עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by GNU,

אני אסביר: קניתי דיסק קשיח של 80GB 8MB של מקסטור, כרגע יש לי דיסק קשיח של 40GB 2MB של WD - שעליו מותקן ה windows XP. והתקנים נוספים שיש לי: CD ROM - מחובר לדיסק הקשיח הישן. צורב DVD - מחובר בנפרד ללוח. אני מעוניין לעשות שהדיסק החדש יהיה ה Master (עליו יותקן ה XP) והדיסק הישן יהיה ה slave. אני חשבתי לעשות ככה: לפרמט את הדיסק הישן. לחבר את הדיסק הקשיח החדש ראשון ואת הישן שני. להתקין את מערכת ההפעלה על החדש. ואת ה CD ROM לחבר ביחד עם הצורב DVD. זה יהיה בסדר ככה? ולא הבנתי כלכך את הקטע עם הג'ימפור, כלומר מה צריך לעשות כשמחברים? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 969 צפיות
  2. שלום, בזמן האחרון אני מתלבט האם כדאי לי לקנות SATA 8MB ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה וזאת על מנת לשפר את ביצועי המחשב שלי. אפשר להגיד שכרגע צוואר הבקבוק במחשב שלי הוא הדיסק הקשיח (60GB ללא SATA ועם CACHE רגיל!) וחוץ מזה יש לי מחשב די טוב: Pentium 4 3.0Ghz HT 512MB DDR 400 FX5200 128MB Seagate 60GB IDE Normal Cache השאלה שלי היא האם הוספת הדיסק החדש והתקנת מערכת ההפעלה עליו תשפר את ביצועי המחשב במידה ניכרת. האם אתם יכולים להפנות אותי לסיקורים בהם בוצעה השוואה בין ביצועי מחשב עם SATA 8MB וללא? ועוד שאלה: אם אני קונה דיסק קשיח נוסף אני כנראה יקנה HITACHI בגלל שאותם אני יכול להביא ממש בזול. יש התנגדויות?

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  3. שלום, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדל בין כוני ה SSD של סמסונג EVO 840 ו- EVO 850. אני מעוניין לקנות כונן חדש למחשב ולא יודע אם שווה להשקיע עוד 100 שקל בחדש יותר. מעבר לכך, אשמח לדעת האם יש כוננים עדיפים יותר (שמעתי ש intel מאוד מוצלחים) במחיר דומה או אפילו זול יותר. תודה מראש לעונים!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by iakovl,

*** למנהלי הפורום, אני מבקש להפוך את הת'ראד לסטיקי לפחות לשבוע על מנת להגביר את הערנות לנושא ולהגדיל את מס' המשתתפים בשאלון *** כחלק מהכתיבה של המאמר על הNAS נוצר לי הצורך לברר מס' פרטים עם משתמשי הNAS האחרים שיש בפורום למרות שכבר היה שאלון קודם שמכיל את השאלות שיש פה אני מבקש לענות על השאלון הזה בלבד בגלל שהוא שונה והותאם לצורך הכתבה, נוצר גם חשבון מייל יעודי שאליו יש לשלוח את השאלון iakovl.NAS@gmail.com להלן השאלון עצמו > https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Am3-BFMVOvcFdF9BMUVkR0FPZXBLMDJGeERYQzZ2U1E&hl=iw יש לערוך את הטופס ולשלוח למייל החדש, iakovl.NAS@gmail.com לצורך בדיקת המהירות יש להוריד את התוכנה הבאה > http://software.intel.com/en-us/articles/inte…

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  5. Started by Sting,

אז ככה קניתי WD 250GB SATA2 בהתחלה הוא לא היה מזוהה אז פירמטתי אותו דרך ה Disk Management הבעיה היא שהוא מוגדר כ SIMPLE/Dynamic ולא כרגיל , אין לי שום שימוש ב Dynamic לצורך RAID וכו' ולכן אני רוצה לשנות אותו לרגיל אך משום מה אין לי כמעט שום אופציות לשנות את זה וכל האפשריות חסומות כולל בPM ועוד ולא מצאתי עדיין שום הסבר עובד איך לעשות את זה לא פה ולא בעזרה של $M שנתנה אופציות שלא קימות בכלל מישהו יודע איך אני משנה את זה ? תודה

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  6. Started by vner@,

שבוע טוב היום מת לי הדיסק הקשיח - IBM 7200, 60 GB. אני צריך חדש, וחשבתי על 80 ג'יגה (בטוח), עכשיו המתמודדים: מקסטור 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 550 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 560 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 8 מגה קאש. 615 ש"ח עדיף כמה שיותר זול, אבל אני רוצה משהו שיחזיק מעמד.... אני יודע שכולכם תמליצו על ה 8 מגה ( הוא במבצע - 615 במקום 800 ש"ח), אבל בכל זאת, האם זה עד כדי כך משנה אם מצאתם משהו יותר טוב משלושת המתמודדים הנ"ל, אפשרי, אבל בפנדה כי הם מסדרים לי הנחות ..... תודה רבה מראש, שבוע טוב, אבנר

