עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. הי , יש לי cubox שעליה מותקן geexbox שיש עליו PHP ואני יכול לעלות אליו אתר ביתי ולגשת ברשת הביתית . הבעיה אתר שלי מכיל מסד נתונים של SQLite הכי פשוט כדי שלא יסתבך בלהתקין MySQL וכו' כי אני לא ממש מבין בזה . עכשיו שאני העלאתי לבדוק את Phpinfo הגירסה שיש לי :PHP Version 5.4.12 והבלאגן בכל זה שהגירסה לא מכילה SQLITE : Configure Command : .......... --disable-static' '--without-iconv' '--without-sqlite3' '--without-pdo-sqlite' השאלה איך אני יכול להתקין ניסיתי דרך האתר שלהם להוריד חבילה לעלות לMICRO SD שעליו יש GEEXBOX וזה לא צלח ... אשמח לעזרה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ag43,

יש לי DOK שמטרתו לשמש כלי עזר במקרה של תקלה. על הDOK נמצאים מספר כלים ומערכות הפעלה במחיצות שונות: 1. מחיצה ראשית (PATRIOT) בגודל של 20GB המשמשת כDOK לכל דבר 2. מחיצה ראשית (GRUB) בגודל של 23MB - עליה נמצא הGRUB. (הסברים בהמשך) 3. מחיצה מורחבת שכוללת בתוכה מספר מחיצות לוגיות: 3א. מחיצה לוגית (HIREN) בגודל 320MB - עליה נמצא HIREN'S BOOT CD. ג 3ב. מחיצה לוגית (PORTABLE XP) בגול 512MB - כמו ששמה מרמז יש עליה גירסה ניידת של WINDOWS XPב. 3ג. מחיצה לוגית (GPARTED) בגודל של 120MB עם תוכנה לניהול מחיצות. 3ד. מחיצה לוגית (UBUNTU) בגודל של 9.5GB עם מערכת הפעלה קובונטו. השמות בסוגריים הם שמות המחיצות כדי למנוע בלבול. כל המחיצות מפורמטות בFAT (לפי הנפח 16\32) באופן עקרוני החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…

• 0 תגובות
    • 962 צפיות
  4. היי מכר קיבל לפטופ ישן ללא HDD ( מגירה נשלפת חסרה ) . הוא ישתמש איתו לניהול קבצים בלבד .. הוא לא יודע הרבה יותר מזה, ומעט אנגלית DOK עם FREEDOS עובד . קורא הCD לא הצליח לקרוא את כל ה CD עם מע' הפעלה שהכנסתי, גם לאחר ניקוי העינית. לכן אני רוצה שה DOK יהיה הHDD שלו. זה מספיק לו. אבל צריך עברית Right of the box אולי מישהו יכול לקמפל בשבילי , אני חלוד מאד עם לינוקס, מספיקה הפצה קטנה בגודל, בסיסית כאמור תודה מראש

5. Started by efid845,

שלום אני מחפש המלצה על מרצה או עסק שמתעסק בכל תחום ה-Unix/Linux. שרתים,מערכות,מרצה בקורסים ודברים כאלה **אני מבקש לא לשאול על המטרה,חח

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by dids22,

הכל התחיל אחרי שעשיתי את העדכון האחרון מאז אני מקבל שגיאה ב gdm ניסיתי לטעון את gnome ב inittab במקום Daemon אותה שגיאה עשיתי שכשיופעל שרת x (start x) גנום יעלה אוטומטי (ע"י עריכה של הקובץ xinitrc) גם זה לא עובד הנה הlog X Window System Version 7.2.0 Release Date: 22 January 2007 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2 Build Operating System: UNKNOWN Current Operating System: Linux myhost 2.6.20-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Apr 20 22:54:27 CEST 2007 i686 Build Date: 08 April 2007 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) def…

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  7. Started by yakir8,

שלום דבר ראשון אני מקווה שזה הפרום הנכון ולא פרום windows(אם זה לא המקום תעבירו בבקשה) טוב החלטתי לעשות את הDOK שלי כDOK "הצלה"(שיכלול מערכת גיבוי התקנה לwindows ותוכנות שאני צריך באופן זמין) אז חילקתי אותו לשני מחיצות(דרך ההתקנה של ubuntu) אחת EXT4 והשנייה FAT32. המטרה שלי לעשות ככה שאם המערכת הפעלה שלי נדפקת לגמרה אני יכל לעלות את ubuntu ולגבות את כול הקבצים שלי ואז דרך הDOK להפעיל את ההתקנה של windows xp. הצלחתי לעשות כל אחד מהם בנייפרד אבל ביחד לא הצלחתי... חשבתי שבתפריט בהתחלה שנותן לי לבחור מערכת הפעלה לתת לו את הנתיב של ההתקנה של windows ואז הוא יעשה משם את הBOOT ויתחיל בהתקנה אבל זה לא הצליח משום מה כול הזמן הוא אומר שהקובץ לא קיים. יש דרך אחרת או עזרה עם הדרך הז…

