עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by brozk,

שלום לכולם,קניתי מק חדש ואני מנסה להעביר אליו את כל המוזיקה שלי (86 ג'יגה לצורך העניין).המוזיקה שלי מוסדרת לפי תקיות, לדוגמא:music -> israeli -> balkan beat boxmusic -> israeli -> boom pamוכן הלאה...אני רוצה ליצור איכשהו בבת אחת את הפלייליסטים שיהיו תואמים לשמות התיקיות (בעצם שמות האמנים). הכוונה שיהיה לי פלייליסט של balkan beat box ואחרת של boom pam.אני יודעת שאפשר לעשות חיפוש בiTunes לפי artis, אבל זה לא נוח.יש לי המון המון המון המון תיקיות שמחולקות לפי אמנים, לכן להעביר תיקייה אחר תיקייה זה לא כ"כ ריאלי.מישהו יכול לעזור לי בבקשה?תבורכונועה

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  2. Started by composite,

שלום. האם ידוע לכם על תוכניות\כוונות מצד אפל למכור מקלדת אלחוטית שמבחינת ה- layout היא דומה למקלדת החוטית הרגילה? הסבר: למקלדת האלחוטית אין numeric keypad כמו לחוטית, ומערך המקשים קצת שונה, למשל מקשי החצים נמצאים מתחת למקש ה- Enter. במילים אחרות אני רוצה לדעת אם יש תוכניות לשיווק של גרסה אלחוטית של ה- Apple Keyboard with Numeric Keypad. Apple wireless keyboard - http://store.apple.com/us/product/MB167LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=MjE0Njk2Mg Apple keyboard with numeric keypad - http://store.apple.com/us/product/MB110LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=NDE4NTQ3NQ תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by susuFOX,

מישהו יכול לשלוח לי את הטפט הזה נקי (בזה לא אוכל להשתמש דחיסת ה JPG הגבוהה הרסה את התמונה)

4. יש צורך באחד כזה שיעבוד בצורה חלקה במעבר בין PC לMAC קראתי על סייגייט FLEX החדשים שיש בהם תאימות מובנת לזה (ופיצ'רים מגניבים כמו דוק מתחלף במידת הצורך לUSB 3 וכאלה) אבל המבחר שלהם מצומצם בארץ ויקר יחסית לדגמים הקודמים המלצות? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  5. חיפשתי את התשובות בפורום ולא ממש מצאתי... אז ככה: 1) unix - למה שבכלל נרצה לעבוד על shells אחרים אם tcsh הכי מהירה ומתקדמת וכוללת הכי הרבה פקודות 2) מה ההבדל בין המעטפות (shells) ביוניקס למעטפות בלינוקס ..ומה זה bash? 3) מה ההגיון העומד מאחורי ספריית הבית? הרי ברור שניתן לשמור קבצים ותיקיות בנתיבים אחרים (כמו בוינדוס), אז למה בעצם אני צריך ספריית בית? 4) האם תיקיית הבית של /root נוצרת אצל כל המשתשמים? לא רק במחשבים של מנהל המערכת? או האם מדובר בכלל ב- root לוקאלי על המחשב 5) מה ההבדל אם אני לוחץ ctrl+d או ctrl+z בזמן שאני ב- terminal מכיוון שאני כל השבוע לא בבית (צבא..) ריכזתי פה את כל השאלות שלא הבנתי...אשמח לקבל תשובה בהקדם כי כמו שאמרתי...מחר אני שוב הולך תודה =)

• 1 תגובה
    • 950 צפיות
  6. התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  7. Started by emilio,

יש mac os שתומך למעבדי i5 ? והלתקין על PC

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. אפשר לחרוג עד 3GB, לגלישה באינטרנט אני מתכוון להתקין אותו על מחשב נייח, שיש בו HD4850 כך שצריך הפצה שעובד עם כרטיסים של ATi ועם מחשב נייד עם Mobile Intel GMA 4500M ו - intel su4100 תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Vatos-Locos,

גירסאת הPRO של 9.2 שוחררה לפני (בערך) כחודש, ועדיין אין שום סימן לגירסאת ה personal, האם ידוע לכם משהו בנוגע לזה? פשוט יהיה לי חבל להתקין את כל החבילה של הPRO , או לחילופין להתקין את ה personal 9.1, במידה ובזמן הקרוב צפוי לצאת ה personal 9.2...

10. Started by buyom,

ערכתי חיפוש ענק בשני מערכות אלו mandrake 8.1 ו- RedHat 7.1 ולא מצאתי בחיגני האינטרנט תמיכה של קישור ms-chaep אני מבקש עזרה למי שמבין איך אני יכול אולי למצוא חייגן שיכול לתת לי תמיכה ב ms-chaep או שיש דרך המערכת כדי לסדר עניין זה Buyom@hotmail.com Icq# 84364257

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. Started by emilio,

אם יש גירסה mac os שתומך למעבדי i5 ? והלתקין על PC

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Gold shark,

מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  13. Started by benyben,

שלום. אם יש משהו שאני אוהב ב OsX, זה שהחלונות הם חסרי גבולות. ז"א - ללא תחימה סביבם. אני בטוח שאפשר לבצע זאת גם באובונטו, אני פשוט ממש לא יודע איך. אשמח לעזרה תודה!!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Googleness,

בפעם הקודמת שהתקנתי 64 ביט (יש לי מעבד תומך) אכלתי הרבה קש מהFLASH שלא קיים וכל מיני תוכנות... האם בגרסה החדשה אפשרי להתקין את ה64 ביט או לוותר על זה? בכלל מה היתרון ב64 ביט? זה משנה משהו אם כל מה שאני עושה זה עבודה ברשת? אה ועוד דבר.. שאני מתקין הפעם אני רוצה לעשות את המחיצות בעצמי לא שאובנטו יעשה לבד.. אז עם פרטישן מג'יק אני מפנה לא שטח ריק על ההארד דיסק איזה 12/20 ג'יגה יספיק ואז כמה לעשות לכל מחיצה ואיזה צריך? (יש 3 אם אני לא טועה?)

