עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Googleness,

מישהו מכיר? לאחרונה יצא לי שוב לצאת למסע בעקבות הפצות ולראות מה חדש (בעבר ניסיתי להתקין על הלפטופ שלי אבל נתקלתי בתופעות הזויות עם כל מיני הפצות אז חזרתי לחלונות). בקיצור לאחר חיפושים מצאתי את ההפצה הזאת שממה שקראתי היא גרסה מקומפלת מחדש של Red Hat Enterprise Linux אשר מתוחזקת על ידי ארגון CERN (מאיץ חלקיקים בשווייץ מישהו?) וארגון נוסף בשם Fermilab. בניגוד לשם זאת לא הפצה עם מיליון תוכנות מדעיות אלא הפצה שמיועדות לעובדים של Cern וFermilab ומתוחזקת על ידם. לינק לאתר של ההפצה - https://www.scientificlinux.org/ לינק לפורומים של ההפצה - http://scientificlinuxforum.org/ הניסיון שלי לבדוק מה הסיפור הגדול היה על המחשב נייד שלי (Lenovo U550) לקחתי כרטיס SDHC בנפח 16 ג"ב ובעזרת ת…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. http://mygoldstar.ios.st/Front/Forums/index.asp http://mygoldstar.ios.st/Front/Forums/index.asp תהנו..

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  3. מאז ששידרגתי את המקבוק שלי (2011 עם 128ג'יגה ו4ג"ב ראם) אני חווה 2 בעיות, האחת: הסוללה נטענת עד 99% ולא 100% כבעבר. שניה לפני שעברתי ל 10.8.2 עוד היה לי 100% בלי בעיה, מאותו רגע ששדרגתי לא יותר מ 99%. הסוללה אחרי 130מחזורי פריקה ועם בריאות של 92%. השניה: ההרדיסק לא מתרוקן ממידע. לא משנה מה אני מוחק, הנפח הפנוי נותר על 41~ג"ב. מחקתי 12פרקים של סדרה כלשהי, ששוקלים כ-3.5ג"ב, מחקתי כמה תוכנות, דפדפן כרום שמשום מה לקח 3ג"ב ואפילו פרללס ואת הקובץ של המ"ה שהותקנה בו (20ג"ב) ועדיין נותר לי 41ג"ב פנויים. אני די מתחרפן מזה, ניסיתי כמה תוכנות שמציגות מידע בשימוש בדיסק - omnysweeper disk inventory x findspace כולן מראות אותו מידע..צירפתי תמונה מאחת מהן להמחשה. סוגיה ספציפית בהקש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. בגדול, מה שאני רוצה זה להכין DOK שיש עליו גם ויסטה וגם ubuntu ובזמן הבוט יש לי GRUB שנותן לי לבחור בינהם בצורה יפה. כבר מצאתי איך אני מכין את הlive CD/USB של ויסטה, וגם של ubuntu בנפרד. השאלה היא איך בדיוק אני מסדר שם את שלושתם כדי שיעבדו כמו שצריך?

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  5. Started by Memtest,

האם ישנה אפשרות להקליט את המסך של האייפון במחשב ? אני יודע שיש , אבל אני מחפש דרך להקליט את המסך של האייפון למחשב מבלי לפרוץ את מכשיר האייפון שלי ... אם מישהו יודע איך עושים את זה , שירשום לי הודעה פה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני עבדתי רק במשך שלושה ימים עם לינוקס כשמותקן בה האינטרנט, היה מדובר בלינוקס מנדרייק 10. אבל ההפצה הזאת עשתה לי מלא בעיות: תקיעות ושיבושים על ווינדאוס, אז עברתי היום ל-SUSE 9.1 ואני ממש מרוצה ממנה. היא ממש נוחה למשתמש החדש, והיא זיהתה את כל החומרה שיש לי במחשב. אבל הבעיה היא שאני לא מצליח להתחבר בה לאינטרנט. במנדרייק, אני הורדתי את ארבעת הקבצים של האשף הישראלי, נכנסתי ל-Konsol, ורשמת: urpmi file 1 urpmi file 2 urpmi file 3 urpmi file 4 file- מסמל את שמות ארבעת הקבצים שהורדתי. אז התקנתי את ארבעת הקבצים, אז רשמתי את הפקודה "IWIZ" והגדרתי את החיבור, ואז "IDIAL" ויצא לי חלון ההתחברות והתחברתי כרגיל. אבל עכשיו, ב-SUSE 9.1, אני לא מצליח להתקין את קבצי האשף הישראלי. ניסיתי לעשו…