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  8. Started by dot com,

אני חדש בכל הקטע של הלינוקס, התקנתי ליבדוס על מחשב שפועל בו WIN98 בהגדרות דרך הווינדוס הוא זיהה את המודם, ובלינדוס הוא אומר כל פעם שהמודם תפוס, "sorry, the modem is busy". עוד בעיה, יש לי שני כונני דיסקים, אחד הוא זיהה אבל את השני אני רואה בכל הכתוביות בהפעלה אבל בלינדוס אני לא מוצא אותו. הכרטיס קול לא זוהה, ניסיתי כרטיס קול תואם SOUNDBLASTER, אבל לא הצלחתי. בתודה מראש ניצן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by masmddr,

שלום. אני מתקשה להריץ את Iron על Slackware 12.2 ואשמח לקצת עזרה. כדי לעמוד בדרישות שלו עדכנתי את glibc לגרסאה 2.9 ואת gcc לגרסאה 4.4.1. (על הדרך גם את הקרנל ל 2.6.30.5 סתם בשביל בכיף) . Iron רץ אבל לא בדיוק עובד, שאני מפעיל אותו אני מקבל בקונסול: וכול כתובת שאני מנסה לגלוש אליה אני מקבל מיד את השגיאה של "משהו השתבש בהצגת הדף". יש למישהו מושג כיצד אפשר לתקן את זה? Slackware 12.2 Kernel 2.6.30.5 KDE 3.5.10

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Dany_74Q,

בספק שלא מכירים כאן את הקומיקס הידוע של xkcd- בכל מקרה,החלטתי לעשות bash פשוט לצרכי שעשוע- #!/bin/bash if [ "$(whoami)" = "root" ]; then echo "okay." exit 1 else echo "what? make it yourself!" fi תוצאה- די משעשע ;D.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by composite,

שלום רב, אני מנסה לבצע הגירה מלוח השנה של אפל לזה של גוגל. לשם כך נכנסתי ל- Calendar במקבוק שלי, ועשיתי Export לקובץ ics. כשנכנסתי ללוח השנה של גוגל ועשיתי Import, כל האירועים מופיעים כרצף של סימנים לא מזוהים (זה אפילו לא אותיות. מה שנקרא ג'יבריש). אני מניח שזה קשור לזה שכל האירועים שלי הוכנסו בעברית. כיוון שלא מצאתי אפשרות לעשות Export מגרסת הדפדפן של ה- iCloud Calendar, אין לי אפשרות לבחון את זה בפי.סי. שלי. שאלה נוספת - איך אני יכול לראות כמה אירועים מופיעים אצלי בלוח השנה, סה"כ? (מהאירוע המוקדם ביותר ועד המאוחר והעתידי ביותר) תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Nosh,

http://www.apple.com/imac/ http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/shop_mac/family/imac&sf=wHF2F2PHCCCX72KDY אותם מחירים, אבל עכשיו לחומרה חזקה יותר.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לכולם, לכול מי שהתקין הפצה כזו או אחרת של Linux ובעל 4GB זיכרון שם לב שחסר לו הנה וכהנה MB\GB. בכדי לתקן את הבעיה יש 2 פיתרונות : פיתרון ראשון : כמו בידידתינו מיקרוסופט יש להתקין מערכת הפעלה 64ביט מראש בכדי לנצל את הזיכרון הלא מנוצל. פיתרון שני : הורדת קרנל נכנס לטרמינל החביב שלנו ונקיש שם את הסינטקס הבאה : free -m פקודה זו באה להראות לנו את כמות הזיכרון הפיזית המנוצלת במערכת ומידע על הזיכרון המנוצל כעת. נכתוב את הסינטקס הבא : sudo apt-get install linux-generic-pae פקודה זו מורידה קובץ PAE (Physical Address Extension) ומתקנת את הבעיה. לאחר שהקובץ הורד והותקן יש לאתחל את המחשב. בסיום האיתחול כנסו שוב לטרמינל ותכתבו את הסיטנקס הבא : free -m נוספו לכם X מגבייטים…

14. Started by eliyahu,

שלום לכולם, אני מעונין לקנות מחשב עם chrome os, ורציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם המערכת הפעלה הזו? האם יש לה תמיכה מלאה בעברית? האם ניתן להתקין אפליקציות של אנדרואיד בקלות? תודה, אלי

