עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by ofer_mat,

האם USB של MAC זה כמו של PC ? האם כל מקלדת מתאימה גם ל PC וגם לMAC ? האם זה אותו דבר גם בעכברים? תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם, אני נאבק זה זמן רב עם הבעיה הנ"ל. בהרחבה, יש לי מספר קבצי C נפרדים או לא (בהתאם לפיתרון, הכל קביל), שאני מעוניין להריץ. הקבצים מכילים סימולציות ודורשות כמות חישובים גדולה. כפתרון ביניים, רציתי להפוך את רשת המחשבים שלי בבית לכח חישוב מרכזי. אין לי בעיה להפעיל כל אחד בנפרד או ביחד . שאלתי היא: איך ניתן להתחבר (ssh ואחרים) או להשתמש בכח מיחשוב כאשר המחשבים מחוברים לאינטרנט דרך ראוטר מרכזי ואני נמצא בחוץ. אם אפשר בלי להסתבך יותר מדי. לא צריך שליטה על שולחן עבודה, רק טרמינל.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  3. Started by shar00750,

שלום לכולם, קראתי באחד הפורומים שניתן להתקין mac os על מחשב רגיל (מעבד 8400,ציפסט P45) ניסיתי להתקין אך ללא הצלחה (מתקין הכל עד לשלב שהמערכת אמורה לעלות אך לא עולה) אם יש פה מישהו שיודע מה צריך לעשות אני אשמח לקבל הסבר, תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Sarlula,

מה הפונקציה ftok עושה?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by sprinter,

היי, איך אפשר לזהות חיבורים נכנסים לאובונטו שלי? אני מתחבר מבחוץ ב ssh (מwin7) ואני רוצה פקודה שתוכל להראות לי מי מחובר לאובונטו ודרך איזה פורט. אפשרי? כל מיני קומבינציות של netstat לא מראות לי...

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. תמיד חששתי משום מה מלינוקס, אני בעניין של: "כל עוד זה עובד - אל תיגע!" ועכשיו החלטתי ללכת על זה ולהתקין על LG X130. ה-XP קצת איטי שם. אני ממש חדש בעניין. האם צריך להתקין דרייברים כל שהם אח"כ? מה בעניין תאימות לתוכנות כגון סקייפ, MS Office, וכו'... האם צריך אנטיוירוס? ואם יש עוד משהו שצריך לדעת - אשמח מאוד. דרך אגב: תודה רבה על הביקורת. מעולה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by huckaujy,

תודה?

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  8. שלום לכולם, בשעה טובה החלטתי להתחיל להתנסות בלינוקס, ולכן החלטתי להתקין לינוקס במקביל ל-WIN. כאשר אני ניגש למלאכת החלוקה למחיצות בעזרת PARTITION MAGIC 8 אני רואה את המסך שבתמונה המצורפת. אני רוצה לחלק ל-4 מחיצות את החלק ה-UNALLOCATED ל-ROOT, HOME, SWAP, FAT32, אך אנינני יכול יצור מחיצה מסוג EXTENDED משום מה. אני רק יכול ליצור עוד 2 מחיצות מסוג PRIMARY.... מה לעשות? אני אובד עצות.... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  9. שלום לכולם! אז ככה, אני דיג'יי שהמחשב הראשי שלי הינו מקבוק פרו והמחשב גיבוי הוא פיסי מסוג דל. כבר זמן מה שמחפש תוכנה שתוכל לעזור לי לגבות את המחשב. אלה הן הדרישות שלי מהתוכנה אני מקווה שתוכלו לעזור לי: 1.גיבוי מלא של מערכת ההפעלה - (bootable) למקרה של קריסת הארד דיסק הפנימי אני פשוט שולף את הדיסק הנייד ומעלה את מערכת ההפעלה דרכו. 2. גיבוי סלקטיבי - גיבוי של תיקיית המוזיקה ותוכנת המוזיקה שלי כך שהגיבוי יפעל גם בפיסי. 3. סנכרון תיקיות בין המק לפיסי - כידוע דיג'יי תמיד צריך להיות מעודכן וזה לא יעיל (בעליל) כל פעם להעתיק את המוזיקה החדשה ל2 מחשבים בנפרד. הייתי רוצה שמקרה של תקלה באמצע אירוע, אני פשוט עובר מחשב וכל המוזיקה שלי נמצאת שם ומעודכנת. הקיימת תוכנה שתעשה עבורי את המש…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  10. קצת מפתיע לגלות שאין באתר HWZONE פורום לתחזוקת אנדרואיד ותוכנות נפוצות תחת אנדרואיד. זו מערכת הפעלה שלגבי הציבור הרחב הרבה יותר נפוצה מלינוקס. בכל אופ לכנסתי לשאול פה בתקווה שתפנו אותי לפורום מומחים לאנדרואיד (ב HWZONE או באתר טכני ישראלי אחר).

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by yigael_o,

מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  12. התקנתי לידידה BOOT CAMP על המק בוק שלה ולא הצלחתי להבין איפה מסתררים (אם בכלל) הדרייברים כדי שיהיה לה אינטרנט או כדי שהיא תוכל לשמוע משהו ברמקולים וכו'. אשמח לעזרה

13. כל דבר שמתחבר בעזרת USB ואני יכול לשמור בו מידע לא עובד. המדפסת (USB) עובדת, אבל המצלמה הדיגיטלית וה-DIsk On Key לא עובדים. כאשר חיברתי את המצלמה, זה מה שהיה כתוב ב-dmesg usb 4-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3 כאשר חיברתי את ה-Disk On Key, זה מה שהיה כתוב ב-dmesg usb 5-8: new high speed USB device using ehci_hcd and address 11 אחרי השורות האלו (זה כאשר כל אחד חובר לבד), היו כמה שורות נוספות: VFS: busy inodes on changed media. אחרי שיטוטים ברשת לברר איך עושים mount להם, התברר לי שכאשר אני מחבר את אחד מהם, אמורה לקפוץ הודעה אך זה מעולם לא קרה. אני צריך עזרה, בבקשה.

