עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אני צריך לשנות את הרג'סטרי של הxp באופן חיצוני אני משתמש ב slax usb live אם יש תוכנה לגרסת לינוקס שונה אז גם זה יעזור תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

3. Started by sprinter,

שלום חברים, באובונטו יש אפשרות להתקין את הכלי ליצירת ברידג': sudo apt-get install bridge-utils. ולאחר מכן ניתן לייצר Bridge ולשייך אליהם כרטיסי רשת בעזרת פקודת ה brctl. רציתי לשאול למה בעצם משמש ה bridge הזה באובונטו? מה זה בעצם נותן לי שאני יוצר bridge על האובונטו ומשייך אליו כרטיס רשת? ניסיתי להעזר במאמר: https://help.ubuntu.com/community/NetworkConnectionBridge אבל אני עדיין לא מבין את הפואנטה. אשמח להסבר פשוט וקולע. (לגבי bridge- כרכיב רשת זה בסך הכל רכיב שמפריד בין collision domain ועובד בשכבה 2 עם כתובות mac.רכיב שקוף ברשת.) תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  4. שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  5. Started by dorlevi2,

אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  6. Started by la_professional,

יש לי RED HAT 8.0 שהורדתי את החמש דיסיקם מהאינטרנט עכשיו : לפני ההתקנה שאני אומר לא שאני רוצה התקנה דראפית והוא עודה מין הרצה של טקסט וניתקע לי בשורה : PARTITION CHECK HDC : ולא זז. יש לכם עצה אולי מה לעשות . אם זה אולי יעזור התקנתי את ראד האט גירסת 7.1 והיתה אותה בעיה אבל אחרי בערך 15 שניות זה רשם TIME OUT והמשיך הלאה להתקנה . תודה רבה! מקווה לתשובה .

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  7. היי הינה התמונה לשגיאה http://img406.imageshack.us/img406/2301/ubuntu20101231014457.png כמו שאתם רואים אני מנסה להעתיק כמה קבצים לקובצ IMAGE SYSTEM.EXT2 בגודל 400 מגה בקירוב והקבצים שוקלים בערך 240 מגה אולי זה גודל של בלוק או הספריות ? איזה פקודה צריך לרשום כדי ליצור IMAGE נכון תודה מראש

8. אוקיי סוף סוף תודה לאל הצלחתי להתקין קובנטו ואין לי מושג במערכת. מישהו יוכל לספק לי מידע בסיסי?? ועשיו שאלה איך אני מתקין למשל מסנג'ר ואייסיקיו.?? תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  9. שלםו אני מכין מצגת על לינוקס לשיעור מחשבים(פרויקסט נט"ע מי שמכיר) אני צריך את הדרישומת מערכת המינימליות שלינוקס דורשת עכשיו אין הפצה מסווימת אז אם תוכלו להביא בכללי כזה זה מאוד יעזור וגם למה יותר עדיף לינוקס מעל windows(המדריך שלי יאהב את זה) [/shadow]תודה ומחכה לתשובה כמה שיותר מהר![shadow=red,left]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. אהלן אנשים, אני ועוד מספר חברים קיבלנו אישור להקים סוג של רשת אינטגרציה למטרות לימודיות.. באופן כללי זה לא יהיה משהו ענק - מדובר על 2 ראוטרים, כמה סוויטצ'ים, שרתים ומחשבים.. המטרה היא ללמוד להקים רשת מ0 על הברזלים ממש. את השרתים עצמם(DNS, DHCP, FTP וכו') אנחנו מעוניינים להקים בלינוקס, אבל שאר התחנות יהיו בווינדוס וכך גם הדומיין קונטרולר.. השאלה שלי היא איך אני מקשר בין דומיין שבעצם נבנה בווינדוס לבין שאר השרתים שאותם נרצה להקים בלינוקס? קראתי על שרת SAMBA שיודע לקשר בין תחנות ווינדוס ללינוקס, זה הפתרון במקרה הנ"ל? ושאלה נוספת, יש משהו בלינוקס שהוא כמו active directory בווינדוס? כלומר, יש דרך שבה כל נוכל לבנות את כל הרשת תחת שרתי לינוקס?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  11. יש לי מחשב ישן שהפכתי אותו לשרת התקנתי בו מערכת LINUX הבעיה שאני לא כל כך מתמצא במערכת הזאת אפשר איזשהו כיוון איך להריץ סתם שרת משחק עם APACHE ו MYSQL

