עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by habarbash,

שלום, התקנתי לחבר על המחשב ווינדוס דרך BootCamp, ז"א דרך המ"ע של המקינטוש (Mac Book), ישנה אפשרות להתקין ווינדוס, יצרתי מחיצה נפרדת, ואחרי ריסט פירמטתי אותה ל NTFS והתקנתי ווינדוס, הבעיה שעכשיו אני לא יכול לגשת למ"ע של המקינטש, לפי איך שהבנתי לאחר מעשה, (לא קראתי את ההוראות של ה BootCamp) אני צריך את הדיסק של ה Mac OS בשביל לתקן את MBR או מה שזה לא יהיה, בכדי שיהיה לי את הפשרות לבחור בין המ"ע. הבעיה היא שאין לי את הדיסק הזה, החבר גר בחו"ל ובא לביקור , ואין לו את הדיסק כאן, באמת שאני לא יכול להגיד לו שיעשה את זה בבית, ועד אז ישתמש בווינדוס. בקיצור אפשר לעשות את זה בלי הדיסק? אני מוריד כרגע את זה : http://support.apple.com/kb/DL1333 אני מקווה שזה יעזור. אין לי שום נסיון עם …

• 1 תגובה
    • 8.3k צפיות
  2. Started by Moshiko Mayoni,

היי חברים, קיבלתי משימה אשר מקבלת image file של אנדרואיד, ועבור כל partition שבו יש לבצע בו שינויים, לדוגמא: מחיקה, הגדלה, הקטנה וכדומה.. הדרך הכי פשוטה שלי לעשות זאת היא לגשת לפרטישן של הimg file, להעתיקו להתקן נפרד (ההתקן מדמה טלפון, עם כרטיס זכרון של טלפון eMMC), ולשנות אותו בהתאם לנדרש (יחסוך לי הרבה בעיות אם נדרש להגדיל/להקטין את הפרטישן) כל העתקות של הפרטישן יהיו על ידי פקודת dd. ועל כל יש לי מספר בעיות/דילמות: 1. אם אני מעתיק Partition על ידי dd, לדיסק חדש נוצר לי אוטומטית GPT? אם לא מה הפקודה שאומרת לדיסק ליצור GPT? 2. איך משנים GPT? האידיאל- פקודת אחת שמאחדת partition שהועתקו על ידי dd לטבלה בודדת. 3. אם אני רושם fdisk -ls האם אני למעשה קורא את הGPT בכל דיוויס? …

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  3. Started by orly,

מעוניינת לקנות מצלמה טובה לגרפיקאית ב500 דולר. מישהו מכיר אחת טובה??

4. שלום, אני משתמש בקרנל 2.6.12-12 הבעיה מתוארת בתמונה המצורפת... תודה HaimTS [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  5. איזו מערכת הפעלה באמת הכי כדאי לי לשים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. Started by dori,

מחשב כולל מסך. עריכה: איות וריבוי סימני קריאה - ניסוח שלא מקובל כאן בפורום. נא לקרוא את ההודעות המנחות שבראש הפורום (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. שלום יש לי http://eciadsl.flashtux.org/modems.php?modem=59 עכשיו יש לי לינוקס במחשב הישן אני לא יודע איך מגדירים רשת הביאו לי כמה דרכים שלוקחים כמה שעות טובות וגם לא בטוח מצליחות ;D הפצה: אחד -מנדריבה מה אתם אמרים?

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  8. אם יש לכם מדריך או משהו יעזור לי מאוד תודה רבה רבה לעוזרים

9. אני יודע שזה הבדל בין כמות הפאצ'ים שיש אבל איך אני יודע את הפירוט של זה? לדוגמא: i386

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכם בזמן הרמצת סרטים עם הנגנים ֝mplayer,kmplayer, ועוד נגן שיש באובונטו? לא מצליח לראות כתוביות בכלל למרות שאני מאפשר זאת באופציה של התוכנה יש פונטים של עיברית וכבר עשיתי עריכה של קובץ הקינפוג של ֛ mplayer אבל אין כתוביות בכלל ניסיתי כתוביות בפורמט sub,srt אשמח לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. דרך האפשרות של התפריט, באפשרויות של יציאה או התנתקות, איך עושים את זה? בלינוקס מינט מאטה גרסה 17.2.

12. Started by system down,

ערב טוב לכולם יש לי המחשב שני ארדיסקים אחד ישן ואחד חדש על הישן ברצוני להתקין לינוקס מנדרייק גירסה 10 החלטתי לעשות זאת ופירמטתי את אחת המחיצות עם PM8 (הארד הישן מחולק ל-2 מחיצות) לאחר כל הסידורים בביוס והתחלת ההתקנה קיבלתי את ההודעה הבאה שאינני מבין מדוע היא הופיעה והצלחתי להבין אותה חלקית error in exec of stage 2 trying to execute/usr/bin/runinsta112 from the installation volume the follwing fatal error occurred:fatal error in stage1 i/o error i can`t recover from this מישהו יודע מדוע אני מקבל את ההודעה ? יש לציין שהפירמוט היה ממערכת קבצים NTFS ל-EX3 והלייבל שניתן למחיצה היה LINUX לי נראה שיש בעיה בדיסק ההתקנה אבל אני אשמח לעוד אפשרויות ופיתרון תוד…