• 0 תגובות
    • 713 צפיות
  7. david weiss A Tour of Microsoft's Mac Lab http://davidweiss.blogspot.com/2006/04/tour-of-microsofts-mac-lab.html

• 0 תגובות
    • 990 צפיות
  8. ניסיתי הכול עשיתי את כל ההגדרות כמו שצריך כדי שהראוטר יזהה והוא לא זיהה עשיתי איתחול לשרת וגם זה לא עזר ואני כבר לא יודע מה לעשות. בבקשה בבקשה עיזרו לי זה מאוד חשוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  9. Started by Inglorious,

שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  10. ההפצה שלי מנדרייק 10.1 2.6.8.1-24 אני משתמש ב-kde3.2.3 מותקנת אצלי הגירסה הזאת jre-1_5_0_01-linux-i586.rpm לאחר שהתקנתי יצרתי קישור סימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס ויש לי שם ג'אווה בהגדרות של קונקי קבעתי לו את הקובץ שנמצא שמה וזה לא עבד, ניסיתי גם לתת לו את הקובץ שמימנו יצרתי את הקישור הסימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס וגם זה לא עבד מה יכולה להיות הבעיה? אף פעם לא היה לי ג'אווה בקונקי תודה

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  11. Started by urielka,

יש לי אמולטור שמדמה מעבדי PowerPC שקוראים לו pearpc(מדמה g4,g3) בכתובת: http://pearpc.sourceforge.net/ עובד על 20 fps איך שמים תמונה?

• 0 תגובות
    • 973 צפיות
  12. שלום לכולם וחג שמח ברשותי מק מיני, הדגם הזה: http://store.idigital.co.il/mac/macmini/mac-mini-2-3ghz-1tb-md388hb-a ה- Macintosh HD הופיע לי בתור תיקייה משותפת ברשת הביתית (שאר המחשבים הם מחשבים רגילים עם וינדוס), דבר שאני ממש לא מעוניין בו. דרך מאפייני התיקייה שיניתי את ה- permissions של השיתוף. לא זוכר מה בדיוק עשיתי, אך בסוף התהליך על סימן התיקייה הופיע אייקון קטן של מינוס לבן במעגל אדום (כמו שלט אין כניסה), ולאחר הריסטארט הבא המק כבר לגמרי לא נגיש. כאמור, מדובר במסך הלבן עם הלוגו האפור. יש אפשרות להזיז את סמן העכבר, אבל לא יותר. ניסיתי ריסטארט, כיבוי, הוצאת כבל חשמל. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by ranyr,

שלום יש לי לינוקס מנדריבה KDE 3.5 חיברתי הארד דיסק נוסף למחשב בביוס אני מוצא אותו אבל במחשב אני מוצא רק את הפרטישנים הישנים...

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  14. Started by nim901,

לא שזה מעניין מישהו אבל היום יש את Apple WWDC 2007 http://live.gizmodo.com/ מעניין מה סטיבי מתכנן

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  15. Started by ZenMaster,

x

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  16. שלום, אני מנסה להתקין שרת VPN על ubuntu בכדי לשתף תקיות של ה ubuntu ברשת דרך האינטרנט התקנתי pptpd והגדרתי בקובץ ההגדרות שלו (/etc/pptpd.conf) כתובות localip ו remoteip אני מנסה להתחבר ל VPN דרך וינדוס 7 ממחשב מרוחק דרך האינטרנט הגדרתי חיבור VPN בוינדוס, הוינדוס מתחבר מאמת את הסיסמה ומתחבר הבעיה היא שבוינדוס 7 ב Network אני לא רואה את מחשב ה ubuntu האם אני צריך לעשות משהו ב ubuntu בכדי לשתף תקיות? כמו כן בוידנוס 7 ב network and sharing center בחיבור של VPN תחת Access Type מופיע no network access החיבור גם עושה רושם של לא יציב ומתנתק מדי פעם עם קוד שגיאה 800 אזישהו רעיו מה הבעיה? תודה

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  17. קחו מדריך טוב שמסביר איך לעשות את ההתקנה עובד בדוק אתמול הצלחתי והכל עובד http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=341727

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  18. Started by Yakim Peled,