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by i-pink,

אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום. כמו שכבר הספקתם להבין אני מתחיל להיכנס לעולם. הורדתי Fedora והשאלה היא אם על מנת לדעת לעבוד בסופו של דבר ב RHEL4/RHEL5 אני אצטרך להשיג את המערכת עצמה או שתרגול ב Fedora החינמית יתן לי מענה הולם? תודה!

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  14. כן, כן... התקנתי את ה-RPM שמופיע באתר של NVIDIA, וזה גרם לכמה דברים נחמדים למדי (כמו זיהוי טוב של כרטיס הקול), אבל כרטיס הרשת ממאן לעבוד. ב-Configure שלו יש בעיקר IRQ Unknown... הפעלתי את המחשב מחדש, בדקתי בטבלת ה-IRQ מהו ה-IRQ של כרטיס הרשת (11), הכנסתי, ועדיין הוא טוען שכרטיס הרשת איננו בנמצא. מה עושים? עריכה: גם כרטיס המסך לא מזוהה. התקנתי, שוב, את ה-RPM מהאתר של ATI, וה-Radeon9800 שלי פשוט לא מזוהה. אין אפילו אותו ברשימה שם...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by KoM,

לפי דעתי אחד המאפינים החזקים של המק הוא העיצוב, כאשר כל מחשב מעוצב, וכולל קו עיצובי יחודי לכל דגם, אם זה האיי מק שבהחלט הראה עיצוב מרענן, או אם זה ה-G4 שהראה את כוחו בעיצוב אגרסיבי וחזק, ואם זה גם ה-IBOOK שהיה אופנתי ונעים לנשיאה, יחסית למלבנים השחורים של יצרני הפיסי השונים... אז מה דעתכם: עיצוב המק מושך אתכם? לפי דעתכם זאת דרך נכונה להשקיע בעיצוב? אולי זהו גימיק שיווקי לא מוצלח?

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  16. Started by gtabak_37,

התקנתי מנדריבה 2009 אצל חבר וכשהוא רצה לעבור לווינדוס בתפריט האתחול, המקלדת לא פועלת לו והוא לא יכול ללחוץ חץ למטה ולעבור לווינדוס. המקלדת פועלת שוב כאשר המנדריבה עולה אוטומטית. מה אפשר לעשות כדי שהמקלדת תפעל? תודה לעוזרים גל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by artyom,

i installed fedora 5 and when i press add/remove packages it says: unable to retrieve software information could it be because i made the swap file smaller then my virtual memory? thanks

• 1 תגובה
    • 989 צפיות
  18. שלום לכולם אני עם אובונטו 10.10 ויש שם אופן אופיס 3.2 .. הלכתי לאתר של אופן אופיס והורדתי את הקובץ שלהם להתקנת OO 3.3 עכשיו הוא מגיע בתוך קובץ ארכיון שחילצתי .OOo_3.3.0rc7_20101126_Linux_x86_install-deb_he.tar.gz אחר כך אני פשוט לא יודע איך להתקין את זה.. יש בפנים 2 קבצים שאני מנסה להריץ בטרמינל ללא הצלחה של התקנה.. מצ"ב צילום מסך.. ניסיתי לקרא קצת ולא הבנתי איך לעדכן את האופן אופיס שלי.. תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  19. Started by AviraM13,

