ב בלי אחריות בינלאומית, ולכן אין לי אחריות בארץ. בכל מקרה מה שקרה שבערך לפני חודש המחשב התחיל לעשות בעיות, מידי פעם כאשר הייתי מפעיל את המחשב הוא היה נתקע, הייתי מכבה ומדליק מחדש וזה עבד רגיל, ובנוסף המחשב עבד הרבה יותר לאט מהרגיל. ואז לפני יומיים המחשב הפסיק לעלות, כאשר אני מפעיל אותו נהיה מסך שחור והוא נתקע. ניסיתי להתקין WIN מחדש וההתקנה מגיעה לסוף, אולם כאשר הוא מפעיל מחדש את המחשב לאחר ההתקנה המחשב נתקע. (כאשר חיברתי דיסק קשיח אחר המחשב עבד רגיל) האם יש משהו לעשות? או פשוט להחליף הארד דיסק(יש לי גיבויים להכל כך שלפחות זה לא שיקול). תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-