אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
במקרה פתחתי לראות מה מצב הכונן שלי מבחינת בריאות.. לא שקרה משהו מיוחד אני ממש בלחץ.. ראיתי שיש איזו אזהרה עכשיו אחרי זה נילחצתי ועשיתי בדיקת דיסק של ווינדוס.. וזה משיצא.. האם אני צריך לדאוג? האם זה כבר זמן לקנות כונן חדש? הכונן בן 2 וחצי ומשמש לסרטים ותמונות המערכת עצמה יושבת על SSD
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני מברר עבור חבר כונן SSD חיצוני בגודל 250 חשבתי על samsung evo 850 (קניתי לי כזה. טרם הגיע) אבל אני לא מכיר מארזים מומלצים הוא מחפש עם חיבור USB3 מטרה מערכת הפעלה plug and play תקציב 700 שקל (עדיפות לרכישה באזור המרכז)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי דיסק און קי של קרוזר 16 גיגה. הדיסק ריק. אני לא מצליח להעיבר אליו קבצים גדולים מעל 4 גיגה. רק כשאני מפצל את הקבצים הגדולים זה מאפשר לי להעביר. כשאני מנסה להעביר את הקובץ כשהוא לא מפוצל מתקבלת שגיאה שהכונן מלא. מה עושים?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דיסק קשיח חיצוני: Maxtor OneTouch4 500GB מערכת הפעלה: Windows XP Pro זו בעיה שלא הייתה, פתאום זה התחיל, אני מחבר את הדיסק הקשיח הוא רושם למטה בבועה "אירעה בעיה במהלך ההתקנה..." לפני זה, פשוט הייתי מחבר וזה היה מזהה לבד את הכונן ופותח אוטומטית.. אני צריך דרייבר? תודה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי כבר שנים מארז ישן לשני דיסקים שיודע לעשות ביניהם JBOD ואני משתמש בזה לגיבוי המחשב שלי. אלא שהחיבור שלו הוא USB 2 והזמנים שזה לוקח נעשו לא הגיוניים (יותר מחמש שעות גיבוי מלא, כשעה וחצי גיבוי אינקרמנטלי). אז החלטתי לשדרג ל-USB 3 והתחלתי לחפש. עכשיו, ראיתי שישנם שני פתרונות. האחד הוא מארז דומה למה שהיה לי רק שתומך ב-USB 3 ואלו עולים בסביבות 500 שקל לכל הפחות (באיביי ניתן להשיג גם באזור 350). מצד שני יש כאלו תחנות עגינה לשני דיסקים כדוגמת זו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=3UBT6 יש עוד הרבה יצרנים ווריאציות של המוצר הזה, כשבחלק מהמקומות קוראים לו disk copier. לא ברור לי האם כשמחברים את זה למחשב הוא רואה את שני הדיסקים כדיסק אחד גדול (כמו ה-JBOD שלי) או שי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא: AMD PHENOM 2 X4 965 HD6850 G.SKILL 4GB RAM DDR3 1333 GIGABYTE GA-880GM-UD2H SAMSUNG 1TB HD103SJ F3 Sea sonic 500W הנה קישור ללוח אם שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov עכשיו יש לי כונן קשיח די ישן (כמאט בן 6 אך עובד מצויין) של 160GB ,7200RPM ו SATA2 תוצרת hitachi. אני רואה מלא באתר שמדברים על מערכי RAID מסוגים 0 1 10 או כל מיני מספרים שונים. בדקתי על הלוח אם שלי וראיתי שהוא מסוגל לעשות מערך RAID מכל מיני סוגים. אני לא מבין גדול בכל העניין הזה של מערכי HDD או אם בכלל כונן ישן כמו זה יכול להיות במערך...מה שאני שואל הוא האם הכונן הישן יכול לעזור לי איך שהוא במחשב ולתת יותר ביצועים? ז"א לחבר את הכונן שסתם ייתן לי עוד 160GB…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מערך של raid 0 עם ssd של kingston v300 120gb , עובד מצוין. לאחרונה שמתי לב שאני מחבר hdd 500GB WD BLUE לצורך גיבוי יש האטה משמעותית ניסיתי להריץ את המערכת בלי הHDD והמהירות חוזרת למצב הרגיל.. מדוע זה קורה ? תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אני קונה מחשב חדש שיריץ גם משחקים . אני מתלבט בין כמה כונני SSD .250 SAMSUNG 750 EVO SAMSUNG 850 EVO 250 CRUCIAL MX300 275GB איזה עדיף ? ושאלה בנוגע לדיסק קשיח מכני. ישנו הבדל מורגש במהירות בין דיסק של 1TB ל2TB? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נכון, כונני SSD חיצוניים עם נפחים של עד 2 טרה-בייט הם קומפקטיים מאוד - אך מסתבר שניתן למצוא תצורות זעירות אפילו יותר להעברת אינפורמציה ממקום למקום, ובנפחים מרשימים במיוחד לכתבה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-