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by michael1232,

שלום יש לי צורב dvd של סוני בן כשלוש לאחר ניסיון לאחר מלחמה להסיר את נרו 9 ולחזור ל8 (נרו 9 סירב להימחק) הצלחתי לחזור ל8 וכעת דיסקי dvd של verbatim שעבדו לפני כמה שבעות וכמעט אף אחד לא נכשל פתאום נכשלים אחד אחרי השני, גם דיסקים רב פעמים הוא פתאום צורב אבל בסוף שהוא אמור להוציא את הדיסק הוא נתקע... דיסקים של 700 מאותו חברה גם עושים בעיות בצריבה ניסתי לצרוב דיסק הרגע הצליח אבל אחרי כחמש דקות ניסתי לצרוב עוד דיסק ולא הלך וכעת הכנסתי עוד דיסק ושיניתי את המהירות הצריבה ליותר גבוה וכעת זה צרוב. האם הבעיה בדיסקים או שמשהו בצורב הולך? תודה לעוזרים...

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  8. Started by R0tem1,

זה פשוט נראה קצת חשוד כזה נפח גדול במחיר כזה קטן (450 שקל). מציק לי בעיקר שהוא לא מופיע באתר הרשמי של החברה. מישהו התנסה איתו? תודה.

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  9. הורדתי את easy revovery professional אבל נראה לי שזה מלטף את ההארד דיסק במקום לשחזר ממנו מידע. כזכור, אני הקלטתי את הקורס טכנאים שעברתי וגיביתי אותו על אחד מהכוננים של ה- 500GB IDE שיש לי במחשב של ג'ון ברייס אחרי שפירמטתי אותו כ- extended partition (במחשב הישן), אבל מאחר וה- 120GB IDE לא זיהה את הכונן בווינדוס לאחר שפירמטתי אותו ע"מ להתקין עליו xp ולהפוך אותו ל- primary master (הוא היה בהתחלה primary slave), נאלצתי לפרמט את ה- 500GB IDE שוב דרך ה- 80GB ובדרך ה- chkdsk אמר שיש כמה סגמנטים שלא נקראים (כנראה שאלה הם ההקלטות), והפעם כ- primary partition ע"מ שלא משנה איזה הארד דיסק אני אשים כ- primary master, הוא יזהה בווינדוס את ה- 500GB כ- primary slave. אחרי שעשיתי את זה, (…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום יש לי עכשיו הארד דיסק של 80 ג'יגה מקסטור SATA. הוא כמעט מלא ואני רוצה לקנות עכשיו עוד אחד. עכשיו אני חשבתי לקנות מקסטור 160 ג'יגה SATA 8MB אבל הבעיה שראיתי בKSP ופנדה שיש הפרש דיי גדול במחיר בין הארד דיסק של DiamondMax 10? DiamondMax 9 או DiamondMax plus 9 מה ההבדל בניהם? והאם באמת כדאי לי לקנות את ההארד דיסק של מקסטור? אני צריך 160 ג'יגה ושיהיה SATA תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by bati6,

קניתי היום דיסק קשיח חיצוני של transcend אחד טרה, לכל מני צרכים, מה הסיכוי שאפשר גם להכניס לשם סרט ולחבר את זה עם היו אס בי לטלוויזיה ולראות דרך זה, כמו דיסק און קי לצורך העניין?

12. במארז שאני רוצה אין שקע USB3, רק שני USB 2 ,הוצא לי להשתמש במפצל, במקום זה. האם ה-3 הזה באמת מהיר יחסית ל USB 2? משמעותית? נגיד אם אני מעביר 2 גיגה ממחשב לדיסק און קי. מה המשמעויות ב-2 וב-3?

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  13. אני מעוניין לקנות צורב dvd שיודע לצרוב גם dual layer שיהיה אמין וטוב התקציב שלי הוא בין 400-600 ש"ח

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  14. שלום, אני רוצה לקנות DOK בנפח 16GB, אשמח לקבל המלצות. ה- DOK חייב להיות עם פקק, כלומר, לא כזה שהקונקטור שלו נשלף בהזזה. תודה.

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  15. חבר שלי הביא בימים אלו מארה"ב מחשב של IBM. Intel P4 2GH , 256 RAM , DVD-CDRW combo ושאר שטויות בפנים. למחשב אין כונן פלופי 3.5'' רגיל. יש לו כונן פלופי אחר (תמונות): לדעתי זה התקן גיבוי. כונן ZIP כזה. משהו זה: http://www.iomega.com/direct/products/detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=35099&FOLDER%3C%3Efolder_id=55291&ASSORTMENT%3C%3East_id=67&bmUID=1057756123401 אבל כמובן אני לא בטוח. חיפשתי וחיפשתי ולא כתוב שם שום דבר מיוחד לגביו ב-DEVICE MANAGER. (אגב, WIN XP PRO, אין בעיות לכאורה בתפריט שב-DEVICE MANAGER) עברתי על כל ההתקנים שם. כלום. : מישהו מכיר? מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by nnnmmm007,