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  15. אובונטו 8.04 server TFTP\DHCP\PXELINUX\SAMBA המצב כרגע שאפשר לעלות מPXE ולעלות Acronis True Image ו-Acronis Disk Director. אני מעוניין לדעת איך איך ניתן לעלות גם מקבצי ISO, לדוגמא Ghost 14, או WinPE. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by le011,

שלום לכולם איך מפעילים את הפונקציה של NWIEV (ריבוי מסכים) של NVIDIA באוובונטו 8.04 האם היא קיימת ביכלל? תודה

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  17. Started by roibehory,

בס"ד שלום לכולם , יש לי בעיה חמורה שאני לא יודע איך להתגבר עליה בקלות יש לי מחשב ויש לו הארדיסק בנפח 160GB (מספיק למערכת הפעלה) ניסיתי להתקין עליו לינוקס, במחשב שיש בו ווינדוס 7 ולא הלך כלום הווינדוס 7 מראה לי שאי אפשר להתקין את הלינוקס על מערכת של מייקרוסופט אנא מכם תעזרו לי זה דחוף אני רוצה להתקין לינוקס !!

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  18. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום רציתי לדעת אם קיים אמולטור שאני יכול להתקין על הווינדוס והוא ידמה סביבת מקינטוש...?

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  20. Started by hero0,

משתמשי מק היקרים, אם קניתם מחשב אפל בחו"ל ונתקלתם בסירוב לקבל שירות תחת אחריות בישראל , מכל סיבה שהיא, אנא צרו קשר דחוף עם כל פרטי האירוע ודרכי התקשרות. הבקשה נעשית בעקבות מספר רב של מקרים בו סורבו לקוחות אפל לשירות תחת אחריות שלא כדין !!!! בכל מקרה או שאלה אנא שלחו מייל ל: נושא: נפגעי אחריות פרטייכם יאספו לצורך הכנת תביעה ייצוגית / החזר כספי / פיצוי על אי קבלת השירות, בלבד!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Colombo-Manch,

לא יודע מה קרה אבל כל התבניות (Themes) שלי נעלמו ...ואני לא מצליח להתקין אותם. ניסיתי הכל. יש לי את התבניות (קבצי favorite.) אבל אני לא מצליח לראות אותם בתיבה המיועדת שבתוכנה. העתקתי אותה לתיקייה המיועדת אבל זה לא עובד. אם רק למישהו יש את התוכנה, אפשרי לבדוק למשל איפה נמצאות התבניות האלו, באיזו תיקייה? מישהו יכול לעזור? .גם הכוונה למדריך או לאתר מתאים תעזור (עברתי כבר על האתר של אפל ולא מצאתי שם פתרון שעבד). תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by roi,

יש לי אפשרות בחירה בין xp לבין liunx כשאני בוחר xp לא קיימת בעיה ומערכת ההפעלה עולה הבעיה היא שאני בוחר לינוקס אז הוא לא עובד ניסיתי לראות למה זה לא עובד אז בחרתי באופציה ליונקס ואחרי זה באופציה עריכה(E) ,בעריכה כתוב root (hd0,3 ........ kernel ......... ועוד משהו אם init כאשר שיניתי את השורה root (hd0,3 ל root (hd0,2 ולחצתי boot אז ליונקס התחיל לרוץ עד שהוא כתב לי kernel panic: cant fined init משהו כזה מה עלי לעשות כדיי לתקן בעייה זאת יש לי 5 מחיצות במחשב שלוש בשימוש ל xp ושתיים ל liunx הסדר הוא כזה c: f: swap: liunx: g את הסדר של המליצות בליונקס אני לא יכול להגיד כי אני לא מצליח לעלות את מערכת ההפעלה אבל אני יודע שליונקס מותקן ב (hd0,2)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. Started by teddy85,

אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה

24. Started by Mr.Mime,

שלום, אני מחפש גירסת לינוקס שאני יכול להפעיל אותה מDOK, ושהיא תכיל תוכנת בנצ'מארק לכרטיסי מסך, זאת אומרת שהיא תדע להוריד את הדרייברים המתאימים מהרשת. האם קיים משהו כזה? אני מחפש פתרון מהיר להפעלת בנאצ'מרק במחשבים חדשים.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ranran,

אני רוצה לנסות לינוקס אז החלטי על אובונטו ואז ראיתי כמה גרסאות גם קובונטו וקסובונטו איזה מאלה הכי כדאי ומה ההבדלים ביניהם ועוד שאלה איך אני מתקין את זה לא לייבCD כאילו כמו מערכת הפעלה

• 1 תגובה
    • 737 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.