-
אוקיי אני אנסה פה לקבל עזרה יש לי את הNAS הזה px6-300d Lenovoemc { קניתי אותו חדש לפרוייקט שלא יצא לפועל וניתקעתי עם ציוד, אז חשבתי במקום שזה ישב סתם אני ינצל את זה} בכל מקרה. אני רוצה לחבר את זה לרשת שלי. ולהפוך את זה למקום גיבויים שלי . זאת אומרת . שאני יוכל לגשת לNAS מכול מקום בעולם על ידי כתובת IP להקיש סיסמה. למשוך מהNAS ולהעביר מהNAS ולשנות קבצים הרעיון הוא כזה. יש לי מקום ל6 ארדסקים אני רוצה להקצות 2 ארדסקים לאבא שלי ששם הוא ישמור בתור גיבוי את התמונות והסרטים של המשפחה.. יש לו קרוב ל8 טרה קבצים 1 גיבוי והשני מגבה את הגיבוי 2 כוננים בשבילי . ששם יהיה כל הקבצים . תוכנות . תמונות . מסמכים. כונן אחד בעל גישה שלכל מי שאני יתן את הכתובת IP וסיסמה . יכול…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי דיסק און קיי 16GB חדש, והעברתי אליו משחק , ואחרי כמה דקות שככתי שהמשחק עובר אל הדיסק או קי, אז פשוט ניתקתי את הדיסק און קי מהמחשב ללא הוצאה בטוחה, בזמן שהמשחק הועתק אליו. מאז אצל כל מחשב שבדקתי (מעל 5 ) הדיסק מוגן מכתיבה, ואפשר רק לקרוא ממנו מידע אבל אי אפשר לשנות כלום, או לפרמט. ניסתי להעלות את הווינדוס במצב בטוח ולתת פקודה דרך הקומנדר אופרייטר שיפרמט לי את הדיסק וזה גם לא נתן לי לפרמט... אני כבר לא יודע מה לעשות, ופשוט חבל לי לוותר על דיסק און קי חדש שקניתי... יש דרך לתקן אותו ? בבקשה תעזרו לי.. תודה רבה מראש !
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי הארד דיסק חיצוני של IOMEGA 1.5TB יש אפשרות להתשמש בו כהארד דיסק פנימי? החיבורים לSATA ומולקס קיימים בכלל בחיצוני?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התלבטתי בין 2 הכוננים הללו: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4899 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8517 לבסוף רכשתי את הראשון, המוזר הוא הכבל USB שקיבלתי, צירפתי תמונה, מזה הכבל הזה? מה היתרונות-חסרונות? האם בחירתי נבונה?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי NEC3500 חדש והוא תומך בצריבת DVD עד 8.5GB, אני יודע שדיסק רגיל מגיע ל4.5GB... האם יש דיסקים מיוחדים לצריבה דו שכבתית ? והאם צריכים כונני DVD מיוחדים בשביל לקרוא אותם ? הנושא של צורבי DVD וכל מה שמסביב דיי חדש לי תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא סגור על מה אני יקנה גג עד שבוע הבא. מצד אחד: WD 160GB-8MB JB - 7200RPM ATA 100 מצד שני: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA ההפרש בינהם כ 88 שקל. אבל זה זניח. אני מתכוון לקנות מזיגזג. רציתי מקסטור, אבל אין להם של 160, אז אני ילך על הווסטרן. אני די מפחד מבעיות שאולי יהיו מהSATA! מה אתם מציעים?