אני מחפש 2 כוננים ל- RIAD0 2 SSD SATA3 למי יש רעיון ? נא לצרף בבקשה , מבחן שאכן יש תמורה עם 2 הכוננים

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  17. Started by bbbbbb,

1] כל השדרוגים והטכנולוגיות החדשות הינם במעבדים זכרונות כ.מסך וכו' לעומת זאת בדיסק קשיח אין כמעט [חוץ מקאש וכדו'] והוא צוואר הבקבוק שסוחב אליו ומוריד את מהירות הביצועים אליו למטה השאלה שלי, למה כל שקל פנוי שיש מקובל להשקיע אותו ברכיבי החומרה הראשונים, ולא בדיסק קשיח של 10,000 RPM אם לדוגמא יש לי מעבד של 2.4 למה להשקיע ב 2.6 שזה הרבה פחות אחוזים מאשר ההבדל בין 7200 ל 10000 RPM וכן למה במפרטים למחשבים יקרים אני לא מוצא איזכור לHDD שכזה, האם אינו משפר ביצועים? לכאורה זה אמור להשפיע ב28% !!! האם אני צודק??? 2] למעשה אפשר לשאול גם האם יש אופציה לקנות מעבד זול יותר ולהפציץ עם רכיב אחר זול יותר לדוגמא זכרון שיפצה או אף יגביר את עוצמת המערכת

• 1 תגובה
    • 594 צפיות
  18. שלום, אני רוצה לפרמט מחשב ובמחשב הזה יש 2 כוננים (מפוצלים ל-3 ) בקיצור C , D ,H על C יש את הווינדוס וב-H יש 160 ג'יגה, עכשיו עם אני יעביר את כל הבגיבווים של המשחב לכונן H ואז יפרמט את C , כלום לא יפגע נכון ? בגלל שזה מידע ממש חשוב! ועם אני ינתק את הכונן מהמחשב (כלומר יוצא את החיבורים) לפני הפירמוט ואחרי הפירמוט יחזיר את החיבורים המחשב יזהה את האיחסון גום את הקבצים עליו, נכון? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 701 צפיות
  19. למה(אם בכלל)יש בעיה לייצר זיכרון חוצץ של יותר מ 16מגה תודה.

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  20. Started by ophir555,

שאלה קצת טיפשית, אבל האם ניתן להעביר נתונים, תמונות וכד' על נגן mp3 רגיל

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  21. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי DVD של טושיבה M1712. הוא אצלי כבר מעל 3 שנים וכשאני חושב על זה לא נראה לי שהשתמשתי בו לקריאת דיסקים של DVD. (דיסקים רגילים הוא קורא) אני היום מכניס דיסק של DVD ומקבל את השגיאה שמצורפת, מה הבעיה? חיפשתי דריברים ל DVD אבל לא מצאתי משהו שמתאים, יש איזה אתר שמרכז את רוב הדריברים או שאני צריך לשלוח בקשה לטושיבה? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  22. ועוד משהו רציתי לדעת אם אני ישים אותו במחשב שלי הוא יעשה בעיות? כי זה מחשב די ישן..

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Shoko,

שלום לכולם אז ככה נגיד ועשיתי במחשב רייד1 לגיבוי והרי יש דיסקאחד שאני משתמש בו והשני מגבה אותו כל הזמן..נגיד והלך הדיסק השני של הגבוי..מאיין לי לדעת ?

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  24. אחרי שבוע של המתנה, פתחתי את ה-330 של אינטל וחיברתי אותו למחשב דרך esata. עשיתי סריקה בוינדוס לאיתור חומרה חדשה והוא לא זיהה לי אותו... למה? מה עושים? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  25. שלום, אני אוסיף קצת רקע תקלה שיש לי קניתי לפני חודש SSD SAMSUNG 850 PRO בנפח 256 , בנוסף קניתי enclosure (מארז) לקונן של Nexstar שתומך ב USB3.1 יש לי במחשב לוח אם שתומך במחבר וגם הדייברים מותקנים ומעודכנים . אני הרכבתי את הכונן במארז שתומך ב SATA3 SSD ו HHD . למשך חודש הכל עבד פלאים עד שהיום שחיברתי למחשב מהמערכת לא זיהתתה אותו . בהתחלה התחלתי לבדוק חיבור USB3 אחר אך גם הוא לא עבד . שחיברתי לחיבור USB2 המערכת זיהתה אותו! בהתחלה חשבתי שמדובר בדייברים או usb ghosted devices . אבל הכל נראה תקין - החלטתי להחליף כבל מהרדיסק חיצוני אחר שגם עובד ב USB3 והוא התחיל לעבוד תקין! מה שלא מובן לי זה איך בדיוק הכבל עובד עם USB2 אבל לא עם USB3 !? ניסתי בכמה …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.