יש לי בעיה רצינית מאד ואני לא מצליח לפתור אותה לבד. http://www.whatsup.co.il/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=52045 תקציר: יש לי מחשב חדש עם אובונטו 9.0.4. היו לי בעיות גרפיות והומלץ לי להוריד דרייבר לכרטיס מסך. לכמה ימים זה עבד טוב אבל אח"כ הכל התחרבש לחלוטין וכל מה שאני יכול לראות עכשיו זה שלג, לא שולחן עבודה. הורדתי את 9.10 ל-HD חיצוני ואני מחפש מישהו שיעזור לי להתקין אותו. אני מחפש מישהו באזור המרכז שיהיה מוכן לבוא אלי הביתה ולעזור לי. אם צריך, אני מוכן להגיע אליו הביתה, לקחת אותו אלי ולהחזירו לאחר שהכל יסתיים. שישבת יהיה הכי נוח מבחינתי אבל אמצע השבוע בשעות הערב גם אפשרי. קפה ועוגה מובטחים..... אני בראש העין. נייד: 4815854 - 054. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by maverick,

נתקלתי לאחרונה באתר המפרט את כל ההיסטוריה של אפל: מהמחשב הראשון, שיצא בשנת 1976 (APPLE I) ועד ל-IMAC ול-G4 של היום. אפשר שם לקבל מידע מהימים שעוד סטיב ג'ובס וביל גייטס עוד היו חברים ועד היום. שווה ביקור. קישור 1 קישור 2

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  20. Started by ido,

שלום לכל משתמשי הלינוקס.. אפשר להתחיל לשאול שאלות ולדסקס נושאים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Sr.Studio,

שלום ! רציתי לשאול כיצד והאם ניתן למחוק ולחבר partition בחזרה להרד דיסק מבלי לפרמט את כול הדיסק ? (מערכת הפעלה Mac OS X 10.6.8)

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. ראשית כל, הבה נשים לנו מספר כללים, טוב? הכותרת צריכה להכיל את שם ההפצה, את גרסאתה ואת תמצית הבעיה (אם מדובר על בעיה בתוכנה מסויימת אזי גם שמה צריך להופיע בכותרת). בגוף ההודעה יש לפרט על הבעיה, לרשום את גרסאת ההפצה, את גרסאת התוכנה ולצטט את השגיאה המדוייקת (אם אין הודעת שגיאה גראפית ניתן להריץ את התוכנה דרך המסוף). ת'רדים שמציגים נושאים חסרי מטרה ורעיון, שלא מגיעים לשום מקום (בשביל דיוני linux vs. others יש סטיקי) ינעלו מידית, ללא הזהרה. משתמשים מתבקשים לא לענות לת'רדים כאלו. לינוקס היא מערכת הפעלה מבוססת על רעיון היוניקס, מערכת multitasking המיודעת לתחנות עבודה ושרתים. לינוקס שנתה את המשחק כאשר נתנה אפשרות חינמית ופשוטה להשתמש במערכת דמוית יוניקס, על שולחן העבודה. לינ…

• 0 תגובות
    • 5.1k צפיות
  23. שלום. Ubuntu. לאחר הורדת מוזיקה - כאשר הקובץ בעברית - שם הקובץ, כאשר סיים לרדת, הופך לג'יבריש, ומוסף הכתוב invalid encoding. מה עושים? יש דרך לטפל בזה? [כי לא הייתי רוצה להתחיל ולשנות את השם של כל קובץ בנפרד]

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שלום לכולם, לצערי נאלצתי לפרמט את המחשב, העניין הוא שלפני הפירמוט תיקיית הitunes לא ישבה על כונן C מה שאומר שהיא עדיין קיימת לי (ושוקלת 24 ג'יגה) אבל אם אני נכנס לתקייה ומנסה להפעיל זה אומר לי שאני צריך להתקין מחדש את ITUNES מה עלי לעשות עכשיו בכדי שכאשר (לאחר ההתקנה המחודשת) אני לא יאבד את רשימת אנשי הקשר? הרי בחיבור לאייטונס חדש התוכנה בדר"כ מוחקת הכל. איך אני ממזג את התקיות (שום דבר לא באמת חשוב לי למעט אנשי הקשר)

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by ori155,

לפני כחודשיים וחצי "עידכנתי" את המחשב שלי לאובנטו, וקניתי מגבר של Harman kardon דגם AVR137 וחיברתי אותו בכבל coaxial. אבל היתה לי בעיה, המחשב לא מעביר את המוסיקה בקידוד של 5.1 למגבר. ועכשיו, אחרי שאני מרגיש בטוח יותר באובנטו אני רוצה לסדר את זה. עכשיו, אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר בנוגע לכול הקטע של בקרת העוצמה באובנטו, ומה ההבדל בין HDA Intel (Alsa mixer) לבין Realtec ALC888(OSS Mixer) ולבין כל שאר הדברים שנמצאים בבקרת העוצמה זה יוכל לעזור לי מאוד. בתודה, אורי.

• 0 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.