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ארד-דיסק של מקסטור 80 +8 מגה קאש חדש פחות משנה, הארד-דיסק מחולק לשני מחיצות 10 - מערכת הפעלה ותוכנות 70 - משחקים , תוכנות , סרטים , שירים , מסמכים חשובים ועוד היום פתאום לאחר שאחותי אמרה לי שהיה מסך כחול והמחשב נכבה , מאז המחשב לא מזהה את המחיצה השנייה בארד-דיסק ניסתי לעשות כל מיני בדיקות ולנסות לעשות לו dir מהדוס אבל שום דבר לא עובד יש עוד דרך כלשהיא לשחזר את המידע (אל תגידו לי יש אחריות כי זה רק חצי נחמה) ? יש לי שם מלא דברים חשובים ואני לא מדבר על דברים שאפשר להוריד שוב אלה על מלא מסמכים ואתר אינטרנט שבניתי... :'( תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, ברוב הדיסק און קיים מגיעה מערכת קבצים של FAT 32(??), השאלה האם אפשר להפוך את המערכת לNTFS?? כמו שהופכים הארדיסק חיצוני שבד''כ גם מגיע FAT והופכים אותו עם קליק קליל של אתחול ובוחרים שם את האופצייה..רק שכאן זה חסום זה בשביל שהוא יהיה יותר מהיר(מה שסביר להניח בטח לא יעשה), אלה יותר להגבלה של קבצים בודדים..(נניח שאוכל להכניס קובץ של 6-7 ג'יגה והוא לא יגיד לי שאין מקום בגלל שזה FAT 32) אולי יש תוכנה? מדריכון קטן ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מבקש המלצה על דיסק פנימי של 2TB , אין לי שום דרישה מיוחדת ממנו , צריך משהו פשוט ואמין. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי הרדיסק 500GB של WD לצערי הוא שבק חיים אחרי שנתיים של עבודה. יש לי בהרדיסק נתונים מאוד חשובים אבל אני לא מצליח לשחזר אותם ברגע שאני מחבר את ההרדיסק לבד או לצד עוד הרדיסק הוא מונע ממני אפילו להגיע לביוס ככה שאני לא יכול לעלות דיסקים מבוט כמו parted magic או לינוקס לייב סי די ולשחזר מהם או לבצע mount להתקן חיצוני, אז ניסיתי דרכים אחרות קניתי מתאם USB ל SATA והרצתי תוכנות כמו r studio אבל הם לא זיהו את ההרדיסק בכלל, ב disk managment אני מקבל שגיאה data eror : cyclic redundancy check אני אובד עצות אשמח להצעות תודה מראש אליאור
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם בחיבור כונן נוסף למחשב צריך לעשות נוספות פעולות כל שהן, או שפשוט מחברים את כבל ה-DATA והחשמל והכונן מוכן לשימוש???
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
-
חברים אשמח לעזרה. אני לא מצליח להכניס קבציץ מסוג FHD 1080P לכונן או כל משהוא שהוא רזלוציה גבוהה רשום לי הקובץ גדול מידי. סוג הכונן: WD 2T wdbaau0020hbk-01 מה אני יכול לעשות שהוא כן יכניס תקבצים תודה מראש לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב ושמו לי בתוכו כונן קשיח שעובד על sata 2 ולא על sata 3 ויש בו זכרון מטמון של 32 מגה ולא 64 מגה ומהירות הסל"ד שלו היא 7200, האם יש הבדל משמעותי בין sata2 ל- sata3 וכן האם יש הבדל משמעותי אם הזיכרון מטמון הוא 32 מגה או 64 מגה? (כמובן שהלוח אם חדש עם חיבורים של sata 3 ) תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכל הקהילה. אני נכנסתי לקהילה במטרה לספק את יצרי בכל מה שנוגע לפנאי. אני לא מבטיח הרבה אבל אני חושב שאני פה לטווח הארוך. עכשו לבעיה,אני מנסה לשמור תיעוד של חיי כנער. ובבקשה אל תתפקעו מצחוק בפורומים אחרים נתקלתי בתגובות כאלה). אני מנסה לשמור תיעוד ווידיאו של חיי בחדרי בלבד,אני לא מענין לשמור תמונות או משהו כזה,אלא רק ווידיאו נטו. יש לי מצלמת רשת פשוטה מאוד ואין פה אפשרות מובנת להתעורר בזמן תנועה,תכונה שבה אני מעונין. אז קודם כל איך אני יכול להפעיל את המצלמה שלי כך שהיא תתחיל להקליט רק כאשר יש תנועה?. ב.כמה בערך מקום זה יקח?,אני לא מעונין לשים את זה על הדיסק הקשיח מטעמי בטיחות,לאן אני יכול להפנות את החומר המצולם?,האם דיסקים רגילים לצריבה יספיקו לי?. ואנא,אם איך…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-