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  14. Started by danny70,

hi all wher is the boot loader that i cant configore to start too oporeating system . and wa's the comannd line

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  15. Started by reformy,

אהלן קיבלתי macbook pro בן כ- 5 שנים (עם OS X 10.5.8). אני רוצה לפרמט אותו ולהתחיל מחדש. איך עושים את זה? אני חדש בעולם המק. אין לי דיסק התקנה או משהו כזה. חן חן

16. Started by idodi10,

שלום, אני רוצה להתקין לינוקס אובונטו אבל אני לא יודע איך להגדיר שהוא יתן לי לבחור מערכת הפעלה כשהוא עולה. מה אני צריך לעשות? בברכה, עידו.

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  17. בעיה מוזרה מאוד צרבתי דיסק של אובונטו, בינתיים אני בלייב וזה עובד יופי אז לחצתי על ההתקנה, עברתי את כל השלבים עד למסדר המחיצות ושם הוא פשוט לא מזהה שום כונן קשיח, למרות שאני יכול לפתוח את כל הקבצים שנמצאים בכונן שלי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by urielka,

האם זהו פרוקייקט קוד פתוח המאפשר לבעלי מעבדים בx86 לשתמש בmac os או במשהו תואם(בקיצר להפעיל תוכנות של מק לא במק אלא בpc)?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Or8899,

שלום,אני מחפש מקבוק מיד 2 ,אשר יריץ בקלות את התוכנות שאני עובד איתן:Adobe Master Collections CS6 ,xCode ,תוכנות לבניית אתרים. משיחות והתייעצויות הבנתי שהמקבוק הבסיסי(הלבן) לא יוכל להריץ אותן,כי הוא ישן וחלש... המליצו לי להעלות את התקציב שלי ל 2500 ₪ ולקנות מקבוק עם 8GB ראם. עם 8GB ראם אני בטוח שלא תהיה לו בעיה, אבל האם מעבד C2D הוא מספיק חזק בשביל הדרישות שלי? והאם 4GB ראם ומעבד C2D על מקבוק מ2009 לא יספיק? תודה מראש, אור (:

20. Started by roniok,

שלום. אני רוצה לדעת אם מישהו יודע כיצד ליצור מנהל איתחול לדיסקט כדוגמת גראב,לילו וגאג? אם כן אז רציתי לדעת מה צריך לעשות משורת הפקודה לאחר שהורדתי את הקבצים הדרושים?

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  21. Started by ShayKing,

היי לאחרונה רכשתי מאקבוק, והתעורר לי הצורך בנטסטיק, יש לי כרטיס, סים עם 10 גיגה מהעבודה ואני רוצה לנצל אותו בתוך מודם סלולרי, יש המלצות? משהו שתומך מאק ואין צריך להזמין מהאיבי ולחכות חודש

22. שלום רב, השבוע אני אמור לקבל את המחשב החדש שלי, אני מתכנן להתקין עליו אובנטו בנוסף לXP. ביקשתי בחנות שיחלקו לי את ההארדיסק לשני חלקים, כאשר החלק שאני מתכנן להתקין עליו את האובנטו כולל 50 ג'יגה. זה מספיק? מה מערכת הקבצים שצריכה להיות? NTFS? איזו גרסה מומלצת? ובגרסה של כמה BIT להשתמש? (64/32? - המעבר הוא אינטל E6420) יש הפצה מומלצת יותר מאובנטו להתקנה (השימושים הם ממוצעים ביותר, אני לא הולך לשחק במשחקים כבדים יותר מדי)? מה ההבדלים בין אובנטו לKubuntu, לEdubuntu ולXubuntu? איזה מהן הכי עדיפה? יש גרסאות של מסנג'ר וICQ מותאמות ללינוקס? אני גולש באינטרנט המהיר של HOT עם מודם של מוטורולה והספקית היא נטויז'ן - תהיה לי בעיה להגדיר את החייגן? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  23. שלום, מותקנת לי על ה-PC מערכת OSX 10.6.4. לאחר התקנת myHack על ה-PC (משנה כמה קונפיגורציות במערכת) המערכת כשהיא עולה מבקשת רישום סיסמא למשתמש. אני רושם אותה, היא מנסה להטען, מקבלים מסך שחור וחוזרים לאותו מסך של בקשת הסיסמא. האם מישהו מכיר את התופעה או יכול לעזור לי במציאת כיוון הבעיה? תודה!

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  24. לקראת סוף ההתקנה הוא רושם לי : RPM -qpl Mandrake/RPMS/*.rpm

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  25. Started by Ashand,

שלום אחרי הוספת כרטיס SCSI למערכת וחיבור HD המערכת מנסה תמיד לעלות מההרדיסק SCSI למרות שהגדרתי FIRST BOOT ל-HD של SL אם אני מוריד את ה SCSI HD הכל עובד בסדר...אין לי מושג למה הוא מנסה לעלות מה SCSI...גם בהגדרות של ה SCSI אני לא מוצא שום דבר שקשור בבוט.. למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.