אני צריך מדריך למנדרייק 10 . אני עכשיו עושה את צעדיי האחרונים לפני התקנת הלינוקס.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. יש לי מחשב שמריץ לינוקס וכרטיס כניסת וידאו flyvideo 98 (צ'יפ conexant bt878) אני רוצה לשמור איתו שידורי וידאו מכניסת composite וכניסת קול מהכרטיס קול (AC97) לקובץ וידאו באיכות טובה אבל הכרטיס עושה בעיות אני רוצה להפעיל אותו באיכות טובה תחת לינוקס בלינוקס הכרטיס מצליח לתת רזולוציות נמוכות ממש (עד 300X400 בערך) ולא מסתדר אם אות וידאו PAL. זה דוגמאות למה שרואים כשמנסים הגדרות שונות ואות הוידאו בכניסה הוא PAL (ממיר של הוט) הכול סבבה אבל שחור לבן : pal-nc ולעיתים pal-m (מצב pal-m קופץ באקראיות בין המצב הזה והמצב שיש ב ntsc) צילום מסך כך זה נראה אל המסך קבוע המסגרות בשחור לבן כל הזמן גולשות : כל יתר ה pal אותה תופעה אבל כל מסגרת צבועה בצבע מתוך rgb : כל ה secam …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. אז ככה, יש לי תיקיית שירים מסודרת מהמחשב הקודם, עברתי למחשב חדש.. והבאתי את התיקייה איתי.. התחלתי להשפעיל שירים באייטונס לפי אומנים, ושמתי לב שיש דיסקים מסוימים שאייטונס לא מפעיל. עכשיו נכנס לפרטים, האייטונס לא מעלה הודעת שגיאה או סימן שעשיתי פעולה כלשהי כשאני מנסה לנגן את השירים.. השירים שלא פועלים הם תמיד מדיסק מסוים, כלומר, אם יש לי תיקייה של הדג נחש לדוגמא, דיסק אחד יכול לעבוד ודיסק אחר לא! זה תמיד דיסקים שלמים, אף פעם לא קרה שהוא הפעיל שיר אחד מתוך דיסק ואחר לא. זה או הכל או כלום. השירים עבדו במחשב הקודם, והם עובדים על תוכנות אחרות.. למישהו יש רעיון? זה ממש מתסכל ואני מודה מראש על כל עזרה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. Started by gkman,

שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס התקנתי XUBUNTU על מחשב נייד ישן אבל הכרטיס רשת אלחוטי לא זוהה יש לי את הדרייבר שלו בקובץ RPM ואני רוצה להתקין את התוכנה ALIEN על מנת להמיר את הקובץ לפורמט שהמערכת מכירה בנתיים אין לי אינטרנט בכלל על המחשב. אם מישהו יכול להדריך אותי מה אני עושה חשוב להדגיש שאין לי שום ידע בכלל בלינוקס אז אם גם אפשר קישורים לאתרים שמלמדים לינוקס למתחילים חדשים לגמרי. תודה רבה לכל העונים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

שמתי לב שכשמוסיפים option לכל דרכי ה"הדבק" בהעתק-הדבק במק, זה מעביר את הקובץ ולא יוצר עותק (הפעולה הופכת להיות move item here במקום paste item). yay!...

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by DUDEnamE,

נתחיל מזה קבלת תמחשב עם סיסמא כלשהיא שאני לא יודע אותה אז חיפשתי באינטרנט איך מאפסים סיסמא עשיתי מדריך מסויים הפעלתי מחדש זה פתח לי כאילו התקנה מחדש של המחשב עכשיו אני רואה רק חלק ממסך ההתקנה הוא כאילו תקוע בצד ואני לא יכול לראות אותו בגלל הרזולציה קטנה מידי או משו כזה משו מוזר ברמות מישהו נתקל בזה בעת התקנת מק?[br]פורסם בתאריך: 4.10.2009 בשעה 19:54:51 אפשר לנעול הצלחתי מי שמועניין לדעת איך מאפסים סיסמא לאדמין שלו במאק בלי דיסק אני ישמח

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  25. Started by Design3d,

שלום רב, אני מנסה להתקין רום חדש על גבי Samsung Galaxy Tab gt-p1000t, הגעתי לממשק TWRP, והתברר שאי אפשר לטעון את תיקיית ה-SYSTEM ואת תיקיית ה-DATA. ניסיתי WIPE ניסיתי פירמוט - כלום. מצורפות תמונות מהמכשיר, ניתן לראות ב-Mount Point: /system וב-Mount Point: /data שה-Present הוא No. נראה שזו הבעיה, איך מתקנים את זה?

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.