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  13. היי, אני חדש בכל עניין האקינטוש, ולאחרונה החלטתי לנסות את מערכת ההפעלה בהתאם למדריך של http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html השאלה שלי האם המערכת הפעלה שאידיגיטל מוכרת היא גרסת שדרוג או שניתן לבצע איתה התקנה נקייה על מחשב PC (מבוסס אינטל). קראתי שרשום שם שדרוג אבל קראתי במקומות אחרים שזה לא באמת, מה נכון? ועוד שאלה קטנה, הלפטופ שלי מדגם DELL 4310 - i5 האם תיהיה בעיה להתקין? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם. לאחר ששדרגתי את האובונטו מ-9.10 ל10.4 נתקלתי בבעיה שלא מאפשרת לי להפעיל את מנהל העדכונים או את הסינאפטיק. כאשר אני מפעיל את סינאפטיק אני מקבל את ההודעה: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. כשאני מפעיל את מנהל העדכונים אני מקבל הודעה: "לא ניתן להתקין את כל העדכונים הרצת שדרוג חלקי, כדי להתקין כמה שיותר עדכונים. מצב זה עלול להגרם עקב: *שדרוג קודם שלא הושלם *בעיות עם כמה מהחבילות שמותקנות *חבילות תוכנה בלתי רשמיות שלא סופקו על ידי אובונטו *שינויים רגילים של גרסת טרום-הפצה של אובונטו" ואז יש לי שתי אפשרויות: [1]שדרוג חלקי [2]סגור כשלוחצים על "שדרוג חלקי" מתקבל…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. יש הפצה של לינוקס עם קונסול כמו של WINDOWS ? אני רוצה לנסות לינוקס אבל הקונסול לא מאורגן או מורכב מדי לטעמי יש אולי הפצה עם CONSOLE "יפה יותר" כמו של WINDOWS ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by arik23,

יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com

18. שלום, לא מזמן התקנתי את אובונטו לצד ווינדוס 7 שהיה המערכת הראשית שלי. לאחר שהתעסקתי עם אובנטו אני כבר לא עושה בוט לווינדוס כמעט. יש לי רק כמה בעיות שבגללם אני צריך להפעיל את ווינדוס: 1. הכרטיס מסך שלי הוא מסדרת ATI X800, כבר הבנתי שיש ללינוקס בעיה עם דרייורים לATI אבל האם בכל זאת אפשר להשיג דרייור נורמלי לכרטיס הזה? משחק דיי פשוט כמו nexuiz לא עובד לי חלק. 2. בווינדוס אני משתמש ב-mpc-hc כנגן סרטים שלי. ניסיתי למצוא תחלופה אבל לא הצלחתי. התקנתי את smplayer על פי כמה המלצות אבל כל כשאני מריץ עליו סתם נגיד קובץ mkv 720p הוא לא מתקרב אפילו ללעבוד חלק. VLC אומנם עובדת טוב אבל הבעיה שלי איתה שכאשר אני מריץ או אותו קובץ MKV עם כתוביות בפורמת SUB הכתוביות מופיעות אבל לא נעלמות וכ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by aaviran,

יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by OmerS,

שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Menuval,

סוף כל סוף נגמרה השביתה במכס והלכתי לאסוף את המקבוק שלי MacBook Black 2,4 ghz חייב לציין שהרושם הראשוני מעולה.... בקרוב אעלה קצת תמונות (שונררתי מהם גם חולצה, קמצנים) בכל אופן, אשמח לקבל קצת טיפים להתחלה, תוכנות מומלצות, תוספים להורדה, קיצורי דרך שימושיים וכו'.. תודה, ניצן

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ivry12,

זה נכון שאם יש לי אייפון 4 אני יכול לשנמך מ6.1.3 לאיזה גירסא שבאלי בלי חתימות ? כי ראיתי משהו שקוראים לו בוטרום משהו כזה ויש את זה לאייפון 3GS ו4G

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  23. Started by tomz,

i just bought a new comp used for a server, it has the wd raptor sata 36gb 10000 rpm i tried installing debian on it, but it doesnt recive anything i cant load anything because it cant find the sata drive if someone knows which linux will work with this drive\how to make it work with debian?

24. Started by RAZIEL98,

שלום רציתי לדעת האם התוכנה IMOVIE של MAC תומכת גם בPC כי אני רוצה להתחיל לעבוד עם התוכנה הזאת ויש לי PC ולא מקינטוש בתודה מראש רזיאל

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  25. לגבי קיפאס אני מנסה להקליד את הסיסמא שלי אבל זה מקליד רק שתי אותיות או שלוש מהצד השמאלי של המקלדת. כשאני מקליד את שאר הסיסמא היא לא מוקלדת. מספרים כן בסדר אגב. מה זה יכול להיות? יש לי מחשב נייד חדש אגב. דבר שני. האות קוף בכרומיום לעיתים מוצגת עם הקו מאוד דק ולא ברור. מה זה יכול להיות? אשמח לפיתרון עשיתי כבר ריבוט ולא עזר לקיפאס

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.