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by plonter,

וירטואל פי סי הוא פשוט כלי להריץ כמה תוכנות שלא תורגמו לעיברית למק כמו האופיס של מיקרוסופט לרוב השימושים האחרים אין בו צורך אני משתמש בו ומריץ מספר מערכות הפעלה בו זמנית כדי לדבג את האתר של פלונטר כי אתרים נראים שונה לגמרי במק או פי סי פרט לזאת למק יש אחלה תוכנות ולמרות המבחר המצומצם השרת שלנו פועל נהדר על מק כבר כמעט חמש שנים ביי מפלונטר

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. היי אז ככה התקנתי מינדיירק 10.1 והכל סבבה!. ואז התחלתי להתעסק עם כל הקשור לחיבור לאינטרנט, יש לי ראוטר שמתחבר למודם אלקטל ומשם כמובן למחשב . אז הצלחתי להכנס לראוטר וליצור חיבור לאינטרנט ואני רואה שהמודם מחובר לאינטרנט אבל המחשב לא מתחבר למודם!!. ואני יודע מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לסדר אותה הבעיה היא שהמחשב נותן לעצמו איי פי 192.168.1.101 באופן אוט' בפרוטוקל DHCP אז השאלה שלי איך אני הופך את קבלת האיי פי לאוט' או אפילו לשנות אותו ידניתי למשהו כמו192.168.1.99 אבל עדיף אטו' תודה מראש

17. Started by simla101,

יש לי בבית ויסטה ואובונטו...האובונטו רואה את 2 מחשבי הXP שיש בבית...אבל לא את המחשב ויסטה...הויסטה רואה את האובונטו (אבל לא יכול לכתוב אליו כלום) 2 שאלות 1)איך אני עושה שהויסטה יוכל לכתוב לאובונטו (בלי להתקין כל'מני תוכנות שממירות מערכת קבצים או מדמות מערכת קבצים או משהו כזה) 2)איך אני גורם לאובונטו לראות ת'ויסטה? (אגגב אם זה משנה יש פינג בין 2 המערכות) 3) לא קשורה במיוחד אבל, איך אני מתקין THEME? אני מוריד את הקובץ TAR.GZ וזהו? הוולפייפר פשוט לא נמצא שם! צריך להוריד אותו בנפרד? איך זה הולך? צריך לעשות קינפוג שונה לשאר הדברים (כמו למשל icons וכאלה) או שהכל נעשה מעצמו? תודה תודה

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  18. Started by Ben-Dor,

אוקי אני יודע איך ליצור את הקובץ ואני יודע איך להעשים אותו על דיסקט או על שרת FTP או שרת NFS הבעייה היא כזאת איך להתחיל להתקין אז חשבתי על הרעיון הבא נגיד ואני מאחסן את הקובץ ks.cfg בשרת NFS ואני רוצה להתחיל התקנה כיצד אני עושה את זה? אני צריך להכניס את הסידי של ההתקנה לכונן? מה עושים תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by dj shay 30010,

יש ליwhoppix 2.7 LINUX גירסה live CD ויש לי כרטיס רשת wireless של D-LINK RALINK RT2500 איך ניתן ליראות עם הוא מוגדר כמו שצריך או שיש לגירסה הזו איזה דריור לכרטיס רשת :s05:

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  20. Started by itail,

אני ממש מתחיל בלינוקס... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מתחברים בפרוטוקול L2TP לברק? תודה!

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  21. המאמר של שושנה פורבס (XSLF) יעניין בעיקר בוני אתרים, אבל גם את רוב משתמשי המק בארץ. Prog.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by TPack,

קבלו ביטול (מצטער), על רוב השאלות שלי יש מענה בFAQ .. אני אשתמש באשכול הזה במידה ויצוצו עוד שאלות.

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  23. Started by arigo,

שלום, אני מחפש שילוב של לוח אם + כרטיס מסך (מובנה או לא) למערכת שתוכל להשתמש בתוכנת VDPAU יש למישהו המלצות ללוח אם או שילוב עם כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטי בלו ריי וביטרייטים גבוהים במיוחד ?

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  24. http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=596691&sid=127 לא הבנתי, במסגרת מבצע הטרייד אין, אני מקבל 500 שקל בלבד על המחשב הישן שלי ? זה כל ה"הנחה" ? (הייתי מתקשר אליהם, אבל אין תשובה).

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מבקש חברה לא מהארץ, עם כמה שיותר רקעים בכמה שפחות כסף, עם יציבות טובה... *אם אי אפשר לתת פה לינק, אז אנא רשמו רק שם של החברה, ולינק בפרטי או משהו ..

• 0 תגובות
    • 892 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.